עבור לתוכן

התייעצות ומספר שאלות לגבי השירות הצבאי

Featured Replies

פורסם

שלום,

בעוד כחצי שנה אני מתגייס לצבא. אני מעוניין לשרת בתפקיד בתחום הטכנולוגי או מדעי, תפקיד שיקדם אותי כשאצא לאזרחות.

יש לי פרופיל עורפי וקב"א די גבוהה. חוץ מפרויקט גאמא, לאן לשאוף להגיע ?

הבנתי שאם אני נופל מכל המיונים של מודיעין אני יכול לבקש בעצמי להתמיין לפרויקטים או מסלולים שונים בצבא, אם זה באמת ככה אז לאן מומלץ ? ( חוץ מ-ממר"ם )

באותו הקשר, אם אני דוחה את השירות הצבאי, אני יכול לנסות להתמיין מחדש שנה לאחר מכן לכל המסלולים שלא הצלחתי לעבור?

יש לי אופציה להרשם לעתודה אקדמאית (החודש זה תאריך אחרון להרשמה ) והוצעה לי גם עתודה טכנולוגית ( י"ג-י"ד ) שבסופה אקבל תואר הנדסאי. מה עדיף מביניהם ?

עדיף להיות בעל תואר מהנדס או בעל תואר ראשון/ שני ? מה ההבדל בכלל בין מהנדס ותואר שני וכל זה ?

תודה :xyxthumbs:

פורסם

עתודה אקדמאית = ללכת ללמוד 3 (בדר"כ) שנים באוניברסיטה ולסיים תואר ראשון ואח"כ

לעסוק במשהו שקשור למה שלמדת בצבא (פחות או יותר. זה שלמדת מחשבים יכול להיות שתתעסק ברכש תוכנות. מרתק, הא?)

שים לב שעתודאים גם חותמים 3 שנים קבע (כלומר 3 שנים לימודים ואז 3 שנים חובה ואז 3 שנים קבע = שחרור בערך בגיל 26-27, לפחות)

כמו כן מקבלים דרגות קצונה עם הגיוס (קמ"א) וניתן לעשות קורס קצינים ואז לקבל ישר דרגת סגן (2 ארונות)

עתודה טכנולוגית = עוד שנתיים של לימודים שבסופם אתה מקבל תואר מהנדס (בדר"כ חשמל / אלקטרוניקה)

בנוסף, ממה שאני מכיר בצבא (חיל אוויר) יש לחתום בערך שנתיים קבע, אך את רוב האנשים לא משאירים

בקבע אלא אם כן הם רוצים להישאר (כלומר אין חובה). מבחינת דרגות, מקבלים רב"ט מיד לאחר הטירונות

וסמל שנה לאחר מכן וסמ"ר שנה לאחר מכן.

היתרון המשמעותי בעתודה זה שהצבא מממן לך את הלימודים (משהו כמו איזה 30K ש"ח), מלבד זה, אני לא

הייתי רוצה ללכת לעתודה (ולכן גם לא הלכתי)

כאילו, זה קצת דפוק, שאתה הולך ללמוד וכל החברים שלך הולכים לצבא ואז אתה מתגייס והם כולם משתחררים...

אבל תעשה את השיקולים שלך בעצמך

פורסם
  • מחבר

אין לי בעיה להשתחרר יותר מאוחר מהחברים אם אני מקבל ידע,הכשרה וניסיון בתפקיד מסוים, וגם אין לי בעיה לשרת בתפקיד כמו ממר"ם שלא צריך לעבור תקופת לימודים עד הגיוס.

הדבר שאני מתלבט בו זה עתודה טכנולוגית או אקדמאית. אגב גם בטכנולוגית הצבא מממן 80% מהשכר. :)

פורסם

אם כבר, הייתי בוחר בעתודה אקדמאית

יותר זמן, נכון, אבל כנראה שהשירות יהיה טוב יותר (קצין בלאי, אבל בכל זאת קצין)

ולעתיד כנראה יועיל לך יותר תואר אקדמאי

בנוגע לממר"ם, ממר"ם מצריך חתימה של שנתיים וחצי, ולמען האמת, המתכנתים שם

לא כאלה איכותיים כמו שעושים מהם (יש ויש, אבל באופן עקרוני, הם לא גאוני הדור)

פורסם
  • מחבר

אוקיי, ואם אני דוחה שירות בשביל הלימודים, אני יכול להתמיין מחדש למסלולים שנפלתי מהם בעבר?

בנוגע לממר"ם לא שמעתי עליהם דבר כזה. אני יודע שחלק מהאנשים בממר"ם עובדים עם החבר'ה של פרויקט גאמא. זה אומר שהם איכותיים לא ?

חוץ ממר"ם/מודיעין/עתודות למיניהן, יש אופציות לעוד תפקידים טובים בתחום הטכנולוגי?

פורסם
  • מחבר

הקפצה.

למישהו יש תשובות לשאלות שלי?

פורסם

אוקיי, ואם אני דוחה שירות בשביל הלימודים, אני יכול להתמיין מחדש למסלולים שנפלתי מהם בעבר?

במודיעין אני יודע שכן (יכול להיות אפילו מצב שהתקבלת כבר, אבל בגלל הדחייה תצטרך להתמיין מחדש).

בנוגע לממר"ם לא שמעתי עליהם דבר כזה. אני יודע שחלק מהאנשים בממר"ם עובדים עם החבר'ה של פרויקט גאמא. זה אומר שהם איכותיים לא ?

חוץ ממר"ם/מודיעין/עתודות למיניהן, יש אופציות לעוד תפקידים טובים בתחום הטכנולוגי?

חלק מהממר"מניקים אכן מגיעים למודיעין, ואלה דווקא לרוב חברה איכותיים (אני לא יכול לשפוט לגבי השאר). הקורס קצת פחות נחשב מקורסים של מודיעין (וזה כבר מהרבה סיבות, בין השאר כי צריך לחתום שנתיים וחצי והקורס בתנאים יותר קשים).

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה!

שאלה נוספת, יש לי אופציה לבחור בין התקדמות בתחום התכנות או לימוד אלקטרוניקה, יש תחום שהוא מומלץ יותר?

תחום האלקטרוניקה תופס מקום בשוק ההייטק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים