עבור לתוכן

ביטול עסקה אצל הספק - 012, ואצל התשתית - בזק

Featured Replies

פורסם

בדיוק היום עברתי מתשתית הכבלים ל-ADSL, ההתקנה של הקו ושל המודם התבצעה בזמן שהייתי בב"ס.

הרגע חזרתי מהב"ס, וגיליתי שה"טכנאי" של בזק התקין לי את המודם-ראוטר של סימנס, למרות שלא ביקשתי את זה בכלל.

מי שהיה בבית בזמן ההתקנה, זאת אמא שלי, שלא מבינה כלום בנושא, אז וא כנראה ניצל את זה והתקין (10 ש"ח בחודש לא היה נראה לה כהוצאה משמעותית, והיא חשבה שזה משהו שיועיל).

מה גם, שיש לי בבית רק מחשב אחד, ללא מחשבים ניידים, ואני לא רואה שום סיבה שבעולם שיהיה לי בבית ראוטר.

לא מדובר פה רק על ה-10 ש"ח (שמסתכמים ב-240), והכבילה לשנתיים, אלא על עיקרון.

מה גם שאם הייתי צריך ראוטר, הייתי קונה אחד ב-100-200 ועושה הכל לבד, אין לי שום סיבה להיות תלוי בתמיכה הטנית שלהם (מה גם שה"הגדרה", של הראוטר נעשתה בחאפריות מוחלטת).

בנוסף, אמא שלי התקשר ל-012 כדי לבטל, ואיכשהו, אני עכשיו תקוע איתם לחוזה של שנה :screwy:

כנראה שכחתי להגיד לאמא שלי שאני לא רואה שום דבר חוץ מסבל מ-012, ואני מת כבר לעבור לספקית אחרת.

אז סה"כ נחתמו היום 2 חוזים, יש אפשרות לבטל אותם בלי סיבוכים מיותרים / קנסות ?

שיחת טלפון אחת של "בוא תיקחו את הראוטר" ו-"אני רוצה להתנתק" יפתרו את הבעיה ?

או שאין שום ביטול חוזים שיכול להגן עליי במקרה הזה ?

תודה.

פורסם

מי הזמין את האינטרנט מהם בטלפון, למי שייך הקו, ומי משלם את החשבון ?

פורסם
  • מחבר

אמא ::)

פורסם

אני חושב שיש אפשרות לביטול חוזה עד 14 ימים או משהו כזה.

לנו קרה שבאו להתקין את המזגנים ואימא שלי הייתה בבית. סיכמנו איתם על 500 שקל התקנה ל2 מזגנים בסוף הם העבירו איזה צינור או משהו שבכלל לא ביקשנו ובסוף זה נגמר ב2500 שקל :x

פורסם

אני חושב שאם יש מחשב אחד בבית, הטכנאי או אפילו האיש מכירות של 012 שדחפו לה משהו שהיא לא צריכה, עשו מעשה בזוי.

אני הייתי מתקשר ומבקש לדבר עם שירות לקוחות ובהמשך אם צריך עולה בדרגות, מסביר את מה שקרה ושם את האשמה על מחלקת המכירות של 012 שביצעה הונאה של אישה תמימה.

אני סמוך ובטוח שאפשרי לבטל את עניין הROUTER.

לבטל לגמרי את הההתחיבות ללא פשרות וקנסות זה כבר יותר קשה אבל הכול אפשרי אם עושים את זה נכון

יש לך בסיס של רמאות שעליו אתה יכול לנגן.

רימו את אימא שלך ואתה רוצה להתנער מהם באופן מוחלט.

כל נסיון שלהם להחזיק אותך בכוח רק מחזק את אותו מוטיב של רמאות שכבר יש בידך.

פורסם

אתה סתם מכניס את עצמך לפראנויות.

אף אחד לא "דחף לך ראוטר שאתה לא צריך".

קיבלת ראוטר כי בזק נותנת מודם-ראוטר בחינם. זה המודם ADSL שלה. משולב ראוטר.

אין אפשרות אחרת, ואם יש, זה יהיה אידיוטי לקחת אותה כי זה במילא באותו מחיר.

פורסם
  • מחבר

זה לא אותו מחיר, זה תוספת של 10 ש"ח לחודש. :nono:

וזה מגיע יחד עם התחיבות לשנתיים, ואין לי שום סיבה לרצות להיות קשור לשום תשתית לתקופה כזאת ארוכה.

פורסם

לא נכון.

אני החלפתי אצל ההורים שלי מודם ADSL ישן שהתקלקל, וקיבלתי במקומו מודם-נתב בחינם (כי "רק זה מה שיש, אין מודם רגיל, וזה עולה אותו דבר"), ללא שום תוספת כסף, ממש לפני שבועיים בערך.

פורסם
  • מחבר

אי יודע בוודאות שזה יעלה עוד 10 ש"ח לחודש, זה נאמר ככה במפורש.

כנראה שאצלך מדובר בדגם אחר אולי, או שהוא היא מחויב להביא לך באותו מחיר את מה שיש לו, או לא יודע מה.

אני קיבלתי את האלחוטי SL2-141.

פורסם

קןדם כל מוזר שאתה משלם עליו משו כי הוא באמת בחינם אני קיבלתי והוא סתם זרוק בבית , כאילו אתה משלם אבל בגלל ההתחברות (לבזק תשתית) זה מתקזז אצלי זה 19-19=0 משו כזה תיבדוק אם לא משו לא בסדר לגביי ההתנתויות מקסימום ואם לא ירצו לנתק אותכם אפשר להגיד שאחותך או כל בן אדם אחר שלא קשור ל אמא שלך עשו את המנוי עם האשראי של של אימך בלי לידע אותה ומצדם זה לא חוקי לקבל הבקשה והם עוברים על החוק שלא בדקו זיהו יותר לעומק והעסקה מבוטלת

פורסם

איך בדיוק הם יחייבו אותי בסכום שונה אם לנציג בבזק סטור בכלל לא היה מושג מי אני? הבאתי לו מודם ADSL מקולקל, לקחתי מודם-נתב חדש, וזהו.

פורסם

במקרה הייתי אתמול אצל בזק סטור ואלה האופציות:

אתה יכול לקחת מודם נתב בעל יציאה אחת בהשאלה חינם, שזה מה שהרוב עושים,

ומה שהטכנאי דחף לכם מתחלק ככה:

אם אתה בעל 1.5MB אז המסלול של הנתב(בעל 4 יציאות) הוא 9.90 עם התחייבות לשנתיים

2MB אז זה 4.90 עם התחייבות לשנתיים

ואם 2.5MB ומעלה אז הכל מתקזז ואתה לא משלם על הנתב אבל זה ברור שאתה משלם יותר על הקו וזה עדיין עם התחייבות לשנתיים.

פורסם

כי זה גם אלחוטי וגם חוטי ביחד

פורסם

אחלק לשני חלקים.

ההיבט הצרכני העקרוני: מה שהזמנת מחברת בזק ומחברת סמייל012 מוגדר כשירות. ביטול שירות שהוזמן במכר מרחוק (טלפונית, אינטרנט) אפשרי עד יומיים טרם תחילת קבלת השירות ובסוגי שירות המוגדרים בתקנות - עד 7 ימים טרם תחילת קבלת השירות. ההערה על 14 יום תקפה רק לרכישה של מוצר/פריט ולא שירות. היות והחיבור לאינטרנט ב012 מתאפשר ועומד לרשותך 10 דקות מסיום ההזמנה הרי שבאותו רגע התחלת לקבל את השירות. עד כאן החוק ואופן היישום שלו.

טענות או השגות נא להפנות לחקקים שלא ראו מספיק רחוק את היצירתיות של תעלולי הספקים בישראל.

לגבי מכירת הנתב - מדובר בהצעה של מי שהוזמן להתקנת פריט טכני אך עוסק במכירה שלא הוזמן לצורך ביצועה. מכאן שניתן לטעון כי מכירה זו של הנתב - להבדיל מהפעולות הטכניות הנדרשות להעמדת השירות של ADSL - זו מכירה ברוכלות ועל כן ניתן לבטלה גם כן בתוך 14 יום. בנוסף. ניתן לטעון כי היות וברור כי למחשב בודד אין צורך בנתב הרי שיש במעשי הטכנאי משום ניצול מצוקת הצרכן (הצפתו במידע טכני שגוי אשר ברור שלא יתמודד איתו באותו מעמד ומאידך חוסר הברירה שהרי נדרש לבצע התקנת תשתית). כמו כן יש בכך ניצול חוסר הידע של הצרכן (שוב, ניצול חוסר ידע טכני של האם לשכנע אותה שזה נדרש ונחוץ לשימוש באינטרנט). אלו נימוקים שיכולים לעזור לך בדרישה מול בזק.

בנוסף: גבינה בחינם יש רק במלכודת עכברים. גם להתחיבות יש ערך כלכלי שמובא בחשבון.

להיבט המעשי: נכון נכתב כאן על התנאים לקבלת נתב והתשלום בעבורו. רוב האנשים לוקחים מודם בהשאלה. היתרון: כאשר יש קילקול הוא מוחלף בבזק ועל אחריותם. הנתב שרכשת - שהוא מודם משולב בנתב - הוא שלך ואחרי שנת הארחיות אם יתקלקל זו בעיה שלך. תצטרך לקנות חדש או להתווכח עם בזק.

בנוסף: אם אתה צריך נתב לחיבור כמה מחשבים כדאי בכל מקרה לקחת נתב בנפרד. אם הנתב יתקלקל תוכל תמיד לחבר ישירות את המודם ולהמשיך לפחות עם מחשב אחד עד שתקנה נתב אחר. אם המודם יתקלקל אז היות והוא של בזק הם צריכים להחליף מיד וחינם. מאידך, יש בנתב אופציה של הגנה מסוימת ובקרה על הגנה זו, ראיתי גם כאלו שקונים נתב רק בגלל האפשרות הזו.

סיכום: אם אתה רוצה לוותר על הנתב פנה אל פניות הציבור של בזק pniot@bezeq.co.il ודרוש לביטול עיסקת הנתב, ולו מהנימוקים לעיל. מהיכרות שלי איתם הם עובדים בסדר. בכל פניה ציין מספר טלפון של בזק בו ניתן להשיג אותך וכך לפי המספקר הם גם יבררו בדיוק מה רשום במחשב שלהם על העיסקה הזו.

לא, אני לא עובד בבזק. אבל בכמה הזדמנויות מצאתי באנשי פניות הציבור מי שעזרו לי ולאחרים להסדיר דברים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים