עבור לתוכן

בניית מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני כרגע בתהליך של בניית מחשב חדש.

המטרה שלי לבנות מחשב חזק אך לא מטורף, למשחקים בעיקר. כמובן שאני רוצה לבצע המהרה לכל החלקים, אך שוב לא ברמה מטורפת, ואני חייב לציין שזו פעם ראשונה שלי ב"oc".

יש לי כמה התלבטויות ואשמח לשמוע את דעותיכם המנומקות.

כבר החלטתי שהמעבד -0 - יהיה intel e8400 stepping e0 אך אני פתוח להצעות.

כרטיס מסך - יש לי gainward 8800gt.

ספק- יש לי corsair 450v - אני יודע שהוא קצת חלש לשדרוגים עתידיים אך כרגע נראה לי שהוא מספיק טוב - תקנו אותי אם אני טועה.

אני מאד רוצה גם שהמחשב יהיה שקט.

מארז - אני מתלבט בין antec 900 ל antec p182.

לוח אם - פה ההתלבטות הגדולה - ממה שקראתי כל סוף השבוע באינטרנט - ההתלבטות היא בין EP45-UD3P gigabyte ל asus P5Q-E .

יש מקור באינטרנט(http://forums.hardwarezone.com.sg/showthread.php?t=1962328) שטוען שהלוח של אסוס כולו רוח וצלצולים ולמעשה הרכיבים שלהם לא טובים כמו שאמורים להיות - רכיבים מפורסמים כיפנים אך הם לא. כמו כן נשמעה טענה שהוכחה ע"י גיגהבייט שהפונקציה שעושה את הלוח "ירוק" ובעצם חוסכת כ 85% מצריכת החשמל, בעצם פוגמת בביצועי המעבד בכך שהיא מורידה את מהירות השעון שלו ואת ה vcore שלו ב 10%. ולצעשה הלוח של גיגה הרבה יותר חסכוני ויותר אמין. האם יש שחר לשמועות האלו?

כמו כן בפורומים שקראתי הלוח החם כרגע הוא הגיגה בייט למרות שהדעות די חלוקות. אשמח לשמוע דעתכם.

זכרונות - חשבתי ללכת על ה ballistix 800mhz אך שמעתי שיש להם המון בעיות תאימות - אשמח לשמוע רעיונות.

קירור למעבד - חשבתי על ה big typhoon אך הבנתי שהיום כבר יש דברים יותר שקטים ויותר טובים. מה דעתכם?

בקשר לתקציב - לא הקצבתי משהו מוגדר אך אני לא מתכוון להתפרע. מה שאני רוצה זה חלקים שמביאים תועלת מקסימלית לכסף.

בתודה מראש,

תומר.

פורסם

לדעתי,

• הספק שיש לך מספיק טוב ולא יגביל אותך באוברקלוק
  • המארז P182 (המארז שאני משתמש בו) הוא יקר וכדאי רק אם מחשב שקט הוא חובה, למשל אם המחשב נמצא בחדר שינה
  • הייתי הולך על לוח אם גיגהבייט

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, אך ציפיתי לתשובה קצת יותר מפורטת, ולהתיחסות לכתבה על אסוס......., זכרונות?, קירור מעבד?.......

בבקשה....

פורסם

הספק שלך מספיק בהחלט..הוא יחזיק את המערכת גם OC גבוה בלי הרבה בעיה..

מארז זה שיקול שלך..הכל עניין של העדפה..שכן ה900 שם דגש על קירור יותר והP182 על שקט..

לגבי הויכוח על לוחות האם..זאת לא הפעם הראשונה ששני החברות "רבות" על האפשרויות של צריכת החשמל..

על כל מקרה זה לא צריך לעניין אותך יותר מדי.. שכן לוח האם של GB עדיף מבחינת יכולת המהרה..

הקירור הייתי ממליץ לך ללכת על הOCZ VENDETTA 2 יציג ביצועים עדיפים...

זיכורנות לא חסר קיטים של G SKILL שמגיעים לתדרים "יפים" ועלים פחות מהקיט שציינת..

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה, אך האם תוכל לפרט מדוע ה gb יותר טוב, האם הוא יהיה קר יותר?, כמו כן בקשר לקירור - האם הוא שקט?

זכרונות - דגם ספציפי?

תודה וסליחה על הנודניקיות, פשוט לא רוצה לעשות טעויות - אני מבין מדבריך שהמעבד טוב למטרתי?!

תודה

פורסם

למה הוא יותר טוב ? כי הוא בנוי בצורה אחרת..לא מחייב קירור..אלה PCB וכו..

יש לך תרד שלם על הלוח אם כאן..תעיין.. ;D

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=205132

זיכרונות..יש לך חנות ספציפית ? אם לא כל דגם בעל תדר של 800MHZ או יותר יהיה מצויין..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים