עבור לתוכן

שאלה| מיקום רמקולים 5.1

Featured Replies

פורסם

שלום חברים..

לפני מספר חודשים קניתי מערכת קולנוע ביתית לחדר שלי.. (מגבר + רמקולים)

אשר ממוקמים בחדר הממ"ד הקטן שלי..

ומיקמתי אותם בצורה כזאת,

תמונה

dnmolmdbnn5d.png

נערך

זה פחות או יותר החדר שלי..

הסאונד שאני שומע מצויין.. אך אני מתלבט אם להעביר את הרמקול השמאלי הקדמי קצת קדימה אל מעל הדלת..

שיהיה שווה פחות או יותר למקול האחורי השמאלי שליד הארון.

מה דעתכם? המיקום בסדר?..

*מיקום האזנה שלי הוא המחשב, המערכת מחוברת אליו*

הנה פרטים על הסט אם זה משנה,

מגבר

DENON AVR-1507

רמקולים

CANTON Movie 150 QX

תודה רבה,

רון.

פורסם

יצא לך סידור ממש גרוע - הטלווזיה צריכה להיות בכחול ולא בירוק ;)

עכשיו ברצינות - אני ממש לא מבין את צורת הסידור שלך. מה שחושב לדעת הוא איפה בדיוק אתה יושב כשאתה צופה בסרטים או מאזין למוזיקה - זה למעשה הנתון הכי חשוב.

זה נראה כאילו שמת את הרמקולים למחשב ולא לטלווזיה (מה ההגיון?) כי לצפות בטלווזיה ככה זה "סאונד לא קשור לכלום".

לגבי הרמקולים - המסך צריך להיות מול הפרצוף שלך בדיוק. הרמקולים במרחק שווה ממנו בגובה האוזניים והאחוריים בדיוק ממול אבל אפשר לשים אותם גם גבוה יותר.

פורסם
  • מחבר

שמע,

המערכת משמשת אותי הרבה יותר להאזנה של מוזיקה במחשב ופחות בצפייה בסרטים בטלויזיה..

אני יודע שהסנטר אמור להיות היכן שהטלויזיה, ובכלל הקידמיים בקיר של הטלויזיה והאחוריים בקו של המיטה..

אבל אני ידעתי מה אני עושה כשתליתי אותם..

ככה שאני יושב על המחשב, והאחוריים אלו אלה בקו של המיטה, והקידמיים מולי מעליי..

פשוט חשבתי אם אני יקח את הקדמי השמאלי שמעליי, יותר שמאלה לכיוון מעל הדלת בערך, זה ישנה משהו?..

וכן עכשיו יצא לי לשים לב, הקידמיים, אלו שמעליי.. טיפה יותר נמוכים מהאחוריים בקו של המיטה.. אבל בהפרש קטן.. זה משנה?..

לא אכפת לי להעלות תמונות.

פורסם

אם אתה משתמש ברמקולים בעיקר כשאתה יושב מול המחשב זו ההמלצה שלי:

rwmwniyzmwqmij5.png

פורסם
  • מחבר

אני אבדוק את זה..

אם שמתם לב ערכתי את התמונה כך שתוכלו לראות בצורה יותר ברורה מה כל הסיפור..

הטלויזיה לא במשחק, רק המחשב..

רציתי לשאול, מנקודת ההאזנה, זה ישנה משהו אם אני יעביר את הרמקול הקדמי השמאלי טיפה שמאלה אל מעל הדלת?.. אני יקבל אפקט יותר מלא בחדר?..

תמונה

j2yzmbmjfnyw.png

לגבי הקטע של ההיגיון, אתה צודק במאה אחוז..

אבל אם אני יהפוך את כל הרמקולים וימקם אותם בתצורה כזאת שהם יתאימו לטלויזיה..

יצא לי לסרטט את זה לא מזמן ד"א:

tmdyn2ckgmj4.png

אז רוב הסאונד יגיע מהכיוון של הטלויזיה.. וכאן אני בבעיה, כי שאני משחק במחשב, זה ישמע לי מוזר כשהכל בא לי מאוזן שמאל..

בגלל זה זו הסיבה שהעדפתי לתלות ככה כי המערכת משמשת אותי יותר עם המחשב מאשר הטלויזיה.

תודה על העזרה.

פורסם

הרמקול צריך להיות בערך בגובה האוזניים אולי קצת יותר גבוה, מעל הדלת זה לא טוב ולא אסטתי.

אם הרמקולים הימניים יהיו יותר קרובים לאוזן שלך מהשמאליים הם ישמעו יותר חזקים.

הסאב צריך להיות מתחת לשידה בפינה.

אם הטלויזיה היא מסך דק הייתי שוקל גם לתלות אותה על זרוע מול המיטה.

פורסם

אם הטלווזיה מחוץ למשחק אז היא מחוץ למשחק. אתה לא יכול להנות משני העולמות כשהטלווזיה בקיר אחד והמסך מחשב בקיר אחר (אני אישית באמת היתי תולה אותה על הקיר מעל מסך המחשב - להינות גם מסרטים על הדרך).

לגבי מוזיקה - מה זה משנה איפה שאר הרמקולים ? אתה צריך את השני הקידמיים - מוזיקה מגיעה בסטיראו.

המיקום הנכון בשביל להינות מבמה נכונה ותלת מימדיות במקרה שלך הוא בדיוק מה שרותם שירטט לך (רק את האחוריים מומלץ לשים בקו ישר אל מול הקידמיים - אפשרי גם גבוה יותר). הקידמיים בגובה האוזניים וזהו. מיקום הסאב בפינה ישפר לך את הבאס.

המחשבה שלשים את הרמקולים כמה שיותר רחוק אחד מהשני היא שגוייה לחלוטין - זה רק הורס את הסאונד. הכל תלוי במיקום הישיבה. בשביל תוצאות אופטימליות אתה צריך ליצור מעיין משולש שווה שוקיים בינך לבי הרמקולים לבין עצמם.

פורסם
  • מחבר

אתם צודקים,

אבל הקטע שאני רוצה להזיז את השמאלי הקידמי יותר שמאלה אל מעל הדלת כך שיהיה אפקט מלא בכל החדר והצד של המעבר לא יהיה מת..

לא כדאי להזיז את הימני השמאלי יותר שמאלה אל מעל הדלת שיהיה בקו של האחורי ולסבוב את שניהם לכיוון המרכז וקצת להגביר אותם?..

פורסם

זה אפשרי - אבל אתה תהרוס לחלוטין את כל מה שקשור למיקומיות, גם אם תשים את אחד הרמקולים על הגג זה יתן בדיוק את אותו הדבר. זה מתאים למוזיקת בית קפה או מוזיקת מעליות - בה אין שום חשיבות למיקום.

בכל הנוגע לבמה ותלת מימדיות במוזיקה או חשיבות של מיקום בסרטים ומשחקים - זה יהרוס קליל.

אם אתה כן רוצה להרחיב את פיזור הקול במחיר של הדברים שהזכרתי אז אתה חייב להזיז בצורה שווה - אחרת אתה שום מתקרב לאפקט ה"מוזיקת בית קפה".

ושאלה מענינת - למה בדיוק אתה צריך מוזיקה במעבר של הדלת ? זה נשמע מרגע לרגע שאתה כן מנהל בית קפה (שבו אנשים מסתובבים) ולא חדר מגורים סטנדרטי.

פורסם
  • מחבר

חשבתי להעביר אותו אל מעל הדלת כי חשבתי שאולי זה ייתן אפקט יותר מלא בחדר.. אולי זה נותן, אבל איבד את האיזון ממיקום ההאזנה ,

כנראה שטעיתי כי ניסיתי את זה.. :-\

בוא אני אצלם לך תמונות שתבין פחות או יותר איך מיקמתי אותם בהתחלה עוד שלא היה כלום בחדר.

jgmzzmyxy4mc.jpg

wy2nhgzzyuow.jpg

iw1uz2mzngmy.jpg

מתנצל שלא ציינתי את האולטרה הסגולה,

עכשיו הבעיה שבגלל זה אני לא יכול להזיז את את הרמקול האחורי השמאלי במקביל לקידמי השמאלי כמו שהיה מקודם (איפה שהדיבלים האדומים בקיר) =/..

וגם הרמקול שמעליי הוא קצת יוצא באמצע השידה ובלאגן להזיז את השידה..

עשיתי עוד שירטוט מדוייק יותר,

2nghbitoqn3j.png

בכל מקרה אני אחזיר אותו למצב הקודם או אזיז אותו טיפה..

אז מה אתה אומר מה אתה ממליץ לי לעשות בלי להזיז את האולטרה?..

ככה זה יהיה טוב?..

32ewmq2on0jy.png

גובה

תקרה - 2.65 מטר

קידמיים - 2.30 מטר (מעל שידת המחשב)

אחוריים - 2.37 מטר (מעל המיטה)

סנטר - 80 ס"מ (מונח על שידת המחשב)

תודה רבה על העזרה שלך :]

פורסם
  • מחבר

^הקפצה^

סליחה על הדאבל, פשוט אף אחד לא עונה :s05:

פורסם

הסרטוט האחרון שלך נראה בסדר גמור.

מה שהכי ישפר את המצב הנוכחי זה להוריד את כול הרמקולים לגובה האוזניים..

פורסם

אני לא מבין למה אתה מתעקש שנגיד לך על משהו לא טוב שהוא טוב ?

לשאלתך - לא זה לא טוב, אמרנו לך כבר איך טוב וזו הסיבה שאף אחד לא ענה לך, זה כבר מיותר ...

נחזור על זה שוב - אתה צריך משולש שווה שוקיים בין נקודת ההאזנה לרמקולים ובין עצמם, הגובה של הקידמיים בגובה האוזניים, את האחוריים תשים קצת יותר גבוה אבל אפשר גם בגובה האושניים. זהו - אין עוד משהו טוב.

לא מאמין, אז הנה הוכחות - איך נראה מיקום של רמקולים ומה התאורייה מאחוריי זה:

25q50ys.jpg

M2_C4_lifestyle.jpg

speakerplacement61lf3.gif

main+speaker+placement+2.gif

dolby.gif

FrontSpeaker.gif

setup06.jpg

פורסם
  • מחבר

אני לא מתקעש על כלום!!..

אני בסך הכל מחפש מיקום חדש לכל הרמקולים!..

אז בסכ"ה אני מתייעץ לדעת מה יהיה הכי מתאים למבנה של החדר שלי..

אז עשיתי סירטוט ורציתי לדעת אם זה בסדר,

אני יודע איך אמור להיות המיקום הבסיסי!

אבל אני בחדר, לא בסלון!

הרמקולים מיועדים למחשב, לא לטלויזיה!

מה שמיותר כאן שאתה חוזר כל פעם על אותו דבר כי גם לפני שפתחתי את האשכול אני ידעתי מה המיקום הסטנדרטי..

לכן שאלתי, מה יהיה הכי מתאים לחדר שלי.. אז סבבה ראיתי את הסירטוט של רותם.. אך יש את האולטרה שמפריעה.

אנסה בכל זאת להזיז אותה ולהנמיך את הרמקולים.

תודה בכל אופן.

פורסם

אני קורא את הטופיק הזה וחבוב, אתה פשוט מטריף אותי.

הרמקולים משמשים אותך ל-PC, נכון?

כן.

יופי.

אז תוריד אותם למטה, שים אותם בגובה של האוזניים שלך.

הרמקולים גבוהים ממך בהרבה וזה מה שנוצר לאנשים להבין שאתה מנהל בחדר שלך בית קפה. ולא חדר.

תוריד את הרמקולים הקדמיים למטה, לגובה האוזניים שלך.

תוריד גם את הרמקולים האחוריים קצת. לא חייב עד לאוזניים אבל תוריד.

תזיז את הרמקול השמאלי-אחורי שיהיה מול הרמקול הקדמי שמאלי.

האולטרה לא מפריעה בכלל

תוריד את הרמקול הזה למטה וימינה.

עריכה:

רק שתדע, אני לא באמת מבין בסאונד כ"כ. כמעט ולא.

כל מה שאני אומר פה אני אומר רק לפי מה שאנשים אחרים כבר אמרו לך 30 פעם בדיון הזה ואתה ממשיך בשלך, "שומע" משהו אחר.

אם אתה רוצה את המצב האופטימלי - תעשה מה שממליצים לך.

זאת גם סיבה שבגללה אנשים הפסיקו להגיב פה. אמרו לך כבר ממזמן מה צריך להעישות ואתה לא עושה את זה וממשיך בשלך. :/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים