עבור לתוכן

התלבטות ארוכה ומעייפת בין שני דגמים...Dell Latitude E6400 ו HP Pavilion dv4

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, הייתי מעונין שתעזרו לי בנוגע להתלבטות בין שני מחשבים ניידים

לפני שאציג את הדגמים, ההתלבטות לא קשורה למחיר,למרות המחירים בשוק את שניהם אני יכול לקבל במחיר של כ- 5000 ש"ח.

אני סטודנט להנדסת תוכנה אז השימושים העיקריים שלי הם תוכנות לתיכנות (ויז'ואל, אקליפס וכו') , אופיס, אינטרנט כמובן, חיבור הנייד לטלויזיה וצפייה דרכו בסרטים (אין לי חיבור HD בטלויזיה.. כמו שציינתי, סטודנט ;) ).

כיום אני לא משחק אבל הייתי רוצה שתהיה לי אפשרות במידה ואני ארצה (אם זה יהיה אפשרי עם אחד מהם).

ונעבור לדגמים המדוברים:

הראשון, HP Pavilion dv4-1030ej

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06a/321957-321957-3329744-64354-64354-3745837.html

השני, Dell Latitude E6400 (יש מס' דגמים עם כל מיני קונפיגורציות, בלינק יש את הקונפיגורציה המדוייקת שהציעו לי)

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e6400.htm

כפי שניתן לראות ההבדלים ביניהם הם זיכרון, ל HP יש 3 GB ולDELL יש 2, המסך הטוב יותר מסוג LED לטובת הDELL, משקל הDELL קל יותר, הHD של HP גדול יותר.

מחר אני אדע במה זה כרוך מבחינת מחיר לשדרג את הDELL ל3 GB זיכרון ול250GB הרדיסק 5400 RPM.

עכשיו תורכם אנשים יקרים... כבר זמן רב אני מתחבט בין המון אפשרויות והגעתי לשלב בו מוצעים לי 2 מחשבים ואני פשוט לא מצליח להחליט...אנא עיזרו לי.

תודה, ליאור.

פורסם

נא להכניס את הדגמים לכותרת בהתאם לחוקי הפורום

מבחינתי אין כאן בכלל התלבטות קשה. ה-E6400 פשוט מחשב הרבה יותר טוב. מדובר על איכות יותר טובה, מקלדת יותר טובה, אחריות יותר ארוכה (ועם שירות עסקי), Trackpoint, מסך מאט וחיי סוללה יותר טובים. 5000 ש"ח זה מחיר מצויין לדגם הזה, קפוץ על המציאה.

שני נושאים שאתה צריך לשקול:

חיבור לטלוויזיה - אתה אומר שאין לך כניסות HD בטלוויזיה, אילו יציאות אתה מחפש? ל-dv4 יש HDMI ול-E6400 יש DisplayPort. לאף אחד מהם אין S-Video.

משחקים - מהבחינה הזו ה-dv4 יתן יותר גמישות, יש לו כרטיס נפרד בסיסי. קח בחשבון שהיתרון הזה הוא לא רק יתרון אלא גם משהו שאוכל חיי סוללה כך שאם אתה לא באמת זקוק ליכולת משחק אל תלך על זה.

שיקולים כמו נפח HD או כמות זכרון הם שוליים למדי לדעתי, שלדה זה דבר שלא ניתן לשדרג. בכל מקרה, לשדרג את ה-E6400 ל-3gb יעלה לך לא יותר מ-120-150 ש"ח בקניה עצמית.

בקיצור, אם אתה מסוגל להתפשר על יכולת המשחק הפוטנציאלית, E6400 זוכה בגדול.

פורסם
  • מחבר

מבחינתי אין כאן בכלל התלבטות קשה. ה-E6400 פשוט מחשב הרבה יותר טוב. מדובר על איכות יותר טובה, מקלדת יותר טובה, אחריות יותר ארוכה (ועם שירות עסקי), Trackpoint, מסך מאט וחיי סוללה יותר טובים. 5000 ש"ח זה מחיר מצויין לדגם הזה, קפוץ על המציאה.

שני נושאים שאתה צריך לשקול:

חיבור לטלוויזיה - אתה אומר שאין לך כניסות HD בטלוויזיה, אילו יציאות אתה מחפש? ל-dv4 יש HDMI ול-E6400 יש DisplayPort. לאף אחד מהם אין S-Video.

משחקים - מהבחינה הזו ה-dv4 יתן יותר גמישות, יש לו כרטיס נפרד בסיסי. קח בחשבון שהיתרון הזה הוא לא רק יתרון אלא גם משהו שאוכל חיי סוללה כך שאם אתה לא באמת זקוק ליכולת משחק אל תלך על זה.

שיקולים כמו נפח HD או כמות זכרון הם שוליים למדי לדעתי, שלדה זה דבר שלא ניתן לשדרג. בכל מקרה, לשדרג את ה-E6400 ל-3gb יעלה לך לא יותר מ-120-150 ש"ח בקניה עצמית.

בקיצור, אם אתה מסוגל להתפשר על יכולת המשחק הפוטנציאלית, E6400 זוכה בגדול.

ראשית,תודה רבה רבה על התשובה הזריזה,

בקשר לחיבור לטלוויזיה, אני בונה על מתאם VGA TO VIDEO-TV / S-VIDEO . ידוע לי שקיימים כאלו מתאמים, הנה אחד לדוגמא:

http://www.wallabuy.co.il/sap.aspx?xip=160250

האם זה נכון לבנות על מתאם שכזה?

אם תיכנסי לקישור הזה תוכלי לראות שיש שם הערה שאומרת : "הערה: יש לבדוק שכרטיס המסך תומך בפונקציה זו, אחרת המתאם לא יעבוד!"

איך אני יכול לדעת בכל אחד מהם אם כרטיס המסך תומך בפונקציה הזו ?

שוב תודה,

ליאור.

פורסם

פורסם
  • מחבר

בוצע, סורי,לא שמתי לב, הייתי להוט לקרוא את התגובה הראשונה שאולי תעזור לי להגיע להחלטה.

שאלה נוספת, נכנסת למפרט של הE6400 ששלחתי? כמו שציינתי , ראיתי כמה קונפיגורציות שלו והייתי מעוניין שהתגובה שלך תתייחס לקונפיגורציה הנוכחית.. בייחוד בגלל כרטיס המסך, 4500HD מול QUAD של קונפיגורציה נוספת שלו

פורסם

אם תיכנסי לקישור הזה תוכלי לראות שיש שם הערה שאומרת : "הערה: יש לבדוק שכרטיס המסך תומך בפונקציה זו, אחרת המתאם לא יעבוד!"

איך אני יכול לדעת בכל אחד מהם אם כרטיס המסך תומך בפונקציה הזו ?

אף אחד מהם לא תומך. כמו 99% מהניידים בשוק. המתאמים האלה שימושיים רק במספר מצומצם של ניידים שבהם חיווטו את ה-S-Video דרך ה-VGA. בד"כ במצב כזה היצרן מצהיר על כך ואף מציע את המתאם כאבזר אופציונלי.

מיותר לציין שבנייד מודרני אף אחד לא יטרח לחווט יציאה מיושנת כמו S-Video דרך VGA, במיוחד כשיש יציאה דיגיטלית איכותית בהרבה כמו HDMI/DisplayPort.

בוצע, סורי,לא שמתי לב, הייתי להוט לקרוא את התגובה הראשונה שאולי תעזור לי להגיע להחלטה.

שאלה נוספת, נכנסת למפרט של הE6400 ששלחתי? כמו שציינתי , ראיתי כמה קונפיגורציות שלו והייתי מעוניין שהתגובה שלך תתייחס לקונפיגורציה הנוכחית.. בייחוד בגלל כרטיס המסך, 4500HD מול QUAD של קונפיגורציה נוספת שלו

כרטיס המסך הוא בסיסי ולא מיועד למשחקים. הכרטיס ב-DV4 אינו להיט, אבל עדיין חזק יותר ויסחוב משחקי 3D ביתר קלות.

הדגם עם ה-Quadro NVS 160M פחות או יותר מקביל בביצועי ל-9200M GS שב-DV4. כמובן המחשב יותר יקר בגלל זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים