עבור לתוכן

קצת חומר למחשבה לאנשים ששוקלים להתחבר למבצעי הטלפון/האינטרנט המדהימים של הוט

Featured Replies

פורסם

http://hitech.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20070628_0218011&layer=hightech&layer2=&layer3=consumer

http://www.tapuz.co.il/Blog/ViewEntry.asp?EntryId=1287003

http://www.ihatehot.com/forum/viewtopic.php?p=4174&sid=e90476163d2141172338e83d8df52d7c

וכמובן האתר שנוסד לאור התנהגות זו של הוט: http://www.warning.org.il/

לכן, תחשבו טוב אם אתם מתחברים לספקית טלפון חדשה שעובדת על התשתית של הוט - האם אתם באמת רוצים להכניס את הוט אליכם - העדיפו תשתית בזק אם אפשר. בכל מקרה, אל תתנו לנציגי הוט להכנס לביתיכם - לא משנה כמה הם מאיימים.

אהה. ואם יש לכם סתם שקע כבלים ישן שאתם לא מתחברים אליו ובכלל צופים בYES - הם עדיין יכולים לטעון לחיבור לא חוקי.

קצת חומר למחשבה, כי ה2000 דקות שיחה לחודש "חינם" עשויות להפוך ללא משתלמות כאשר מוגשת תביעה של עו"ד וצורך להתמודד עם הליך אזרחי ופלילי כי הוט טוענים שהתחברתם "פירטי".

אני לא האמנתי לכך, עד שחוויתי את העניין על בשרי - רק משום שהיה שקע כבלים לא מתפקד בדירתי. חשבתי שזה עוקץ עד שראיתי את הסרט בטיוב של אמנון לוי וקראתי מה אנשים עברו.

אפשר גם לגגל עוד ולמצא עוד סיפורים מעין אלו.

אולי כדאי לשים את הת'רד הזה בסטיקי...

• תגובות 41
  • צפיות 12.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לאחי זה קרה לפני שנתיים בערך, הגיע אליו "טכנאי" של הוט שהאשים אותו בצפיה פיראטית בשידוריהם ודרש להכנס ע"מ לבדוק את הנושא ולנתק שקעים. אחי פשוט העיף אותו לעזאזל. כדאי לציין שאחי היה מחובר אז לאינטרנט בתשתית הכבלים בלבד.

האם המקרה שלך הוא מהזמן האחרון? אני הייתי תחת הרושם שהם הפסיקו אם זה כבר ממזמן.

בכל מקרה, זה לא צריך להפחיד אף אחד, יש להם קייס רק ומדובר בפיראטיות אמיתית, כלומר התחברות לא חוקית לתשתית שלהם. הם לא צריכים לכנס לדירה בשביל זה, מספיק להם להסתכל בארון שממילא אמור לעבור בדיקה תקופתית.

בכל מקרה, זה יותר מתאים לפורום כללי מאשר רשתות

פורסם

אני שלוש שנים בטריפל של הוט והכל סבבה. לא קרה לי כלום.

אם זה היה קורה לי הייתי מוציא על הטכנאי דמיקולו הזה סכין ומתחיל לאיים אליו ולקלל אותו עד שיעוף לי מהבית

מה זה השטויות האלה

פורסם

כל הסיפורים על הוט בכלל לא מפתיעים. (לפחות לא אותי)

אני כבר שנים שומע חברים שמתלוננים על שירות שלהם וכל מיני שטויות כאלו ואחרות..

גם ברדיו לא חסרים מאזינים שעולים ומתלוננים עליהם ועל השירות הבזיוני שלהם.

בכל מקרה, אני ככלל אצבע קבעתי לעצמי לפני שנים - אין מצב שאני עובר להוט. לא באינטרנט ולא בכבלים. פשוט לא שווה לקחת סיכון ולהכנס לבארדאק כזה.

פורסם
  • מחבר

לאחי זה קרה לפני שנתיים בערך, הגיע אליו "טכנאי" של הוט שהאשים אותו בצפיה פיראטית בשידוריהם ודרש להכנס ע"מ לבדוק את הנושא ולנתק שקעים. אחי פשוט העיף אותו לעזאזל. כדאי לציין שאחי היה מחובר אז לאינטרנט בתשתית הכבלים בלבד.

האם המקרה שלך הוא מהזמן האחרון? אני הייתי תחת הרושם שהם הפסיקו אם זה כבר ממזמן.

בכל מקרה, זה לא צריך להפחיד אף אחד, יש להם קייס רק ומדובר בפיראטיות אמיתית, כלומר התחברות לא חוקית לתשתית שלהם. הם לא צריכים לכנס לדירה בשביל זה, מספיק להם להסתכל בארון שממילא אמור לעבור בדיקה תקופתית.

בכל מקרה, זה יותר מתאים לפורום כללי מאשר רשתות

זה קרה לי לפני חודש בערך, אולי קצת יותר.

אני פשוט נזכרתי בנושא הזה, משום שהיום בבוקר קיבלתי אימייל מ"אמון הציבור", כי הוט הגיבו לתלונה שלי, ומה התגובה?

"העניין נמצא בטיפול".

בכל מקרה, קראתי בכל מקום שאם מגישים נגדם תלונה במשטרה על השגת גבול/סחיטה באיומים/במקרה שלי ממש אלימות - הם פשוט מתפוגגים.

הכתבה של אמנון לוי היא כמעט מלפני שנתיים, גם אני התפלאתי שדברים כאלה קורים, ושמישהו סיפר לי על זה לפני חצי שנה בקמפוס חשבתי שמדובר באגדה אורבנית.

מסתבר, אם מחפשים בגוגל, שהם עושים את זה בעיקר לאנשים שגרים בשכירות. ואני אציין: יש בדירה שקע של "תבל" - הוא לא עובד(בדקתי אחרי המקרה).

אבל זה לא מנע מטכנאי: להכנס אלי הביתה לאחר שהוא דחף אותי, להזיז את הטלביזיה מהקיר ולגלות שאין מאחוריה שקע - כי הוא רצה "להוכיח" לי שהוא מחוברת(השקע של הכבלים נמצא בכלל בקצה השני של הסלון מאחורי כוננית ספרים ענקית וקשה מאוד להגיע אליו), למשוך כבל RJ45 של הרשת החוטית בסלון(יש לנו שלושה מחשבים בסלון והכבלים מקיפים את הסלון מעל הפאנלים). כשהוא לא מצא את השקע, הוא אמר לי "יש לי הוכחות במחשב, ושיחק בנייד שלו, שלפני כמה דקות כשדפקתי בדלת ניתקתה את הכבל"(כן, בטח).

זה נראה שכל כמה זמן הם מתעוררים, וקראתי על מקרים מסויימים שהפילטר של משתמשי אינטרנט/טלפון לא מותקן כדי שהם יוכלו לעשות את זה.

השאלה הצרכנית: למה הוט נתפלים לאנשים שמחוברים לשירותי הטלפון והאינטרנט שלהם?(לא המקרה שלי). הרי האנשים האלה יעזבו אותם.

השאלה שלי: למה אני, שאין לי כל קשר איתם, צריך להיות מותקף בסביבות השעה שמונה וחצי בערב(?).

בכל מקרה, עוד באותו הערב התקשרתי למוקד של הוט ואחרי חצי שעה המתנה, הובהר לי שהוט אכן נוהגת כך, ולמרות שהם מאמינים לי שלא חיברתי את הדירה באופן פירטי - הדרך היחידה שלי לצאת בלי הליך משפטי ארוך היא להתחבר אליהם(ממש). לקחו טלפון והבטיחו שיחזרו עד מחר בעשר בבוקר.

באמת חזר אלי מישהו ב8:45(כל השיחות הקולטו על ידי ותועדו) שהבהיר לי שאו שאני אשלם כנס על התחברות פירטית במשך 5 שנים(אני פאקינג גרה בדירה בקושי שנה!!!), כי אני אחראי בתור הדייר או שהם פותחים נגדי בתביעה פלילית(הם לא יכולים, הם יכולים להגיש תלונה במשטרה, אבל מישהו שלא מודע עשוי להבהל) ואזרחית, וכי הודעה מעו"ד תגיע אליה בתוך 3 ימי עסקים.

לאחר קריאת המקרים באינטרנט הסתבר שלגשת למשטרה בעניין היה הדבר הכי טוב שעשיתי, כי מה שסותם להוט את הפה ומסלק אותם זה: א. תלונה במשטרה. ב. תלונה במשרד התקשורת. ג. תלונה באמון הציבור ו/או כל איגוד צרכני אחר.

בינתיים, תודה לאל, לא שמעתי מהם כלום כבר כמעט חודש וחצי.

אבל אל דאגה - פיצויים על החבלה שנגרמה לי(יש על כך תיעוד ואישורים רפואים), הערב שנהרס לי והפחד שחייתי בו במשך שבוע שהבריון של הוט יחזור להרביץ לי כי הגשתי נגדו תלונה במשטרה על זה שהוא היכה אותי ונכנס הביתה בכוח - הם יצטרכו לתת עליהם את הדין בצורה חוקית הרבה יותר מהדרך שבה הם ככל הנראה פעלו כלפי.

פורסם

חחח הטכנאי של הוט לא מספיק לא מתקין לך נגיד "בטעות" את הפילטר שמונע ממך לראות ערוצים בצורה פיראטית, ועוד הם באים אלייך בטענות שאם לא תתחבר ותשלם להם אז יתבעו אותך.

אחלה אסטרטגיה..לא פלא שהם מאבדים לקוחות (בלי קשר לשירות לקוחות הגרוע שלהם).

פורסם
  • מחבר

חלפינו ולאחרים, להבהיר: אני מעולם לא הייתי לקוח, וכך גם מעולם לא אהיה לקוח של חברת הוט.

אני משתמש בתשתית של בזק לטלפון והאינטרנט. במקרה היה בדירה שאני גר בה שקע של "תבל".

אני בכלל מקומם מכל הסיפור הזה, כשגיליתי שהם עושים את זה גם ללקוחות שלהם קיימים של הטלפון והאינטרנט.(בכל מקרה, אם יש להם קושי טכני לחסום, אולי שפשוט יפרסמו כאילו הם נותנים בחינם ערוצי בסיס אם באמת הם לא יכולים להפריד את השקע, אלא עם פילטר שם "שוכחים" להתקין).

אבל לא, אנחנו בישראל ושיטת "מצליח" היא השיטה המקובלת כנראה להשיג לקוחות.

אני מתכוון לנתק את מכשיר הסלקום שלי מהרשת, הואיל וסלקום והוט הן חברות שקשורות לאיש העסקים יוחי דנקנר.

פורסם

אוקי אין לי מושג מה קרה פה אבל אני לא כתבתי שום הודעה..זה פשוט קפץ חח...משהו השתגע עם האתר בשעה הזו???

בכל מקרה אני אומר, שאני בדיוק בדרך להתנתק מבזק ולהתחבר להוט לטלפון בלבד..ההורים רוצים גם אינטרנט...אמרתי להם שאין סיכוי אני לא מתכוון לעבור לחרא כמו הוט...אבל טלפון אני יכול לספוג כי אין בזה רע ולא נתקלתי בסיפורים מוזרים של הטלפון..סבתא שלי לקוחה אצלם המון זמן וככה גם דודים שלי...מוזר.

פורסם

אישית אני לא חושב שהם כאלה גרועים

ביחס לפעם ההורים שלי היו משלמים לYES

240 שקל על הטלויזיה

לבזק 100 שקל קו ועוד 150 שקל שיחות משהו כזה

אינטרנט עוד 70 שקל 3M

כיום אני משלם על כל זה 320 הצטרפתי לחבילת הטריפל מלפני שנה בערך שנתנו חודש ראשון מתנה התחייבות לשנתיים

אני מוכרח לציין שפעם באמת שהייתי קטן איך שהוא בא אלינו מישהו מהוט וחשב שאנחנו מחוברים פירטית(תכ'לס כן השכנים נתנו לנו את הכבל הזה משמה בקיצור מהשכנים היה לנו כבלים ערוצים רגילים)

בקיצור הם איימו עלינו על הליך משפטי תביעה קנס משטרה וכל זה ההורים ישר התחברו אליהם היינו מחוברים אליהם שנה אחרי זה עברנו ליס אבל שמה היה יקר מאוד ואז שוב חזרנו כעט להוט וכבר שנה איתם

דווקא אין תלונות ביחס לחבילה שלהם הם דיי טובים ובסדר גמור אני מרוצה מהם גם מהתוכן בטלויזיה לעומת YES ששיעמם אותי בטירוף

פורסם

אני מתכוון לנתק את מכשיר הסלקום שלי מהרשת, הואיל וסלקום והוט הן חברות שקשורות לאיש העסקים יוחי דנקנר.

אם אתה מנוי בנטוויז'ן ונוהג לפקוד את סניפי השופרסל, תתכונן להתנתק גם מהם.

פורסם

yacovmateo, לקחת כבל מהשכנים ולהתחבר זה חיבור פיראטי נקודה, על זה הם יכולים לתבוע בלי לחשוב פעמיים.

Simple Jack, אם מה שאתה מספר אמיתי ו"הטכנאי" הזה באמת נכנס לך בכוח לדירה וגם דחף אותך קצת בשביל מידה טובה, זאת עבירה פלילית עד כמה שידוע לי. גם אם הייתה להם עילה כביכול לתבוע אותך על חיבור פיראטי (מה שאני לא חושב שיש להם בכלל), נראה לי שההתנהלות של אותו נציג קברה כל אפשרות שלהם לעשות משהו נגדך.

ד"א, אני אישית לא שמעתי על מישהו שנתבע ע"י הוט תחת מה שמתואר פה, לדעתי זאת טקטיקת הפחדה שנועדה לסחוט כסף לאנשים שלא מודעים לזכויותיהם.

בנוסף, אם פנית לגוף אזרחי לעזרה במקרה כדאי שתרשום זאת ע"מ שאנשים שגם נתקלו בבעיה דומה ידעו לאן לפנות.

בכל מקרה, יש את המוצעה הישראלית לצרכנות ועוד מקומות:

http://www.acri.org.il/print.aspx?id=41

http://www.moital.gov.il/NR/exeres/703EFA68-E91B-422B-A86C-EB80D6EF56E4.htm

http://www.moital.gov.il/CmsTamat/Rsrc/ConsumerPortal/Tsarchanut/Tsarchanut.html

פורסם

סליחה על הoff topic,אבל Simple Jack,את\ה זכר\נקבה?

בהודעה האחרונה שלך את\ה קופץ מלשון זכר ללשון נקבה כל שורה

פורסם

אני הייתי מחובר דרכם לאינטרנט ולטלפון והשאירו לי פעמיים (בהפרש שנה בדיוק, עד כדי חודש) מכתב כנ"ל. בשתי הפעמים כמובן לא נתנו להם להכנס לבית (לשוטר מותר להכנס אליכם הבייתה או בצו בית משפט או במקרה ויש לו חשד סביר שמתבצע בדירה פשע - עבירה שדינה מעל 3 שנות מאסר). בפעם השנייה הם לא טרחו לבדוק שהיה פילטר (שאכן היה) והחלטנו לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות בין היתר בגין לשון הרע. בסיכומו של דבר (את הסיפור המלא אני שוקל לפרסם בצורה מסודרת באינטרנט), בלחץ השופט להגיע לפשרה סוכם שהוט תצהיר שמעולם לא התחברנו באופן פיראטי, ותשלם לנו 1150 ש"ח הוצאות. פחות ממה שרצינו אבל מהוט לא נשמע יותר. כמובן שמזמן התנתקנו מכל שירותיהם.

הבעיה עם הוט, שהם עובדים עם משרד עו"ד ולא באמת אכפת להם להגיש תביעות אזרחיות בגין חיבור פיראטי. אמנם הסיכוי לצאת זכאים הוא גדול, אך לא ברור אם שווה את הטרחה להגיע מס' רב של פעמים לדיונים בבית משפט, לרוב יהיה צורך בעו"ד (בכל זאת מדובר בסדר דין אזרחי וזה לא תמיד טריוויאלי) ולא ברור אם ההוצאות שתקבלו בסוף יהיו שוות את הטרחה.

הכי פשוט הוא לא להתחבר כלל להוט ובמידה ונציגים שלהם דופקים בדלת - פשוט לשלוח אותם קיבינימט.

פורסם
הכי פשוט הוא לא להתחבר כלל להוט ובמידה ונציגים שלהם דופקים בדלת - פשוט לשלוח אותם קיבינימט.

:xyxthumbs:

זה בדיוק מה שאני עושה. פעם אחר פעם.. הכי פשוט והכי יעיל. אני מעדיף להיות חכם מאשר פיקח, אתם יודעים מה ההבדל ? :

חכם לא נכנס לצרות שפיקח יודע לצאת מהן.

פורסם

וזה הזכיר לי פרשה אחרת עם הוט.

הבת שלי שכרה בית קטן של 2 חדרים עם שותף באיזה מושב קרוב למקום הלימודים (מכמורת).

הבעלים גרים בעיר מרוחקת יחסית.

כנראה שלפני כן היה שם פעם חיבור של הוט.

הגיע איזה מטומטם מחברת הוט, דפק בדלת וטען שהיא מחוברת פיראטית. רצה שתכניס אותו ותחתום על התחייבות להתחבר כמנוי או שיתבעו אותה. היא אמרה לו שאין לה כל חיבור להוט (מה שהיה אמת) ושילך לחפש את החברים שלו.

אחרי 10 דקות ראתה שהוא הזיז את התריס (תוך שהוא פוגע בנעילת התריס) ומציץ לה בחלון כדי לראות אם היא רואה בטלויזיה שידורים של הוט.

התקשרה בטלפון לשכן וסיפרה לו שיש איזה יצור מאים שמציץ לה בחלון. השכן, שהוא ברוחב של דלת ובגובה של דלת, יצא מביתו כשהוא מניף טוריה, והודיע לאידיוט של הוט שתיכף ומיד תגיע משטרה לאסוף את שאריות הגופה של מי שנתפס מציץ בחלון של סטודנטית.

האידיוט עשה שיא עולמי בריצה לאוטו שלו ולא נראה חזרה בישוב עד היום.

זו הדרך איתם, זו השיטה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים