עבור לתוכן

בקשה: עד 5K ש"ח לכל השימושים. כולל ציוד היקפי. לא כולל מסך. שקט.

Featured Replies

פורסם

מבקש את הצעותיכם למפרט בתקציב של עד 5000 ש"ח כולל ציוד היקפי (מקלדת ועכבר אלחוטיים ורצוי מאוד גם שלט IR) ולא כולל מסך.

המחשב ישמש לכל מגוון היישומים. כלומר סרטים (כולל FHD), משחקים (כבדים יותר וכבדים פחות), סימולציות הנדסיות ב-MATLAB ופה ושם גם עריכת וידאו חובבנית.

מבחינת חשיבות:

1) מחיר כמובן

2) שקט (מיועד לעבוד בחדר שינה)

3) יכולת עיבוד

4) כרטיס מסך (יחובר לטלויזיה ''42 FHD)

5) כרטיס וידאו

6) שלט IR

7) מארז HTPC (רצוי אך ממש לא הכרחי)

8) תמיכה ב-Wifi (בנוסף לחיבור RJ-45 סטנדרטי)

הערות:

1) כרגע לא מתוכנן OC פשוט כי אין לי מושג וחצי מושג איך לעשות את זה.

2) יש לי HD חיצוני 500M של MAXTOR בחיבור USB2 ואחד נוסף של 200M של WD (לא יודע איזה דגם...) בחיבור IDE שאני מתכנן להמשיך להשתמש בהם. ולכן, נפח איכסון לא חשוב אבל היכולת לחבר את הדיסקים הנ"ל (ולשכך אותם לרעשים) כן חשובה...

תודה רבה רבה למגיבים...

פורסם

קודם כל כמה שאלות לפני בניית המפרט:

1) עד כמה חשוב לך השקט? אני מבין שהמחשב הולך להיות בחדר השינה אך האם תיהיה מוכן להתפשר על מעבד לדוגמא על מנת לקבל מערכת שקטה יותר.

2) הייתי ממליץ לברר האם התוכנות לסימולציות שאתה עובד איתן תומכות בריבוי ליבות או שמה כפול ליבה חזק יספיק במקרה הנ"ל.

3) אם תוכל פרט בכל זאת על אילו משחקים מדובר. לא פעם נתקלתי באנשים שחשבו שהמשחקים שהם משחקים בהם הם מהכבדים ביותר ונתקלתי בדוגמאות כמו Far Cry הראשון, משחקי רשת כגון AA,CS וכו'.

4) הייתי ממליץ לך לוותר על חיבור קבוע של כוננים קשיחים שאין בהם צורך ממשי.

אם אין חשיבות לנפח האחסון שקול קניה של כונן גדול אחד אך מספק דוגמת ה-500AAKS או ה-640AAKS על מנת לחסוך רעש מכוננים מרובים.

5) אישית אני לא מכיר מארזים סטנדרטים עם שלט אלא מארזי HTPC ייעודיים. יכול להיות שתקבל תשובה כאן אך הייתי ממליץ גם להתייעץ בפורום הרלוונטי.

* יש לך את ה-Mozart של TT שמגיע עם שלט אך מחירו עומד על כמעט 900 ש"ח ללא ספק.

* פרט גם על חשיבות השלט ועל חשיבות התמיכה באלחוט והאם המחשב מתוכנן להתחבר אלחוטית.

פורסם
  • מחבר

היי יותם,

תודה על התגובה.

לגבי השאלות:

1) סדר העדיפויות הוא כמו שרשמתי. השקט חשוב ביותר. יכולת עיבוד באה מיד אחריו. ולכן נתן להתפשר אם ההבדל בין שני מעבדים משמעותי.

2) לצורכי הסימולציות עד כמה שאני מבין את זה, מהירות השעון רלוונטית יותר מכמות הליבות.

3) אני עדיין לא ממש יודע אבל מניח שיהיה מדובר בסימולטרי טיסה, משחקי ספורט כדוגמת FIFA ופחות משחקי יריות למיניהם. (לכן כרטיס המסך פחות חשוב לי ממעבד חזק).

4) לא ממש הבנתי. אני מתכנן להשתמש בשני הדיסקים שיש לי היום בהנחה שזה אפשרי (חיבור IDE עוד נתמך היום??). אם לא, אז ה-500AACS נראה לי תחליף הולם (שקט יותר מה-500AAKS, לא?)

5) תודה, אתייעץ גם שם. אבל אם הבנתי נכון, כרטיס טלויזיה דוגמת ה-PVR-150-MCE שמגיע עם IR-BLASTER נותן לי פתרון גם למארז שאינ HTPC יעודי.

לגבי חשיבות השלט, וכל שאר העדיפויות, רשמתי אותן בהודעה המקורית לפי סדר החשיבות.

כלומר, שלט וחיבור אלחוטי זה nice to have בלבד!

פורסם

מפרט ראשוני עם כמה הערות בסוף:

מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX - במלאי

כמות: 1

מחיר: ₪897

קירור למעבד: Scythe Shuriken (Japan Design) Low Profile 6.5CM

מחיר: ₪137

לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L - במלאי

מחיר: ₪477

מארז: Silverstone HTPC Case LC17 Silver

מחיר: ₪545

ספק כוח: Corsair 550VX 41A @ 12V - במלאי

מחיר: ₪506

זיכרון: A-Data 2GB (Single Stick) DDR2-800 CL5 Retail - במלאי

כמות: 2

מחיר: ₪120

קשיח למחשב שולחני: Western Digital 750Gb 16MB **Low Power AACS

מחיר: ₪505

כרטיס מסך: Palit Radeon 4870 512MB Sonic Dual Edition GDDR5 HDMI Retail - במלאי

מחיר: ₪1218

כונן אופטי: LG GH22NS DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black - במלאי

מחיר: ₪135

כרטיסי טלוויזיהעריכה: Hauppauge WinTV PVR 150 MCE

מחיר: ₪365

הרכבה: הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה

מחיר: ₪75

סה"כ: ₪5100

* חריגה קלה מתקציב המקסימום אך קיבלת כמה דברים מעולים.

1) כמו שזה נראה ה-8400 יספק את הסחורה וייתן 2 ליבות עדיפות מבחינת תדרי שעון.

2) מארז HTPC מצויין ושקט אם ניתן לוותר על מארז HTPC ייעודי אפשר לקחת את ה-P182 המצויין והחרישי אך זה יבוא על חשבון רכיב ליבה אחר.

3) ספק מצויין ושקט, אפשר לשקול את ה-MODU82 אך הדבר יוביל לחריגה גדולה יותר מה גם ש-550 של CORSAIR חזק יותר.

4) כרטיס מסך שיסתדר מצויין עם רזולוציות גבוהות. בתוספת של 100 ש"ח יש את גרסת ה-1GB שתעמוד ברזולוציות גבוהות יותר אך כמו שזה נראה משחקי היריות שהם לרוב המשחקים הכבדים באמת הם בעדיפות שניה\שלישית ולא עיקר המערכת לכן החיסכון כאן מוצדק מה גם שמשחקים כגון פיפא וכד' ירוצו נהדר גם על ה-9800GT אך כדי להשאיר מקום גם למשחקים הכבדים באמת ה-4870 יהיה בחירה מצויינת.

5) כמו כן הוספתי כרטיס לכידה שמגיע עם שלט כמובן.

* כוונתי בנושא ה-HD'S הוא שחיבור IDE אכן נתמך עדיין ל-2 התקנים בלבד בניגוד ל-4 שהיו נפוצים פעם אך אני לא ממליץ להשתמש בכמה כוננים קשיחים שכן הם מקור רעש מאוד משמעותי מה גם שכבלי ה-IDE לא בדיוק מועילים ליכולות זרימת האוויר של המארז בלשון המעטה.

פורסם

מפרט נהדר וחזק אך חסר מקלדת ועכבר.

בנוסף, עבור רוב המוחלט של השימושים במאטלב, גם מעבד חלש יותר יספיק מעל ומעבר. למשל 5200 של אינטל עולה משמעותית פחות ועדיין הוא חזק מאד. בנוסף נשמע לי שאפשר להסתפק בכרטיס מסך חלש יותר, שעדיין יריץ משחקים כבדים, כמו ה4850.

במידה והאסתטיקה של חדר השינה לא מחייבת מארז שוכב, הייתי לוקח מארז סטנדרטי איכותי ושקט מאד - P182.

מחזק את מה שנאמר לגבי כוננים קשיחים - במחירים של היום אין סיבה לא לקחת כונן גדול ושקט בודד.

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤358

לוח אם:

GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤474

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 DVI - RETAIL ¤788

דיסק קשיח:

SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103UJ ¤541

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK - זמין במלאי ¤125

זיכרון:

ADATA VITESTA 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ¤268

מארז:

ANTEC P182-B w/o PSU ¤807

סט מקלדת ועכבר:

LOGITECH CORDLESS DESKTOP EX110 ¤211

ספק כוח:

ENERMAX MODU82+ 525W - זמין במלאי ¤545

וידאו וטלוויזיה:

HAUPPAUGE PVR-150 MCE KIT ¤384

קרור למעבד:

SCYTHE KAMA CROSS - 3 HEAT PIPES CPU COOLER ¤159

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤4735

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

אפשר לשדרג את המעבד ל8400, בחריגה קלה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה חברים.

פורסם

מקלדת ועכבר זה "כסף קטן".

לא הייתי לוקח את ה-5200 בתקציב הנ"ל, לא כשהוא יכול לקבל את ה-8400.

הדגשתי כמה דברים לגבי עיניין המארז ופותח הדיון לא הביע התנגדות מה שהשאיר אותנו עם מארז HTPC מצויין ושקט.

אישית הייתי לוקח את ה-4870 במקרה הספציפי הזה להשאיר סיכוי למשחקים לרוץ בצורה סבירה כלשהי ברזולוציות כל כך גבוהות.

פורסם
  • מחבר

זריזי, אני נוטה להסכים עם יותם שכן בתקציב כזה באמת אין סיבה לוותר על ה-8400.

לגבי כרטיס המסך אני מדבר על חיבור לטלויזיה 42 ועדיין שואף לקבל רזולוציה טובה ומעבר פריימים חלק. מה גם שאני לא מתכוון להחליף מחשב כל שנה ואם אפשר לקחת כרטיס טוב יותר לתמיכה עתידית מבלי לחרוג מהתקציב הרי שזו נראית לי הבחירה המועדפת.

הבעיה היא אכן בנושא המארז במיוחד לאור העובדה שהשקט חשוב לי ביותר. אבל, שמעתי ביקורות טובות על ה-LC17 ונראה לי שאכן אני אלך עליו בסופו של דבר (נראה לי שהשקטת המאווררים של המארז, הספק והמעבד יעשו עבודה מספיק טובה).

פורסם

אחלה, תתחדש

אגב, יש לLASCALA גרסא הכוללת שלט מובנה וצג, אך היא יקרה יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים