עבור לתוכן

מה אומרים בצו ראשון

Featured Replies

פורסם

טוב, לא רציתי לגנוב לבחור את האשכול, אז פתחתי חדש.

אני אמור לקבל זימון לצו ראשון (מוזר שעוד לא קיבלתי, אני יליד אפריל) ואני לא יודע מה להגיד למראיינת כשהיא תשאל אותי מה אני רוצה לעשות בצבא.

אני חושב שאת רוב הפוטנציאל שלי אני אממש ביחידות מחקר ופיתוח, וזאת גם הייתה השאיפה הראשונית שלי, וגם אני רוצה שהצבא יסדר אותי בעתיד.

אבל ככל שאני מתבגר יש לי את הרצון לתרום מעבר וללכת לקרבי.

אז חשבתי להגיד לה שאני "מתפשר" על טיס וכך אני בעצם קרבי וגם מסדר לעצמי את העתיד/נוגע בתחומים מעניינים.

אבל אני חושב שזה די דבילי להגיד לבוחן ש"אני מתפשר על טיס"

מה אתם אומרים?

ולגבי התגובות של "אין מצב שאני אתקבל בגישה הזאת", או "אתה לא ראלי".

אני יודע שאי אפשר "להתפשר" על טיס, אבל השאלה שלי היא האם יש משהו שיותר מתאים לי? ובאיזו גישה צריך לבוא כדי להתקבל לטיס? (ולא רק להיות טייס של מטוסי קרב, בכלל, להיות חלק מהחייל)

• תגובות 32
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה לא יכול להתפשר על טיס שכן מבחינת הצבא טיס זה בראש הפירמידה, לכן מבחינת ההיגיון אי אפשר להתפשר על משהו שהוא הכי טוב.

בכל מקרה, כדי לקבל קבא 54+ אתה צריך מספר דברים עיקריים:

א. מבחנים פסיכוטכניים כמה שיותר טובים.

ב. להראות מוטיבציה לשירות צבאי, כן, גם קרבי! אחרי הכל, טייס הוא גם לוחם.

ואני כבר אומר לך שהם ישאלו אותך מה תעשה ואיך תרגיש אם תשובץ בקרבי למרות שלא רצית.

כל שאני יכול להגיד לך הוא - היה אתה - שכן אם תשקר - בסוף תגיע למקום בו לא תרגיש במקום ויהיה לך קשה.

ד"א, טייסים הם לא רק טייסי קרב, ישנם טייסי מסק"ר [מסוק קרב], תובלה, וכן יש נווטים ומכוננים.

כל המוזכרים לעיל נדרשים לעבור מיונים לקורס טיס.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תכלס אם יתקעו אותי בחי"ר, אני אתבאס, כי אני לא אממש את הפוטנציאל שלי.

השאלה אם להגיד להם את זה? או להגיד שלא תהיה לי בעיה עם זה.

איזה טיפוס מתקבל לחייל האוויר? באופן כללי.

פורסם

השאלה אם להגיד להם את זה? או להגיד שלא תהיה לי בעיה עם זה.

איזה טיפוס מתקבל לחייל האוויר? באופן כללי.

איך אתה יודע שלא תממש את עצמך בחי"ר ? נשמע לי טיפה מוזר לפסול ככה משהו .

בוא נשאל את זה אחרת , זימונים לאיזה יחידות תרצה לקבל ? ככה נוכל לכוון אותך יותר , למרות שלראיון הזה יש משמעות אפסית ממש

פורסם
  • מחבר

כי אני מכיר את עצמי, ואני אדם עיוני, תמיד בניתי על עתודה כמו פסגות, משהו שיסדר אותי בחיים.

ככל שהתבגרתי הבנתי שללמוד זה לא הכל, ותמיד יהיה לי זמן לזה.

אבל מצד שני אני גם לא רוצה את עצמי זרוק בעזה בטנק או משהו כזה, אני לא רוצה סיירת או ניירת, אני רוצה סיירת עם ניירת.

בעיה נוספת היא שאני לא מכיר את כל החיילות והמסגרות בהצ"ל, אז אני לא יכול להגיד לך איפה אני רוצה להיות.

בינתיים מה שמענין אותי זה תלפיות, עתודה להנדסת חשמל, וטייס

פורסם

אל תאמר את המילה תלפיות באותה נשימה ביחד עם עתודה בחשמל.

פורסם

אני חושב שכדאי שתהיה ריאלי יותר , אולי תשקול גם מטכ"ל וגאמא אם אתה כבר חותר ליחידות עלית שאתה תתקבל אליהם בלי בעיה, כביכול .

פורסם

אני אמרתי בצו ככה, כששאלו אותי לאיפה אני רוצה ללכת.

אני רוצה למודיעין בעיקר גאמא או יהל"ם אם יהיה פרופיל וחתימה, ואז היא שאלה אותי ומה יקרה אם אני לא אקבל את מה שאני רוצה

אז אמרתי הצבא ייכול לזרוק בתפקיד הכי גרוע שיש ואני עדיין אעשה אותו על הצד הטוב ביותר. כמובן שאני מעדיף את מה שאני רוצה

אבל שוב...

כל מיני דברים זה שאלה של התבגרות, גם אני חשבתי שאני ארצה להיות בגמא או משהו אבל עכשיו אני רוצה לעשות משהו שבאמת ישפיע

על לחימה באם זה להיות לוחם בגדודי הערסים של גבעתי (כי יש להם שיר מגניב), לוחם ביהל"ם וכלה במוד"ש.

אבל מחר וועדה רפואית ונראה מה אקבל.

פורסם
  • מחבר

אה אני לא יודע למה כתבתי תלפיות, אני לא רוצה ללכת לשם (להיות כנה אני גם לא חשוב שאני אתקבל)

לגבי גאמא, אין לי מושג מזה, אני אחפש מידע...

הבנתי שהנדסת חשמל היא המובחרת ביותר לא?

פורסם

:s07:

בחייך, אתה רוצה ללמוד את זה כי כולם רוצים? לפי מה שאני יודע אתה כלל לא יודע מה זה בכלל החומר הזה :screwy:

פורסם
  • מחבר

מובחרת הכוונה הכי נחשבת כשבאים לעבודה, ויש דרישה גבוהה למהנדסי חשמל.

כולם רוצים? אם זה היה ככה, אז צריך היה לברוח מהמקצוע הזה (אהמ עריכת דין אהמ)

פורסם

סתם שאלה, למה נראה לך שאם לא תגיע לטייס אז לא "תממש את הפוטנציאל שלך"? לא עשית צו ראשון אפילו, שלא לדבר על מיונים וגיבושים.

יש הרבה כאלה שחושבים שמשהו מתאים להם ואז כשהם מקבלים אותו הם מבינים שזה לא מה שהם ציפו לו.

תעשה את הצו הראשון, תקבל את כל האפשרויות, ותבחר את מה שנראה לך הכי מתאים.

פורסם

תיזהר במה שאתה אומר, ואל תגיד דברים שאתה עלול להתחרט עליהם אח"כ-

למרות שהצו הראשון בגיל 16 והגיוס בגיל 18, אנשים מספיקים להשתנות מקצה לקצה בתקופה הקריטית הזו, אבל מבחינת הצבא- כל מה שאמרת בצו הראשון עדיין רלוונטי לחלוטין.

פורסם

אז חשבתי להגיד לה שאני "מתפשר" על טיס

:lol: :lol: :lol:

פשוט תגיד לה את האמת FFS.

פורסם

השיר של גבעתי מזכיר את השיר של הליכוד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים