עבור לתוכן

מחשב נייד למטרות כתיבת מוסיקה עד 6 אלף שקל.

Featured Replies

פורסם

הייתי שמח לדעת מה דעתכם על 2 הניידים הבאים:

GIGABYTE W566N

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Notebook/Products_Spec.aspx?ProductID=2504

לבין HP Pavilion dv5-1179

GIGABYTE נותן כמעט את אותו המפרט כמו הHP.. רציתי לשאול מה דעתכם? ואם יש הצעות לניידים אחרים באותה רמה אני אשמח לשמוע!

עריכה:

מחפש מחשב נייד בעיקר לכתיבת מוסיקה.. עד 6 אלף שקל.

עובד בעיקר עם Cubase, צריך שהיו כמה שיותר חיבורי USB למחשב נייד.

תודה.

פורסם

המפרט של שני המחשבים שנתת אינו קרוב או דומה כלל. ה-dv5-1179 נותן את פלטפורמת מונטבינה וכרטיס מסך הרבה יותר חזק והוא גם צריך לעלות הרבה יותר.

אם אתה רוצה הצעות למחשבים אחרים אנא פרט את שימושיך במחשב והכנס תקציב לכותרת.

פורסם
  • מחבר

המפרט של שני המחשבים שנתת אינו קרוב או דומה כלל. ה-dv5-1179 נותן את פלטפורמת מונטבינה וכרטיס מסך הרבה יותר חזק והוא גם צריך לעלות הרבה יותר.

אם אתה רוצה הצעות למחשבים אחרים אנא פרט את שימושיך במחשב והכנס תקציב לכותרת.

המחשב הנייד ישמש כמחשב לכתיבת מוסיקה בעיקר.. גלישה באינטרנט ולפגישות. תקציב עד 6 אלף שקל.

אני לא יודע לאיזה כיוון בכלל ללכת, אני לא מבין את ההבדלים בין מעבדי סדרה T9XXX לבין P8XXX..

תודה.

פורסם

אם כך, הכיוון שהלכת אליו לא מתאים לצרכים בכלל. אין לך צורך בכרטיס מסך מהרמה של ה-9600m GT.

ההבדלים בין סדרת T לסדרת P הם בעיקר ב-TDP. סדרות P צורכות פחות חשמל ויכולות להשפיע לטובה על חיי הסוללה. מבחינת ביצועים והבדלים אחרים יש להסתכל על שני מעבדים ספציפיים על מנת להשוות אבל באופן כללי כל מעבדי T9 חזקים ממעבדי P8. ההבדלים לרוב אינם משמעותיים או אפילו מורגשים במיוחד בשביל רוב האנשים והכדאיות תלויה בשימושים ובכמה אתה מוכן להשקיע בשביל שיפור קטן בביצועים. אתה יכול לקרוא את הסטיקי בנוגע למעבדים בשביל מידע נוסף.

6000 ש"ח זה תקציב שמאפשר קצת גמישות וכדאי לך לשקול מהם האלמנטים החשובים לך ביותר על מנת שתוכל להשקיע במחשב שעונה על צרכיך. מפרט אינו הכל, תחשוב על הנקודות הבאות:

- כמה אתה מנייד אותו? מהי חשיבות המשקל? על איזה גודל אתה חושב?

- מהי חשיבות חיי הסוללה?

- האם אתה מעדיף מסך מאט או מבריק?

- מהי חשיבות איכות הבניה/ עמידות? האם מפרט חזק חשוב לך יותר מהתכונות הללו?

- האם יש לך העדפות לגבי הרזולוציה?

פורסם
  • מחבר

אם כך, הכיוון שהלכת אליו לא מתאים לצרכים בכלל. אין לך צורך בכרטיס מסך מהרמה של ה-9600m GT.

ההבדלים בין סדרת T לסדרת P הם בעיקר ב-TDP. סדרות P צורכות פחות חשמל ויכולות להשפיע לטובה על חיי הסוללה. מבחינת ביצועים והבדלים אחרים יש להסתכל על שני מעבדים ספציפיים על מנת להשוות אבל באופן כללי כל מעבדי T9 חזקים ממעבדי P8. ההבדלים לרוב אינם משמעותיים או אפילו מורגשים במיוחד בשביל רוב האנשים והכדאיות תלויה בשימושים ובכמה אתה מוכן להשקיע בשביל שיפור קטן בביצועים. אתה יכול לקרוא את הסטיקי בנוגע למעבדים בשביל מידע נוסף.

6000 ש"ח זה תקציב שמאפשר קצת גמישות וכדאי לך לשקול מהם האלמנטים החשובים לך ביותר על מנת שתוכל להשקיע במחשב שעונה על צרכיך. מפרט אינו הכל, תחשוב על הנקודות הבאות:

- כמה אתה מנייד אותו? מהי חשיבות המשקל? על איזה גודל אתה חושב?

- מהי חשיבות חיי הסוללה?

- האם אתה מעדיף מסך מאט או מבריק?

- מהי חשיבות איכות הבניה/ עמידות? האם מפרט חזק חשוב לך יותר מהתכונות הללו?

- האם יש לך העדפות לגבי הרזולוציה?

הלכתי לכיוון הזה בגלל שאני צריך מעבד דיי חזק, וראיתי שאם אני לוקח מעבד חזק, בדר"כ יבוא איתו גם איזה כרטיס מסך שאני לא צריך.

חשיבות המשקל, בוא נגיד שלא יהיה כבד מדי אבל לא אמורה להיות לי בעיה אם הוא יהיה יחסית כבד למחשב נייד.

הניידות שלו צריכה להיות גבוה, אבל כאשר אני אהיה איתו בחוץ הוא יהיה רק למטרות אינטרנט וגלישה..

לגבי הגודל- חשבתי על מסך 15.4 אינץ' בטווח מחירים שלי, ואני מעדיף כזה מסך, שלא יהיה גדול מדי בשביל מחשב נייד

הסוללה צריכה להחזיק הרבה זמן, אבל כאשר הוא ישמש למטרות כתיבת מוסיקה הוא יהיה מחובר ישירות לחשמל, כאשר אני אהיה בחוץ הוא יהיה רק למטרות פשוטות כמו גלישה באינטרנט.

מסך מאט מה זה?

כן, המפרט יחסית חשוב לי, אבל אני רוצה משהו שיחזיק לי הרבה זמן, ואפישהוא למצוא את האמצע בין העמידות לביצועים.

לגבי הרזולוציה, מעדיף שזה יהיה מעל 1024*768

תודה :)

פורסם

לא הייתי הולך על מחשב 15.4" אם רצוי מחשב עם ניידות גבוהה.

פורסם
  • מחבר

לא הייתי הולך על מחשב 15.4" אם רצוי מחשב עם ניידות גבוהה.

אז על איזה היית הולך?

אני מנסה למצוא את האמצע בין מסך קטן למסך גדול מדי, ונראה ש15.4" הוא דיי האמצע.

פורסם

אין צורך לצטט את ההודעה ישירות מעליך במלואה, זה מסרבל את הקריאה.

15.4" בהחלט אינו קטן במונחים של מחשב נייד. אני לא יודעת מה אתה מגדיר כחיי סוללה גבוהים אבל מחשבי 15.4" כמעט אף פעם לא מספקים חיי סוללה טובים במיוחד. אם אתה רוצה חיי סוללה טובים מהממוצע מומלץ לרדת למחשב של 14.1" (ובכל מקרה אם אתה מוציא אותו מהבית על בסיס קבוע יחסית 14.1" עדיף לדעתי). 15.4" זה מתאים בעיקר אם אתה מתנייד איתו לעתים רחוקות יחסית וגודל המסך מאד חשוב לך.

הרזולוציה שציינת כמעט אינה קיימת עוד בניידים סטנדרטיים, כך שזו אינה בעיה.

מסך מאט הוא מסך שאינו מבריק. כמעט כל המחשבים הצרכניים כיום מציעים רק מסכים מבריקים.

אם אתה רוצה איכות טובה ועמידות גבוהה תוכל לבחור במשהו עם מעבד ברמה של ה-P8400 במסגרת התקציב הזה (זה מה שאני הייתי עושה). אם אתה מעדיף לעלות במפרט על חשבון האיכות יש מבחר של אופציות ואולי כדאי להתמקד במחשבים חצי עסקיים. בכל מקרה לא הייתי בוחרת במחשב עם כרטיס מסך עצמתי שאין לי בו שימוש על מנת לקבל שיפור קטן במעבד (כרטיס מסך כזה מעלה את המחיר כמובן אבל גם גורם לחום וזולל חיי סוללה).

דגם ששווה לחפש לגביו אופציות הוא ה-Lenovo R500. הוא מגיע עם מסך מאט ואיכות טובה אבל זול ממחשבים עסקיים אחרים. עם מעבד כמו ה-P8400 הוא עולה בסביבות ה-5200 ש"ח. אתה יכול לברר האם ניתן לקבל אותו עם מעבד חזק יותר. מצד שני, האחריות היא בדר"כ לשנה בלבד.

ה-Dell E5500 גם הוא אפשרות, בארץ לא ראיתי אותו מפורסם עם מעבד חזק מה-P8400 אבל ברר מול המשווקים כמה זה יעלה (עם ה-P8400 עולה כ-5500-5600 ש"ח כולל אחריות ל-3 שנים).

ה-SL500 של לנובו נותן איכות פחות טובה אבל עדיין טובה מהממוצע. עם מפרט עצמתי יהיה יותר קשה למצוא אותו בארץ אבל מכיוון שהדגמים הללו כמעט תמיד זכאים לאחריות בארץ אין בעיה לקנות מיבוא מקביל ברוב המקרים. תוכל למצוא אותו עם רזולוציה גבוהה אבל זה יחייב כרטיס מסך נפרד בסיסי.

שלושת המחשבים הללו הם ב-15.4". יש להם מקבילים ב-14.1".

עם ה-P8400 ב-14.1" תסתכל על ה-E6400 של דל. מחשב באיכות עסקית ועם אחריות של 3 שנים.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה :)

מה ההבדל בין הדגמים שאני הבאתי? יש להם את אותו מעבד, זיכרון יותר גדול..? ( חוץ מהכרטיס המסך המיותר ).

פורסם

ההבדל הוא באיכות טובה יותר ובפונקציות עסקיות כמו מסך מאט, Trackpoint ותחנת עגינה בחלק מהדגמים. כמות הזכרון היא שולית שכן שדרוג זכרון זה דבר פשוט וזול למדי.

אם אתה מתכוון להבדל בין שני הדגמים שהצגת אז הם בעיקר בכרטיס המסך ובפלטפורמה (יש גם הבדלים קטנים יותר כמו יציאות שונות וכו'). לא ניתן לומר מה ההבדל במעבדים שכן הלינק שנתת לא מתייחס לקונפיגורציה ספציפית.

פורסם
  • מחבר

אוקיי ומבין הדגמים שהצגת בפני, מה לדעתך הכי משתלם מבחינת ביצועים?

תודה רבה!

פורסם

אין הבדל, הביצועים נקבעים על פי המפרט ובמקרה הזה המפרט תלוי בקונפיגורציה שתזמין. אני התייחסתי לדגמים בכלליות ולא לקונפיגורציות ספציפיות. עם הקונפיגורציה הבסיסית של ה-P8400 לא יהיו הבדלים בביצועים. ה-SL500 בדר"כ מגיע עם מעבד חלש יותר בארץ ולכן אם תבחר אותו בקונפיגורציה כזו הביצועים יהיו פחותים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים