עבור לתוכן

טמפרטורה בטוחה ל-E5200

Featured Replies

פורסם

אני שוקל להתחיל במלאכת ההמהרה, אך לפני כן רציתי לברר מאילו טמפרטורות עלי להישמר.

כרגע התוכנה CORE TEMP מראה 39 לשתי הליבות, במהירות סטוק 12.5 * 200. SPEEDFAN מראה טמפרטורות גבוהות יותר בכ-4 מעלות, אבל EVEREST מראה כמו CORE TEMP, אז אני מאמין לו. ב-PRIME 95 הטמפרטורה מגיעה ל-52 מעלות.

כשהמארז היה פתוח הכל היה קריר בהרבה, אבל אני חושש מחרקים שיחדרו אז אני סוגר.

אני רוצה בשלב הראשוני להביא את המעבד ל-3 ג'יגה ורציתי לדעת עד איזו טמפרטורה אני יכול לקחת את זה.

תודה.

פורסם

טמפ' המנוחה שלך נראות גבוהות אבל החיישן של המעבד מזייף בטמפ' מנוחה (שלי במנוחה 20 כאשר 25 טמפ' סביבה) ומדויק יותר בטמפ' הגבוהות (60 ומעלה) אז לגבי טמפ' במנוחה אפשר להשתמש בתוכנת REAL TEMP לאחר כיול.

טמפ' המאמץ שלך נראות גבוהות למהירות סטוק 200*12.5=2500. אלו בערך טמפ' המאמץ שלי כאשר אני על 333*10=3333.

ב OC שלי עם מאוורר זול תחת IntelBurnTest או LinX אני כבר ב +60. תחת משחקים ותוכנות אני הרבה פחות.

לפי הגדרות אינטל עדיף שתתרחק מ 70.

פורסם
  • מחבר

טמפ' המנוחה שלך נראות גבוהות אבל החיישן של המעבד מזייף בטמפ' מנוחה (שלי במנוחה 20 כאשר 25 טמפ' סביבה) ומדויק יותר בטמפ' הגבוהות (60 ומעלה) אז לגבי טמפ' במנוחה אפשר להשתמש בתוכנת REAL TEMP לאחר כיול.

טמפ' המאמץ שלך נראות גבוהות למהירות סטוק 200*12.5=2500. אלו בערך טמפ' המאמץ שלי כאשר אני על 333*10=3333.

ב OC שלי עם מאוורר זול תחת IntelBurnTest או LinX אני כבר ב +60. תחת משחקים ותוכנות אני הרבה פחות.

לפי הגדרות אינטל עדיף שתתרחק מ 70.

מה זה אומר כיול, איך אני מבצע. תודה.

פורסם

פותח התרד אתה עם קירור סטוק ?

כיול של REAL TEMP או כל תוכנה אחרת שאפשר לשנות את הTJ..

אתה צריך להגיע למתח המינימלי שהמעבד יכול לעבוד בו במצב סטוק..במצב הזה..הטמפ' שלו צריכה להיות די קרובה לטמפ' החדר (3-5+- מעלות יותר)..

ככה תוכל להכיל כל ליבה בנפרד...עד שתיגע לטמפ' זה בין כולם..

יש לך הסבר מעמיק כאן..

http://www.techpowerup.com/realtemp/docs.php

פורסם
  • מחבר

תראה, יכול להיות שעשיתי טעות כשהתקנתי את המעבד.

לא שמתי לב שיש שכבה טרמית על הקירור סטוק ומרחתי שכבה, לא עבה במיוחד, על המעבד.

יכול להיות ששכבה טרמית עבה מידי גורמת למעבד להתחמם יתר על המידה?

פורסם

כן...

פורסם
  • מחבר

כן...

למרות שבמדריך בפורום הזה כתוב במפורש למרוח חומר גם על ההיטסינק...

נראה לי זה נובע מזה שאני אוהב את המחשב שלי שקט לכן אין שום אוורור במארז...

פורסם

כתוב שצריך למרוח על ההיטסינק במידה ואין לך משחה כבר שם..לא אם קיימת משחה..

ועדיין לא ענית על השאלה אם אתה עם קירור סטוק ?

ושכבה עבה מדי יכולה לגרום לגריעה בטמפ' במידה מסוימת..

פורסם
  • מחבר

כתוב שצריך למרוח על ההיטסינק במידה ואין לך משחה כבר שם..לא אם קיימת משחה..

ועדיין לא ענית על השאלה אם אתה עם קירור סטוק ?

ושכבה עבה מדי יכולה לגרום לגריעה בטמפ' במידה מסוימת..

סטוק, כן

האמת קראתי די הרבה מדריכים ורק פה ראיתי ששמים על ההיטסינק וההיטסינק לא תמיד "בא" עם משחה טרמית (נגיד, במקרה הקלאסי שמחליפים מעבד...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים