עבור לתוכן

בשביל 4 ג'יגה צריך 64 ביט?

Featured Replies

פורסם

היום אמרו לי שאם אני רוצה 4 ג'יגה במחשב אני צריך לפרמט ל64 ביט... זה נכון?

ואם כן למה? ומה שונה ה64ביט מה32 ביט?

פורסם

אתה לא צריך לפרמט. אתה צריך לעבור למערכת הפעלה של 64BIT.

העניין הוא שמערכת הפעלה של 32BIT יכולה לזהות רק 3.2-3.6 ג'יגה, בניגוד למערכת הפעלה של 64BIT שיכולה לזהות המון יותר.

אם יש לך 4 ג'יגה ומחשב חדש, לדעתי אין שום סיבה להמנע מויסטה 64.

פורסם
  • מחבר

המחשב בן פחות משנה.. ויש לי 3 ג'יגה.. אז אני רוצה להגדיל ל4

ויש חסרונות ל64bit?

פורסם

מה שאתה אומר נכון אבל רק עבור חלונות. בלינוקס 32 ביט למשל, אפשר עד 64G של זיכרון.

המגבלה היא עבור גירסאות מסויימות של חלונות. ראה בקישור המצורף:

http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_Address_Extension

פורסם

מישהו אמר לי לא מזמן שההגבלה של 3.25GB כוללת גם את הזיכרון של כרטיס המסך, זה נכון?

פורסם

המגבלה ב32BIT היא 4GB של כל הזיכרון (כרטיס מסך, RAM וכו') כך שאם יש לך 4GB זיכרון RAM ו512MB על הכרטיס מסך אז אתה תראה פחות מ3.5GB.

פורסם

ווינדווס 32 ביט יזהה עד 3.25 ג'יגה, בתנאי שכרטיס המסך במחשב בעל זיכרון משלו...

אם זה כרטיס מסך און בורד, יראו טיפה פחות ב3.25, מכיוון שהכרטיס און בורד לוקח זיכרון מהRAM כמובן.

פשוט וקל.

פורסם

זה נע בין 3 ל-3.6, אי אפשר להכליל ולומר 3.25.

זה תלוי בכרטיסי ההרחבה.

פורסם

מוזר, מעולם לא ראיתי יותר מ3.25 בהרבה סוגי מחשבים.

אוקי, טוב לדעת :xyxthumbs:

פורסם

רגע אבל אי אפשר לפתוח page file או משהוא כזה ?

פורסם

מה שאתה אומר נכון אבל רק עבור חלונות. בלינוקס 32 ביט למשל, אפשר עד 64G של זיכרון.

המגבלה היא עבור גירסאות מסויימות של חלונות. ראה בקישור המצורף:

http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_Address_Extension

אני לא חושב שזה מדויק - ללינוקס יש אולי שיטה שיכולה להגדיל את מרחב הכתובות אבל פיזית - אני לא מבין איך הוא יכול להשתמש ביותר ב 4 GB - כייון שהוא יכול לקרוא מילה בת 32BIT בלבד - לכן הוא יוכל לקרוא רק 32^2 - 4GB.

פורסם

אתה צודק שמרחב הכתובות עבור אפליקציה בודדת הוא עדיין 4GB משום שהתוכנית רואה את הזיכרון כשטוח כי זה המרחב שמקצה לה מערכת ההפעלה. בפועל הזיכרון לא שטוח, ומערכת ההפעלה יודעת לנצל את העובדה הזאת ולהשתמש ביותר.

תכניות בודדות יראו לכל היותר 4G

מערכת ההפעלה תראה יותר מ-4G

לדוגמא יכול להיות מצב אפשרי שבמחשב שלך יש 8G ושלוש תכניות כבדות ביותר אשר כל אחת מקצה לעצמה 2G ועדיין ישארו עוד זיכרון פנוי.

קרא את ההסבר בקישור שצירפתי + מערכות שתומכות בתכונה הזאת של המעבד. יש גירסאות של חלונות 32 ביט שכן יודעות לנצל יותר (שרתים)

פורסם

1.רוב התוכנות הרלוונטיות לא יודעות להשתמש בPAE

2.מה הבעיה פשוט לעבוד ל64BIT? למה צריך כל מיני דרכים עקיפות שלא עושות כלום

פורסם

אתה צודק שמרחב הכתובות עבור אפליקציה בודדת הוא עדיין 4GB משום שהתוכנית רואה את הזיכרון כשטוח כי זה המרחב שמקצה לה מערכת ההפעלה. בפועל הזיכרון לא שטוח, ומערכת ההפעלה יודעת לנצל את העובדה הזאת ולהשתמש ביותר.

תכניות בודדות יראו לכל היותר 4G

מערכת ההפעלה תראה יותר מ-4G

לדוגמא יכול להיות מצב אפשרי שבמחשב שלך יש 8G ושלוש תכניות כבדות ביותר אשר כל אחת מקצה לעצמה 2G ועדיין ישארו עוד זיכרון פנוי.

קרא את ההסבר בקישור שצירפתי + מערכות שתומכות בתכונה הזאת של המעבד. יש גירסאות של חלונות 32 ביט שכן יודעות לנצל יותר (שרתים)

OK הבנתי ... אז בכל מקרה XP 32 למשל לא תוכל לנצל את העובדה שיש לי 8G כי מרחב הכתובות שהיא מקצה מוגבל - והיא לא יודעת לננצל יותר ?

פורסם
  • מחבר

קיצר ה64bit מומלץ או לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים