עבור לתוכן

מה אומרים בצו ראשון

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

סתם שאלה, למה נראה לך שאם לא תגיע לטייס אז לא "תממש את הפוטנציאל שלך"? לא עשית צו ראשון אפילו, שלא לדבר על מיונים וגיבושים.

יש הרבה כאלה שחושבים שמשהו מתאים להם ואז כשהם מקבלים אותו הם מבינים שזה לא מה שהם ציפו לו.

תעשה את הצו הראשון, תקבל את כל האפשרויות, ותבחר את מה שנראה לך הכי מתאים.

אנשים, פעם נוספת:

מה שאני רוצה לעשות בצבא זה משהו שיתרום לי לעתיד, ומשהו שמעניין אותי (בהתחלה חשבתי על עתודה לדוגמא), אבל אני גם לא רוצה לשבת בבור ברמת גן או באיזו אונ' במשך 3 שנים, אני רוצה גם להיות לוחם (כמה שאפשר).

ואם יתקעו אותי בחי"ר, אני אתבאס, כי אין שם שום פאן עיוני/לימודי, ואני לא אממש את הפוטנציאל שבי (אני מאמין שאצלי הוא נמצא במוח, ולא בגוף)

אני רוצה להגיע לעמק השווה בין שני הדברים, ונראה לי שטייס מלכד את שניהם, אבל נראה לי טיפשי להגיד את זה לבוחנת, כשהיא תשאל אותי למה אני רוצה טייס.

אז אמרו לי שגם חובלים זה טוב, ויוצאים משם עם תואר, איזה תואר?

• תגובות 32
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ממה שאני מכיר אותך דורון אתה צריך לעסוק בפיתוח תוכנה לא אלקטרוניקה ולא שום דבר אחר .

פורסם

יקחו אותך לאן שהצבא צריך אותך גם עם זה שיריון

פורסם

אני רוצה להגיע לעמק השווה בין שני הדברים, ונראה לי שטייס מלכד את שניהם, אבל נראה לי טיפשי להגיד את זה לבוחנת, כשהיא תשאל אותי למה אני רוצה טייס.

"אני רוצה טיס כי נראה לי שזה משלב גם לחימה וגם חשיבה, וככה אני מאמין שאוכל לנצל את כל הפוטנציאל שבי ובאותו זמן להיות בסביבה מאתגרת פיזית"?

פורסם

אתם מודעים לעובדה שאם הוא לא קיבל זימונים לטייס זה לא ממש ישנה שום דבר אם הוא יגיד לפקידה האומללה שהוא "מוכן להתפשר על זה", נכון ?

פורסם

דבר ראשון חובלים זה תואר ראשון במדעי המדינה

דבר שני תתעלם לשניה מכל החוכמולוגים פה

בצו ראשון הולך לזיין לך תשכל הרבה

שאלות נוסח "אם קנית מילקשייק אחרי 4 שעות בתור וחבר שלך בוכה כמו ילדה קטנה בשירותים תלך לעזור לו או תסיים קודם את המילקשייק"

[הקצנתי לאללה אבל רוצים לדעת כמה אתה מוכן לתת מעצמך]

תענה על שאלות כאלה בכנות,הם בונים תיאור שלך כאדם שימשיך איתך הלאה לשירות,אני לא יכול לפרט את מכלול המרכיבים שקובעים בצו ראשון כי זה חסוי אבל ההתנהגות ההבעות והצורת דיבור שלך אומרים הרבה.

דבר שלישי

כל מה שכתבת פה תגיד להם ,"אני רוצה שירות מועיל,אני רוצה להועיל למדינה ולצבא אבל גם לעשות עם עצמי משהו מועיל כדי שאוכל לצאת מהצבא אחרי 3\4\5 שנים עם סוג של התמחות ביד"

אחרי זה תגיד שאתה מוכן להכל

שאתה מת על היוקרה של טיס

שאתה בנאדם עיוני [תלוי אם אתה רוצה עתודה או לא]ומעוניין מאוד בגאמא שחקים חבצלות וכו' וכו'

פורסם

תראה בסופו של דבר הצבא יקח אותך, איפו שהוא צריך שתיהיה.

מה שמעניין אותך ומה שאתה רוצה להיות לא מעניין אותו יותר מדי ...

בכל אופן אתה מדבר על החיילות והמסלולים הכי גבוהים בצה"ל כאילו כבר הגעת לשם... אל תחשוב שזה כזה קל.

וסביר להניח שאם לא קיבלת זימון עד עכשיו ואם לא תצטיין בצו הראשון ובמבחנים כנראה שגם לא תגיע ... - זה לא יחידה\מסלול מובחר אם לוקחים את כולם לשם.

בכל אופן אתה רוצה משהו שיעזור לך בעתיד - תאמין לי הצבא עוזר לך כמעט תמיד ולא משנה לאן הוא שולח אותך...

אתה יכול להתקע במקום מעפן - משעמם עם אנשים מפגרים ומפקדים מפגרים ותאמין לי השלוש שנים האלו יהיו הגרועות בחיים שלך ואחריהם יכנס לך משהו לראש - ללמוד ולעשות כמעט הכל (בגדר החוקי אני מקווה) כדי לא להגיע לשם שוב וזה יעזור לך מצד שני.

מצד שני אתה יכול לשרת לא במקום "שגרתי" עם אנשים שכיף לשרת איתם ועם מפקד שיש לו שכל ותאמין לי השנים האלו יעברו לך בטיל והאנשים האלו שאתה משרת איתם ו"תקוע איתם" שלוש שנים יכולים להשפיע עליך בצורה חיובית למדי.

אז אל תציב לעצמך תנאי - "טייס או כלום" נסה להתקבל לטייס - הצלחת ? כל הכבוד תהנה מזה, לא הצלחת ? לא נורא לך לאן שרוצים אותך שם ותעשה שם את המקסימום כי אם תעשה דווקא אז דפקת לעצמך שלוש שנים מהחיים.

פורסם

תהיה טוב במבחנים הפסיכוטכניים, תראה מוטיבצייה גבוהה (תגיד שאתה רוצה ללמוד ולעסוק בתחום הטכנולוגי אבל תראה מוטיבציה לשירות קרבי).

ברגע שאתה תתחיל לקבל זימונים(אם הלך לך טוב הראשון שאתה מקבל[לפחות במקרה שלי] הוא מיונים לצוות אוויר), עוד דבר הוא שבמקרה של טייס לפי מה שהבנתי כל עוד אתה במערכת מיונים שלהם אתה לא תקבל זימונים למקומות אחרים ז"א שאתה תידרש לשלוח בקשות למיונים לגאמ"ה ולשאר המקומות שאתה רוצה להגיע אליהם עצמאית.

אם לא קיבלת זימונים לטייס ז"א שהקב"א שלך נמוך מ54(או 2?) או שהפרופיל שלך נמוך מדי.

לצבא לא אכפת מהרצון שלך או ממה שאתה רוצה לעשות בעתיד, אבל אם תחתום על ויתור בגיבוש טייס ותשלח מספיק בקשות למקומות אליהם אתה רוצה להגיע אין שום סיבה שלא יתנו לך לגשת למיונים.

פורסם

אני רק אחדד את התגובה מעלי -

טיס זה 54+ כאשר ניתן להשיג חריג טיס עם קבא 53 היה והדפ"ר 90 אם אינני טועה.

וכן, בגדול מה שצריך לעשות הוא להוציא ציון טוב בפסיכוטכני [דפ"ר] ולהראות מוטיבציה בריאיון, השילוב של זה יקנה לך קבא גבוהה, כמעט בוודאות.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון חובלים זה תואר ראשון במדעי המדינה

לא עוזר לי הרבה, לפחות לא למסלול שאני בונה לעצמי.

תודה לכולם על התגובות והעזרה, אבל אני מרגיש כמו תקליט שבור, הגעתי חיל האוויר (חח עכשיו אני אומר "הגעתי, מה הלאה?) כי זה החייל היחיד שאני מכיר שמשלב את שני המסלולים.

איפה אפשר לקרוא על כל הגאמא וכל זה? באתר "עולים על מדים" אין הרבה מידע

פורסם

פורום של צבא ברחבי הרשת

ויקיפדיה נותנת אחלה מידע בתור התחלה

כנס לאתר של חיל הים הוא מפוצץ בדברים

גם האתר של מודיעין טוב

פורסם

דורי, בוא לחיל האויר- אין כמו המדים שלנו! ;D

תנסה להיכנס לטיס, לא תצליח/ תהנה תחפש משהו אחר בחיל האוויר ותקווה שלא יזרכו אותם להכשרה במשהו שלא תאהב. במקרה הכי נורא והגעת או לא יודע מה תדבר עם האנשים שם ותגיד להם שאתה רוצה שינוי או אינעל משהו אחר... בסופו של דבר תמצא את האידיאל בשבילך אני מאמין.. (כל זה בהנחה שיש לך פרופיל ממוצע ולא משהו נמוך ב-40 ככה..)

דבר נוסף שרצוי שאל תשכח זה שבצבא אנשים באים והולכים, החבר'ה שהתהי איתם בעתיד בטירונות או בקורסים לא בטוח יהיה איתך בהמשך ככה שתכך הכל בערבון מוגבל.

ותזכור, חיל האוויר בנשמה שלי! ;)

פורסם

אתה מגיע ללשכת הגיוס לצו הראשון, עושה את המבחן הפסיכוטכני ועובר ראיון אישי, שקובעים לך את הקב"א שלך.

רק במידה ויש לך קב"א 54+, יתקשרו אלייך כשבועיים אחרי הצו ראשון, כדי להודיע לך להגיע למבדקים ראשוניים לצוות אוויר (קורס טייס),

שכוללים מבחן פסיכוטכני יותר קשה, שסביר להניח שאפילו לא תספיק לענות על כל השאלות בו, בגלל הזמן המועט שניתן לך, ומבחני קורדינציה למיניהם.

זה שתגיע שאתה רוצה ללכת לטייס לא באמת ישנה משהו.

בראיון האישי הייתי דיי ברור כשאמרתי "רק צנחנים", ובכל זאת התקשרו אלי שבועיים לאחר מכן עם זימון למיונים ראשוניים לצוות אוויר :smile1:

בקיצור, תגיע מרוכז, אל תהיה לחוץ והכל יהיה בסדר ;)

פורסם

דורי, בוא לחיל האויר- אין כמו המדים שלנו! ;D

המדים שלך חיל הים יותר יפים =]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים