עבור לתוכן

מפרט מחשב מאתגר (לדעתי) לסטודנט עד 2K, ללא oc וציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

שלום כולם,

לצערי אני כנראה נפרד מהמחשב הישן (מאוד... 2001) שלי. הוא הפך להיות איטי מדי וסבא שלי הציע לקנות לי חדש.

בעיקרון אני מחפש מחשב לצרכים סטודנטיאליים כלומר, אופיס ואינטרנט. אני עובד עם לא מעט חלונות פתוחים (מולטיטאסקינג אני חושב) ואני רוצה שהוא לא ייתקע לי באמצע ויעבור במהירות ובקלילות בין החלונות. (ברקע רץ מסנגר ואייסיקיו, ואני עובד במקביל עם אקספלורר בסביבות 3-4 טאבים, אקרובט ווורד או אקסל)

ניסיתי לבנות מפרט אבל יש יותר מדי לוחות אם, מעבדים וסוגי זכרונות ואני לא מצליח להשתלט על הכל.

אני רוצה לחסוך בעלות כמה שיותר על מנת שביתרת התקציב אוכל לקנות Dell mini 12.

מה אני צריך בגדול: יש לי את המארז הישן שאני רוצה לשמור עליו (להחליף כמובן ספק כח כדי שיתאים לחלקים החדשים), CD ו DVD גם נשארים.

מבחינת איחסון אני לא צריך הרבה 160-250 כי ההבדלים ביניהם (במחיר) לא גדולים.

אני קונה מסך דק 22-24 עם רזולוצייה גבוהה אז אני רוצה שתהיה יכולת להקרין קבצי MKV וסרטים באיכות FHD (1080P, יציאה לטלויזיה (אני יודע שבלוחות אם היום יש HDMI אז אם אפשר גם שתהיה (בנוסף) יציאת S-VIDEO או קומפוננט) ויציאת סאונד אופטית או קואקסיאלית.

עכשיו האתגר האמיתי - התקציב: עד 2000 ממש עדיף פחות. לא צריך רמקולים ואפשר לוותר בינתיים על מקלדת ועכבר. וזה לא כולל המסך (מן הסתם)

תודה רבה

אגב, ראיתי מפרטים מוכנים באתר הזה http://www.gcomputer.co.il/pl_products~244~874.htm.

מה אתם חושבים? המליצו לי על האתר

פורסם

יש לך מושג איזה מארז ברשותך?- כי ניתן ואף מומלץ להכניס אחד נוסף בתקציב הזה

אחד עם מסנני אבק ובנייה איכותית שתשמור על קירור ושקט יחסי

כמו שאמרת, הפרשי המחירים ממש מצחיקים, ולכן כללתי ד.קשיח בנפח 320ג'

מעבד כפול ליבה שיהיה מצויין לכל השימושים שציינת, עם לוח אם אומנם מדור קודם, אך אין צורך ב'משוכלל' יותר

2 ג' זכרון פנימי, עם אופציה לשדרוג עתידי במידת הצורך ל-4ג'

כ.מסך עם יציאת HDMI, DVI, D-SUB שיספק את הסחורה בתכני HD

ועדיין נשארת עם 300 שקל שבהחלט ניתן לקחת איתם מקלדת+עכבר וגם מארז - לשיקולך.

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤358

לוח אם:

GIGABYTE GA-EP31-DS3L ¤364

כרטיס מסך:

ASUS PCI-EX 2.0 RADEON HD4350 512MB DDR2 : EAH4350 SILENT/DI/512MD2 - RETAIL ¤247

דיסק קשיח:

SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ ¤249

זיכרון:

OCZ 2GB DDR2 800 VALUE : OCZ2SI8002G ¤121

ספק כוח:

SEASONIC 400W : SS-400ET- OEM ¤284

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤1698

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע איזה מאיזה חברה המארז יש לי, אבל עד עכשיו המחשב עובד בשקט

מבחינת הגודל זה ATX אני חושב, יש לו שלושה כוננים גדולים ושניים קטנים.

למען האמת הייתי מעדיף לחסוך את ה-300 שקל ולא לקנות בהם כלום בינתיים, אבל אם כבר משהו אז קודם הייתי משקיע בסט אלחוטי. לא עדיף?

שתי שאלות נוספות:

1. רשמת מעבד dual core, יש הבדל בין זה לבין core2duo?

2. אני לא מתכוון לעשות OC אז יותר זול לקחת מעבד של AMD, לא? גם שמעתי איפשהו שהמעבדים של AMD לפעמים עקפו את אינטל בביצועים, ללא OC

המון תודה

פורסם

אני לא יודע איזה מאיזה חברה המארז יש לי, אבל עד עכשיו המחשב עובד בשקט

מבחינת הגודל זה ATX אני חושב, יש לו שלושה כוננים גדולים ושניים קטנים.

למען האמת הייתי מעדיף לחסוך את ה-300 שקל ולא לקנות בהם כלום בינתיים, אבל אם כבר משהו אז קודם הייתי משקיע בסט אלחוטי. לא עדיף?

תעשה את החושבים שלך.

לדעתי מארז איכותי וממאוורר כמו שצריך עדיף. זה רק עיניין של סדר עדיפויות.

שתי שאלות נוספות:

1. רשמת מעבד dual core, יש הבדל בין זה לבין core2duo?

core2duo זהו ליין מעבדים מסויים של אינטל ו-dual core זהו שם כולל למעבדים בעלי 2 ליבות.

2. אני לא מתכוון לעשות OC אז יותר זול לקחת מעבד של AMD, לא? גם שמעתי איפשהו שהמעבדים של AMD לפעמים עקפו את אינטל בביצועים, ללא OC

ל-AMD אין שום דבר להציע בטווח המחיר הזה שיהיה חזק מה-E5200.

המון תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים