עבור לתוכן

שאלה: איך להחליף את סדר ההפעלה של ווינדוס בבוט

Featured Replies

פורסם

שלום

שאלה.. יש לי ווינדוס XP בכונן 1 ואחר כך התקנתי 7 בכונן אחר.. בבוט לפני שעולה הווינדוס הוא מראה את שניהם נותן 30 שניות ומפעיל את 7

אני רוצה לחזור לXP (מלא בעיות ב7) אז שיפעיל אותו ישר ולא את ה7

איך אני מחליף בניהם? שיפעיל ישר את הXP

נכנסתי ל msconfig(בווינדוס 7) ובלשונית boot רשום רק ווינדוס 7 ומסומן כברירת מחדל יש אפשרות להוסיף שם את הXP אולי?

תודה רבה לעוזרים

פורסם

עושה ריסט

לוחץ דליט או F1 F2

נכנס לביוס

הולך ללשונית הבוט

קובע את הדיסק עם הXP ראשון בבוט

עושה F10

וזהו

הXP יעלה....

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אבל יש לי 2 דיסקים קשיחים במחשב, אחד מהם מפוצל ובשני הכוננים שלו יש את שני הווינדוס

פורסם

יש לך אפשרות להעלות אם דיסק התקנה של ווינדוס XP ברגע שהוא ייתן לך את האפשרות להיכנס לrecovery console תלחץ "R" ואז הוא ייתן לך לבחור עם איזה התקנת ווינדוס אתה רוצה להעלות. תבחר את המחיצה של הXP במידה ויש לך סיסמא בחשבון ה"מנהל" בXP תכניס אותה וENTER אם אין תלחץ פשוט ENTER. אחר כך תכתוב בשורה הפקודה FIXBOOT והוא ייתן לך אופציה משם לעשות בוט מהמחיצה של הXP בלבד ויתעלם מההתקנה של הווינדוס 7.

עכשיו השאלה אם אתה רוצה למחוק קליל את הווינדוס 7 ואז לתקן את הסדר הפעלה של המחשב או שאתה משאיר אותה את ההתקנה של הווינדוס 7 ורק רוצה שהמחשב ייבחר אוטומטית את המחיצה של הXP

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה למחוק אותו...שישאר לא מפריע לי אולי אני יצטרך אותו מתישהו..

עכשיו אם אני עושה מה שרשמת למעלה

....אחר כך תכתוב בשורה הפקודה FIXBOOT והוא ייתן לך אופציה משם לעשות בוט מהמחיצה של הXP בלבד ויתעלם מההתקנה של הווינדוס 7. ....

זה לא יעשה לי בעיה להפעיל את 7 אחר כך? או שהוא פשוט יחליף את סדר ההפעלה בניהם?

פורסם

BIOS --> BOOT --> ושם אם נגיד ב-C ה-XP אתה משנה את העדיפות הראשונה למחיצה שלו .

מומלץ לבטל את המיקום שמותקן בו ה-7 (לא זה לא ימחוק אותו מהמחשב שלי)

פורסם
  • מחבר

BIOS --> BOOT --> ושם אם נגיד ב-C ה-XP אתה משנה את העדיפות הראשונה למחיצה שלו .

מומלץ לבטל את המיקום שמותקן בו ה-7 (לא זה לא ימחוק אותו מהמחשב שלי)

כן אבל בביוס הוא לא נותן לך אפשרות לבחור בין C ל D ל G הוא נותן אפשרות לבחור 1 מבין שני ההארד-דיסקים..

וכמו שאמרתי בכונן C יש XP ובכונן D יש 7 אבל הבעיה היא ששניהם נמצאים באותו הארד-דיסק שמפוצל, אז גם אם אני בוחר אותו ראשון זה לא משנה כי שניהם שם ואז הסדר הוא 7 ואחר כך XP

ודרך אגב בביוס אין לי boot , לפני הכניסה לביוס רשום ללחוץ F12 לפתוח boot menu נכנסתי לזה גם...ושוב מה שאמרתי פה :nono:

פורסם

אתה יכול לעלות מווינדוס 7 את המחשב? אם כן תתקין את התוכנה EASY BCD תוכל למצוא את ההורדה בגוגל. ולעלות לכאן תצלום מסך שלה.

התוכנה מאוד אינטואטיבית למשתמש ותוכל לשנות את בה את סדר העדיפויות של העלאת מערכת ההפעלה.

פורסם

למה לסבך את הבנאדם :s05:

כנס ל-msconfig (התחל - הפעלה - msconfig), לך ללשונית BOOT.INI שם י לך אפשרות לערוך את כל מה שבעצם קורה באותו מסך בחירה.

את משך ההמתנה, את הסדר, פשוט תשנה מה שאתה רוצה. בהצלחה.

פורסם

למה לסבך את הבנאדם :s05:

כנס ל-msconfig (התחל - הפעלה - msconfig), לך ללשונית BOOT.INI שם י לך אפשרות לערוך את כל מה שבעצם קורה באותו מסך בחירה.

את משך ההמתנה, את הסדר, פשוט תשנה מה שאתה רוצה. בהצלחה.

אבל הוא כבר אמר כאן שהוא לא יכול לבצע את זה בווינדוס XP כי הוא לא רואה שם את הבחירה בין הXP לווינדוס 7.
פורסם

טעות שלי, XP לא יכול לזהות מערכות הפעלה חדשות יותר ממנו.

אבל אני בטוח שיש מקבילה של msconfig ב-Win 7. שיעשה את זה שם.

פורסם
  • מחבר

טעות שלי, XP לא יכול לזהות מערכות הפעלה חדשות יותר ממנו.

אבל אני בטוח שיש מקבילה של msconfig ב-Win 7. שיעשה את זה שם.

כן אני יודע זה מה שניסיתי להפעיל msconfig ב 7 ושם הוא לא מכיר את XP רשום רק 7 שהוא ברירת מחדל

בכל אופן נהיה קצת בלגן..התקנתי את התוכנה easyBCD אבל יש בעיה כשאני מחליף את XP להיות הdefault הוא מנסה להכנס אליו ראשון ואז נותן הודעת שגיאה שאומר לי לעשות repair עם דיסק התקנה משהו כזה..ואז אני מנסה להכנס ל7 והוא נכנס רק במצב בטוח.. אז נכנסתי אליו מחקתי את הבוט של 7 והוא נכנס עכשיו לXP רגיל.

אז פשוט נראה לי שאני ימחק את כל הווינדוס 7 גם ככה זה בטא ויש לו תוקף עד יולי-אוגוסט והוא מלא באגים. יש דרך מיוחד למחוק אותו?

פורסם

פשוט תפרמט את הכונן שלו.

פורסם
  • מחבר

זה בעיה.. :-\ יש לי שם מלא דברים שאני צריך וכל ההתקנות של התוכנות התקנתי שם, ולא בC בprogram files

אם אני פשוט ימחק את התקייה של ווינדוס והדברים האחרים שקשורים אליו?

פורסם

במקרה הזה אתה תצטרך לגבות את המידע מהכונן של הווינדוס 7 אם אחד מתוכנות הגיבוי שיש בשוק כמו acronis או ghost.

אבל אתה יכול גם להשאיר את המחיצה של ווינדוס 7 אם זה לא מפריע לך לעלות את ווינדוס XP בברירת מחדל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים