עבור לתוכן

שאלה לגבי המהירות של המצלמות: Canon PowerShot SX10 IS ו- Olympus SP570 UZ

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לקנות מצלמת DSLR-LIKE ואחרי בדיקות רבות נשארו 2 מצלמות שאני מתלבט בינהם:

Canon PowerShot SX10 IS

Olympus SP570 UZ

הפרמטר שהוא הכי חשוב לי זה מהירות הפעולה, ז"א כמה זמן לוקח למצלמה מרגע הלחיצה על כפתור הצילום לצילום עצמו.

אשמח אם משהו שמבין יוכל לתת לי את הבדלי המהירות בניהן.

בקנון אין אפשרות שמירה בפורמט RAW והשאלה שלי היא עד כמה משמעותית יכולת העריכה של התמונה (בפוטושופ)

נפגעת עקב שמירה בפורמט JPEG.

למי שמכיר טוב את שני המצלמות, עד כמה הפרש הגדלים משמעותי? (קצת קשה לי להעריך דרך המספרים...)

דבר נוסף, עד כמה שידוע לי לסוג הכרטיס יש השפעה למהירות שמירת הנתונים (בין צילום לצילום), איזה סוג של כרטיס (SDלצורך העניין)

יתן לי את המהירות הטובה ביותר?

ואם באופן כללי יש לכם טיעון טוב לקניה של אחת מהמצלמות שהבאתי כנגד השניה אשמח מאוד לשמוע. פלאש חיצוני לא פקטור מבחינתי, אני לא

מתכוון לקנות.

ממש תודה לכולם! :D

פורסם

הפרמטר שהוא הכי חשוב לי זה מהירות הפעולה, ז"א כמה זמן לוקח למצלמה מרגע הלחיצה על כפתור הצילום לצילום עצמו.

אשמח אם משהו שמבין יוכל לתת לי את הבדלי המהירות בניהן.

http://www.imaging-resource.com/PRODS/SP570/SP570A6.HTM

http://www.imaging-resource.com/PRODS/SX10IS/SX10ISA.HTM

הקנון יותר מהירה.

בקנון אין אפשרות שמירה בפורמט RAW והשאלה שלי היא עד כמה משמעותית יכולת העריכה של התמונה (בפוטושופ)

נפגעת עקב שמירה בפורמט JPEG.

זה תלוי מה אתה מתכוון לבצע בעריכה. אם לתקן WB שגוי, צילום ב-RAW הוא יתרון גדול מאוד. אם לבצע קרופ, אז הוא לא משמעותי. הכל תלוי בסוג העריכה שאתה מתכוון לבצע. בכל מקרה, יש סיכוי טוב שבשנה הקרובה תתווסף ל-SX10 תמיכה ב-RAW ע"י CHDK.

למי שמכיר טוב את שני המצלמות, עד כמה הפרש הגדלים משמעותי? (קצת קשה לי להעריך דרך המספרים...)

תלוי את מי שואלים. מבחינתי, ברגע שמצלמה לא נכנסת לכיס ודורשת נרתיק משלה זה לא ממש משנה אם היא שוקלת 200 גרם יותר. יש אנשים שזה כן חשוב להם, אבל קשה לי להבין מדוע.

דבר נוסף, עד כמה שידוע לי לסוג הכרטיס יש השפעה למהירות שמירת הנתונים (בין צילום לצילום), איזה סוג של כרטיס (SDלצורך העניין)

יתן לי את המהירות הטובה ביותר?

SD מהיר יותר, משתלם יותר ואמין יותר. xD הוא תקן עלוב שלא מוסיף הרבה כבוד לאולימפוס. לא הייתי פוסל קנייה של מצלמה בגללו, אבל אין ספק שהוא לא מוסיף נקודות.

ואם באופן כללי יש לכם טיעון טוב לקניה של אחת מהמצלמות שהבאתי כנגד השניה אשמח מאוד לשמוע. פלאש חיצוני לא פקטור מבחינתי, אני לא

מתכוון לקנות.

בשביל התייחסות פרטנית יותר שמתאימה לצרכים שלך, תתחיל מהשאלון:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=373707.0

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה המהירה!

לגבי הפורמט קיבוץ, אתה מתכוון שע"י עדכון תוכנה תווסף אופצית שמירה בפורמט RAW?

אני באמת ימלא את השאלון כדי שתוכל (תוכלו) לתת לי יעוץ באופן מלא יותר.

אז ככה:

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?

סביבות 2000 שח.

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש?

אני מתכוון לצלם גם בלילה, וגם ללא פלאש.

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה?

יש בכוונתי לקנות חצובה טובה בעתיד.

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני?

אני לא מתכוון לקנות פלאש חיצוני.

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?

כן.

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה?

כיום יש לי קנון A 620 אני מאוד מרוצה ממנה, אבל חסר לי בה הזום. (X4 בלבד) וכן הרצון לעלית רמה בשליטה הכללית.

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?

אני גם צופה בתמונות במסך וגם מדפיס. אני לא מדפיס גדול (זה יקר...) אבל רוצה לשמור לי אופציה לזה.

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך?

אני מעוניין בזום גדול סביבות ה X20 לפחות.

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך?

משקל-לא מעניין. גודל-מעניין אבל לא על חשבון איכות. בכל מקרה יהיה נרתיק חיצוני. (כמו שכתבת...)

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע?

יש לי נטייה אוטומטית לקנון, פשוט כי יש לי מצלמה שלהם ואני מרוצה. (וגם מכיר כבר את הממשק)

אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) - חשוב

מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה) - חשוב

תמיכה בפורמט RAW - ? (לא החלטתי)

מצב M מלא - חשוב

אפשרות לפוקוס ידני - חשוב

היסטוגרמה (חיה, וב-post-view) - לא מבין בזה. אבל אני מניח שאני ישתמש. (אני מתכוון לשפר את הידע שלי עם המצלמה)

תושבת לפלאש חיצוני - לא חשוב

מסך מסתובב - בונוס נחמד. לא מאוד קריטי אם יבוא על חשבון מהירות וביצועים.

עינית אופטית או אלקטרונית - אלקטרונית.

מצב צילום ווידאו מיוצב - חשוב

כמות פיקסלים - חשוב מאוד

יצרן - נטייה לקנון כמו שכתבתי...

האם מפריע לך אם המצלמה מבצעת ניקוי-רעשים גם על קובצי ה-RAW? - לא מבין בזה.

כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי purple-fringing? - תאמת לא יודע...

האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות? - אני מתכוון לצלם רק עם הפלאש

הפנימי. ולכן אני מניח שארצה שהוא יהיה איכותי.

אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור - חשוב מאוד. לצורך העניין אם אני יקנה של קנון אז אני ישלם יותר לקבל אחריות של קראט.

תכונות אחרות - חשוב לי יכולת צילום וידאו עם סאונד, ויכולת הזזת הזום תוך כדי ההסרטה.

הבנתי שהשליטה על הזום באולימפוס שציינתי היא על העדשה עצמה. זה יותר נוח? זה יתרון חשוב?

בונוס מבחינתי שהאולימפוס בעברית אבל זה בונוס לא יותר - בטח לא על חשבון ביצועים.

אשמח לשמוע מה עדיף לי לקנות לדעתכם...

אני מעדיף לקבל התייחסות בעיקר לגבי 2 המצלמות שהזכרתי.

(אלא אם יש לכם המלצה למצלמה אחרת שלדעתכם עונה על הדרישות באופן הרבה יותר טוב)

תודה רבה לכולם.

פורסם

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש?

אני מתכוון לצלם גם בלילה, וגם ללא פלאש.

קח בחשבון ששתי המצלמות שבכותרת ייקשו עליך לקבל תמונות סבירות של אנשים באור חלש ללא פלאש. מצלמה כמו הפוג'י F100 תתאים יותר, בזכות איכות טובה יותר ב-ISO גבוה.

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני?

אני לא מתכוון לקנות פלאש חיצוני.

אם כך, כדאי לך להוסיף את הפנסוניק FZ28 לרשימה. החיסרון הגדול שלה על פני האולימפוס והקנון הוא שאין לה תושבת לפלאש חיצוני, אבל אם זאת לא דרישה אז יש לה לא מעט יתרונות. חפש דיונים קודמים בפורום.

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה?

כיום יש לי קנון A 620 אני מאוד מרוצה ממנה, אבל חסר לי בה הזום. (X4 בלבד) וכן הרצון לעלית רמה בשליטה הכללית.

אילו שליטות ידניות אתה מצפה לקבל במצלמות שלמעלה שלא קיימות ב-A620?‏

לגבי הזום, אני מציע שתריץ תוכנה סטטיסטית כדי לבדוק כמה הזום באמת מגביל אותך ובאיזה צד (הרחב או הארוך).

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך?

אני מעוניין בזום גדול סביבות ה X20 לפחות.

ומה לגבי הצד הרחב? זום X20 יכול להתחיל מאורכי מוקד שונים, ולכן המספר שבמכפלה לא ממש מועיל. מה שמעניין זה טווח העדשה במילימטרים. ראה הסבר כאן.‏

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך?

משקל-לא מעניין. גודל-מעניין אבל לא על חשבון איכות. בכל מקרה יהיה נרתיק חיצוני. (כמו שכתבת...)

אם כך, תבדוק גם את הפוג'י S9600 (‏S9100). גם עליה יש דיונים בפורום שמפרטים את היתרונות שלה מול דמויות-SLR עם חיישנים קטנים יותר (כמו אלה שבכותרת).

מצב צילום ווידאו מיוצב - חשוב

לא קיים בפוג'י הנ"ל, אבל אני לא משוכנע שזה קריטי כמו שאתה חושב. כמה הפריע לך העדר המייצב בווידאו של ה-A620?

כמות פיקסלים - חשוב מאוד

לפי תיאור הדרישות שלך הנושא הזה ממש לא קריטי. לכל המצלמות שמיוצרות כיום יש כמות פיקסלים מעל ומעבר לצרכים. אם יש דברים שיכולים להפריע לך להדפיס תמונות גדולות, אלה רעש וארטיפקטים אחרים. לא מחסור בפיקסלים.

תכונות אחרות - חשוב לי יכולת צילום וידאו עם סאונד, ויכולת הזזת הזום תוך כדי ההסרטה.

ב-SP570 אי אפשר להשתמש בזום האופטי כשהמצלמה מצלמת סרטונים עם קול.

הבנתי שהשליטה על הזום באולימפוס שציינתי היא על העדשה עצמה. זה יותר נוח? זה יתרון חשוב?

במימוש של אולימפוס זה דווקא פחות נוח. בפוג'י S9600 טבעת הזום היא מכאנית לחלוטין ואז מדובר ביתרון של ממש כי השליטה על הזום הופכת להיות מהירה ומדוייקת יותר מאשר שליטה אלקטרונית (כמו בשאר המצלמות שהוזכרו בדיון).

פורסם
  • מחבר

א. בפוג'י S9600 זו מצלמה ממש גדולה מבחינת העומק שלה, היתרון של הזום המכני הוא גם חיסרון בזה שהוא מגדיל את המצלמה משמעותית,

לפחות לפי מה שהתרשמתי מהתמונות, והוא גם יחסית לא גדול, בערך חצי משל הדמוי האחרות שאני חושב עליהם.

ב. לגבי הצד הרחב של העדשה 28 ממ סטנדרטי יספיק לי אני מאמין. (תמיד רוחב גדול יותר כאופציה הוא יתרון)

אבל כעיקרון השידרוג המשמעותי שאני מחפש הוא הזום. במצלמה שיש לי כיום הזום הוא מאוד קטן ואני אוהב לצלם בעיקר חיות ובלי זום זה

מאוד קשה...

ג. לגבי מצב צילום ווידאו מיוצב - באמת לא היה לי בעיה עם ה A 620 שלי ולא ידעתי שאין לה, ואני מרוצה מההסרטה שלה, אז כנראה שזה לא

כזה חשוב מבחינתי.

ד. אני יורד מה- SP570. אני כרגע עוד מתלבט בין הקנון SX10 לבין ה- הפנסוניק FZ28 שהצעת, תוכל להסביר לי בקצרה למה הפנסוניק יותר טובה

או להפנות אותי לדיון הספציפי. (לא מצאתי)

ה. לא התיחסת לשאלתי ממקודם, כתבת שבשנה הקרובה יש סיכוי טוב שיתווסף אופציה ל RAW, מה הכוונה? הכוונה שהדגם ישופר או שיהיה תוסף חומרה

להורדה שיוסיף עבור מצלמה קיימת את האופציה הזו?

תאמת שהנקודה הזו היא הבעיתית מבחינתי, הייתי סוגר על הקנון אבל מפריע לי שאין את הפורמט הזה...

תוכל להסביר לי בכמה מילים אם זה חשוב, פשוט לא הבנתי את הקיצורים שהשתמשת בהם... אני לא עובד עם פוטושופ עדיין אלא כרגע כוונות עתידיות

ללא נסיון. (או שיש איזה קישור לדף בעברית שנותן הסבר בנושא)

ממש ממש תודה! תודה על היחס והשקעת הזמן!

:yelclap:

פורסם

ד. אני יורד מה- SP570. אני כרגע עוד מתלבט בין הקנון SX10 לבין ה- הפנסוניק FZ28 שהצעת, תוכל להסביר לי בקצרה למה הפנסוניק יותר טובה

או להפנות אותי לדיון הספציפי. (לא מצאתי)

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=394011.msg3384613#msg3384613

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=panasonic_dmcfz28%2Ccanon_sx10is&show=all

ה. לא התיחסת לשאלתי ממקודם, כתבת שבשנה הקרובה יש סיכוי טוב שיתווסף אופציה ל RAW, מה הכוונה? הכוונה שהדגם ישופר או שיהיה תוסף חומרה

להורדה שיוסיף עבור מצלמה קיימת את האופציה הזו?

CHDK הוא תוסף תוכנה צד-שלישי שמוסיף למצלמות שונות של קנון תכונות כגון RAW. הוא עדיין לא יצא ל-SX10, אבל יש סיכוי לא רע שזה ייקרה.

תאמת שהנקודה הזו היא הבעיתית מבחינתי, הייתי סוגר על הקנון אבל מפריע לי שאין את הפורמט הזה...

תוכל להסביר לי בכמה מילים אם זה חשוב, פשוט לא הבנתי את הקיצורים שהשתמשת בהם... אני לא עובד עם פוטושופ עדיין אלא כרגע כוונות עתידיות

ללא נסיון. (או שיש איזה קישור לדף בעברית שנותן הסבר בנושא)

יתרונות פורמט RAW בהשוואה ל-JPEG

פורסם
  • מחבר

תודה רבה עזרת לי מאוד. אני יקנה כנראה את הקנון.

(מקווה לתוסף בעתיד הלא רחוק...)

=)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים