פורסם 2009 בפברואר 1016 שנים תהיתי האם המעבד I7 עם בקר הזיכרון שלו מאפשר גישה בלתי תלויה של כל מעבד לזיכרון. או שבקצה הקאש, כל מעבד צריך לחכות לתורו, כדי לגשת לזיכרון.עד כמה שהבנתי בעבר, אפילו בלוחות של 4 זיאון לא הייתה אפשרות כזו.
פורסם 2009 בפברואר 1016 שנים http://www.tomshardware.com/reviews/Intel-i7-nehalem-cpu,2041-8.htmlhttp://www.tomshardware.com/reviews/Intel-i7-nehalem-cpu,2041-9.html
פורסם 2009 בפברואר 1016 שנים אני מניח שאתה מתכוון למערכת מרובת מעבדים.במקרה כזה כל מעבד יכול לגשת לזיכרון המחובר למעבד אחר (בעזרת חיבור ה-QPI), אולם במחיר השהיה גבוה יותר. צורת גישה כזאת לזיכרון מכונה NUMA וניתן למצוא עליה חומר רב באינטרנט. לא מדובר בגישה בו זמנית שכן בקר הזיכרון של כל מעבד יכול לבצע מטלה אחת בכל פעם.
פורסם 2009 בפברואר 1016 שנים מחבר לפי מה שקראתי אכן XP SP2 תומך באפשרות הזו. עדיין לא ברור לי איך בדיוק החלוקה בזיכרון לפי מעבדים מתבצעת, האם זה עניין דינאמי.או שבסך הכל נקבע מקטע קטן קבוע בזיכרון (כמה?) עבור כל מעבד. ואז יוצא שזה שוב מעין קאש?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.