עבור לתוכן

שאלות לגבי קירור וOC עם i7 920 ו HD4870

Featured Replies

פורסם

אתמול קיבלתי את המחשב החדש :) והרכבתי אותו בעצמי (לקח לי איזה 5 שעות עד שהמחשב נדלק)

והיום עשיתי לו קצת בדיקות טמפרטורה ובנצים-

עשיתי לו פעם אחת Super Pi והוא חישב את זה ב14 וקצת שניות.. טוב? עם OC ל3.8 זה עובר את ה10?

המעבד הגיע ל TJmax -95c בPrime95 אחרי כמה דקות אז הפסקתי אותו אחרי רבע שעה

ב Idle הוא על 42

אז כניראה שההחלטה לקנות טרמלרייט 120 X הייתה נכונה (זה מגיע לחנות עוד שבוע)

האם הטמפרטורות האלה נורמליות? עד כמה הטמפרטורות עוד יכולות לעלות אחרי הרבה זמן של עומס?

האם כדאי לעשות לו OC ל3 GHZ בינתיים?

בביוס ראיתי C3/C6/C7 state מה זה אומר? עשיתי לזה דיסאייבל.. לזה וגם לC1E (אבל השארתי את הEIST)

הפעלתי גם 3DMARK06 והייתה לי תוצאה של 15545 (קרוב ל5000 במעבד)

התקנתי גם היום את הדרייברים ל4870 וראיתי שהGPU נמצא על 500MHZ במקום על 750 והוא נשאר תקוע ככה גם אם אני שם בהגדרות בדרייבר על 750.. למה זה ככה?

עם איזה תוכנה למדוד טמפרטורות של הכרטיס מסך? ו3DMARK06 זה מספיק עומס? בשביל לבדוק זה בסדר למזער ואז להסתכל על טמפרטורות או שהן יורדות משמעותית ברגע שאני ממזער?

פורסם

הציון בשתי התוכנות מצויין..

לגבי הטמפ'..אני מבין שאתה עם קירור סטוק..על כל מקרה למרות שהטמפ' הזו לא מפתיעה..תבדוק אם בשעת מאמץ המאוורר על MAX RPM..

נכון לעכשיו לא הייתי מציע לך לבצע OC..

לגבי הC3/C6/C7 כולם מציינים מצבים שונים של צריכת חשמל (ליבה/צינורת עיבוד וכו)..ואין סיבה לבטל אותם כל עוד אתה לא בOC..

לגבי התדר של כרטיס המסך..הוא יעלה רק בזמן מאמץ..תוכנה למדידה לא חסר..

נסה את ATI TOOLS או RIVE TUNER..או פשוט יותר בדריברים (CCC)..

לגבי הבדיקה במאמץ..בRIVA TUNER יש לך מוניטור..תפתח אותו ותתחיל לשחק כ15+ דקות..לאחר שתצא..יש לך אפשרות לראות את העבר במוניטור..

פורסם
  • מחבר

לגבי הטמפ'..אני מבין שאתה עם קירור סטוק..על כל מקרה למרות שהטמפ' הזו לא מפתיעה..תבדוק אם בשעת מאמץ המאוורר על MAX RPM..

לגבי הC3/C6/C7 כולם מציינים מצבים שונים של צריכת חשמל (ליבה/צינורת עיבוד וכו)..ואין סיבה לבטל אותם כל עוד אתה לא בOC..

לגבי התדר של כרטיס המסך..הוא יעלה רק בזמן מאמץ..תוכנה למדידה לא חסר..

נסה את ATI TOOLS או RIVE TUNER..או פשוט יותר בדריברים (CCC)..

לגבי הבדיקה במאמץ..בRIVA TUNER יש לך מוניטור..תפתח אותו ותתחיל לשחק כ15+ דקות..לאחר שתצא..יש לך אפשרות לראות את העבר במוניטור..

איפה אני יכול לראות כמה אחוזים מהמקסימום RPM המאוורר של המעבד פועל?

עם הקירור סטוק של הכרטיס מסך הטמפרטורות במאמץ הן 80 ו70 בחלקים שונים. זה טוב, לא?

בתוכנה אוורסט כרגע הטמפרטורות אצלי הן-

לווח אם- 44

מעבד- 53

Aux- 36

ו2 HDD על 30 ו2 על 35

לפי דעתי הHDD והלוח חמים קצת בהשוואה למחשב הקודם. זה אמור להיות ככה?

פורסם

טמפ' למעבד תבדוק עם REAL TEMP או CORE TEMP..

הטמפ' של הכוננים תקינה...

לגבי הRPM תבדוק עם RIVA TUNER או ATI TOOL..

פורסם
  • מחבר

טמפ' למעבד תבדוק עם REAL TEMP או CORE TEMP..

הטמפ' של הכוננים תקינה...

לגבי הRPM תבדוק עם RIVA TUNER או ATI TOOL..

אבל ביקשת ממני לבדוק RPM של המעבד? מה המקסימום שאמור להיות לו? ועם איזה תוכנה אני בודק את זה?

גם הטמפ' של הלוח אם בסדר? במחשב הקודם הטמפ' היא 27 בדר"כ במנוחה

פורסם

לא..דיברתי על הכרטיס מסך..

הקריור של המעבד זה תלוי במאוורר שצירפת לו..

על כל מקרה לגבי הכרטיס מסך..יש לך באחוזים שתי התוכנות..תבדוק שזה על 100% במאמץ...

וכן הטמפ' של הלוח אם תקינה..אין בעיה היות באזור ה50+-..וגם טיפה יותר..

פורסם
  • מחבר

לא..דיברתי על הכרטיס מסך..

הקריור של המעבד זה תלוי במאוורר שצירפת לו..

אני די בטוח שדיברת על הקירור של המעבד .. והוא בינתיים סטוק-

פורסם
  • מחבר

:P

כי לא ענית לי איפה אני יכול לבדוק את אחוזי הRPM של המאוורר של המעבד/מה המקס RPM של המאוורר ? (-סטוק)

נ.ב.- אתה יכול לראות מה כתבתי לפני עריכות? איך ידעת שהקפצתי? או שראית כבר את ההודעה הזאת

פורסם

אא או קי..

RPM אפשר לראות בכל תוכנת ניטור כמו EVEREST או SPEED FAN..

לגבי הMAX RPM עם קירור סטוק..אני לא מוצא את הנתונים כרגע אבל במצב מנוחה הRPM צריך להיות באזור ה2000RPM..

תראה במאמץ אם זה עולה..

נ.ב

לא..אם תשים לב בכל תגובה מתחת לכותרת רשום מתי היא נערכה..מה גם שברגע שאתה מקפיץ ההודעה מופיעה "הראה תגובות חדשות להודעות שלי".. :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים