עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנטית ב8000

Featured Replies

פורסם

אוקי הדרישות קצת מיוחדות

גודל- 14.1 קליל, או 13.3 , עדיף 13 אם זה לא פוגע בפונקציונלית\מחיר\תכונות אחרות בצורה דרסטית.

מפרט- אין צורך במשו מיוחד, שיהיה מעבד מהסדרה האחרונה והשאר סטנדרטי. לא ירוצו משחקים בכלל או סרטים בכמויוצ

משקל- שלא יהיה כבד, יטייל הרבה בתיק

מראה- שיהיה יפה חשוב D:

מחשבים של LENOVO נפסלים על הנראה הריבועי שלהם, פשוט חייב שיהיה יפה (מעוגל), אם אפשר בצבע כשלהו חוץ משחור.

(אם יוצא שיש משהו ממש עדיף אז אפשר לחשוב על לוותר על העיצוב)

זמן סוללה- חשוב, אבל לא קריטי, רוב הזמן ימצא בהישג יד ליד שקע

מחיר- בעקרון לא קבוע, תציעו בסביבת 6-8

תודה :xyxthumbs:

נ.ב. חשבתי על הDELLים למינהם, הXPS1330, הE6400 וE4300 . מה ההבדל בתכלס במשקלים בין הXPS וE6400 ?

אבל ראיתי גם סדרות לLG HP וכאלה שהם יותר זולות\נראות טוב\חלקים טובים גם. (אבל יותר עממיות)

נ.ב.2. לדעתי LENOVO הם אחלה, לך תבין נשים :silly:

פורסם

על ה-XPS 1330 אני לא ממליצה בכלל בתקציב כזה. הוא דגם ישן יחסית שסובל מחימום די נכבד, מקלדת לא מוצלחת לדעתי וחיי סוללה ממוצעים בלבד. בתקציב כזה אפשר לקנות משהו הרבה הרבה יותר טוב.

ההבדל במשקל בין ה-E6400 ל-XPS 1330 הוא כ-300-400 גרם (תלוי במפרט). זה לא הבדל בלתי מורגש ואכן אני ממליצה להסתכל על מחשבי 12.1"-13.3" למטרות שינוע לאוניברסיטה. לצרכים כאלו חיי סוללה אינם בלתי משמעותיים לדעתי שכן חיי סוללה טובים מאד מאפשרים להשאיר את השנאי החשמלי בבית ולהעלות את הניידות.

ה-E4300 הוא מחשב מצויין ובהחלט יענה על הדרישות. ניתן למצוא מחשבים לא פחות איכותיים ב-12.1" בעלות נמוכה יותר ואולי שווה לשקול את זה.

מבחינת מראה, יש כאן tradeoff בשביל הצרכים שלך. מחשבים איכותיים אינם "מעוצבים" בסגנון צעקני או צבעוני בדר"כ (ה-E4300 דווקא כן זמין בצבעים אבל לדעתי האישית הם נראים זוועה וגם מדובר בתוספת מחיר). אני מעדיפה מראה של מחשב עסקי מאשר מראה מבריק/ נוצץ של רוב המחשבים הצרכניים אבל כמובן שזה שיקול אישי. סדרת ה-Elitebook של HP בדר"כ מדברת יותר לאוהבי העיצוב הצרכני בהשוואה למתחרים ושווה לבדוק אותה. לדעתי ה-6930p שלהם ב-14.1" כדאי פחות שכן הוא יקר יותר מהמתחרים ונותן חיי סוללה נמוכים יותר אבל אולי זו פשרה שהיא מעוניינת לעשות למען העיצוב. ה-2530p ב-12.1" מאותה הסדרה נראה מעולה לדעתי והוא גם מחשב שעשה עלי רושם מאד טוב משאר הבחינות. הייתי ממליצה עליו בחום אם 12.1" בא בחשבון.

פורסם

ה-E6400 וה-4300 מנסיון של דל הוא מחשב חבל"ז

שים לב שאתה קונה עם השירות של יעל

לגבי ה-XPS הוא מוכוון יותר למשחקים וכדומה - לאמינות ומחשוב "עסקי" ה-E6400

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה על התגובות

בקשר לXPS- חימום- הבעיה קיימת גם עם כרטיס מסך מובנה ומעבד T8100 (שאמורים להיות די קרירים?)

הסוללה- כמובן שזה חשוב, אבל גם חיי סוללה ממוצעים יתאימו

המקלדת של הXPS באמת בעייתית?

12.1 קטן מידי בשבילה, גם כי המסך קטן מידי ביחס לרזולוציה והיא לא רואה בו טוב.

בקשר למראה- אם יש מועמדים טובים עם עיצובים אחרים, אני אשמח לנסות להציע לו אותו.

אם אנחנו מדברים על 14.1 אז הE6400 נראה לי כמועמד טוב, העיצוב די כביל ואני אשכנע אותה

ואם מדברים על 13.3, איזה עוד אפשרויות יש לי? הE4300 עולה 1500 שקל יותר מהXPS, והתקציב שם כבר לחוץ. אבל הוא עדיין בדיון

איזה עוד 13.3 יש לי במחיר הזה?

פורסם

לא מדובר ב"תקלה" מבחינת החום, המחשב הזה פשוט אינו מטפל בחום בצורה אידיאלית. הוא מתחמם מעל לממוצע ולא נוח לשימוש על הברכיים לדוגמא. המצב כמובן גרוע יותר עם כרטיס מסך נפרד.

המקלדת אינה בעייתית, לטעמי היא לא נוחה (בטח שבהשוואה למחשבים כמו ה-E6400 או ה-E4300). אני בטוחה שיש רבים שזה לא מפריע להם או שלא יסכימו איתי.

מבחינת עיצוב, כמו שאמרתי לדעתי ה-6930p של HP יתאים לדרישות הכי טוב מבין מחשבי ה-14.1" העסקיים. ה-E6400 מוצלח יותר מבחינות אחרות.

ב-13.3" אין המון מחשבים. אופציות אחרות הן ה-Lenovo SL300 וה-Dell Vostro 1310 החצי עסקיים שבוודאי יפסלו על בסיס העיצוב או מחשבים צרכניים כמו למשל ה-Asus F6 (שבהחלט אפשר להגיד שהוא מעוצב במסורת העיצובים המטורללים של אסוס עם הדפסים מוגזמים ואפילו ריח בחלק מהדגמים), ה-LG E310 וכמובן ה-Apple Macbook ה-Overpriced אך המעוצב. גם HP וגם דל הוציאו לאחרונה מחשבי 13.3" צרכניים חדשים אבל בינתיים עוד לא ראיתי אותם בארץ. אופציות ברמה עסקית ב-13.3" מוגבלות בערך ל-E4300 ועוד מעטים שאינם במסגרת התקציב. אגב, ה-1330 צריך לעלות פחות מ-1500 ש"ח מתחת ל-E4300.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה, עשית לנו קצת סדר בעיניינים :hi:

פורסם

את ה E6400 ניתן להשיג בכחול ובאדום גם. קצת קשה בארץ אבל אולי אפשרי

מחו"ל בהחלט אפשרי והתוספת של המחיר לא רצינית כי הוא מגיע עם מפרט עשיר מאוד כסטנדרט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים