עבור לתוכן

איך ממלאים את הרקע באור עם הפלאש?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

לאחר צבירת ניסיון בסיסי בתפעול הפלאש וצילום, צילמתי אירוע משפחתי. העניין הוא שתמיד הרקע יצא לי חשוך מדי. מה הפתרון?

בתודה מראש

פורסם

אם אתה יכול להקפיץ מהתקרה, תקפיץ ממנה בזוית (פלאש ב-60 מעלות) כדי להאיר את הרקע, וכרטיס לבן בשביל להאיר את הדמות, אם צריך.

בנוסף, תנסה כמה שיותר לרדת במהירות התריס, ולצלם תמיד כשיש מאחורי הדמויות תאורה.

פורסם
  • מחבר

הוספתי תמונה. זה ה-60 מעלות המדובר ?:)

והכרטיס הלבן המאולתר - האם הוא בסדר?

העניין הוא שזה בעייתי לצלם מהירות תריס נמוכה עם עדשה 50-135. צריך לפחוץ 1\60

[attachment deleted by admin]

פורסם

ואוו, 60 זה ממש (!) מהיר מדיי בשביל לקבל רקע מואר בצורה טובה..

פורסם
  • מחבר

וזה אומר שצריך לשים 75 מעלות? :jump:

פורסם

אני חושב שהוא דיבר על ה1/60 ולא על 60 מעלות.

פורסם
  • מחבר

אהה אוקי על ההבהרה. אבל איך אפשר לצלם עם עדשה 50-135 עם 1\30 לדוגמה?

פורסם

חצובה/ידיים יציבות/מייצב וצמצם יותר סגור.

פורסם
  • מחבר

בדר"כ אני מצלם ב2.8 או 3.5. העניין של אחיזה במצלמה, איך אתם ממליצים(תתארו בכל דרך אפשרית:) )?

ומה הקשר בין צמצם למריחה של התמונה? או שהתכוונתם כדי שיכנס פחות אור אז להתחשבן בסטופים עם הצמצם?

ותודה חברים על התשובות.

פורסם

אני התכוונתי ביותר סטופים, שיכנס פחות אור P:

פורסם

מהירות התריס שמספיקה כדי לקבל צילום חד ללא פלאש גבוהה יותר ממהירות התריס שמאפשרת לקבל צילום טוב עם פלאש. אם הרקע מטושטש מעט בגלל מהירות תריס נמוכה מדי זה לא קריטי כשהנושא עצמו מואר ברובו ע"י הפלאש (שמקפיא בצורה טובה תנועה). במקרה הכי גרוע יהיו בתמונה "הילות" קטנות של מריחת תנועה. בד"כ זה לא קריטי. אל תתבייש לרדת למהירויות הרבה יותר נמוכות מ-1/60. כל זמן שהאור הקיים מסתכם בתת-חשיפה (של סטופ או שניים), האור של הפלאש יהיה מספיק משמעותי כדי להפוך את מריחות התנועה של האור הקיים לבלתי משמעותיות.

פורסם
  • מחבר

אבל אני כן רואה את המריחות האלה ואת החוסר חדות וזה מציק לי בעין,יכול להיות שאני לא מחזיק יציב? יד אחת שלי היא על הגוף(השמאלית) והימנית באוויר,ואני משתדל להיות מסודר עם הנשימות. אני אנסה לצלם כמו שאתה אומר פעם באה באירוע משפחתי,עם תריס איטי יותר.

יש לי עוד שאלה.אם אני במצב נגיד AV,ואני שם צמצם 11. הפלאש שלי לא מבזיק 1\1 כדי לפצות על זה.זה מעיד על איזו בעיה?

פורסם

מה?

ומה שאתה מתאר נשמע לי לא כלכך סביר.. אני יכול לצלם אפילו במהירות תריס 1/15, עם יד אחת בצורה חובבנית למדיי, ועדיין התמונה תצא חדה. כמובן שאני מדבר על צילום עם פלאש.

אתה רוצה להגיד לי שברגע שאתה יורד מ-1/60 התמונות יוצאות לך מרוחות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים