עבור לתוכן

שאלה בקשר לפרימים לשניה

Featured Replies

פורסם

רציתי לשאול מאיזה קצב פרימים לשניה העין לא מבחינה, כי הבנתי שמקצב מסוים העין לא שמה לב להבדלים ולכן זה לא משנה שהקצב יותר מהר.

חוץ מזה אם מישהו יכול להביא לי בבקשה קישור לאתר או תוכנה שמציגה קצבי פרימים נגיד 40 איך זה נראה 60 איך זה נראה וכו.

פורסם

מומלץ 30 ומעלה (25 לקמצנים)

תוריד תוכנה FRAPS ותפעיל סרט - התוכנה תראה לך כמה FPS יש (25 בערך תלוי בסרט)

תפעיל כל משחק ותראה על כמה FPS המשחק רץ - תשחק עם הרזולוציה ועם פילטרים ותראה איך ה-FPS משתנה בהתאם...

פורסם

יש הבחנה בין פריימים של סרטים ושל משחקים.

בסרטים יש Motion Blur ולכן קצב של 24fps מספיק ברוב המקרים.

במשחקים מעל 60fps, לא תראה הבדל (בהנחה שאתה משתמש במסך LCD).

ניראה לי שדנו בנושא זה פה כבר הרבה מאוד פעמים, תריץ חיפוש.

פורסם

בוא נגיד גם מעל 30FPS לא, עובדה שמי שמשחק על קונסולות לא מתלונן על FPS נמוך (חוץ ממקרים של נפילות FPS אבל אז הFPS הוא נמוך).

פורסם

אפשר להבחין גם מעל 30fps, אך זה תלוי במשחק.

פורסם

הייתי מקשר למאמרים שמגבים את יכולות העין האנושית בה אתם מזלזלים... אבל זה לא יעזור, הבנתי שאנשים צריכים לראות את ההבדל ולהחליט בעצמם, לכן צילמתי סרטון שאני משחק L4D כ-2:30 דקות ב-60fps, לאחר מכן שיכפלתי את הסרטון וקיצצתי אותו ל-30fps. בסופו של דבר חיברתי את 2 הסרטונים זה לצד זה במסך מפוצל, לסרטון אחד של 60fps:

להורדה - 91MB

http://www.sendspace.com/file/1wwpo2

* יש לקחת בחשבון שההבדלים הרבה יותר ברורים ברזולוציה נורמאלית במסך מלא (בניגוד למסך מפוצל בסרטון זה)

* המשחק הזה ספציפית משתמש ב-motion blur (לא לכל אובייקט בנפרד אבל עדיין) אז הייתרון של 60 מול 30 אפילו יקטן למראית עיין.

עם זאת, ההבדלים עדיין ניראים היטב, רק רציתי לציין שההבדלים שתראו בסרטון יבואו יותר לידי ביטוי בזמן המשחק מאשר בצפייה בסרטון.

תהנו...

פורסם

^^^^

גדול - תודה

יהיה לעזר להרבה משתמשים - צריך להכניס את לסטיקי איפשהו...

פורסם

SyndromE כשתוכל דבר איתי בפרטי ואוסיף את זה לסטיקי החדש שליאור ואני נכין :)

ישר כול על העבודה שלך.

פורסם

יהיה ממש אידיאלי לקחת משחק מהיר ללא Motion Blur ולהציג סרטון דומה, אני די בטוח שבמשחק כמו UT יהיה אפשר בקלות לראות את ההבדל בין 60 ל 30.

עריכה: לצערי הFPS שלי נופל לאזור ה40 בUT3 ברגע שאני מתחיל להקליט, אני לא בטוח אם זה בכלל ההקלטה אבל מורגש הבדל גדול מאוד בין 60fps ל40fps (בזמן ההקלטה) במשחק הספציפי הזה, היות והוא משחק פעולה מאוד מהיר ואין בו Motion Blur ככל הידוע לי.

פורסם

את הגרסא החדשה נעלה שוב... שתיועד לסטיקי :)

זהו ההקלטה של fraps פוגעת בביצועים לכן צריך משחק מהיר בלי blur שירוץ על 60fps בזמן שמקליטים, לפחות ברזולוציה 800x600.

אתם חושבים ש-L4D לא מתאים בגלל ה-blur ? כי לא חסרים משחקים קלילים\ישנים שהכרטיס+מעבד שלי יאכלו ברזולוציה נמוכה בזמן הקלטה.

אגב, שמתם לב שב-30fps הרבה פעמים האש מהנשק בזמן היירי לא מוצגת בכלל בתמונה ?

פורסם

CS...

יש מלא סירטונים ברשת ....

פורסם

רוב הסרטונים לא באים ב-60fps, חוץ מזה שאני צריך את המקור uncompressed בשביל לבחור את האיכות הסופית ולא לפגום בהצפנה כפולה.

פורסם

נראה לי זה יותר קשור למשחק.למשל CRYSIS אפשר לשחר מצוין ב 30 FPS

ו COD2 30 FPS זה מקרטע ואותו דבר גם CONTER STRIKE 1.6

פורסם

בעיקרון על פי מבדקים העין האנושית לא מסוגלת להבחין ביותר מ50 FPS

רק אל תבלבל בין זה לבין קצב רענון.

פורסם

נראה לי זה יותר קשור למשחק.למשל CRYSIS אפשר לשחר מצוין ב 30 FPS

ו COD2 30 FPS זה מקרטע ואותו דבר גם CONTER STRIKE 1.6

במילה אחת (שני מילים ת'אמת) Motion Blur. בCrysis יש הרבה ממנו, ובCS/COD אין כלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים