עבור לתוכן

איך בודקים שעדשה דפוקה?

Featured Replies

פורסם

היות והכנסתם אותי לסרטים על לימונים למינהם, ואני רוצה לשלוח מישהו לקנות לי את הזוג הזה: http://www.bhphotovideo.com/c/product/446048-REG/Tamron_AF77017P_28_80mm_and_70_300mm_Di.html

הייתי רוצה לדעת איך אפשר לבדוק אם העדשות בסדר, לפני שהן מגיעות לארץ.

פורסם

קרא את שתי הפיסקאות האחרונות בפוסט הזה

פורסם

שים לב שאם הסנסור בעדשה לא תואם לסנסור במצלמה (יכול לקרות אם המצלמה והעדשה הן של חברות שונות, אפילו שהן יועדו לעבוד ביחד) העדשה צריכה לעבור כיול אחרת היא לא תפקס מדוייק.

פורסם
  • מחבר

אפילו אם העדשה מיועדת למצלמה הספציפית?

וכיול זה סיפור רציני?

פורסם

כן אפילו אם העדשה מיועדת למצלמה הספציפית הצ'יפים הם לא תמיד של אותה החברה.

וכיול זה לא רציני, חצי שעה עבודה של טכנאי. למעשה זו זכותך לדרוש כיול חינם של העדשה כשאתה קונה אותה.

פורסם

עוד על הבעיה אפשר לקרוא כאן: http://cliki.site.co.il/Back_focus_%D7%95-Front_Focus

בשורה התחתונה, לא הייתי ממליץ לרכוש עדשה בחו"ל אלא אם ההפרש במחיר משתלם גם כשלוקחים בחשבון את התסריט הגרוע מכל - משלוח של העדשה בחזרה לחו"ל במקרה של תקלה או עותק גרוע.

פורסם
  • מחבר

אורן, יש לינק לעדשות שאני רוצה, אתה בטח יודע הרבה יותר טוב ממני אם זה משתלם מספיק?

ואני יכול לדרוש כיול גם אם אני לא יודע שהעדשה דפוקה? ואם המצלמה שלי בצד השני של העולם?

פורסם

צריך לכייל את העדשה למצלמה, תברר בארץ אם היבואן של העדשה יכול לעשות את זה.

פורסם

אורן, יש לינק לעדשות שאני רוצה, אתה בטח יודע הרבה יותר טוב ממני אם זה משתלם מספיק?

אני לא רואה איך זה משתלם. ה-28-80 מיותרת. מה בדיוק אתה חושב שהיא תתן לך שלא תוכל לקבל מעדשת הקיט שלך + ה-70-300?

אם אתה לא מתכוון להבריח את העדשות לארץ, המחיר הוא:

[$209 + מס קנייה בניו-יורק (8.4%) + מע"מ ישראלי (15.5%)] * 4.05 = 1045 ש"ח

אם אתה כן מתכוון להבריח אותן, המחיר הוא:

[$209 + מס קנייה בניו-יורק] * 4.05 = 917 ש"ח

עכשיו תגיד לי אתה, שווה לוותר על האחריות ועל האפשרות המעשית לבדוק את העדשה בשביל חיסכון של 80 ש"ח?

ואני יכול לדרוש כיול גם אם אני לא יודע שהעדשה דפוקה? ואם המצלמה שלי בצד השני של העולם?

שאל את B&H. לדעתי גם אם הם יסכימו, כנראה שתצטרך לשלוח אליהם גם את המצלמה. העלות של משלוח כזה עוברת בקלות את המאה ש"ח, ותמיד יש סיכוי שהכיול לא יהיה מספיק טוב. מה תעשה אז? תשלח את הציוד שוב לתיקון נוסף? בשביל אתה צריך את כל הכאב-ראש הזה? הרבה יותר הגיוני לשלם ל-camera.co.il את ה-1000 ש"ח שהם מבקשים על ה-70-300. זה מחיר הוגן, ויש לך למי לפנות במקרה של בעיה (לפחות ברמה העקרונית, לא יצא לי לקבל מהם שירות). אם אתה מחפש משהו זול יותר, חפש עדשות טלה יד שניה.

פורסם
  • מחבר

הברחה של ה70-300 לבד תעלה לי 600 ש"ח, ואני חושב שזה חסכון נאה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים