עבור לתוכן

איך ממלאים את הרקע באור עם הפלאש?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

כן כאילו יש תזוזה כזאתי בתמונה.היא לא חדה.

פורסם

יש לי עוד שאלה.אם אני במצב נגיד AV,ואני שם צמצם 11. הפלאש שלי לא מבזיק 1\1 כדי לפצות על זה.זה מעיד על איזו בעיה?

מה פתאום צמצם 11? אתה רוצה שהאור הקיים יבוא לידי ביטוי, לא? את זה לא מקבלים עם 1/60 וצמצם 11.

http://img124.imageshack.us/img124/5092/imgp4434gl0.jpg

בבקשה :xyxthumbs:

Exposure Time = 1/60"

F Number = F2.8

Exposure Program = Aperture priority

ISO Speed Ratings = 400

וזה עוד ב1\60.

אם המריחה מפריעה לך, תעלה לסנכרון מקסימלי ותשתמש בהקפצה קדמית עם כרטיס לבן (שנותן אור דומה לזה של פלאש ישיר). תקבל אמנם תאורה מכוערת על הנושא, אבל לא יהיו לך מריחות תנועה והרקע יהיה מואר. תחליט מה פחות גרוע מבחינתך.

כדי לקבל תאורה טובה גם על הרקע וגם על הנושא צריך יותר מפלאש אחד.

פורסם

גם אם כן, הגדרה כזו לא גורמת למריחה. היא מקסימום גורמת לה להופיע בצד השני של התנועה.

פורסם
  • מחבר

אז אני מעדיף אור טבעי כמו בחדר, ואני לפעמים משתמש בהקפצה אחורית ב-75 מעלות,העניין הוא שלא תמיד דווקא הנושא שבפוקוס מואר מספיק. אני חושב שאפשר להסתדר עם 1\60, וכמו שאורן אמר צריך באמת יותר מ2 פלאשים בשביל זה.. אבל יותר חשוב לי שמה שמצולם יהיה מואר,וזה הכל. אני אתפשר :)

פורסם

אני לפעמים משתמש בהקפצה אחורית ב-75 מעלות,העניין הוא שלא תמיד דווקא הנושא שבפוקוס מואר מספיק.

אז תסובב את הפלאש עוד לאחור.

פורסם
  • מחבר

הקפצה אחורית ב-60 מעלות כאילו?

פורסם

כל זמן שהוא לא מפליש לך על המצח, כל זווית יכולה לעבוד. רק תזכור שככל שהזווית יותר לאחור הרקע פחות מואר (אבל התאורה על הנושא יותר אחידה).

פורסם
  • מחבר

אני חושב שלהפליש ב75 מעלות אחורה הולך הכי טוב,מקסימום עושים פיצוי חשיפה קטן

פורסם

עם 75 מעלות (ליתר דיוק 105 מעלות) עדיין יכול להיות צל מתחת לסנטר. זה לא בהכרח מפריע, אבל חשוב להבין שזווית יותר נמוכה (למשל 45 מעלות לאחור, או 135 מעלות אם סופרים מלפנים) יכולה להקטין מאוד את הצל הזה, במיוחד אם הנושא קרוב.

פורסם

חשבת על פלאש בסנכרון איטי עם חשיפה ארוכה? הרקע לא יהיה חד אבל לפחות הוא לא יהיה שחור.

פורסם
  • מחבר

הסנכרון האיטי לא קורה אוטומאטית שאתה עושה חשיפה ארוכה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים