עבור לתוכן

מתלבט בין IP35 XE לבין EP43DS3L

Featured Replies

פורסם

אלהן חברים,

תהיתי אולי מי מכם יוכל לעזור לי להחליט בין שני הלוחות הבאים:

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2847&ProductName=GA-EP43-DS3L

שנמכר ב-470 ש"ח

ו-

http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=IP35+Pro+XE&fMTYPE=LGA775&pPRODINFO=Specifications&fSEARCHTEXT=IP35%20Pro%20XE

שנמכר ב-490 ש"ח

כשהמטרה היא: לוח יציב, מהיר, תמיכה טובה (BIOS, דרייברים).

אני הולך להשתמש בלוח עם E8400, כ.מסך 4850 512MB, ו-4GB זיכרון 800MHz

אני *לא* מתכוון בשום שלב להשתמש ב-CROSSFIRE.

ואני *לא* מתכוון לעשות OC כלל וכלל.

ההבדל העיקרי בין הלוחות הוא למעשה ש-P43 תומך ב-PCI-E 2.0 ו-P35 רק ב-1.1

ולעומת זאת, הלוח של ABIT מציע גם 2 יציאות ESATA ו-RAID.

השאלה היא כזאת: עד כמה משפיע ה-BANDWIDTH של PCI-E 2.0 לעומת 1.1? האם תהיה ירידה משמעותית בביצועים במשחק כמו FALLOUT 3? האם תהיה ירידה בביצועים בהקרנת סרטי HD?

במידה ואין הבדל: אז האם המסקנה היא שעדיף את ה-IP35 של אביט?

במידה ויש הבדל: מה הוא?

תודה מראש!

תום

פורסם

הוא עדיף אבל המחיר יקר בשביל ערכת שבבים ישנה. בכל זאת- אם ה-RAID וה-eSATA מאוד חשובים לך אז תתחדש :)

לגבי ההבדל בביצועים: אם אתה מתכנן על כרטיס מסך חזק מאוד אז יהיה עדיף P43.

פורסם

Abit היפסקו לייצר לוחות בתחילת השנה...לכן תמיכה עתידית (אם זה בכלל נחוץ לציפסט ישן כמו ה P-35) לא ממש תהיה.

פורסם
  • מחבר

שכחתי לציין דבר אחד וזה שה-ABIT גם כולל FIREWIRE ! (שזה נחמד מאוד במיוחד בהתחשב שהמארז שלי כולל יציאה כזאת מקדימה).

מה? אתה רציני? הפסיקו לייצר לוחות לגמרי? פשטו רגל? או החליטו לעבור לתחום המשקאות הקלים?

---------------------

לאחר בירור קצר - נראה שהם בכל זאת ימשיכו לספק תמיכה במשך 3 שנים ממועד הסגירה. ככה שזה אמנם מדאיג אבל לא קטסטרופלי ^_^

אני רואה שלך יש את הלוח (בגרסתו המקורית). איך אתה מתרשם מביצועיו/אמינותו?

פורסם

אצלי הוא מחזיק את ה Q6600 על 3600 מאז יציאתו (שנה? שנתיים?)

בהמהרה הוא סביר אבל איזור ה PWM נוטה להתחמם ב OC גבוה מעל 3800 עם המעבד שלי. (ולכן נישארתי על 3600).

מידי פעם - פעם בחודשיים - הוא עושה לי RESET להמהרה של המעבד (למרות שכל מיבחני היציבות תקינים) - ואז אני צריך להגדיר מחדש - לא ממש בעיה.

ניראה לי שיציאת ה AUDIO האנלוגית לא משהו...הייתי צריך בזמן האחרון לשחק עם הפלג של האוזניות ע"מ לקבל AUDIO שווה בשני האוזניים - אבל זה הסתדר.

חוץ מזה לא ניתקלתי בבעיות מיוחדות בלוח.

פורסם

אני חושב שהג'יגבייט יהיה עדיף פה.

אם אתה רוצה את הפיצרים שציינת ולא מוכן לוותר עלייהם.

כדאי שתעלה בתקציב.

כי כמו שנאמר תמיכה מאביט אתה לא תקבל , הציפסט נורא ישן . ( הוא נחמד אבל לא בנסיבות האלה)

במקומך ועם מערכת כזאת הייתי שוקל לעלות עוד 100 שקלים וקבל לוח שמציע משני העולמות .

גם צ'יפסט חדש , וגם פיצ'רים.

פורסם

מה זה קשור עד כמה שהצ'יפסט ישן?

אם האחריות בתוקף אז Abit מכבדת את זה. סוף פסוק.

פורסם
  • מחבר

כמובן שהדבר "החכם" פה לעשות היה לפנות ל-P35 כברירה זולה יותר מה-P43.

אני חושב בדיוק ההפך ממך, אם אני יכול *לחסוך* 100 ש"ח , אני מעדיך את זה על לזרוק אותם "ליתר בטחון".

זו בדיוק הסיבה שבחרתי ספק של 450W למרות שנראה שרבים היום ממליצים "ללכת על בטוח" עם 550W, ממש לא צורך (כשאין OC, ועם כ. מסך יחיד).

אחת הסיבות שאני תקוע עם אותו מחשב כבר 5 שנים, היא ששפכתי עליו כל כך הרבה כסף מלכתחילה. הנסיון הזה "להשיג שקט לשנתיים ויותר" בסופו של דבר מונע או מעכב שדרוגים, ותוקע אותך עם חומרה לא רלוונטית. אני היום סבור שעדיף לבנות את המערכת *הכי* זולה שאפשר שעונה לדרישות, מתוך מחשבה שאת הכסף שנחסך אפשר לשמור לשדרוג בעוד שנה וחצי שנתיים (במידת הצורך כמובן).

היות וההבדל היחיד שאני מכיר בין P43 ל-P35 הוא הגרסה של ה-PCI-E, זה לא מספיק משכנע כדי לרצות להוציא על זה 100 שקל ויותר, רק כדי להשיג פיצ'רים שגם *ככה* הם לא הכרחיים לי. יש פה שילוב של חומרה שאני לא בהכרח צריך (2.0) וחומרה שהיא "NICE TO HAVE" :

esata, raid, firewire.

כששמים את שניהם על המאזניים, במחיר דומה, אני חושב שהפיצ'רים מנצחים.

לא?

אגב , בחנות שאני מרכיב בה את המחשוב (IQPC) ההבדל בין לוח 43 ללא RAID או FIREWIRE ללוח 45 שיש לו, הוא קפיצה של 200 ש"ח ויותר. אני מאמין שזה לא רחוק גם מהמחיר ביתר השוק. כל זה בעבור מה?

אז אמנם אני לא חוסך פה הרבה בגלל התרגיל השיווקי של ABIT שהקפיץ את ה-IP35 למעלה כשהשיקו אותו מחדש בגרסה "משופצרת", אבל בכל זאת, תמורת 20 שקל אני משיג פיצ'רים נאים במיוחד.

אני צריך שמישהו ישכנע אותי שיש הבדל מהותי יותר בין P43 ל-P35, מאשר גרסה שלה PCI-E שגם ככה לא תהיה רלוונטית לגבי (ככל הנראה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים