עבור לתוכן

מצלמה קומפקטית, תקציב של 1500 שקל בערך.

Featured Replies

פורסם

שלום.

טוב, על השאלון הזה עבדו קשה והוא מאוד ממצא, נראה לי שאני אתחיל ישר איתו:

* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון?

אני מניח שמשהו בסביבות ה-1500. למרות שגם ראיתי מצלמות ב-800 שמצאו חן בעניי (W150 של סוני).

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

השימוש העיקרי של המצלמה יהיה בעיקר בטולים. לכן, אני אצלם ערים, נופים, ואנשים. מקרו זה דבר שלא חשוב לי בגרוש! מה שכן חשוב לי, זה שתהיה תמונה רחבה (אני לא מדבר על יחס 16:9..).

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).

התמונות יהיו בעיקר באור יום, אם כי סביר להניח שיהיו כמה תמונות בערבים ודברים כאלו.

* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.

אני לא צריך חצובה.

* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש.

לא.

* האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?

כן. ב-99.9% מהמקרים, אני אחזיק את המצלמה ביד. לכן מייצב תמונה חשוב מאוד!

* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה?

כן, S5500 של Fujicom. מפריע לי שהיא גדולה. מצלמה קומפקטית (עדיף Ultra Compact).

* האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?

לצפות במסך, 42" HDR.

* מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים.

במצלמה הנוכחית הטווח הוא 5.7MM -57MM. הייתי שמח לטווח גדול יותר. מפריע לי שהתמונות הנוכחיות לא מספיק רחבות בנוף \ כשאני מצלם אנשים. שוב, תמונות מקרו לא חשובות לי בכלל, אני לא מצלם תמונות כאלו.

* כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך?

חשוב. הסיבה היחידה שאני רוצה להחליף מצלמה היא הגודל של המצלמה הנוכחית. חשוב שהמצלמה תיכנס לכיס. אבל כל עוד המצלמה נכנסת לכיס, זה בסדר גמור.

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע?

הסתכלתי על כמה מצלמות, T700 ו-W150 של סוני נראות סבבה אבל אני בכלל לא נעול על כלום...

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

o מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) דיי חשוב. לפעמים אני מצלם תוך כדי נסיעה וחבל לי לפספס דברים בגלל זה.

o מקרו (הגדלה מוחלטת, הגדלה במצב טלה) לא חשוב בגרוש, מצדי שלא יהיה קיים.

o תמיכה בפורמט RAW אני לא הכי סגור על מה זה, ולכן אגיד שזה לא חשוב.

o מצב M מלא לא חשוב.

o אפשרות לפוקוס ידני לא חשוב.

o היסטוגרמה (חיה, וב-post-view) לא חשוב.

o תושבת לפלאש חיצוני לא חשוב.

o מסך מסתובב לא משנה..

o עינית אופטית או אלקטרונית לא יודע.

o מצב צילום ווידאו מיוצב חשוב!

o כמות פיקסלים גם חשוב, אני מניח שהמנימום יהיה 7MP...

o יצרן לא חשוב לי אחד מסוים אבל שלא יהיה יצרן עלום שם.

o האם מפריע לך אם המצלמה מבצעת ניקוי-רעשים גם על קובצי ה-RAW?

o כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי purple-fringing?

o האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש יהיו מדוייקות ללא שינויי הגדרות? רוב התמונות יהיו בלי פלאש.

o אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור חשוב...

o תכונות אחרות מסך נוח ואיכותי, מייצב תמונה, זום של לפחות 4X, פיצ'ר של זיהוי פרצופים, חיוכיים (וגם שמעתי על פיצ'ר שאם אתה מצלם תמונה ומישהו ממצמץ, אז המצלמה מצלמת מאית אחת אח"כ. זה יהיה מעולה..).

לסיכום, אני רוצה מצלמה קומפקטית. לא חשובות כל התכונות האלו המאוד מסובכות, אני לא צלם אומנות ולא אסתבך יותר מדיי עם המצלמה. חשוב לי שתהיה אפשרות לצלם סרטוני וידאו. לא חשוב יותר מדיי.

מקווה שהכל ברור ושתוכלו לעזור לי, יום נעים, גיא.

פורסם

הפוג'י F100fd תתאים מאוד לדרישות. היא קטנה, איכות התמונה שלה מעולה, יש לה עדשה רחבה וזיהוי פנים אמין ומהיר. החיסרון היחידי שיש לה בהשוואה לדרישות שלך הוא שמצב הווידאו שלה לא מיוצב. אם הנושא הזה חשוב לך, אז הקנון SD880 היא גם כן מצלמה טובה מאוד שכן כוללת ווידאו מיוצב, אבל הזום שלה יותר קצר ואיכות התמונה שלה (בעיקר באור חלש) פחות טובה משל הפוג'י.

ה-W150 וה-T700 פחות איכותיות מה-F100fd והעדשה שלהן פחות רחבה. לא הייתי הולך עליהן.

פורסם
  • מחבר

הפוג'י F100fd תתאים מאוד לדרישות. היא קטנה, איכות התמונה שלה מעולה, יש לה עדשה רחבה וזיהוי פנים אמין ומהיר. החיסרון היחידי שיש לה בהשוואה לדרישות שלך הוא שמצב הווידאו שלה לא מיוצב. אם הנושא הזה חשוב לך, אז הקנון SD880 היא גם כן מצלמה טובה מאוד שכן כוללת ווידאו מיוצב, אבל הזום שלה יותר קצר ואיכות התמונה שלה (בעיקר באור חלש) פחות טובה משל הפוג'י.

ה-W150 וה-T700 פחות איכותיות מה-F100fd והעדשה שלהן פחות רחבה. לא הייתי הולך עליהן.

תודה על התגובה.

המלצמה מצלמת את התמונות ביחס של 16:9 או 4:3?

אני חייב לאמר שה-T700 מאוד קורצת לי. אולי בגלל המסך מגע העיצוב, הקטע הזה של הקריצה ודברים שכעיקרון אמורים לשנות לי פחות...

מה גם שמפריע לי שאי אפשר לעשות זום במצלמה הזו תוך כדי צילום וידאו...

אני מתלבט >.<

פורסם

המלצמה מצלמת את התמונות ביחס של 16:9 או 4:3?

4:3

אני חייב לאמר שה-T700 מאוד קורצת לי. אולי בגלל המסך מגע העיצוב, הקטע הזה של הקריצה ודברים שכעיקרון אמורים לשנות לי פחות...

מדובר בגימיקים. בדברים החשובים שהופכים מצלמה למצלמה טובה ה-F100fd עדיפה משמעותית.

פורסם
  • מחבר

4:3

מדובר בגימיקים. בדברים החשובים שהופכים מצלמה למצלמה טובה ה-F100fd עדיפה משמעותית.

אוקי.

אני מבין.

עכשיו, השאלה שלי היא האם שני המצלמות האלו עולות באיכותן על Fuji FinePix S5500?

ברור לי שיש דברים שהמצלמה הזו תהיה טובה בהם (כמו תמונות עם זום גבוה?)

הנה לינק לסיקור על המצלמה הזו:

http://www.dpreview.com/news/0407/04072805fujifinepixs5500z.asp

פורסם

איכות התמונה של ה-F100fd טובה בהרבה מזו של ה-S5500. ב-T700 זה קצת מורכב יותר. מבחינת רזולוציה יש לה יתרון על הפוג'י הישנה, אבל מבחינת אופטיקה יש לה לא מעט חסרונות. לא ברור איך קארל צייס מוכנים לשים את השם שלהם על עדשה כזו:

http://www.imaging-resource.com/PRODS/T700/T700A4.HTM

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך.

בקיצור, אני אתגבר מהר מאוד על הפיצ'רים שלא יהיו קיימים ב-F100FD ואקח אותה. :)

תודה.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לבחון את האפשרויות שלי עד הסוף,

אם אני מחליט שהאפשרויות של צילום ב-16:9 (את כל התמונות אני אראה רק(!) בפלזמה 42"), וזום בוידאו הן כולן בגדר חובה (במילים אחרות, מאוד מאוד חשובות) - על אילו מצלמות אז תוכלו להמליץ לי בבקשה?

תודה רבה לכולם חבר'ה.

פורסם

אולטרה-קומפקטית עם יחס 16:9 וזום בווידאו? יש לקסיו מצלמות כאלה, למשל ה-EX-V8. אבל אף אחת מהן היא לא מצלמה מוצלחת במיוחד. לא ידוע לי על מצלמות כאלה שכוללות עדשה רחבה. ל-EX-V8 למשל יש עדשה שמתחילה ב-38 מ"מ, ובעיני הנושא הזה לבדוק מספיק כדי לפסול אותה על הסף.

פורסם
  • מחבר

טוב.

החלטתי באמת לוותר על השטיות ב-T700 וללכת על F100fd.

עכשיו, יש לי שאלות.

לא הכי הבנתי, אפשר לשלוט בצמצם, בתריס וב-ISO במצלמה הזו או שלא?

הייתי מעדיף שכן יהיה אפשר. במחשב לרחוק נראה לי שאני כן אשמח פעם ב... לשחק עם זה קצת.

זה קיים?

אני יודע שאלו דברים שאופיינים במצלמות SLR ומצלמות מקצעיות יותר וברור לי שאני לא רוצה מצלמה גדולה כזו.

אני מנסה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה D:

זה אפשרי?

פורסם
  • מחבר

UP.

הייתי היום בבאג.

שאלתי על F100fd ועל t700.

אמרו לי ש-f100fd ישנה מאוד ולכן אין ולא תהיה להם אותה.

מה גם אמרו לי שהיא הרבה יותר גרועה, ש-t700 הרבה יותר טובה וכו' וכו'.

הוא התחיל לחפור לי שם על 1080P...

אמר ש-T700 מצלמת ב-FHD ו-f100fd לא.

אמרתי לו כך " FHD זה רזולוציה של 1920 על 1080, נכון?" "כן.." "המצלמה הזו (T700) מצלמת ב-4000 על 200 ומשהו, נכון?" "כן.." "תסכים איתי שזה הרבה מעל FHD, נכון?" "כן.." "בוא ניקח את המצלמה הזאת (סתם הצבעתי על אחת שהוא המליץ עליה, S950 של קאנון), היא לא מצלמת ב-FHD?" "לא... רק מצלמות של סוני.." "אוקי. נגיד ובגלל שהיא פחות טובה מ-t700, היא מצלמה ברזולוציה נמוכה יותר - בוא נגיד 3000 על 1700 ומשהו..." "אוקי.." "זה עדיין מעל 1920 על 1080, שזה FHD.." "אה.. כן. אבל היא לא מצלמת ב-FHD...."

:s07: :s07: :s07:

אני סתם משתף. ברור שהם מנסים לדחוף את מה שיש להם.

עכשיו לשאלתי, ב-T700 אפשר לשחק עם ה-ISO, צמצם, והדבר השלישי במצלמה הזו?

יכול להיות מצב שאני לא אוכל לקחת את ה-F100fd!

אני חייב לקנות את המצלמה מחנות מסוימת (הנחה מאסיבית) ולכן אם אין את F100fd, אצטרך לקנות את T700... :silly:

פורסם

הייתי היום בבאג.

שאלתי על F100fd ועל t700.

אמרו לי ש-f100fd ישנה מאוד ולכן אין ולא תהיה להם אותה.

סיפורי מעשיות. ה-F100 "ישנה מאוד"? היא נמצאת פחות משנה בשוק.

מה גם אמרו לי שהיא הרבה יותר גרועה, ש-t700 הרבה יותר טובה וכו' וכו'.

נו, והאמנת לו? מעניין מה הוא היה אומר על זה (פוג'י F100 מימין, סוני T700 משמאל):

7597806.jpg

בעצם, לא ממש מעניין מה הוא היה אומר.

אמר ש-T700 מצלמת ב-FHD ו-f100fd לא.

לשתיהן יש בדיוק אותה רזולוציה בווידאו - 640x480 (לא קרוב ל-FHD בשום צורה). בסטילס יש לפוג'י רזולוציה גבוהה יותר - 12 מ"פ מול 10 מ"פ בסוני.

בקיצור, האכילו אותך בשטויות. אני מציע שתקרא את הדיון שוב כדי לחזור לפוקוס.

פורסם

אני רוצה להדגיש משהו בדברים של אורן, לך לא אמור להיות אכפת כמה זמן מצלמה מסויימת בשוק..

היית קונה מצלמה חדשה גם אם היו אומרים לך שהיא בוודאות פחות טובה? כי זה בדיוק המקרה

אם אתה מחפש מקום לברר על מצלמות - תעשה לעצמך טובה ולך לחנות שמבינה בזה משהו..

באג לא חנות מתמחה, ולא הייתי נותן לילד בן ה-16 שעזר לך בחנות יותר מדי קרדיט על הבנה בצילום או בציוד צילום.

אם אין לך אפשרות לגשת פיסית לחנות צילום, תעשה סקירה ברשת באתרים אובייקטיבים (לדוגמה dcresource.com)

דבר אחרון, אם יש לך סבלנות לחכות עוד כחודש, האחות הגדולה של ה-F100fd יוצאת לחנויות.. (ההצגה הרשמית תעשה ב-PMA)

מדובר ב-F200EXR שצריכה לעלות בסביבות ה-1800 שח, אבל שווה את ההשקעה

פורסם
  • מחבר

חשוב לי להבהיר - ברור לי שהמוכר בבאג בלבל ת'מוח.

לא אכלתי ת'שטויות שלו לרגע. סתם שיתפתי אתכם...

בכל מה שקשור לרזולוציות, FHD, HDR ו-SD אני מבין טוב מאוד קראתי על זה הרבה מאוד עוד כשהטכנולוגיה הייתה בחיתולים.

ברור לי שה-T700 מצלמת פחות טוב.

בכל אופן, תודה על התמונה הזו, לא חשבתי שההבדל כ"כ גדול.

אין לי בעיה לחכות עוד חודש.

לפחות אני לא חושב שיש לי בעיה.. P:

הקטע הוא, ואני אגיד את זה שוב - אני יכול לקנות רק מחנות מסוימת אחת ואני לא באמת מודע למבחר שיש להם...

קראתי הרבה ב-dcsource ועוד כמה אתרים אחרים :)

פורסם

בכל אופן, תודה על התמונה הזו, לא חשבתי שההבדל כ"כ גדול.

זה ב-ISO 400. ב-ISO גבוה יותר ההבדל אפילו גדול יותר.

הקטע הוא, ואני אגיד את זה שוב - אני יכול לקנות רק מחנות מסוימת אחת ואני לא באמת מודע למבחר שיש להם...

1500 ש"ח זה תקציב שמאפשר לך לקנות F100 בכל חנות ולהשאר עם הרבה עודף. אז או שיש לך זיכוי לחנות מסויימת (ואז זו אולי גישה הגיונית), או שאתה חושב שעדיף לדפוק את המערכת ולקנות מוצר גרוע בהנחה גדולה, מאשר לקנות באותו מחיר מוצר טוב יותר בחנות אחרת אבל ללא הנחה מיוחדת. במקרה כזה אתה לא דופק את המערכת, אלא את עצמך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים