עבור לתוכן

CoreAVC 1.9 תומך בהאצת GPU לסרטים בהפרדה גבוהה

Featured Replies

פורסם

מה כ"כ מיוחד בהכרזה של COREAVC? הם מצטרפים למעגל די גדול יחסית מאוחר ועם תמיכה במספר מצומם יחסית של כרטיסים לא?

הנה רשימת הכרטיסים שנתמכים ב POWERDVD למי שמעוניין ד"א - רשימה ממש מרשימה:

http://www.cyberlink.com/multi/products/main_1_ENU.html

• תגובות 59
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

PowerDVD לא קורא קבצי MKV, וזה החסרון העיקרי שלו. חוץ מזה שהוא יקר מאוד בהשוואה לקודק בודד (אם זה רלוונטי).

CoreAVC הוא הראשון להשתמש ב-CUDA למטרת פענוח HD

בנוסף הוא הקודק החיצוני הראשון שמאפשר האצת GPU לתכני HD (ז"א ללא תלות בנגן המדייה, כל עוד הוא מאפשר שימוש בקודקים חיצוניים)

CoreAVC ידוע כקודק איכותי מאוד גם מבחינת איכות וידאו (תנועה\חדות\scaling וכו') וגם מבחינת ביצועים (מנצל עד 4 ליבות של ה-CPU)

השם שלו הולך לפניו, כאשר האצת GPU עם CUDA זה יותר "בונוס" מאשר סיבה עיקרית להשתמש בו

(כמובן שלבעלי מעבד חלש, או כאלה שרוצים לבצע פעולות עיבוד ברקע בזמן שצופים בסרט HD - זו סיבה למסיבה)

בקשר לתמיכת כרטיסים, אני באמת לא יודע למה הם בחרו להשתמש דווקא ב-CUDA ועוד עם תלות ב-Purevideo דור שני,

כאשר הם יכלו להשתמש בהאצת DXVA, בה רוב הכרטיסים כבר תומכים... זאת כבר שאלה למפתחים.

פורסם

בהנחה שהמעבד שלי מספיק חזק להתמודד מלכתחילה עם הרצת סרט HD, האם זה לא הגיוני שאפילו תהינה אי יעילות בהפעלת סרט דרך כרטיס המסך(אשר כמדומני לוקח הספק גדול יותר , אצלי 8800GT לעומת 4200+ X2)?

פורסם

בקשר לתמיכת כרטיסים, אני באמת לא יודע למה הם בחרו להשתמש דווקא ב-CUDA ועוד עם תלות ב-Purevideo דור שני,

כאשר הם יכלו להשתמש בהאצת DXVA, בה רוב הכרטיסים כבר תומכים... זאת כבר שאלה למפתחים.

אבל DXVA יעיל רק לסרטים שקודדו עם תמיכה בו

פורסם

ב MPC HC כבר כל זה בילט אין

פורסם

MPC HC תומך בהאצת חומרה רק לסרטים עם DXVA

פורסם
  • מחבר

^ לפי מה שהבנתי CoreAVC מוגבל מאותה בחינה (בגלל הגבלות של purevideo 2/3), אבל צריך לאמת את זה בבדיקות.

בהנחה שהמעבד שלי מספיק חזק להתמודד מלכתחילה עם הרצת סרט HD, האם זה לא הגיוני שאפילו תהינה אי יעילות בהפעלת סרט דרך כרטיס המסך(אשר כמדומני לוקח הספק גדול יותר , אצלי 8800GT לעומת 4200+ X2)?

שאלה מעניינת, אני מניח שגם לניצול CPU לעומת ניצול GPU של אותו התוכן יש חשיבות מסויימת. צריך למדוד הספק כולל של המערכת.

בכל אופן אם המעבד חזק מספיק אין לך שום צורך ממשי בהאצת GPU.

פורסם

סליחה על הבורות,

מה נותן הדבר הזה? הרי עד היום אני צופה בתכני HD ללא שום בעיה(עם מדיה פלייר קלאסיק\רגיל).

תודה.

פורסם
  • מחבר

מוריד עומס מה-CPU (הסרט יעבוד על ה-GPU). אם אתה לא מבין למה זה טוב כנראה שאתה לא צריך את זה :)

לצורך העניין, לא חסרים מעבדים שיקרטעו בניגון 1080P - להם האצת GPU חשובה.

פורסם

למחשבים מלפני שנתיים+ זה מאוד יעזור בסרטונים מהסוג הזה למשל (זו דוגמה דיי קיצונית כי הסרטון הזה ממש כבד אבל ברעיון).

פורסם
  • מחבר

בהתייחס לרמיזה של rand0m_x ש-coreavc לא תלוי ב-DXVA :

הסרט ש-marvje קישר לא מואץ עם CUDA ב-CoreAVC וגם לא עם DXVA. זה בדיוק מוכיח את הטענה שע"מ להאיץ עם CoreAVC הסרט חייב

לתמוך DXVA (ז"א סרט שקודד על פי התנאים של DXVA), כמו הדרישה של MPC-HC ו-PowerDVD.

אבל זו גרסא ראשונית , מפה יכול רק להשתפר. המפתחים כבר הודיעו שעובדים על הגרסא הבאה,שם לפחות כבר לא יהיו בעיות תצוגה

(ריבועים בהרצה קדימה\אחורה ומסך ירוק בתחילת הסרט)

עריכה: זה פחות או יותר מבהיר את הסוגייה (מאיזה מדריך שמצאתי):

CoreCodec, the maker of the CoreAVC H.264 codec, has just came out with a new CUDA-enabled, which allows H.264 hardware acceleration to be done on GPU.

- It is now possible to chain a GPU-accelerated decoder with post-processing filters such as ffdshow Video Decoder and also DirectVobSub. No need to connect directly to renderer. useful if you want to run Avisynth scripts or ffdshow post-processing features

- You can use all video renderers available and still get hardware acceleration. Even under Vista/7, overlay mixer or Haali Video Renderer can be used with CoreAVC 1.9 and get GPU acceleration.

The most pertinent question now is, can CoreAVC decode all H.264 videos out there? Surprisingly, the answer to that question is no. From my tests, CoreAVC only has the same level of compatibility as nVidia’s DXVA with 178.24 drivers, which means if a video’s reference frame count exceed a certain level (for 1080p videos, the number is 11, for lower resolution videos, the numbers are higher), CoreAVC will still fail to decode the video in hardware and will fall back to software solution (just like MPC-HC internal decoder). In other words, there is basically no difference between current MPC-HC decoder and CoreAVC 1.9, at least on nVidia cards. I do not foresee any changes to this in the future version of CoreAVC, as this is a PureVideo 2/3 limitation. Just so you know, even VDPAU in Linux has the same limit.

פורסם

מוריד עומס מה-CPU (הסרט יעבוד על ה-GPU). אם אתה לא מבין למה זה טוב כנראה שאתה לא צריך את זה :)

לצורך העניין, לא חסרים מעבדים שיקרטעו בניגון 1080P - להם האצת GPU חשובה.

אם כבר, אם הכל רץ אצלי חלק ללא כל בעיה(Q6600) אז אני לא צריך את זה. נכון?

פורסם
  • מחבר

:cwm10: נכון :cwm21:

פורסם

לא יודע מה יותר יעיל, קידוד וידאו בחומרה על הכרטיס הגרפי או על המעבד, אבל בכל מקרה אני מעדיף שזה יתבצע על הכרטיס הגרפי.

הרי רוב הסיכויים שאני ארצה לראות סרט וברקע להריץ עוד משימות שמשתמשות במעבד.

הכרטיס מסך בכל מקרה פנוי, אלא אם אני רואה סרט ומשחק באותו זמן - מה שלא כל כך סביר.. 8)

בקשר לDXVA.. אז לא הבנתי, הCUDA משתמש בכרטיס מסך רק לסרטים שקודדו עם תמיכה בו או שהוא רלוונטי לכל הסרטים?

חבל שאין יותר מדי אנשים שמתשתמשים בקידוד הנ"ל בתור סטנדרט, ככה כולנו נסבול פחות..

פורסם

אם יש כרטיס מסך onboard שנקרא GMA 3100??

המפרט הוא - E5200 + 2GB DDR2 + Gigabyte EG31M-S2C

ובלי קשר למקודד- מישהו שחושב שהמערכת הזו לא תצליח להריץ חלק 1080p?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים