עבור לתוכן

שאלה בקשר לפרימים לשניה

Featured Replies

פורסם

בעיקרון על פי מבדקים העין האנושית לא מסוגלת להבחין ביותר מ50 FPS

רק אל תבלבל בין זה לבין קצב רענון.

אתה רוצה שאני יארגן סרטון של 50vs60 עכשיו :) ? כי אני מבטיח לך שיהיה הבדל.

אני מבחין בהבדל בין 60 ל-85 בבירור ב-CRT שלי, וגם לי יש עיין אנושית ::) אם ההבדל הוא קריטי או לא זה כבר עניין אחר.

אגב בנוגע לקריסיס, מלבד ה-motion blur, יש עניין של פשרה והרגל - כשאין ברירה מלבד FPS חרא ... נאכל חרא ונתרגל אליו :)

אם היה אפשר להציג 30vs60 בקריסיס היית רואה שזה בדיוק אותו הסיפור כמו עם כל משחקי 1st person

the more the marrier. ואם motion blur נראה טוב ב-30fps, הוא יראה פי 2 טוב ב-60.

פורסם

אתה רוצה שאני יארגן סרטון של 50vs60 עכשיו :) ? כי אני מבטיח לך שיהיה הבדל.

אני מבחין בהבדל בין 60 ל-85 בבירור ב-CRT שלי, וגם לי יש עיין אנושית ::) אם ההבדל הוא קריטי או לא זה כבר עניין אחר.

אגב בנוגע לקריסיס, מלבד ה-motion blur, יש עניין של פשרה והרגל - כשאין ברירה מלבד FPS חרא ... נאכל חרא ונתרגל אליו :)

אם היה אפשר להציג 30vs60 בקריסיס היית רואה שזה בדיוק אותו הסיפור כמו עם כל משחקי 1st person

the more the marrier. ואם motion blur נראה טוב ב-30fps, הוא יראה פי 2 טוב ב-60.

אם היה V-SYNC לא תצליח להבדיל גם בין 50 -100 אתה מוזמן לנסות

אגב ככה בדקו את זה נתנו לנבדקים להגיד איפה רואים יותר טוב (בחלקות של התמונה)

פחות או יותר כמו שאתה עשית עם הסרטון מבלי שהיה רשום כמה FPS בכל אחד והגיעו למסקנה שמעל 50 זה כבר הפך לניחוש.

פורסם

::) ואתה חושב שלא ניסיתי ? אני חיי ונושם את זה. מבדיל בין 50 ל-60 די בקלות (עם או בלי vsync). בין 50 ל-100 הרבה יותר קל להבדיל.

אני לא יודע איזה אנשים בדקו במחקר הזה, אבל אני יכול לנחש שהאנשים הם לא גיימרים על בסיס קבוע או בכלל.

LCD מוגבל ל-60 אז במקרה כזה לא תראה יותר, גם אם אתה סופרמן. אבל עם CRT יש לי קצבי רענון גבוהים יותר, בתלות ברזולוציה,

ואני אומר לך ממקור ראשון שההבדל מורגש גם בין 60 ל-85 ואפילו בין 85 ל-120 אם נכנס לקטנות.

אולי העיניים שלי "מאומנות" יותר משל מס' אנונימים שהשתתפו בניסוי, אבל זה כל העניין, אם אתה לא גיימר שתקוע על המסך כל היום

אז זה לא רלוונטי עבורך ויהיה לך יותר קשה להבחין בהבדל מצפייה חד פעמית מהצד.

זה נכון שקשה להבדיל בין 50 ל- 60 כשמוצגים זה לצד זה, אבל בזמן משחק (כשאתה ממוקד במסך אחד) זה בא לידי ביטוי -

דרך טובה להבין את ההבדל היא לשחק במשחק ישן כמו quake3, ובזמן המשחק להקליט עם fraps בהגבלה של 50fps לצורך העניין.

(לא בשביל ההקלטה, אלא בשביל ההורדה המיידית ב-FPS) כשבזמן משחק תרד מ-60 יציב ל-50 יציב אני מבטיח לך שגם אתה תראה את ההבדל.

הטענה שלי היא שההבדל קיים וניתן להבחין בו, זה לא סותר את הטענה ש 50fps זה מספיק חלק לרוב...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים