עבור לתוכן

מחשב נייד לגרפיקה בתקציב 3000-4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מעוניין לקנות מחשב נייד, שיהיה ניתן להפעיל עליו ILLUSTRATOR & PHOTOSHOP CS4 ושישמש כמחשב עבודה נוסף.

עדיין לא יצא לי לעבוד עם גרסא זו, אך לפי מה שהבנתי, ע"מ לעבוד עם גרסא זו בצורה טובה על המחשב להיות מצוייד בכרטיס מסך לא משולב.

עלי לציין כי שימושיי בפוטושופ ואילוסטרייטור הם דו מימדיים בלבד! אך לעיתים קיימת עבודה עם מספר קבצים רב במקביל.

ואני לא משחק משחקים כלשהם.

ע"מ שתבינו את רמת השימוש שלי והדרישות שלי מהמחב אפרט את המצב הנוכחי,

כרגע אני עובד עם PS3 עם מחשב :

AMD DUAL-CORE 3800

2GB RAM

INTEGRATED ATI X1250

ואני יחסית די מרוצה.

כמובן שאם אקנה נייד חדש, אעדיף שכבר יעבוד יותר טוב.

חשבתי על מעבד 5800 2.0MHZ

זכרון 3GB 800MHZ

כ.מסך ATI 3470/3450 או GEFORCE 9300

אך עם כל אלה אני מגיע למחשב שעולה כ-3900 ש"ח, ומתוצרת MSI

אני מעוניין לחסוך כמה שיותר בקניית המחשב (להגיע לאזור ה-3000-3300 ש"ח). אבל שעדיין יפעל כראוי, ולכן יש לי מספר שאלות:

האם INTEL X4500 המשולב לא יעשה את העבודה כראוי, תוספת לכרטיס מסך לא משולב מייקרת את המחיר בכמה מאות שקלים?

האם ההבדל בין זכרון 677MHZ ל-800MHZ משמעותי?

האם נדרש מעבד 5800 או שאולי 3200 גם יספיק?

האם כונן במהירות 5400 ולא 7200 יספיק?

תודה רבה מראש

אביעד

פורסם

אם אתה די מרוצה מהמחשב הנוכחי שלך, גם ה-T3200 עם ה-GMA4500 כנראה ירצה אותך. התוספת ל-T5800 היא לא גדולה, ואולי כדאית, במיוחד לעבודה עם מספר קבצים במקביל.

מהירות הזיכרון לא משנה. דיסק של 7200RPM גם ככה לא תמצא, לא במחשב נייד שעולה 3000 ולא בכזה שעולה 4000.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, תודה על תגובתך

עם ה-5800 אני כנראה אשאר, ה-3200 כבר יחסית מיושן ואני גם רוצה מחשב יותר טוב ממה שיש לי כרגע, אין טעם לקנות אותו מחשב כמו שקניתי לפני שנתיים.

מה לגבי מהירות הזכרון?

המחשב הנוכחי עובד עם CS3, יכול להיות שעם CS4 הוא ייחנק, אתה מכיר אולי את הדרישות לתוכנה זו? הבנתי שנדרשת תמיכה ב-OPENGL ו-SHADER... לא שזה אומר לי משהו (:

אתה יודע אולי מה ההבדל בכרטיס מסך X4500 בין הדגם הרגיל ל-MHD?

כמו כן, אשמחאם המחשב יעבוד טוב עם מערכת ויסטה או כל תוכנה חדשה של מייקרוסופט שתצא

פורסם

עם ה-5800 אני כנראה אשאר, ה-3200 כבר יחסית מיושן ואני גם רוצה מחשב יותר טוב ממה שיש לי כרגע, אין טעם לקנות אותו מחשב כמו שקניתי לפני שנתיים.

ה-T3200 לא "מיושן". למעשה מדובר במעבד חדש יותר מאשר ה-T5800. רק שהוא מעבד זול שפונה לשוק הנמוך, לכן ביצועיו נמוכים יותר.

מה לגבי מהירות הזכרון?

כפי שאמרתי, לא קריטי.

המחשב הנוכחי עובד עם CS3, יכול להיות שעם CS4 הוא ייחנק, אתה מכיר אולי את הדרישות לתוכנה זו? הבנתי שנדרשת תמיכה ב-OPENGL ו-SHADER... לא שזה אומר לי משהו (:

לא ממש מכיר את הדרישות, אבל כן אומרים שהוא צריך כרטיס מסך חזק. ייתכן שהכוונה היא רק לעבודה ב-3D ובעיבודים שמשתמשים באותן פונקציות של OPENGL (כנראה לא כל הפונקציות של התוכנה דורשות תמיכה כזו, אבל אני לא מכיר לעומק כדי להגיד לך מה כן ומה לא).

אתה יודע אולי מה ההבדל בכרטיס מסך X4500 בין הדגם הרגיל ל-MHD?

אין שני דגמים, זה אותו דגם.

כמו כן, אשמחאם המחשב יעבוד טוב עם מערכת ויסטה או כל תוכנה חדשה של מייקרוסופט שתצא

יעבוד עם Vista.
פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

אשמח אם משהו שמכיר את הדרישות של CS4 יוכל לענות לי לגבי הכרטיס מסך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים