עבור לתוכן

מישהו מכיר עבודות טובות מהבית?

האם אתם עובדים מהבית? 1,933 הצבעות

1. 1. האם אתם עובדים מהבית?

• כן
    • לא
    • לא חושב/ת שזאת עבודה טובה
    • אני לא עובד/ת כרגע
    • חיפשתי אבל לא מצאתי משהו נורמלי ורווחי
    • עבדתי בעבר מהבית וזה היה רווחי

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

^^^

ליתר דיוק 55,000 ש"ח בשנה

אבל כן הוא צודק, בטח שאפשר לפתוח תיק ולהיות חוקי :)

• תגובות 59
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אהה סבבה, כי פעם שעברה שבדקתי זה היה 55,000

טוב שזה עלה!

פורסם

עכשיו דיברתי בטלפון עם הממונה האזורי במשרד מע"מ עכו.הוא אמר שהוא רוצה לבדוק את העניין לעומק ואח"כ חזר אלי.

תשובתו:שכר סופרים ומרצים לאו דווקא חייב במע"מ (כנראה שזה השתנה מאז שאני פתחתי תיק (וכבר הספקתי לסגור אותו),כי כשפתחתי אותו אמרו לי "שכר סופרים ומרצים חייב במע"מ מהשקל הראשון").

אבל,הוא הוסיף ואמר,ששיעורים פרטיים הם תת-ענף שמחוייב במע"מ.

כך שיש כאן גווני אפור.אם בפתיחת התיק אתה רושם שאתה מורה פרטי,אתה חייב במע"מ.אולי יש דרכים לעקוף את זה ולרשום שאתה מרצה.

אגב,לא מסרתי כמובן כל פרט מזהה חוץ מהשם שלי.גם לא את שם הפורום הזה.

שרון,אולי תבדוק איך בדיוק אתה רשום במע"מ...כנראה לא כמורה פרטי.אגב,זה לא אומר שאתה עבריין חס וחלילה,כי כמו שציינתי יש כאן גווני אפור.

אני,בכל,אופן,אם אעסוק בזה שוב,אתייעץ עם יועץ מס ע"מ שיבדוק לי אפשרות לרשום את עצמי בצורה כזאת שלא אצטרך לשלם מע"מ.

אתה מדבר על מורים מקצועיים, ויש הבדל.

ומי קובע מיהו מורה מקצועי?....האם פרופסור למתמטיקה שלא יודע ללמד בשיט יקבל שכר גבוה בשיעור פרטי?..לא ולא. משלמים לפי הביצועים,ולא לפי התארים.

ובכלל,כמו בדוגמא עם שטראוס שנתתי קודם,תתרגל לעובדה שזאת מדינה קפיטליסטית. הביקוש וההיצע קובעים את המחיר ולא מה הוגן ומה לא.

יש עוזרות-בית שעובדות קשה מאד ומרוויחות שכר מינימום.ויש מי שלא עובד בכלל (כי אבא שלו הוריש לו חברה עשירה),ומרוויח המון.

אז אם אתה כזה צדיק,אז כשתסיים את הלימודים,תעבוד בהיי-טק,ותרוויח 30,000 ש"ח בחודש נטו,אולי תתרום חצי לנזקקים.עדיין ישאר לך הרבה יותר מעוזרת-בית,שעובדת לא פחות קשה.

אגב,יצא לי יותר מפעם אחת ללמד בחינם(!),כי התרשמתי שהמשפחה ממש עניה.אבל להכליל ולומר שסטודנט שלוקח 100 ש"ח מתלמיד בודד הוא גנב,זאת הגזמה פרועה,שלא לדבר על השמצה.

פורסם

האמת ש-100 שקל לשעה למורה פרטי זה מחיר סטנדרטי למדיי, מורים "אמיתיים" גם לוקחים 150 ויותר..

פורסם

עכשיו דיברתי בטלפון עם הממונה האזורי במשרד מע"מ עכו.הוא אמר שהוא רוצה לבדוק את העניין לעומק ואח"כ חזר אלי.

תשובתו:שכר סופרים ומרצים לאו דווקא חייב במע"מ (כנראה שזה השתנה מאז שאני פתחתי תיק (וכבר הספקתי לסגור אותו),כי כשפתחתי אותו אמרו לי "שכר סופרים ומרצים חייב במע"מ מהשקל הראשון").

אבל,הוא הוסיף ואמר,ששיעורים פרטיים הם תת-ענף שמחוייב במע"מ.

כך שיש כאן גווני אפור.אם בפתיחת התיק אתה רושם שאתה מורה פרטי,אתה חייב במע"מ.אולי יש דרכים לעקוף את זה ולרשום שאתה מרצה.

אגב,לא מסרתי כמובן כל פרט מזהה חוץ מהשם שלי.גם לא את שם הפורום הזה.

שרון,אולי תבדוק איך בדיוק אתה רשום במע"מ...כנראה לא כמורה פרטי.אגב,זה לא אומר שאתה עבריין חס וחלילה,כי כמו שציינתי יש כאן גווני אפור.

אני,בכל,אופן,אם אעסוק בזה שוב,אתייעץ עם יועץ מס ע"מ שיבדוק לי אפשרות לרשום את עצמי בצורה כזאת שלא אצטרך לשלם מע"מ.

ומי קובע מיהו מורה מקצועי?....האם פרופסור למתמטיקה שלא יודע ללמד בשיט יקבל שכר גבוה בשיעור פרטי?..לא ולא. משלמים לפי הביצועים,ולא לפי התארים.

ובכלל,כמו בדוגמא עם שטראוס שנתתי קודם,תתרגל לעובדה שזאת מדינה קפיטליסטית. הביקוש וההיצע קובעים את המחיר ולא מה הוגן ומה לא.

יש עוזרות-בית שעובדות קשה מאד ומרוויחות שכר מינימום.ויש מי שלא עובד בכלל (כי אבא שלו הוריש לו חברה עשירה),ומרוויח המון.

אז אם אתה כזה צדיק,אז כשתסיים את הלימודים,תעבוד בהיי-טק,ותרוויח 30,000 ש"ח בחודש נטו,אולי תתרום חצי לנזקקים.עדיין ישאר לך הרבה יותר מעוזרת-בית,שעובדת לא פחות קשה.

אגב,יצא לי יותר מפעם אחת ללמד בחינם(!),כי התרשמתי שהמשפחה ממש עניה.אבל להכליל ולומר שסטודנט שלוקח 100 ש"ח מתלמיד בודד הוא גנב,זאת הגזמה פרועה,שלא לדבר על השמצה.

גווני האפור תלויים בגורמים נוספים, ולמען האמת זה מעניין. אני כבר מזמן לא זוכר איך התהליך התבצע לגביי, אבל זה כמובן ניתן לבדיקה.

אגב, קח בחשבון פרט אחד מאוד חשוב - ייתכן מאוד והיות מתן שיעורים פרטיים כתת ענף שמחוייב במע"מ לא היה תקף בזמני, אבל בכל מקרה השורה התחתונה היא - הוראה פרטית יכולה וצריכה להיות עסק חוקי למהדרין.

וקח בחשבון עוד פרט חשוב - בבירוקרטיה כמו בבירוקרטיה, אתה לא יודע אם במשרד אחד בעכו יאמרו לך את אותו הדבר שיגידו במשרד אחר בחיפה :)

וכפי שאני רואה שההתבטאות הקודמת שלי מציקה כ"כ, אז אני חוזר מדבריי - 100 ש"ח לשיעור פרטי הם לא גניבה. אבל אני עדיין חושב שזהו סדר גודל מופרז. אני לא בא לשנות סדרי עולם, כי ברור שהמשפט:

זאת מדינה קפיטליסטית. הביקוש וההיצע קובעים את המחיר ולא מה הוגן ומה לא.

נכון. אבל המקרה שאנחנו דנים בו הוא פשוט אחת הדוגמאות בהן אני לא שלם עם המציאות, ובאותה מידה בדיוק אני לא שלם עם העובדה שמטפלות ועוזרות בית צריכות להשתכר כ"כ מעט. זכותי להתמרמר על המציאות, לא? :P

אגב, דווקא יש קביעה לגבי הוראה מקצועית. אני אישית לא מכיר את הנהלים טוב מספיק, אבל השאלה "מי קובע מיהו מורה מקצועי" היא דווקא מהותית ולא רטורית. אולי מישהו עם ידע נרחב ממני יכול להרחיב בנושא, אבל זה כבר פחות רלוונטי לדיון לדעתי.

פורסם

אבל בכל מקרה השורה התחתונה היא - הוראה פרטית יכולה וצריכה להיות עסק חוקי למהדרין.

ברור שזה עסק חוקי, אף אחד מעולם לא טען אחרת.

יש פשוט מגבלות לגבי העסקים שמאפשרים לך לפתוח עבורם עוסק פטור (ספציפית עוסק פטור, אין שום בעיה לפתוח עוסק מורשה).

עוסק פטור עוסק שמחזורו השנתי אינו עולה על סך של 65,721 ¤ (נכון לשנת 2007) יכול להירשם כעוסק פטור (למעט בעלי מקצועות חופשיים כגון: עורך דין, רופא, מהנדס וכדו').
פורסם

^^

מורן (פותחת הדיון) בהתחלה לא היתה בטוחה לגבי העניין ואמרה שזה עסק עם אופי שחור, ואז העליתי את כל הנושא של האופציה לפתוח תיק עוסק פטור במע"מ.

ואני זוכר שהיתה לי בעיה עם עוסק מורשה, אבל לא זוכר אם זו היתה מגבלה או שזה פשוט היה כאב ראש בירוקרטי.

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה לפתוח עסק עוסק פטור כי זה בלאגן (אבא של חבר שלי יועץ מס אני מכירה את הדברים האלה מקרוב)

ואני לא רוצה להתעסק עם זה, אז אני מעדיפה או עבודה מהבית רגילה, או עבודה שאני אהיה שכירה אבל משהו פשוט ולא הרבה משמרות

אשמח לשמוע עוד הצעות!

תודה רבה על העזרה! אתם אחלה! :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:[br]פורסם בתאריך: 3.02.2009 בשעה 12:49:28

מישהו אולי מכיר אפשרות שאני אפרסם את המאמרים שאני כותבת באתר משלי ולא אצטרך להתחלק עם מישהו

שפותח את האתרים ולוקח ממני 50% מהרווחים?

הנה אתר שכתבתי לדוגמא:

http://www.k-atarim.com/%D7%94%D7%AA%D7%9E%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%AA/

תודה חברים! :)

מורן

פורסם

MiniMizer - אני כל כך נעולה על עבודה מהבית כי יהיה לי מאוד קשה לשלב את העבודה הרגילה של המשמרות

עם הלימודים. אם אתה עובד במקום רגיל עם משמרות אתה חייב לתת מספר מסוים של משמרות לפי האחוז משרה

עליו חתמת והתחייבת ואם אני לא אוכל בזמן מסוים לתת את זה??? אז מפטרים... הם לא עושים חשבון

ולכן אם תהייה לי עבודה טובה מהבית שאני אחליט שאילו שעות וימים לעבוד אני אוכל לסדר את זה לפי הלימודים

ולא תהייה לי בעיה, כמו כן יש גם את העניין של נסיעות, אני גרה בחולון ובוא נגיד שאין ממש הרבה עבודות בחולון

לסטודנטים במיוחד עם משמרות, ולכן אם אני אמצע משהו זה יהיה מחוץ לחולון ואז גם "יתבזבז" לי הזמן בנסיעות

שזה עוד זמן ללמוד... מבין אותי? :)

מבין אותך (סטודנט בשנה ראשונה :'(), ועדיין אני מעדיף עבודה בחוץ מאשר עבודה בבית, מכל מני טעמים.

לחפש לא עולה כסף, תבדקי - מקסימום לא תמצאי עבודה שמתאימה לך, אבל חבל שאת פוסלת את האפשרות מראש.

פורסם
  • מחבר

לא פסלתי מראש

יצא לי לחפש הרבה לפני שהחלטתי שאני רוצה עבודה מהבית, וגם עבדתי בשתי עבודות

זה פשוט לא הלך.... אני חייבת עבודה מהבית כי הלימודים לא מאפשרים לי לשלב עבודה רגילה

פורסם

את יכולה בכל זאת לנסות פר"ח. אבל זה לא יהיה רלוונטי לשנה הזו כי כבר מאוחר מדי, ובאופן כללי יש אלטרנטיבות רווחיות בהרבה. בנוסף, השאלה היא עד כמה הפרויקטים שיהיו זמינים לחונכות יקרצו לך, כי חלקם לא משהו בלשון המעטה (כמו מרכז העשרה נייד, שזו עבודה קשה למדיי), חלקם מעניינים (כמו חונכות קבוצתית של מתן סיורים לילדים במדע-טק בחיפה, AKA ה"טכנודע" לשעבר) ובחלקם פשוט כמעט לא עושים כלום, כמו במרכזי העשרה נייחים, בהם בעיקר מכינים פלקטים ונותנים לחונכים משחקים (כמו משחקי שולחן) עבור החניכים שלהם בתקווה שיחזירו אותם באותו מצב צבירה שהם קיבלו אותו :)

עוד משהו שיכול להיות רלוונטית החל מהסמסטר הבא שלך - במידה ותעברי/תצטייני בקורס כלשהו (אני לא יודע אם היכן שאת לומדת באמת דורשים הצטיינות בקורס או רק את העובדה שעברת אותו), אולי תוכלי להיות חונכת באותו הקורס עבור סטודנטים אחרים.

פורסם

אני לא בא לשנות סדרי עולם, כי ברור שהמשפט:נכון. אבל המקרה שאנחנו דנים בו הוא פשוט אחת הדוגמאות בהן אני לא שלם עם המציאות, ובאותה מידה בדיוק אני לא שלם עם העובדה שמטפלות ועוזרות בית צריכות להשתכר כ"כ מעט. זכותי להתמרמר על המציאות, לא? :P

למען הסר ספק,דעתי בדיוק כדעתך.....ואני בכלל סוציאליסט בהשקפת עולמי.לכן אני משתדל להיות הוגן עד כמה שאני יכול.

מצד שני,אנו חיים במשטר קפיטליסטי,אז...ברומא התנהג כרומני :P

פורסם
  • מחבר

^^^^

אני מניחה שהתכוונת ל "ברומא התנהג כרומאי" ולא כרומני! חחח :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים