עבור לתוכן

טמפ' Q9550 בסדר?

Featured Replies

פורסם

שמע אני עם ה GTX295.. אחד הכרטיסים החמים בשוק..

אבל תכננתי את כיווני האוויר שלי במארז כמו שצריך.. תבדוק אצלך.

• תגובות 31
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ממש מוזר, יש לי את אותו מעבד כמוך שרץ כרגע על 3.8 GHZ בדיוק עם אותו קירור והטמפרטורות שלי 24 במנוחה... אבל אני עם Antec P182

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה משחה טרמית שלא נמרחה נכון או שהמארז לא מספיק מאוורר אבל יש לך די והותר מאווררים ממה שראיתי...

הייתי מכוון לקטע של המשחה הטרמית

פורסם

הTJ של הQ9550 הוא 100 (לפי הערכות ;)) ככה שהקריאה מהתוכנה תקינה...

כמו כן פותח התרד תעלה את הRPM של המאוורר..ותראה מה קורה עם הטמפ'..

וחברים..אני מאמין שראיתם את המארז שלך פותח התרד..ככה שהוא גם בין אלו שמשפיעים לרעה על הטמפ'..

פורסם
  • מחבר

הTJ של הQ9550 הוא 100 (לפי הערכות ;)) ככה שהקריאה מהתוכנה תקינה...

כמו כן פותח התרד תעלה את הRPM של המאוורר..ותראה מה קורה עם הטמפ'..

וחברים..אני מאמין שראיתם את המארז שלך פותח התרד..ככה שהוא גם בין אלו שמשפיעים לרעה על הטמפ'..

אתמול עשיתי רבע שעה ב-occt (אני יודע שזה לא מספיק) וזה הגיע ל58 מעלות.

גם לי נראה שזה המשחה. פשוט אתם לא יודעים מה עבר עליי ועל המחשב הזה... קניתי אותו באוקטובר, ורק לפני 4 שבועות התחלתי לעבוד עליו שוטף. לוח אם תקול, ואחרי שהחליפו אותו התברר שגם כרטיס המסך. בקיצור, אני כבר מפחד להוציא את המעבד ולמרוח שוב משחה מפני שנהיתי פרנואיד ואני מפחד שפתאום אני אחזיר את המעבד והמחשב לא יעלה.

כנראה אבל שאין מה לעשות.

על איזו משחה אתם ממליצים? המשחה שקיבלתי עם הוונדטה לא הגיע בשפורפרת, אלא בשקית, אז אין לי מה לעשות איתה.

אני רוצה משהו תותח, אבל לא יקר במיוחד.

חוץ מזה, יכול להיות שאין משהו בעייתי במשחה, אלא שאך ורק המארז משפיע? יש פאקינג 4 מאווררים!

תודה לכל החברה שמצטרפים ועוזרים.

פורסם
  • מחבר

טוב, אני נראה לי הולך על mx-2. הוא לא מוליך, נכון? הבנתי שהוא סבבה.

אני מתכנן אוברקלוק כתלות בטמפ' של המעבד אחרי החלפת המשחה...

בכל מקרה, קראתי את ההוראות להחלפת משחה, אבל הם היו לפנטיום 3 מאוד עדכני...

ורשום שם גם למרוח...

מישהו יכול להגיד לי פה איך לשים, אבל יותר חשוב איך מורידים את המשחה הטרמית בלי לפגוע במעבד?

תודה!

פורסם

מעבד - עם אלכוהול 70% (אפשר לקנות בכל בית מרקחת) וצמר גפן (+קיסמי אוזניים למסגרת).

אם יש גריז מוליך כרגע על המעבד, בזהירות רבה שלא יגיע לצד של הרגליים, עוד יותר בזהירות שלא יכנס לרגליים בסוקט.

OCZ V2 - בגלל שמדובר במשטח לא חלק לחלוטין - HDT, לא מומלץ לנקות אותו עם צמר גפן, סיבים עלולים להתפס במשטח ולהפריע למריחה החדשה (יפגע באחדות ומוליכות המשחה), אני השתמשתי בבד לניקוי משקפיים (לא משיר סיבים) עם האלכוהול.

אח"כ להחזיר את המעבד לסוקט, ולשים 2 פסים דקים וקצרים על חוצצי ה- HDT, אם יש לך סבלנות, מומלץ גם למלא את החריצים בין חוצצי ה- HDT ל- HDT כמו בתמונה (גם מניסיוני, הדרך הטובה ביותר) -

HDT_TIM_Application_Two_Lines.jpg

אתה מוזמן לקרוא עוד כאן -

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=170&Itemid=1&limit=1&limitstart=5

בהצלחה.

פורסם

יש לך מדריך באתר על מריחה.. מה גם שמחיפוש קטן בפורום הייתה מוצא לא מעט תשובות לגבי דרכים להסרת משחה.. על כל מקרה אלכוהול 70% יספיק.. לגבי המריחה או שתשים במרכז של המעבד ותתקין את הקירור או שתמרח שיכבה אחידה ודקה על גבי כלל המעבד...

פורסם
  • מחבר

מוזר ברמות. בסביבות 17:15 כתבתי פה תגובה, אך היא נעלמה...

בכל מקרה:

adiz, תודה על האינפורמציה.

taotao, חיפשתי ומצאתי את המדריך, אך הוא היה על פנטיום 3... הוא לא היה עדכני במיוחד. ו-70% אלקוהול שמצאתי בכל הפורום לא אומר לי יותר מדי...

אני פשוט מעולם לא עשיתי דבר כזה, ובמיוחד כשהמעבד עולה 1600 ש"ח, אני לא רוצה לעשות טעויות.

אני צריך להעביר צמר גפן בויש על המתכת האפורה למעלה, אבל מה עם הצדדים? והאם מותר שהצמר גפן ייגע בירוק שמסביב?

a900f63f-d657-4071-9565-ac952ff383a0.jpg

קיסמי האוזניים בשביל הצדדים?

אני לא אומר שזה לא יפה שיש את המדריך, אבל כדאי שהוא יהיה יותר עדכני (לא רמה של Corei7, אבל בכל מקרה יש בקהילה הנפלאה הזו חבר'ה שניצבים עם בעיות כאלה פעם ראשונה, ולדעתי בתור אחד מהם יותר חשוב שמדריכים כאלו יהיו מעודכנים מאשר השוואת כרטיסי מסך עדכנית).

שוב תודה.

mx-2 לא מוליך?

פורסם

קיסמי האוזניים לצדדים, ה- MX2 לא מוליכה.

פורסם

אם לא בא לך להסתכן עם צמר גפן תקנה מגבונים עם אלכוהול 70 אחוז או קח בד ניקוי של משקפיים ותמרח עם זה כמו שאמרו.

לגבי מריחה הכי נכונה של משחה טרמית, הכי נכון לקחת סכין חלקה לא משוננת, לשים את המשחה בצידי המעבד ולמרוח אותה על כל השטח בדיוק כמו שמורחים חמאה על פרוסת לחם, בעדינות כמובן.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.

כמה שאלות אחרונות:

1) האלכוהול מתייבש מהמעבד? צריך לחכות/לנגב לאחר שמורידים את כל המשחה? זה לא מסוכן טיפה אלכוהול וחום?

2) אין בעיה לשים את לוח האם "לנוח" על משטח עץ, או על הקרטון שאיתו הוא הגיע. אין שם סכנה, נכון?

3) כדאי לעשות את כל הפעולות כשהפלסטיק השחור שהגיע לי עם המעבד (שמכסה את המגעים) מונח, או שהוא יכול לגרום נזק עקב תזוזה או משהו כזה?

תודה רבה על העזרה.

מחר בבוקר, אחרי שאסיים אעדכן, ואני מקווה שהתוצאות יהיו מעודדות.

פורסם

1. אלכוהול מתאדה במהירות..ככה שאין לך מה לחשוש כאן..

2. נכון..

3. עדיף שמשהו יחסום את התשובת..על מנת למנוע טעויות של עיקום הפינים וכו..

מחכים לעדכון..

פורסם
  • מחבר

חדשות טובות, וחדשות לא טובות.

החדשות הטובות הן שהחלפתי משחה, והכל הלך חלק. כשהעלתי את המחשב נכנסתי ישר לביוס, והטמפ' הראתה שם 17-18, טמפ' החדר (תמיד זה היה בסביבות טמפ' המערכת).

החדשות הפחות משמחות הן שהתכנות Core-Temp ו-Real Temp מראות את הטמפ' ה"קודמת" - 37. מה שמעודד הוא שהטמפ' טיפה יותר יציבה. פעם פתחתי את הפיירפוקס (או סתם הבאתי למחשב טיפה להתאמץ), והטמפ' קפצה ל-40, אח"כ ל-38, אם היה לה בא אז ל-44, וכולה פתחתי דפדפן אינטרנט... עכשיו זה קרה לי כשנכנסתי לנענע, וכל הפרסומות כנראה התחילו לאמץ את המעבד טיפה...

מצורפות תמונות.

1) רואים את כמות המשחה שהייתה על המעבד. WTF אני אומר.

http://www.planetnana.co.il/downloads2006/DSC00155.JPG

2) המשחה על הקירור.

http://www.planetnana.co.il/downloads2006/DSC00154.JPG

3) אחרי שניקיתי, שמתי לב לשחורים בצדדים. מישהו יכול להגיד לי מה זה? משהו נשרף שם?!

http://www.planetnana.co.il/downloads2006/DSC00156.JPG

כדי למרוח את המשחה, השתמשתי בשיטה ש-adiz נתן. שני פסים על הונדטה עצמו.

4) תמונה של המארז אחרי שהכל מורכב, וכדי שתראו את סידור הכבלים (לא שזה משנה יותר מדי במקרה שלי).

http://www.planetnana.co.il/downloads2006/DSC00162.JPG

וכמו שאומר השיר: "עכשיו, אהההה, מה עכשיו?"

אני רוצה בכל זאת להודות לכם, כי לפחות בביוס, הטמפ' השתפרה!

עריכה: 14:49

לפני עשר דקות הרצתי את ה-Sensor Test דרך Real Temp, הטמפ' המקסימלית הגיעה ל-52 מעלות. לאחר שהתכנה הגיעה לשיא, והתחילה לרדת באחוזים, כשהיא הגיעה ל-33%, ה-Prime95 נסגר. באתי לבדוק למה, והעכבר לא עובד. הכל תקוע! הטמפ' היו בין 39 בליבה הכי קרה ל-44 בהכי חמה.

מה קרה?!

פשוט מתסכל. למרות שנראתה "השתפרות" קלה (יחסית לרבע שעה שהרצתי occt וזה הגיע לבערך 61 מעלות), זו הפעם הראשונה שהמחשב לא מגיב.

מצורפת תמונה של הביוס, לאחר הריסט. הטמפ' כבר לא כמו קודם.

יש רעיונות?

15.26

10 דקות - occt, הכי קר - 48 (ליבה 1), הכי חם (בגרף ראו שזה עלה לשניה, ואז ירד, אבל בכל זאת) - 52 (שאר הליבות).

יחסית ל-61 מעלות שהיו בפעם הקודמת זה טוב.

עכשיו אני מפסיק להציק, ואני אשמע את דעתכם.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אני לא אוהב להקפיץ, אבל עבר קצת זמן, ואני באמת צריך את דעתכם החשובה.

חוץ מזה, הנה שאלה, ש-adiz רמז לי עליה (לצערי, אין לי את הידע להתעסק עם הכיול, לכן אני אלך על "דעת הקהל" בלבד).

כשאני פותח את המחשב, טמפ' ה-Cores תמיד על 36-37. גם לפני וגם אחרי החלפת המשחה.

כמו שכבר רשמתי, החלפת המשחה תרמה מאוד במאמץ, אך לא תרמה כלל במנוחה.

מצורף צילום של HWMonitor, ושל טמפ' המערכת (אם הבנתי נכון. פשוט זו הטמפ' שנראת גם בביוס). היא עומדת על 27 (חח, עכשיו על 29, אבל תעקבו אחרי העיקרון).

10=37-27.

הייתכן שה-TJmax שלי הוא 90? אם כן, הקירור עובד מעולה, ומקרר את הליבות לטמפ' המערכת (אף פעם בתוך מערכת ההפעלה לא ראיתי טמפ' נמוכה מזו!).

אני פשוט רואה מלא חבר'ה ברחבי הרשת, בעלי מעבד דומה, ותנורים למיניהם, בעלי טמפ' של כ-24 מעלות. לא הגיוני שבמערכת שלי, ארבעת המאווררים שפועלים בפול עוצמה+מאוורר הונדטה שפועל בפול עוצמה לא יאווררו מספיק טוב את המארז והמעבד במנוחה. פשוט לא הגיוני.

יש אופציה נוחה לבדוק בעזרת חיישן את הטמפ' האמיתית?

[attachment deleted by admin]

פורסם

לפני הכל אני הייתי בודק אם הקירור יושב כמו שצריך, אני לא מחבב כלכך את הקירורים עם הקליפסים בגלל שלפעמים למרות ששומעים בוודאות שהקליפס ננעל, סיבוב קטן של הרגל ועם הזמן הוא קופץ החוצה, צריך לבדוק טוב שהקליפסים בכיוון הנכון ונעולים כמו שצריך.

ה- TJ-Max של ה- Q9550 היא 100C כמו שמתואר כאן (יש שם גם קישור למסמך הרשמי מ- INTEL)-

http://www.tomshardware.com/news/intel-dts-specs,6517.html

שים לב שהטמפ' של המעבד תלויה גם בטמפ' של הסביבה, כלומר אם אתה רואה ברחבי האינטרנט טמפ' נמוכות מ- 30C בדוק אם לא מדובר באירופה/רוסיה וכו' בחורף (מעלות נמוכות משמעותית מבארץ), לדוגמה, אם ביום אצלנו הטמפ' היא כ- 20~ מעלות, אין מצב שעם קירור אויר תרד מ- 27~ מעלות (וזה במצב האידיאלי שתיארתי לך בפרטי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים