עבור לתוכן

E8400 לא עובד על המהירות שהוא צריך לעבוד

Featured Replies

פורסם

המעבד עובד על 2.833 גי'גה הרץ ולא עובר אתז ה למרות שהוא אמור להיות במהירות של 3 ג'יגה הרץ.

יש לי תמונה שתראו והחישוב הוא בזמן מאמץ(super ip).

33976095bo6.jpg

w446.png

פורסם

א. תבדוק שהביוס שלך עדכני.

ב. תבדוק בתפריט ביוס האם המכפלה של המעבד מוגדרת ל 8.5 או לאוטומטי.

פורסם

1.7 מהן הטכנולוגיות C1E ו-EIST ומהם ההבדלים בניהן?

הפונקציה C1E מורידה את מהירות השעון של המעבד ע"י הורדת המכפלה לערך המינימלי שלה, ואז מורידה גם את המתח על מנת לשמור על יציבות.

פונקצית EIST מאוד דומה ל-Cool'n'Quiet של AMD. כאן באופן דינמי תעלה ותרד מהירות השעון של המעבד לפי רמת השימוש בו מהתדר המינימלי ועד לתדר הנורמלי שלו - וכנ"ל לגבי מתח.

במידה ומבצעים אוברקלוק, ביטול האופציות הנ"ל יכול להועיל ביציבות המערכת, אך זה כל עוד מדובר באוברקלוק מתקדם ולא בינוני. כי כשעושים אוברקלוק בינוני הפונקציות הללו אינן מפריעות ליציבות המערכת וכדאי להשאיר אותן פועלות למען צריכת חשמל נמוכה יותר. מומלץ לקרוא גם את סעיף 2.1 (מעבדים).

מקור (ומידע נוסף): http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2725

פורסם
  • מחבר

איך אני מגיע לתפריט ביוס?

פורסם

תיקרא שוב את מה ש Director כתב לך.

המעבד מוריד את המהירות שלו כשהוא לא במאמץ לחסוך בחשמל וחום וכדומה.

פורסם

איך אני מגיע לתפריט ביוס?

לוחצים בד"כ DEL או משהו כזה כשהמחשב עולה (הוא אמור לרשום למטה מה לחלוץ כדי להיכנס לביוס).

פורסם

תיקרא שוב את מה ש Director כתב לך.

המעבד מוריד את המהירות שלו כשהוא לא במאמץ לחסוך בחשמל וחום וכדומה.

זה לא C1E, זה עשוי להיות EIST.. נמתין לבדיקה שלו בביוס ונראה מה הלאה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על העזרה בדקתי בביוס ובבאמת זה היה קבוע על מכפלה 8.5 שינתי ל9 ועכשיו זה 3 ג'יגה הרץ

אבל לא ראית משהו שקשורל c1e אולי היה שם משהו ce2 אבל זה לא משנה לי כבר כל כך.

כמו כן ראיתי פה שאמרתם שצריך להעלות מתח או משהו בשביל לעשות אובר קלוק ואולי עכשיו אני ירצה לעשות בעתיד אובר קלוק איך אני מעלה מתח כמה אני צריך והאם אז יפתחו לי באפשרויות של המכפלה עוד אפשרויות שיותר גבוהות מ9?

פורסם

הוא כתב שהתצלום ב-CPU נלקח בזמן מאמץ ודי שקוף שהמכפלה שלו היתה אמורה להיות 9 כדי להגיע ל-3GHZ.

ישר הסקתם ל-EIST ו-C1E. וגם לא זכור לי "שהם" מורידים 0.5 במכפלה כדי לחסוך בחשמל.

המכפלה בדרך כלל נמצאת על 6-7 במצב IDLE.

פורסם

כמו כן ראיתי פה שאמרתם שצריך להעלות מתח או משהו בשביל לעשות אובר קלוק ואולי עכשיו אני ירצה לעשות בעתיד אובר קלוק איך אני מעלה מתח כמה אני צריך והאם אז יפתחו לי באפשרויות של המכפלה עוד אפשרויות שיותר גבוהות מ9?

אתה מוזמן לפתוח דיון בפורום אוברקלוקינג וקירור. זה לא קשור לכאן.

(G)- נכון, זה מה שאני אמרתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים