עבור לתוכן

מישהו מכיר עבודות טובות מהבית?

האם אתם עובדים מהבית? 1,933 הצבעות

1. 1. האם אתם עובדים מהבית?

• כן
    • לא
    • לא חושב/ת שזאת עבודה טובה
    • אני לא עובד/ת כרגע
    • חיפשתי אבל לא מצאתי משהו נורמלי ורווחי
    • עבדתי בעבר מהבית וזה היה רווחי

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אתה צודק מהבחינה של השיעורים פרטיים

ואני יכולה לתת שיעורים פרטיים באנגלית. הבעיה היא שאין לי הסמכה

ולמה שהורים יסכימו שאני אלמד את הילדים שלהם ועוד אקח על זה כסף?

אתה מבין אותי? אני דיי סקפטית בעניין כי אני לא יודעת מה אני הייתי עושה אם היה

לי ילד או ילדה שמתקשים באנגלית, אני הייתי לוקחת מורה פרטי\ת עם ניסיון או מחברה מסוימת

לא ככה..........?

אז אני לא יודעת, העניין הוא שזה גם "כסף שחור" ואני מחפשת עבודה שתכלול את הביטוח לאומי

כדי לכסות גם את הפינה הזאת....

איך אתה התחלת בכל הנושא של שיעורים פרטיים, וכמה ילדים לימדת "בקריירה" שלך?

תודה על ההצעה לגבי הסקר - הוספה האפשרות :)

גם לי לא היתה שום הסמכה. כל מה שהיה לי כדי "למכור את עצמי" הוא העובדה שאני סטודנט למדעי המחשב בטכניון, וציוני בגרות גבוהים מאוד באנגלית ומתמטיקה 5 יח"ל (לצורך ההשווצה - 96 ו 100), שהיו המקצועות אותם לימדתי.

כשהתחלתי, פשוט תליתי כמה עשרות מודעות ברדיוס של מספר קילומטרים בודדים מהבית שלי, ופשוט קיבלתי מספר פניות בודדות. לאחר מכן אותם הפונים המרוצים המליצו עליי למשפחות אחרות וכך הלאה מפה לאוזן.

השיעורים התקיימו בבתיהם של התלמידים, לכן ההורים יכלו לפקח על הכל ולהתרשם ממני כבר מההתחלה. במידה ופנו אליי הורים סקפטיים במיוחד, אמרתי להם שהמפגש הראשון יהיה ללא תשלום, וזה תמיד הניב תוצאות טובות.

ולשאלה האחרונה - היו לי 3 תלמידים בחצי השנה הראשונה, שניים מהם השלימו בגרות אחרי הצבא וניגשו לבגרות חורף 4 יח"ל, התלמידה השלישית למדה לקראת הבגרות בסוף השנה. במחצית השנה השנייה אותה התלמידה המשיכה והצטרף עוד תלמיד תיכון חדש שלמד ל 5 יח"ל.

בשנה השנייה המשיך איתי אותו הבחור הנ"ל למספר חודשים, ולאחר שסיים התחלתי ללמד את אחיו הקטן שבחטיבה. במקביל נוספו 2 תלמידי תיכון חדשים.

אז סה"כ 7 תלמידים :)

לגבי נושא המיסוי וחוקיות - בהחלט אפשרי לעשות זאת בצורה חוקית ולא "שחורה". את יכולה (וצריכה בעצם) לפתוח תיק במע"מ של עוסק פטור ולהנפיק חשבוניות וקבלות בהתאם. התהליך קצר באופן מפתיע, לא צריך לקחת יותר מכמה שעות.

• תגובות 59
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני בתור סטודנטית מרוויחה לא רע בכלל מתרגומים, סיכומים (של חומר באנגלית) ועריכה לשונית, בעיקר בשביל סטודנטים אחרים אבל אפשר גם לקבל עבודה דרך חברות צד שלישי. זו עבודה סופר גמישה בשעות (אפילו יותר משיעורים פרטיים) ואני יכולה לקבוע לי כמה עומס לקחת בהתאם ללחץ בלימודים.

פורסם

למען האמת, אחותי (סטודנטית לתקשורת) תמיד אמרה לי (יותר נכון שאלה למה לעזאזל אני לא הולך על האופציה) שאפשר להרוויח ממש טוב מתרגומי/סיכומי מאמרים ועריכה לשונית, ושקיים ביקוש רב לכך בקרב סטודנטים אומללים שנדרשים להקבר תחת ערימות של מאמרים כאלה שהם צריכים לסכם/לערוך/להשתמש בהם כבסיס למטלות להגשה.

אז כנראה יש דברים בגו :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולכם אתה נותנים לי הרבה רעיונות ומוטיבציה ללכת ולמצוא לי משהו טוב! :xyxthumbs:

tgolin - מאיפה את "משיגה" את הסטודנטים? מהמקום בו את לומדת או שפרסת מודעות?

על אילו חברות צד שלישי את מדברת? אשמח לקבל עוד קצת פרטים על האופן שאת אוספת עבודה :)

Genia - אני מכירה את פרוייקט פר"ח ויש את זה אצלי במככלה, אבל זה לא מדבר אליי כרגע כי אני בשנה הראשונה

של הלימודים...

SerpentMage - תודה רבה על ההסבר המפורט :) בהחלט הבנתי איך הצלחת להשיג תלמידים עם הציונים האלה

גם אני עשיתי 5 יחידות באנגלית ואני מאוד טובה באנגלית רק הבעיה שאני בתיכון לא ממש למדתי ולכן הציון ממש לא משקף

את הידע שלי ככה שאין לי במה "לנפנף" מול ההורים.

אני חושבת שבנתיים אני אשים בצד את האפשרות של שיעורים פרטיים (באנגלית כמובן, ממש לא במתמטיקה...חחח)

ואולי אני אעשה עם זה משהו מאוחר יותר :)

איפה אני יכולה לפרסם (באינטרנט) שאני מעוניינת לתרגם או לסכם מאמרים בשביל סטודנטים אחרים? מישהו מכיר אתר טוב לזה?

ועוד משהו:אני רואה שכבר 6 הצביעו שהם עובדים מהבית,

אני אשמח לדעת במה הם עובדים :)

או שתשלחו לי בפרטי או פה אני אשמח!

פורסם

עוד כיוון שכדאי לקחת בחשבון: אם יש לך כישורים/כשרונות כלשהם שיכולים להיות רלוונטיים לעבודה מהבית, זה יכול להיות בסיס טוב להתחיל ממנו.

אני למשל עשיתי פרוייקטים של איורים ממוחשבים או ציורים לאנשים פרטיים.

בת דודתי לדוגמה כותבת שירה, ולמשך תקופה ארוכה גם התפרסמה כאחת ממשוררות הדגל של מגזין פוסט-מודרני לביקורת שירה שנקרא "כתם".

ושנינו נטולי הסמכה מקצועית/אקדמית כלשהי, אלו הם פשוט כישורים שהבאנו לידי ביטוי.

פורסם
  • מחבר

אני יודעת להקליד מאוד מהר, ככה שכמה הצעות על כך מאוד קרצו לי.

אני אשמח לעוד רעיונות חברים! :)

במיוחד מהשבעה שהצביעו שהם עובדים מהבית

ומהשניים שהצביעו שהם עבדו בעבודה מהבית וזה היה רווחי

תודה חבר'ה!

מורן

פורסם

שאת לוקחת עליך עבודה אל תעבדי בכל מחיר, ואל תגידי לעצמך "טוב זאת עבודה ראשונה"

אני לקחתי על עצמי בנית אתר, עשיתי את זה במחיר זנות של 1800 שקל, ואני מתחרט על היום שבו התקשרתי לבן אדם

פורסם
  • מחבר

אתה צודק במאה אחוז!

אני לא אומרת שאני רצה על כל הצעה עכשיו שתגיע

זאת הסיבה שפתחתי את הנושא הזה כדי למצוא עבודות ורעיונות למציאת עבודה טובה בשבילי

יש לך הצעות אולי בשבילי?

אולי גם בניית אתר או משהו כזה, צריך לדעת שפות בשביל בניית אתרים?

אשמח לעוד פרטים בנושא :)

כרגע אני מאוד לחוצה בכסף ואני חייבת למצוא עבודה מהבית שתביא מספיק כסף

אני לא מחפשת את הכסף הגדול כי אני יודעת שהסיכוי לעשות אותו מהבית הוא נמוך

אבל אשמח לעבודה נחמדה שתכניס לי בערך 1000-1500 שקל בחודש משהו כזה

ואם זה יהיה יותר - בכיף! :)

אשמח לעוד הצעות, אם יש לכם!

תודה חברים אתם אחלה!

מורן

פורסם

אכן בניית אתר דורשת ידע של לפחות 2 שפות תכנות.

הכי מיידי בשבילך זה שיעורים פרטיים,וזה שאין לך ציונים לנפנף בהם לא אומר כלום,אם את באמת יודעת אנגלית ויכולה ללמד,זה יספיק.

פורסם

חבל שאת כל כך נעולה על עבודה מהבית.. רוב העבודות הללו (למעט שיעורים פרטיים, וזהו לדעתי) הן מונוטוניות ומשעממות (נגיד כמו הדוגמה של הגהה שמישהו הביא מקודם - זו עבודה מאוד מתישה ומשעממת), וכמובן שהשכר הוא גם לא להיט.

עדיף שתחפשי עבודה "בחוץ" עם משמרות גמישות שיתאימו לך, ולא חסרים מקומות עבודה כאלו.

אם את בכל זאת מתעקשת לעבוד מהבית, אז אני מצטרף להמלצה על שיעורים פרטיים. יש סטודנטים שגובים אפילו 100 ש"ח לשעה (SerpentMage - בטכניון! היית מאמין?!), אבל גם חצי מזה זה יפה.

פורסם

סטודנט שלוקח 100 ש"ח לשעה מתלמיד בודד הוא פשוט גנב. אין לי מילה אחרת לתאר את זה.

סטודנטים כאלו גם מחלישים את מחאות כלל הסטודנטים על העלאות בשכר הלימוד. הרי בתור סטודנט, איך יש לך זכות למחות על שכר לימוד גבוה אם אתה בעצמך עושק את התלמידים שלך?

פורסם

סטודנט שלוקח 100 ש"ח לשעה מתלמיד בודד הוא פשוט גנב. אין לי מילה אחרת לתאר את זה.

סטודנטים כאלו גם מחלישים את מחאות כלל הסטודנטים על העלאות בשכר הלימוד. הרי בתור סטודנט, איך יש לך זכות למחות על שכר לימוד גבוה אם אתה בעצמך עושק את התלמידים שלך?

שמעת פעם על היצע וביקוש? אין לי ולא תהיה לי שום בעיה לקחת גם אלף ש"ח לשיעור ממשפחה שיש לה שני מרצדסים בחניה.

אולי גם תמליץ לחברת שטראוס,למשל,להוזיל את כל המוצרים שלהם ב 20%?...הם יישארו מיליונרים,והרבה ילדים עניים ילכו לישון יותר שבעים.

לגבי נושא המיסוי וחוקיות - בהחלט אפשרי לעשות זאת בצורה חוקית ולא "שחורה". את יכולה (וצריכה בעצם) לפתוח תיק במע"מ של עוסק פטור ולהנפיק חשבוניות וקבלות בהתאם. התהליך קצר באופן מפתיע, לא צריך לקחת יותר מכמה שעות.

אתה בטוח שעבדת חוקי?.....אין דבר כזה עוסק פטור בשיעורים פרטיים (לצערי).שכר סופרים ומרצים חייב במע"מ מהשקל הראשון.

פורסם

יש הבדל עצום בין מחיר של שעור פרטי, כשלתלמיד יש עשרות אופציות אחרות חוץ ממך, לבין שכר לימוד של מוסד אקדמאי. מעבר לכך, מורים רציניים לוקחים כיום אפילו יותר מ100 שקל. המחירים האלה מקובלים אצל מורים טובים.

פורסם
  • מחבר

חבר'ה ירדתי בנתיים מהרעיון של השיעורים הפרטיים :)

MiniMizer - אני כל כך נעולה על עבודה מהבית כי יהיה לי מאוד קשה לשלב את העבודה הרגילה של המשמרות

עם הלימודים. אם אתה עובד במקום רגיל עם משמרות אתה חייב לתת מספר מסוים של משמרות לפי האחוז משרה

עליו חתמת והתחייבת ואם אני לא אוכל בזמן מסוים לתת את זה??? אז מפטרים... הם לא עושים חשבון

ולכן אם תהייה לי עבודה טובה מהבית שאני אחליט שאילו שעות וימים לעבוד אני אוכל לסדר את זה לפי הלימודים

ולא תהייה לי בעיה, כמו כן יש גם את העניין של נסיעות, אני גרה בחולון ובוא נגיד שאין ממש הרבה עבודות בחולון

לסטודנטים במיוחד עם משמרות, ולכן אם אני אמצע משהו זה יהיה מחוץ לחולון ואז גם "יתבזבז" לי הזמן בנסיעות

שזה עוד זמן ללמוד... מבין אותי? :)

חבר'ה יש לכם עוד רעיונות?

אני מאוד רוצה לשמוע את החבר'ה שהצביעו שהם עובדים מהבית!!

תודה!!! :xyxthumbs:

פורסם

שמעת פעם על היצע וביקוש? אין לי ולא תהיה לי שום בעיה לקחת גם אלף ש"ח לשיעור ממשפחה שיש לה שני מרצדסים בחניה.

אולי גם תמליץ לחברת שטראוס,למשל,להוזיל את כל המוצרים שלהם ב 20%?...הם יישארו מיליונרים,והרבה ילדים עניים ילכו לישון יותר שבעים.

הכל טוב ויפה בתאוריה. במציאות לעומת זאת, אותן משפחות עם 2 מרצדסים ישכרו מורה פרטי מקצועי ולא סטודנט או מישהו שסיים תיכון.

אני חייב להודות שאני לא מודע לטווחי המחירים באזורי ה"high society" למיניהם. אני לא פוסל את האפשרות שזהו סדר גודל מקובל, אבל לדעתי זה לא הופך את זה לתקין וזהו מחיר שמתאים אך ורק למורים מקצועיים.

ולגבי הדוגמא עם שטראוס - הייתי דווקא מקביל את זה למשהו אחר, הרי מחירים מופקעים קיימים תמיד בכל מקום, אבל אם הם מופקעים אתה תהיה מודע לכך במקרים רבים ותשתדל למצוא אלטרנטיבות זולות והגיוניות יותר.

אתה בטוח שעבדת חוקי?.....אין דבר כזה עוסק פטור בשיעורים פרטיים (לצערי).שכר סופרים ומרצים חייב במע"מ מהשקל הראשון.

תגיד, אתה רציני? בטח שיש דבר כזה, וכן, אני עבדתי חוקי. אין שום בעיה לפתוח תיק עוסק פטור כסטודנט שמעביר שיעורים פרטיים כל עוד אתה לא משתכר מעל כ 70000 ש"ח בשנה (הגבול היה נמוך יותר בזמני).

אני לא יודע איפה בדקת, אבל כדאי שתבדוק שוב.

יש הבדל עצום בין מחיר של שעור פרטי, כשלתלמיד יש עשרות אופציות אחרות חוץ ממך, לבין שכר לימוד של מוסד אקדמאי. מעבר לכך, מורים רציניים לוקחים כיום אפילו יותר מ100 שקל. המחירים האלה מקובלים אצל מורים טובים.

אתה מדבר על מורים מקצועיים, ויש הבדל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים