עבור לתוכן

CoreAVC 1.9 תומך בהאצת GPU לסרטים בהפרדה גבוהה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

rand0m_x, ה-CUDA יעבוד רק אם הסרט קודד בהתאמה לתנאים של DXVA (הסרט צריך להיות תואם DXVA)

!_Nike_!, ה-GMA 3100 זה מובנה של אינטל, לא נתמך ולכן לא יקבל האצת GPU עם CoreAVC 1.9.

אולי הוא תומך DXVA ותוכל לקבל האצה עם MPC-HC או PowerDVD אבל לא בטוח, אתה יכול לבדוק התאמה עם DXVA Checker.

לגבי המעבד, נראה שלא תהיה בעייה אבל הכי טוב לנסות בעצמך ולראות...

[br]פורסם בתאריך: 15.02.2009 בשעה 00:26:13

רציתי לעדכן בעניין האצת DXVA, עם או בלי CoreAVC.

K-Lite בגרסתו האחרונה 4.6.2 עושה את כל העבודה בשבילכם.

הוא מתקין MPC-HC ודואג להגדיר הכל מראש להאצת DXVA (האצת GPU) לכל התכנים שמאפשרים זאת. תשכחו מכל המדריכים!

ז"א, מתקינים K-lite חדש וזהו, לא נוגעים בכלום ויש לכם האצת DXVA.

מי שרוצה לתת עדיפות ל-CoreAVC ב-MPC-HC פשוט מוסיף CoreAVC Video Decoder ל-External Filters ושם אותו על "PREFER".

• תגובות 59
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תודה על העדכון,

בהמשך למה שרשמתי קודם(בעיות תצוגה וחוסר יכולת להפעיל כתוביות),

ניסיתי עכשיו לצפות בסרט 1080P שאיננו מצוייר(סרטים מצויירים יותר קטנים וקל יותר לעבד אותם כאמור), וללא ה CUDA המעבד נע סביב ה 90%, כאשר פעם בחצי דקה הייתה עצירה בתצוגה(עקב חוסר היכולת של המעבד) של כמה שניות.

שמתי לב עוד שכאשר אני מפעיל את ה CoreAV ללא ה CUDA, הסרט מוצג בצורה חלקה יותר, רק עדיין לא כתוביות.

נשאלת השאלה, איך אני מקנפג את ה CoreAV שיציג לי כתוביות?

פורסם
  • מחבר

תקשיב, אני יכול להכנס איתך להגדרות עכשיו אבל חבל על הזמן.

תסיר את חבילת הקודקים שלך (את CoreAVC תשאיר מותקן). תתקין k-lite אחרון, תוסיף ב-MPC-HC עדיפות ל-CoreAVC אם אתה רוצה,

כפי שרשמתי בהודעה קודמת. יהיו לך כתוביות בלי להגדיר כלום.

אה, ועוד דבר קצת פחות רלוונטי - בכדי להפעיל האצת DXVA גם ל-MPEG-1 - מוסיפים ב-external filters את

Microsoft MPEG-2 Video Decoder ושמים על Prefer -- ואז כשתנגנו סרט MPEG-1 הוא ישתמש במפענח

של MPEG-2 עם האצת DXVA :xyxthumbs:

פורסם

תגידו

איך זה יכול להיות שבמדיה פלייר + COREAVC על ויסטה המעבד עובד על 90-100%

וכשאני מפעיל את אותו הסרט בVLC בלי COREAVC המעבד רץ לי על 50-60%

אני לא שם לשום שינוי באיכות...

המסך שלי תומך HD אבל הוא מחובר בחיבור VGA אם זה משנה משהו..

פורסם

אם יש כרטיס מסך onboard שנקרא GMA 3100??

המפרט הוא - E5200 + 2GB DDR2 + Gigabyte EG31M-S2C

ובלי קשר למקודד- מישהו שחושב שהמערכת הזו לא תצליח להריץ חלק 1080p?

גם E2140 ופנטיום D יצליחו חלק בלי שום "עזרה" מהכרטיס מסך.

הנה Chart ישן, שמראה אחוזי שימוש במעבד בזמן הרצת סרט בלו-ריי.

http://www.tomshardware.com/charts/cpu-charts-2008-q1-2008/HDTV-Playback,377.html

בE2140 היה 44%, וE5200 חזק יותר.

אבל בפנטיום 4 HT, השימוש במעבד היה 90-100% והסרט לא רץ חלק.

פורסם
  • מחבר

איך זה יכול להיות שבמדיה פלייר + COREAVC על ויסטה המעבד עובד על 90-100%

וכשאני מפעיל את אותו הסרט בVLC בלי COREAVC המעבד רץ לי על 50-60%

אני רואה 2 סיבות אפשריות:

1. קראתי של-VLC אין אופטימיזציה לריבוי ליבות - מנצל ליבה אחת. אני לא סגור על זה, אבל במידה וזה המצב -

במקרה שלך (dualcore), ה-VLC ישתמש רק ב-50% כולל כי זה 100% של ליבה אחת. ואם זה המצב אתה כנראה מפסיד פריימים.

לעומת coreavc שמשתמש ב-2 הליבות.

2. בעיית הגדרות :)

* כאשר נגן\קודק מנצל 100% מסכום הליבות הנתמכות\שבניצול - יהיו לאגים\תקיעות ופריימים ילכו לאיבוד.

ז"א, עדיף 90-100% על 2 ליבות מאשר 100% לליבה אחת (שזה לפחות 50% כולל לשני הליבות)

פורסם

שמעתי לעצתך והתקנתי את ה K-LITE האחרונה,

כעת, כאשר ה COREAVC משתמש ב CUDA אז יש הפרעות בתצוגה(בדומה למיקודם), וכמו מקודם, גם הכתוביות מוצגות באנגלית(אני מניח שבקונטיינר יש כתוביות באנגלית שעד עכשיו פשוט התוכנה לא לא הציגה כיוון שהיו לי גם כתוביות בעברית).

רק שעכשיו אני לא מוצא את ההגדרות של FFDSHOW בכדי לא להשתמש ב COREAVC בעת הרצת H.264.

HELP?

פורסם
  • מחבר

ההגדרות של ffdshow נמצאות ב- programs \ k-lite codec pack \ configuration

אם אתה משתמש ב-MPC-HC אז כמו שהוספת ל-external filters את coreavc עם עדיפות, ככה אתה גם יכול להסיר אותו.

אם אתה לא משתמש ב-MPC-HC (ז"א אתה משתמש בנגן אחר - לא מעוניין בהאצת DXVA) אז כנס להגדרות קודקים ב-ffdshow video config

ושים את H.264/AVC על libavcodec (למרות שבמקרה שאתה לא משתמש ב-MPC-HC אני לא מבין למה התקנת k-lite חדש מלכתחילה)

בעיות התצוגה עם CUDA יתוקנו בגרסא הבאה של CoreAVC. אם זה מפריע לך עדיף להשתמש בינתיים ב-MPC-HC (או CoreAVC ללא CUDA)

קבצי MKV לפעמים מכילים בתוכם כתוביות מובנות שניתן לבחור אם להציג אותם או לא בעזרת Haali media splitter

שבברירת מחדל מותקן גם עם CoreAVC וגם עם K-lite.

אם אתה שואל איך להציג כתוביות מתוך ה-MKV - כפתור ימני על האייקון הלבן שמופיע למטה בניגון הסרט, יהיה אפשר לבחור כתוביות אם יש.

על מנת להציג כתוביות בעברית מקובץ נפרד - וודא שהקובץ נמצא באותה ספרייה עם הסרט וששניהם עם שם זהה (מלבד הסיומת כמובן)

ב-MPC-HC וודא שהאופציה Auto Load Subtitles מסומנת תחת options\playback (זה צריך להיות מסומן בברירת מחדל עם k-lite האחרון)

פורסם

גם E2140 ופנטיום D יצליחו חלק בלי שום "עזרה" מהכרטיס מסך.

הנה Chart ישן, שמראה אחוזי שימוש במעבד בזמן הרצת סרט בלו-ריי.

http://www.tomshardware.com/charts/cpu-charts-2008-q1-2008/HDTV-Playback,377.html

בE2140 היה 44%, וE5200 חזק יותר.

אבל בפנטיום 4 HT, השימוש במעבד היה 90-100% והסרט לא רץ חלק.

תודה אבל אני מניח שהם לא עבדו שם עם כרטיס מסך מובנה, ואם כן אז לא חלש כמו GMA 3100 של אינטל.

בכל מקרה אני אתקין בעוד כמה ימים את המערכת ונראה, מקסימום נקנה כרטיס מסך פשוט כמו 8400GS.

פורסם

NIKE כל עוד לא מפעילים את הDXVA או הCUDA אין שום משמעות לכרטיס המסך - המעבד עושה את כל העבודה. השימוש בDXVA\CUDA

הוא כדי להעביר את המעמסה לכרטיס מסך. היות שסרטים המקודדים בצורה זו מותאמים אופטימלית לכרטיסי המסך זה כמעט לא מאמץ אותם.

המחשב שלי (מפרט בצד) הריץ 1080P חלק ב100% מעבד (כמובן שאין מה לדבר על מתיחות כאלו ואחרות בהתאמה לטלוויזיה). כשהפעלתי

את הDXVA זה ירד ל4% מעבד + 5% GPU.

אני דווקא חיכיתי שCOREAVC יוציאו תמיכה בGPU אבל שישתמש במעבד הראשי גם כן, קודקים חינמיים יש גם לMPC (שבו אני השתמשתי

עד עכשיו בשביל הDXVA). בעלי מחשבים ישנים (כמוני) רוצים לשלב את הCPU והGPU ע"מ לאפשר קצת יותר גמישות. לדוגמא: לשנות

את היחס של הסרט ל16:9 - המחשב שלי נחנק כשאני מנסה לעשות זאת. מצד שני - גם נייד C2D נחנק בפעולה הזו, כנראה שהMPC

לא מבצע אותה ביעילות :-\

פורסם

סליחה על הבורות, אבל במה זה עוזר הדבר הזה בדיוק?

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון: שוחררה גרסא 1.9.5:

Changelog:

- Add: NVIDIA CUDA accelerated decoding for interlaced streams (MBAFF and PAFF)

- Add: Input stream colorspace override options

- Fix: CUDA matrix handling and DPB management improvements

- Fix: SEI messages were sometimes discarded

- Fix: Seeking problems with Canon HF100 streams

- Fix: Use faster asynchronous memory transfers between CPU<->GPU for CUDA

בדקתי אותה כרגע ואכן אין יותר מסך ירוק \ ריבועים ב-seek :xyxthumbs:

אגב לבעלי כרטיס ATI, ישנו תכנון לישום OpenCL בשלב מאוחר יותר, כך שכולם יהנו מהאצת GPU:

We are onto adding Directshow support into CorePlayer and then after that is CUDA in CorePlayer and then OpenCL support into CoreAVC.

פורסם

סליחה על הבורות, אבל במה זה עוזר הדבר הזה בדיוק?

פורסם

למי שיש מחשב חלש וכרטיס מסך מספיק מודרני (של NVIDIA) והמחשב שלו לא מסוגל לנגן קבצי H264 ברזולוצייה גבוה אז עם "הדבר" הזה אפשר לבצע את פעולת פיענוח הסרט ע"י כרטיס המסך בצורה חלקה.

אם המחשב שלך מספיק חזק בכדי להתמודד עם התכנים שאתה צופה בהם אז אין הרבה סיבות להשתמש בזה, במקרה כזה זה מהווה יתרון אני משער לפחות מאחוז בודד מאוכלוסיית צופי הסרטים בH264 (אנשים שהמחשב שלהם עושה 24 שעות ביממה פעולות חישוב מתמטיות בלי הפסקה, אבל הם בהחלט זניחים לעומת הרוב).

פורסם

רק רלוונטי למי שיש מחשב חלש אני מניח...

לא מכיר הרבה אנשים שעסוקים בכל מיני דברים אחרים תוך כדי צפיה בסרט של 1080P...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים