עבור לתוכן

איזה מהטאבלטים (לוח כתיבה אלקטרוני) הכי כדאי? (טווח של 200-400 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

אז אני עדיין מתלבט איזה כדאי:

אם מותר להביא פה לינקים לחנויות אז בגולדטופ מצאתי שלושה שנראים לי:

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=12063#details

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=20077#details

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=12062#details

ואם הלינקים יוסרו או אסורים אז הדגמים הם:

Wacom Volito2 ב-380 שקל (רזולוציה 1016 DPIד)

Wacom Colorelli ב- 374 שקל (בעיקרון לפי המפרט שלהם זה והראשון זהים, העיצוב שונה, אהה וגם לא רשום רזולוציה המדויקת של הלוח הזה)

Wacom PenPartner ב- 271 שקל.

מטרת השימוש היא לכתיבת אותיות ולימוד שפה בעיקר, אני מניח שבגלל שזה יהיה הלוח הראשון שלי אני אנסה להשתשע איתו מעט בפוטושופ למרות שאין לי כישרון ציור מלידה.

אז לפי המטרה איזה הכי כדאי לדעתכם?

(אני מודע שהאחרון הוא ממש קטן אבל בגלל שזה לא לציור אלא לכתיבה חשבתי שאולי הוא בכל זאת יתאים, אבל אם מישהו חושב שהוא קטן מדי מדי אז שיגיד אם שווה או לא)

תודה רבה לכולם!

פורסם

לא כלכך הבנתי את המטרה "כתיבת אותיות ולימוד שפה" ..

איך הלוח קשור ללימוד שפה ?

בכתיבת אותיות אתה מתכוון כתיבת מסמכים פשוט עם הלוח במקום מקלדת ?

פורסם
  • מחבר

הכוונה לכתיבת אותיות ביפנית, עצם הכתיבה עוזרת מאד מאד לזכור.

כרגע אני עם עט ונייר אבל לא הכי נוח לי ככה.

יש כ2000 אותיות אז יצטברו הרבה דפים עם הזמן וגם אם הכל במחשב אני יכול להיזכר מהר (למצוא) את כל מה שכבר כתבתי ולמדתי.(FOR QUICK REFERENCE)

והלוח יוכל גם לשמש אותי קצת לעריכת תמונות עם הזמן למרות שאני כמעט לא מתעסק עם זה כרגע.

ואולי לשמש בתור עכבר אם הוא איכותי...

אבל בעיקר למטרה שרשמתי למעלה.

פורסם

אז מה רע בעט ונייר ואז לסרוק ?

בכל מה שקשור לכתיבה הלוחות האלה לא האופציה המועדפת לדעתי, אתה צריך עט אלקטרונית (כדי לראות איך האות יוצאת לך על הדף ולא על מסך)

אני לחלוטין אתעלם לרגע משיקולי התקציב שלך , לדעתי אתה צריך לשקול אפשריות כאלה:

1. עט אלקטרונית דוגמת Logitech io2

2. עט אלקטורנית http://www.iogear.com/product/GPEN200N/

2. מחשב Tablet

3. מכשיר כף יד עם stylus (כנראה שמשהו יד שניה תוכל למצוא בתקציב שלך וזו אופציה בכלל לא רעה)

4. לוח כתיבה אלקטרוני כמו אחד מאלה: http://www.acecad.com.tw/products.html

אל תשכח שבעט ונייר אתה כותב ומסתכל על הדיו שיוצא אל הנייר מתחת לעט, אתה מסתכל על היד שלך .. לעשות עם זה כשאתה מסתכל על מסך שמולך לדעתי לא יהיה שונה מאשר עבודה עם עכבר.

לדעתי לך על אפשרות 3 , יאפשר גם לשבת במיטה ולכתוב, לכל מכשיר מבוסס win mobile יש notepad כזה די נח.

לוחות WACOM מצויינים לציור וקצת עריכה גרפית, אבל לא נשמעים לי מתאמים למה שאתה צריך. גם שלא לדבר על שזה שאתה לא צריך דרגות לחץ שונות שאני מניח שיש להם (ואולי לא אם הם זולים).

פורסם
  • מחבר

לכל הלוחות שהבאתי יש דרגות לחץ.

לא ידעתי שקיים דבר כזה "עט אלקטרוני" למרות שחשבתי על הרעיון הזה.

יש כזה בארץ? ובאיזה מחיר? לדעתי זה עדיף על מחשב כף יד לא? ובטח זול יותר, מחשבי כף יד האלה מתחילים מאלף++ ויד שניה אני לא חושב שכדאי כלכך לקנות, לך תדע איפה זה היה.

עריכה:

מה ההבדל בין מחשב טאבלט למחשב כף יד עם סטיילוס?

עשיתי חיפוש בזאפ, הACECAD הזה זה גם כן לוח לפי מה שמראים בזאפ , רק לוח נייד.

למרות שבאתר של החברה שהבאת פה יש משהו אחר שהעט עצמו זוכר את מה שאתה כותב ולא משנה שאתה כותב אותו על נייר רגיל (ולא על הלוח המיוחד הזה).

בכל מקרה בזאפ מה שמצאתי עולה 1000 שקל :jump:

הלוחות האלה של וואקום לא יעשו את העבודה כי הם כמו פלסטיק ולא כמו נייר אמיתי?

אין איזה עט כזה "פשוט" שאפשר רק בעזרתו לכתוב על כל נייר או משטח וזה ייכתב במחשב ? (ולא במחיר 1000++ שקל)

חיפשתי בארץ את הIO2 לא מצאתי, חיפשתי עכשיו באיביי, זה זול (האמת זול מסין 35 דולר, אבל לא באריזה מקורית, ובאריזה מקורית זה כבר 130 דולר שזה לא כלכך זול) ויכול להיות מתאים אם אני מבין נכון מה שזה עושה.

אתה חייב לכתוב עם העט המיוחד על המשטח המיוחד שאתה מקבל איתו? אי אפשר נגיד לכתוב על נייר רגיל?

תודה שוב.

פורסם

לכל הלוחות שהבאתי יש דרגות לחץ.

לא ידעתי שקיים דבר כזה "עט אלקטרוני" למרות שחשבתי על הרעיון הזה.

יש כזה בארץ? ובאיזה מחיר? לדעתי זה עדיף על מחשב כף יד לא? ובטח זול יותר, מחשבי כף יד האלה מתחילים מאלף++ ויד שניה אני לא חושב שכדאי כלכך לקנות, לך תדע איפה זה היה.

עריכה:

מה ההבדל בין מחשב טאבלט למחשב כף יד עם סטיילוס?

עשיתי חיפוש בזאפ, הACECAD הזה זה גם כן לוח לפי מה שמראים בזאפ , רק לוח נייד.

למרות שבאתר של החברה שהבאת פה יש משהו אחר שהעט עצמו זוכר את מה שאתה כותב ולא משנה שאתה כותב אותו על נייר רגיל (ולא על הלוח המיוחד הזה).

בכל מקרה בזאפ מה שמצאתי עולה 1000 שקל :jump:

הלוחות האלה של וואקום לא יעשו את העבודה כי הם כמו פלסטיק ולא כמו נייר אמיתי?

אין איזה עט כזה "פשוט" שאפשר רק בעזרתו לכתוב על כל נייר או משטח וזה ייכתב במחשב ? (ולא במחיר 1000++ שקל)

חיפשתי בארץ את הIO2 לא מצאתי, חיפשתי עכשיו באיביי, זה זול (האמת זול מסין 35 דולר, אבל לא באריזה מקורית, ובאריזה מקורית זה כבר 130 דולר שזה לא כלכך זול) ויכול להיות מתאים אם אני מבין נכון מה שזה עושה.

אתה חייב לכתוב עם העט המיוחד על המשטח המיוחד שאתה מקבל איתו? אי אפשר נגיד לכתוב על נייר רגיל?

תודה שוב.

*תרשה לי רק לסייג קודם שאני לא מומחה גדול בנושא

טאבלט זה מחשב לכל דבר, מערכת הפעלה וכו ופשוט מסך מגע .. יש לפטופים שפשוט אפשר לסובב ולסגור להם את המסך ואז זה הופך לטבלט. אופציה יקרה יותר.

ודווקא לדעתי יד שניה במחשבי כף יד זה לא בעייתי, זה לא ציוד שיש לו ממש בלאי חוץ מהבטריה ושריטות על מסך. אין חלקים "נעים" שמתקלקלים להם עם הזמן והמכישרים האלה לא נוטים להתחמם. מה שכל מי שיש לו מחשב כף יד נוטה לשדרג אותו כל הזמן.

לא צללתי לעומקו של ה ACECAD אבל זה שהוא לוח שלא מחובר למחשב אומר שאתה יכול לכתוב עם עט שבאמת כותבת כי אתה חייב לראות מה יוצא. זה הבדל עצום, בלוח אלקטרוני רגיל אתה כותב איתו ורואה את התוצאה על מסך מולך, זה יותר כמו לתפעל עכבר עם דיוק של עט. לכן גם יש לזה דרגות לחץ כי זה מתאים בעיקר לציור ועבודות בעלות אופי דומה. וזה שהתוצאה של הכתיבה שלך לא מוצגת מתחת לעט היא מה שלדעתי הופך את הלוחות של וואקום לפחות מתאימים למטרה שלך.

130 דולר אם יש לך מי שיביא לך זה לא כלכך רחוק מהתקציב שלך, אם משלוח אז אולי יהיה מע"מ שתצטרך לשלם במכס ועדיין לא מטורף

לגבי כמה זה מתאים לך ... אני לא מכיר את זה טוב אבל שזה לוג'יטק אומר שתוכל למצוא המון כתבות ברשת בלי שום בעייה. אגב, זו רק דוגמא אני מאמין שיש עוד חברות שמייצרות כאלה חוץ מלוג'יטק. תבדוק

ונראה לי שבIO2 זה נייר מיוחד, לא משטח מיוחד.

ובדברים כאלה עזוב את זאפ, יש לזה קהל מאוד מצומם בארץ אז יבואנים שוחטים מחירים, תזמין מחו"ל

ועדיין לא הבנתי מה לא נח בעט ונייר :) אבל זה כבר עניין שלך

פורסם
  • מחבר

הIO2 הזה יכול לשמש גם כעכבר? (ומה מונע ממנו בעצם לשמש כטאבלט לציור בפוטושופ?)

צריך לזה דפים מיוחדים כאלה ודיו רגיל לפי מה שכתוב שאין לי ממש מושג מאיפה משיגים (אולי בחנויות כמו קרביץ יש דיו כזה)

זה עדיין כמעט כפול מהמחיר של הטאבלטים שהבאתי פה כי יש על זה בטח גם 16 אחוז מכס (מה שמביא את זה ל600 שקל)

הטאבלטים האלה באמת כלכך נוראים? לעומת לכתוב עם זה? הרי אנשים שמציירים איתם בפוטושופ לא מסתכלים על נייר כלשהו אלא על המסך כשהם מציירים.

פורסם

אני לא מכיר את ה IO מספיק טוב, תקרא reviews

לא אמרתי שטאבליטים נוראיים, אמרתי שלדעתי (!) הם לא לגמרי מתאימים למה שאתה רוצה לעשות איתם.

אני מציע שתקפוץ שקודם תנסה לעבוד קצת עם טבלט, תיצור קשר עם היבואן של WACOM אריג'נט , בטח יש להם נציגות או חנויות עם איזה לוח או שניים מותקנים.

בסופו של דבר הם עכבר מדוייק עם אחיזה שונה, לא הייתי רוצה ללמוד לכתוב עם עכבר

אל תשכח גם שהלוחות די קטנים

פורסם
  • מחבר

לא עם עכבר , עם עט.

בכל מקרה, מבין הטאבלטים שהבאתי פה, איזה הכי טוב/איכותי? הVOLITO2 נראה לי, לא?

תודה שוב, על העזרה (המתמשכת). :hi:

פורסם

בכיף,

Colorelli זה דגם שמשווק כדגם לילדים, לא הייתי הולך עליו

ה PenPartner זה דגם כלכך ישן שאני בכלל מופתע שעדיין נמכר

ה Volito2 יצא ב 2005 שזה גם ישן אבל לא כלכך נורא, יש עליו ביקורות די טובות והוא די נמכר לפי מה שאני שם לב

הייתי שוקל גם להזמין מחו"ל את ה Bamboo

בכל לפני שאתה מקבל החלטה תקרא ביקורות, טבלטים לא תחום פופלרי מספיק. אולי תתעניין גם בפורומים של גרפיקאים או משהו, שם בטח יהיה לאנשים יותר הכרות עם הדגמים

פורסם

אתה מדבר על זה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=33_493_1802&products_id=19152

או על http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=33_493_1802&products_id=18318?

וכפי שציינו, לוח כתיבה אלקטרוני, שלא ניתן לראות על הלוח עצמו מה עושים, לא ממש נוח.

זה לא כמו שעובדים עם עכבר וניתן להסתכל על המסך, כאן זה קצת שונה.

העניין הוא כשאתה מזיז את העט ממקום למקום, אתה לא זוכר בהכרח איפה כתבת קודם, ואז זה קצת מתבלגן במסך. (קצת הרבה)

הייתי מציע לך לשקול מוצרים מהסוג הזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=33_493_1842&products_id=16463

שהם יותר יקרים, אבל הרבה יותר נוחים. (וגם יותר שימושיים)

(תחפש בזאפ מחירים זולים יותר במידה ויש, פשוט לא היה לי כח להתחיל לחפש שם :))

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, כך אעשה.

מחו"ל ראיתי את הבמבו בערך ב360 שקל רק הבעיה שהמכס יקפיץ את המחיר...

שאלתי מישהו אם הוא יוכל להצהיר על זה כפחות מ50 דולר ואז לא ייקחו מכס, אמר לי שהוא יכול, הם בולעים את זה? :smile1:

פורסם

אמורים לבלוע...

אבל מה יקרה אם המוצר יגיע DOA או פגוע איכשהו?

פורסם
  • מחבר

יש ביטוח על משלוח.

בכל מקרה מוצרים עד חמישים דולר מבוטחים עד 200 דולר. ככה שאם המוצר נגיד עלה לי 100 דולר אז זה לא משנה אם יצהירו עליו כחמישים, כי הביטוח מכסה עד 200 בכל מקרה. (נראה לי :cool2:)

פורסם

אני לא מדבר על זה...

אני מדבר על אם ישלחו לך מהמפעל מוצר תקול...

לך תוכיח להם שהמוצר תקול באמת, חלק מהמקומות ירצו תמונה, וחלק מהמקומות ירצו שתשלח בחזרה.

אם תצטרך להתחיל לשלוח, אז אתה בסופו של דבר תאבד את כל החיסכון...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים