עבור לתוכן

כרטיס קול למוזיקה ב300 ש"ח

Featured Replies

פורסם

עומד לשדרג את ה2.1 שלי למגבר T-AMP ורמקולים Wharfedale Diamond 9.1

מקור השמע היחידי שלי הוא מהמחשב (הרוב FLAC) ככה שהכרטיס קול הנוכחי לא יישאר. השימוש הוא גם בעיקר למוזיקה ומעט לסרטים וסדרות. כמעט ולא למשחקים.

התקציב הוא 300 ש"ח עם גמישות מסויימת ואפשרות לקנות מחו"ל.

לפי מה שראיתי פה יש המלצה על הx-fi xtreme audio שעכשיו עולה בKSP כ270 ש"ח. הבנתי גם שהוא פחות איכותי משאר הx-fi בסידרה ועם DAC ודרייברים מסורסים.

יש גם בטריידזון באתר M-audio Revolution 5.1 בן שנתיים ב280 ש"ח שזכור לי שהיה די אהוד עד לפני זמן מה.

השאלה היא מה הן האלטרנטיבות בארץ לכרטיס קול בתקציב הזה ומה יש בהיצע בהנחה שאני קונה מEBAY.

פורסם

שניהם כרטיסים טובים לתקציב.אני אישית הייתי מוסיף קצת ולוקח את הD1 של אסוס שהדק שיש לו לערוץ הקדמי הוא מעולה (אותו דק של D2 שסוקר פה ע"י אנטולי).לשאר הערוצים יש דק נחות יותר אך לך זה לא יפריע ;)

מחירו בKSP ארבע מאות ושבעים שקלים.קצת מעבר לתקציב אך שווה לדעתי.אם תביא אותו מחו"ל יעלה בערך 90 דולר +כל התוספות.

גילוי נאות:אני קניתי כזה היום, כך שאולי אני לא אובייקטיבי.

פורסם
  • מחבר

האסוס קצת מעבר לגבול שלי ובכל מקרה, אני לא מחפש משהו ברמה כזו.

רק שיהיה בסביבות התקציב ושייתן תמורה סבירה-טובה לכסף.

בEBAY מצאתי 2 דברים שיכולים להיות מעניינים.

XtremeGamer Pro ב75$ עם משלוח שעם מכס זה ייצא 350 ש"ח גג. ויש אפשרות לפחות מזה.

גם: AUDIOTRAK MAYA 5.1 MK-II LTX/POX בפחות מ50$ שראיתי שהומלצו פעם.

אני אחדד את הציפיה שלי מהכרטיס קול. אפשר להגדיר את זה מבחינתי שכל השימוש שלו הוא למוזיקה בלבד, כל השאר מתגמד.

כל המטרה שלו הוא להעביר את הסאונד בצורה טובה למגבר. זו הפעולה היחידה שהוא יעשה בחייו.

אין לי דרישות גבוהות.

פורסם
  • מחבר

זו שאלה קשה?

בכל מקרה אם לא פה, תוכלו לפחות להציע לי פורומים אחרים לשאול בהם?

בhometheater הנושא הזה לא נכנס וכמובן שלא קיבלתי תגובה.

פורסם

go asus d1

פורסם
  • מחבר

יקר מדי גם בארץ וגם מEBAY.

הצעות אחרות? חוות דעת עם הX-FI או הMAYA??

ושוב, אם לא אז גם הפנייה לפורום אחר יהיה נפלא.

פורסם

מה הנתונים של הדיאנמונד 9.1 ? אתה צריך להיות בטוח שהם מספיק נצילים בשביל הTAMP. המינימום לדעתי הוא 8 אוהם עם עכבה מספיק יציבה ולפחות 90DB.

שמעת אותם ? אתה בטוח שהם מתאימים לך ? בכל מקרה זה אך ורק טעם אישי אבל לדעתי ולאוזניי הם מאוד סגורים ו LAIDBACK מאוד לא חיים. יש כאלה שאוהבים זאת יש כאלו שלא אבל אתה צריך להיות בטוח שאתה כן.

אם איך שהוא תצליח למצוא במחיר טוב את המגבר הדיגיטלי של TRENDS 10.1 אז לך עליו. יש בו רכיבים טובים יותר מבחינת האודיו (למרות שבדיוק אותו שבב הגברה). אני מניח שלהביא אותו מחו"ל חדש יעלה כפול מאשר הTAMP בארץ. בכל מקרה - זה רק אם תמצא במחיר טוב וזה נדיר.

כרטיס קול - הD1 של אסוס לא מכיל את אותו DAC של BUR BROWN שנמצא בD2 (הלוואי). יש לו אמנם DAC שנחשב נחות יותר מבית סיירוס לוג'יק אך עדיין DAC איכותי. אמנם לא יצא לי לבדוק את הכרטיסים שלהם אבל מההתרשמות שלי הכרטיסים של ASUS שמים דגש רב הרבה יותר מבחינת איכות הסאונד לעומת קריאטיב, ממש נראה שעובדים אצליהם אודיופילים ולא מהנדסים. ניתן לראות זאת ברכיבים ובאלקטרוניקה שהם בוחרים, בידודים ותיכנון של האלקטרוניקה שרואים רק בציוד אודיו איכותי. אמנם זה בעיקר בכרטיסים היקרים שלהם אבל עד כמה שהבנתי גם הD1 המינימלסטי (שלא זוכה לכל האלקטרוניקה האודיופילית שיש באחים הגדולים שלו) מציג איכות סאונד גבוה יותר מהXFI המקבילים. אמנם יש כרטיסים איכותיים יותר מהאסוסים, אבל סביב תג מחיר צנוע מאוד של 1000 שקל מינוס פלוס עם המון התאמה למחשב ביתי - אני לא חושב שיש משהו כדאי יותר היום למחפשי האיכות.

פורסם
  • מחבר

אני הולך לשמוע את השילוב מחר.

לוקח את הTAMP מטעמי גודל בלבד, הוא גם מאים ככפפה לכל השימשים שאני מחפש.

לגבי איכות הסאונד, אני לא אודיופיל וגם לא חצי.

הבנתי שה9.1 לא מושלמים למגבר הזה, נחכה למחר ונראה.

בעיקרון אני הולך עליו כי אני פשוט יכול להשיג חדש ב600 ש"ח. חיפשתי ושאלתי ולא היו רמקולים עדיפים במחיר של עד 1000 ש"ח.

פחות חיפשתי יד שניה.

לגבי הכרטיס קול, האסוס מעבר לתקציב.

ואחרי שביססנו שאני לא שואף גבוה מדי, מה לגבי הMAYA וה-M-audio?

לפי החיפוש שעשיתי אני מתחיל לחבב את הMAYA ובטח לא מזיק שהוא חדש ויעלה פחות מ200.

פורסם

אם אתה לא חצי אודיופיל אין לך שום סיבה לקחת כרטיס אודיופילי. תבדוק יותר לגבי תמיכה ודריברים במערכות ההפעלה השונות - במקרה שלך זה קצת יותר חשוב כשאתה משווה שני כרטיסים שהם מספיק טובים לשימושים שלך. אם אתה לא אודיופיל ולא חצי אודיופיל - עדיף לך לקחת מה שיש לו את התמיכה הכי טובה. אתה גם ככה לא תרגיש בהבדלים אם שניהם טובים מעבר לרמה מינימלית (גם בהתחשב בשאר הסטאפ שלך).

לגבי הרמקולים - לא מפרידים בין רמקולים להגברה. זה לא שהרמקולים לא מושלמים למגבר אלא שכנראה לא מתאימים למגבר. הדרישות לרמקול עם עכבה גבוה ויציבה ונצילות גבוה הם לא בשביל ביצועים אופטימלים - אלא שהוא פשוט לא דוחף פחות מזה ומה שקורה זה סאונד עם עיוותים בכל מיני קטעים וזה יכול להישמע מאוד בעייתי ורע. וצריך להבין שיש סוגי צליל לרמקולים. זה לא מה הרמקול הכי משתלם עד מחיר מסויים אלא מה הרמקול שמתאים לסוג הצליל שאתה אוהב וגם לסוג ההגברה במחיר הכי משתלם. זה כמו לקנות סמיטריילר במקום אוטו משפחתי (כשיש לך משפחה חדשה) רק כי מצאת את הסמיטריילר הזה במחיר מציאה והוא הסמיטריילר הכי משתלם למחירו. בכל מקרה - לשמוע כמו שאתה עושה זה הכי טוב. אני מקווה שלקחת קטעי מוזיקה שונים וגם קטעים תובעניים.

דרך אגב - בפיוז הוא עולה 460 ולא 600 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

אוקיי שמעתי את השילוב עם המוסיקה שאני שומע, גם בMAX ווליום ולא היו עיוותים או תופעות לוואי אחרות.

לקחתי את הסיכון וקניתי. שניהם איתי מחוברים עכשיו.

סה"כ אני די מרוצה בהתאם לנסיבות (ללא כרטיס קול ומונחים עוד על השולחן), מרגיש את ההבדל ללא ספק.

בכל מקרה אין זמן להרחיב בנושא. ד"א כשאמרתי 600 התכוונתי לרמקולים...

בנוגע לכרטיס קול, לא הבנתי.

לא יודע איך לדרג איכות דרייברים אבל אני כן יודע שכולם תומכים בXP.

עכשיו, אם הגעתי עד הלום מה בנוגע לאיכות סאונד שכל אחד מהכרטיסים יכול להוציא?

X-FI/MAYA/M-audio 5.1

אני אשמח לקצת חומר קריאה, כמה שחיפשתי לא מצאתי...

פורסם

אני אשמח לאיזה סקירה קטנה, גם אני חשבתי על הרמקולים והמגבר האלו. (עד שיצא לי לשמוע אותם בעצמי)

פשוט גם אני עם ATP3 ואני כבר לא מסופק מהם כשאר אני שומע מוסיקה.

וכנראה אולי אקנה שילוב כמו שלך (אחרי שאשמע בעצמי כמובן).

תתחדש.

פורסם

אני הייתי לוקח את הM AUDIO מבין השלושה הללו.אם אתה מעוניין בחומר בשפה הרוסית אז רק תגיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים