עבור לתוכן

דחוף מפרט ב1200...מספיק טוב?

Featured Replies

פורסם

שלום

ההורים שלי קונים לאחותי מחשב ליומולדת. התקציב הוא מינמלי השימוש בהתאם.

כלומר: איסי,מסן,WORD וכד'.....

איך המפרט הזה?

אני לא בטוח לגבי שדני דברים

1. מעבד מספיק לשימוש ביתי או שעדיף ללכת על DAUL 2 CORE?

2. הספק והמארז מסיפק נורמאלים?

כי עכשיו במחשב שיש לה הספק עושה קולות והמארז מתפרק....

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ₪358

לוח אם:

ASUS P5KPL-CM ₪274

דיסק קשיח:

SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM : HD160JJ ₪194

זיכרון:

G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-2GBNT ₪117

מארז:

JSP-TECH M-100A - MICRO ATX + EZCOOL 400W PSU ₪232

מחיר סופי: ₪1175

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

1. מה עם כונן אופטי?

2. הספק והמארז פשוטים למדי, סביר שיש שילוב משתלם יותר של HEC.

3. הCORE 2 DUO הוא בחירה סבירה לחלוטין, מעבר לAMD בסך הכל יוזיל את המערכת בכמה שקלים, אבל לשימושים שציינת, אין ממש הבדל.

פורסם

על הדרך שאתה עונה על השאלות ששאלו אותך ערוך את הכותרת כך שתיהיה יותר אינפורמטיבית ותכיל פרטים כגון תקציב+שימושים.

המילים "דחוף", "חייב עזרה", "כנסו מהר" וכו' לא מקובלות כאן ולא תורמות שום דבר.

פורסם

1200 ש"ח זה לא מספיק למערכת נורמלית. במפרט שלך לא כללת צורב ולא כללת הרכבה (שניהם ביחד זה בערך 200 ש"ח פלוס מינוס)

מעבד:

AMD ATHLON 64 X2 DUAL CORE 5050e AM2 (2.6GHz) - 45W - BOX ₪338

לוח אם:

GIGABYTE GA-MA69VM-S2 ₪274

דיסק קשיח:

SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM : HD160JJ ₪194

צורב DVD:

LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪127

זיכרון:

G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-2GBNT ₪117

מארז:

COMPUCASE 6K31 + HEC 300W ₪275

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪75

מחיר סופי: ₪1400

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

הספק והמארז כאן יותר טובים.

מעבד AMD במקום INTEL. לשימושים שציינת אין הבדל.

הוספתי צורב והרכבה.

פורסם

מארז ג'נרי + ספק 350W ג'נרי = מחשב עם בעיות. לא מומלץ בכלל.

וזה עולה רק 100 ש"ח פחות ממה שאנחנו מציעים. לגמרי לא שווה.

פורסם

ה-7400 יותר טוב בהרבה ממ-AMD..

ולככן המחשב הזה מישתלם מאד...

פורסם

יופי. אתה מסתכל על מעבד מול מעבד, ושוכח שיש עוד קצת מחשב מסביב. אז מה אם ה E7400 יותר חזק? מה היא תעשה איתו, תריץ עליו MATLAB?

מקסימום לווינדוס ייקח כמה שניות פחות לעלות. זהו. יותר מזה היא לא תרגיש בהבדל. אקספלורר, אופיס ומסנג'ר רצים יפה מאוד גם על פנטיום 4, להזכירך.

פורסם

הרבה שטויות כתבו כאן אבל זה לא הנושא.

בכ"מ אם נחזור לנושא המפרט שבחרת לאחותך מעולה, רק הייתי משנה את הספק והמארז

עדיף את אלו:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=655

המחיר לא גבוה בהרבה וHEC חברה הרבה יותר טובה לספקים ומארזים מאשר EZCOOL.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אנשים אנשים אנשים שוב אתם צריכים לזכור משתמש פשוט לא צריך מארז מיוחד לא צריך מארז קריר במיוחד או מרווח בישביל יעול תנועת האוויר בוא הוא לא צריךךך, רק שיראה מספיק טובב!!!...ספק.. שיהיה אפילו ב100 שקל!, למה אתם שואלים?!...כי הוא יחזיק את המערכת הפשוטה כמו מלךךך!!!!...ואם קורה והוא נשרף יש או אין אחריות, עוד אחד עולה 100 שקל שזה עדיין יותר משתלם מהרבה פתרונות אחרים...

אתם כולכם ניהיתם פלצנים פה בטוחים שכן הוא צריך את זה וכן הוא צריך את זה, לא! אנשים הבן אדם צריך מוח חריף ולב חזק...ז"א מעבד טוב ומספיק זיכרון כי בסופו של דבר הוא לא עושה אובר הוא לא מתכנן להיות גיימר על!! אבל אם ויקרה ויום אחד הוא ירצה להשתמש במשחק או בתוכנה שדורשת מאמץ הוא יצטרך כח עיבוד!, בואו נגיד פתאום בא למשתמש הפשוט להתחיל לעסוק בעריכת תמונות או וידאו או אולי שתיהם...מה אתם חושבים יעשה את זמן הרינדור ותפעול התוכנות קל יותר וקצר יותר?!...המארז האקסטרה מגניב עם המאווריים היפים?! או הספק שמספק 28A+ ובעצם המחשב שורף רק A10 במאמץ מלא או אולי זה הלוח האם עם הקבלים החדשים שעשויםי ממתכת ככה וככה כשבאת התחממות הוא מגיב טוב יותר מלוחות דור קודם..אבל רגע...אף אחד לא מתכנן לקחת את המחשב לקצה אלה פשוט להשתמש בתוכנות שניראות דיי לגיטימיות לבן אדם פשוט...ומה קרה?! אתם דפקתם אותו! (אתם לא..תרגעו אבל ככה הוא יראה את זה!)...אז אנשים אל תיהיו פלצנים תנו לבן אדם מה שהוא צריך...

פורסם

נכון... כי מארז וספק נורמליים זה רק לגיימרי על...

בבקשה, תן את התמונה המלאה כשאתה מתיחחס לנושא כלשהו.

ראשית,מארז טוב לא רק שומר על אוורור אלא גם שקט יותר. אולי לך יש מארז ג'נרי שקט, אבל אני יושב כרגע ליד מארז ג'נרי ששנה אחרי שרכשתי אותו החל להרעיש כמו טרקטור. האמן לי שאני שומר על רמת תחזוקה טובה שלו, מנקה אותו, מנסה להדק את כל הברגים כדי לצמצם רעשים הנובעים מרטט של חלקים לא מחוברים היטב אך זה לא עוזר. אישית, ראיתי שזה קרה לפחות בעוד עשרה מחשבים, אז גם אם זה לא המצב אצלך, אל תתעלם מאפשרות שזה יקרה.

כנ"ל לגבי ספק, כפי שאתה רואה (מימין) אני מריץ מעבד חד ליבתי עם כ. מסך חלש מאוד שלא דורש אפילו חיבור מתח נפרד. לפני שידעתי בכלל מה זה אוברקלוק, 2 ספקים ג'נריים שהיו לי נשרפו, אחד נשרף לבד ואחד לקח איתו חצי מחשב. גם עכשיו אני עם ספק ג'נרי בינתיים והוא רץ (עם oc קטן), אבל שוב, אתה מתעלם מסכנות שקיימות כשאתה משתמש בחומרה ברמה הזו.

כל זה בלי להזכיר שספק איכותי יותר חוסך לך כסף, כי רמת הנצילות שלו גבוהה יותר והוא מושך פחות חשמל "מבוזבז" מהשקע.

בנוסף, בשל איכות רכיביו הפנימיים, רמת התפוקה שלו תרד פחות לאורך זמן. שוב, חיסכון לאורך זמן ועל הדרך חוסכים גם עוגמת נפש פוטנציאלית.

להסבר נוסף: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=179687.msg1546542#msg1546542

שוב, אף אחד לא אמר לך לקנות מארז ב300 ש"ח וספק ב400 , שילובים בסיסיים של חברות סבירות יגיעו לאזור ה~250 למארז וספק.

יום טוב.

פורסם

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1626

זה המפרט הכי טוב לתקציב, כולל הרכבה, מעבד מעולה שיחזיק בצורה נפלאה וגם ספק [אפשר להוסיף עוד 1 GB RAM ב100 ש"ח].

פורסם

אני עובד עם מארז לא פשוט אבל אני צריך אותו...לי בבית עברו יותר מ5 מחשבים חלק עם מארזים ג'נריים וחלק לא מבחינת רמת רעש אני בחיים לא ראיתי או שמעתי את המחשב משקשק עם הזמן עייפות מתכת זה דבר אמיתי אבל אתם עושים ממני צחוק ?!...תקשיבו זה כמו עם מסכים אנשים באו אלי לפני שקניתי את המסך וואי זה 1:10000 ו2MS זה ככה וככה וככה (אותם רזולוציות) באתי חיברתי את המחשב בו זמנית לשתי מסכים אחד זול אחד יקר ווואלה לא ראיתי הבדל אני לא אומר שאין אני פשוט מצביע על העובדה שאני לא ממש יכולתי לשים לב לההבדל רק הצבעים טיפה שונים ואם טיפה משחק זה היה ניראה אותו הדבר אין הבדל בתגובה אין כלום...וגם בקטע של מארזים וקירור והכל שלא עושים אובר והמעבד לא ידוע כמחבת אז אין סיבה למשהו יקר ועד עכשיו לא שמעתי בחיים על ספק ששרף רכיבים במחשב אולי אחרי שהוא נשרף והגאון החליט לעקוף את הפיוז עם חוט מתכת או משהו אנחנו צריכים לדבר על ביצועים לתווך של ה2-3 שנים שבזמן שמעבד חדש יעלה מינימום לכל תקופה 300 שקל הכי זול והכי נורמאלי וגם רוב הסיכויים שיצטרך להחליף את כל החומרה , מארז + ספק ב150 - 200 שקל יהיה כל יותר להחליף לא?!

אנשים פה פשוט קוראים קוראים קוראים נדלקים אוהבים את מה שהם רואים מזמינים יוצה להם פיצוץ וחושבים שזה גם מה שהבחור השני צריך ורוצה....אז לא...עם הסכום שיש לו ודרישות אתה צריך לדאוג שיהיה לו כמה שיותר כח כי כרגע זה אוברקיל בעוד חודשיים שלוש שנה זה יהיה סיפור שונה לגמרי לא?!

פורסם

^^

לא שמעת על מארז ג'נרי רועש? אז הנה, אני משמיע לך... מה האינטרס שלי לשקר? לא מאמין? אתה מוזמן לבוא אליי ולהאזין.

אני חושב שנגעת בנק' חשובה... העובדה שאתה לא הבחנת במשהו לא מהווה הוכחה לכלום. אכן, לניגודיות דינמית במסכים אין הרבה משמעות, אך לגבי מארזים וספקים אני מדבר על עובדות בשטח. לא ראית ספק שלקח איתו חלקים אחרים? אני ראיתי, לי זה קרה והאמן לי שלא נגעתי בספק, המחשב לא היה בoc ולא היה שום דבר שיסכן אותו.

(אם היית אומר לי שאתה יבואן של ספקים כבר 20 שנה ולא שמעת על כזה דבר, עדיין הייתי אומר שזה לא שולל לחלוטין אפשרות כזו, אך זה היה מעיד על סבירות. אבל באמת, ממס' מע' בודדות שראית יש לך יכולת להעיד על הכלל? לא רציני ולא מכובד, במיוחד כשאני מעיד שזה קרה לי אישית.)

מעבר לכך, כפי שציינתי קודם, ספק סביר מושך פחות חשמל מהשקע ובעצם, במיוחד במע' שפועלות כל הזמן חוסך בחשמל ובכסף. נתתי לך לינק להסבר על כך בפוסט הקודם, לא אדקלם את הכל, קרא את מה שכתוב והתייחס לכך קונקרטית או שאין טעם להמשיך בדו-שיח של חרשים.

אחזור ואמר, יש רכיבים סבירים במחירים נמוכים יחסית!

אף אחד לא אומר לקנות חומרת היי-אנד למע' זולה- קנה שילוב של hec, או מארז foxxcon עם ספק fsp.

אין לי בעיה עם רכיבים זולים, אלא עם רכיבים ג'נריים. לפעמים שווה להוסיף 50-100 ש"ח ולא להיכנס לכל הצרות הללו.

אין שום דרך לעלות בתקציב? דוחים את הקניה בשבוע, עובדים כל יום במשך שעה כשוטף חתולים, משיגים את הכסף ומסיימים את הרכישה בראש שקט.

סליחה אם נסחפתי קצת, זה למען הבהרת הנקודה.

יום טוב.

פורסם

כל מארז וספק ג'נריים שהיו לי עד עכשיו הרעישו מאוד גם על ההתחלה(לא ידעתי כי לא היה לי למה להשוות)

ועזבו את האיכות והבלאי אחרי כמה שנים ומחשבים שנשרפו.

עברתי למארז antec 300 איכותי מהאיכותיים(עם 4 מאווררים - 3 120 ואחד 140), לא נחשב שקט ובכל זאת שקט במונים מכל מארז ג'נרי+מאורר 80 אחד מסריח שבא איתו, שהיה לי עד עכשיו.

כנל הספק.

כל הספקים שהיו לי ג'נריים או שרפו את המחשב או כל קפיצת מתח קטנה היו מפילים את המערכת יוצרים שגיאות אלוהים יודע מה יכול לקרות.

אני כבר כמה שנים עם Hec פשוט 350W והספק הזה לא רק ששקט ויציב,

אני מתפלא כל פעם שהמחשב של אח שלי עם ספק ג'נרי נכבה ומצפצף שיש קפיצת מתח, בזמן שאני ממשיך להשתמש כרגיל במחשב.

בקיצור, כשקונים גם את המחשב הכי פשוט בעולם, אתה יכול להתפשר על הכל! שזה אומר מעבד 2200 אפילו,

זכרון 667 במקום 800 לא משנה מאיזה חברה, לוח אם האמת עדיף לא להתפשר ולקחת משהו לא מוכר אבל כבר אין כאלה,

הרד דיסק מכל חברה קיצר לא משנה.

רק דבר אחד אסור להתפשר וזה ספק ומארז נורמליים.

-מצטער אם זה נשמע לא הכי טוב אבל זה להבהיר נקודה חשובה(לדעתי) שחבל שאנשים יפלו בה סתם.

אני מודע לזה שhec זה ספק פשוט ביותר ויש טובים ממנו, אבל באמת כמו שזה שמעליי אמר, לא הבעיה בזולים לאו דווקא אם כי בג'נריים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים