עבור לתוכן

ייעוץ לגביי OC לכרטיס מסך sapphire hd 4830 512MB

Featured Replies

פורסם

אחרי הרצה של auto-tune ב-CCC הכרטיס הגיע לתדר מעבד של 690 ותדר זכרון של 1190

לא הרצתי שום משחק על ההגדרות האלו כי ממה שהבנתי הזכרון מיועד ל1000 מגה הארץ והתדר שהכרטיס עצמו מנצל הוא רק 900. קפיצה שכזאת טיפה

מפחידה אותי.

יש אפשרות לשים את הכרטיס על כאלו תדרים (במיוחד לזכרון.. המעבד אני מודע לעובדה שיכול להגיע למהירות יותר גדולה)?

או שעדיף לי להוריד את התדרים?

בנוסף יש תוכנה לOC שאני יכול לעבוד איתה? ממה שהבנתי אני יכול להגיע למהירות מעבד יותר גבוהה ממה שCCC מאשר.

תודה לעוזרים

פורסם

נתחיל מהסוף...התוכנה לאו.סי לכרטיס מסך היא RIVA TUNER ..

וכן תוכל להגיע בדרך כלל (מניסיון) לתדר יותר גבוה איתה

בדרך כלל הקאטאליסט תעלה את התדרים לתדרים שלא יגמרו קריסות\תקיעות וכדומה ..

כמו גם תוכנת ה OVERDRIVE למעבדי ATI .. פשוט כדי לא לגרום לך בעיות

ובגלל זה אין סיבה להוריד תדרים..

כמובן שתבדוק את הטמפ' ותראה שהם לא מגדרות את המקסימום (85+ לדעתי זה מוגזם)

שאני עשיתי "או.סי" לכרטיס 4850 שמתי את המאוורר על 55% (יותר קירור וממש טיפונת של יותר רעש)

אגב מומלץ שתבדוק את הכרטיס עם התדרים החדשים על משחק חזק

או תריץ כמה לופים של 3DMARK\VANTAGE - אם הכרטיס לא יכול להתמודד עם התדרים האלו

המחשב יתקע \ תהיה שגיאה וכל מיני בעיות כאלו ואחרות

במידה והצלחת ואין קריסות והכרטיס לא עובר את הטמפ' המומלצת האו.סי יציב (בעקרון אם אני לא טועה המקס' שלו זה 100

אבל לדעתי באיזור ה90 זה כבר צריך להדאיג)

פורסם
  • מחבר

אז אין לי צורך לדאוג מהתדר הגבוה יחסית של הזכרונות כל עוד אין לי קריסות במהלך משחקים?

פורסם

אז אין לי צורך לדאוג מהתדר הגבוה יחסית של הזכרונות כל עוד אין לי קריסות במהלך משחקים?

שמע...אם איכשהוא תצליח להעלות את התדר ל2000 והטמפ' תקינה ואין שגיאות למיניהם

אז כן אני לא רואה שום סיבה ..

נ.ב

אין שום סיכוי שתגיע ל 2000 תדר ליבה או זכרון כן .. אבל הגזמתי כדי להמחיש לך :)

פורסם

השימוש ב CCC ל OC של הכרטיס הזה מספיקה בהחלט. התוצאה האוטומטית שמתקבלת מה CCC היא מוגזמת. יש לי את אותו הכרטיס ןגם אני קיבלתי מספרים בשמיים. המספרים האלה עלולים לגרום לקריסה במשחקים ובוודאי לארטיפקטים (שגיאות בתצוגה או איך שלא קוראים לזה בעברית)

אני הצלחתי להגיע ל 670 בליבה ן 980 בזכרון. שיחקתי משחקים כבדים במשך שבועות בלי בעיה. היום שיחקתי קצת עם FURMARK וגיליתי שבהגדרות ה OC האלה, מופיעות נקודות צהובות נדירות בתצוגה. הן מופיעות רק ב Extreme Stress Test המחמיר של התוכנה. אז הורדתי את המספרים ל 635 לליבה ו 945 לזכרון והשגיאות נעלמו.

אני מעדיף כרטיס שעובד תקין אפילו בנסיבות המחמירות ביותר. אנשים דיווחו שהגיעו ל 700 ויותר בליבה בלי בעיה. אני בספק אם הם בדקו בתנאי מאמץ קיצונים כמו FURMARK. זה שהכרטיס לא קורס במשחקים לא אומר שהכרטיס יציב לחלוטין (לדעתי).

גם ככה וגם ככה הכרטיס לא רחוק בביצועיו מאחיו הגדול HD4850. הכרטיס אולי חלש ב 20% ממנו. ועם OC של 5-10% בכרטיס אתה תתקרב אליו מאוד.

אל תתן לאנשים להניא אותך מלהשתמש ב CCC ל OC. זו הדרך הקלה והפחות מסובכת ומסוכנת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים