עבור לתוכן

Vendetta 2 Q6600 | עזרה OC

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

שוב ... עלי לעשות משו ? או שלהתקדם ל 3.6 ( 400X9 ) ולהעלות Vcore ל 1.4 ? ... תודה

• תגובות 37
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המטרה היא להשיג OC טוב ויציב בטמפרטורות טובות ומינימום מתח שדרוש בשביל זה.

הטמפרטורה שאתה מקבל ב3.2 במאמץ היא פחות או יותר מה שאתה רוצה לעבודה לאורך זמן.

אז לפני שאתה ממשיך הלאה תוודא שזה עובד במינימום מתח ומקסימום יציבות.

תמיד תוכל לחזור לזה ויעבוד טוב.

קח בחשבון שביום חם או עם תנור בחדר הטמפרטורות עוד יעלו.

קח גם בחשבון שבבדיקת מאמץ של שעה או יותר הטמפרטורות יגיעו ליותר ממה שאתה מקבל בבדיקה של 5-10 דקות.

קח גם בחשבון שאומנם אתה רוצה שזה יעבוד יציב במצבים כאלה, אבל רוב רובו המוחלט של הזמן הליבות לא יתקרבו למאמץ כזה (ולחום מקסימלי) אפילו כשכולם יעבדו על 100% באיזה משחק, כי מעט מאוד תוכנות מאמצות את הליבות כמו OCCT או PRIME95.

אחרי זה אם אתה רוצה לנסות יותר יש לך שני אפשרויות.

או לעבוד במצב אסינכרוני ולעשות OC לזכרונות גם כן (לצורך הOC למעבד).

או לנסות לקפוץ ישר ל3.6 ולהשאיר את הזכרונות במצב סינכרוני.

אם אתה מנסה 3.6 אז תתחיל לדעתי מ1.45 תראה אם הOS עולה בכלל.

אם הוא עולה אז זה טוב.

אם לא אז אתה בזהירות בודק את גבולות היכולת של המעבד והקירור שלך.

אחד משניהם או שילוב של השניים יכולים להיות החסם שיסגור את הגולל על האפשרות לעבוד ב3.6.

במקרים כאלה שהVCORE מאוד גבוה (1.5+) אני בדרך כלל לא מפעיל בדיקת מאמץ מלאה, ומתחיל עם בדיקה חלקית של 2 ליבות ועוקב אחרי היציבות וטמפרטורות כדי להבין יותר טוב לאן זה הולך ואם זה נראה בסדר אז אני מנסה בדיקת מאמץ מלאה.

הדרגה זה שם המשחק.

אם זה לא הולך עם 3.6 אז פשוט תעשה UNDERCLOCK לזכרונות או תן להם 5% תוספת למתח ותתחיל להעלות את המעבד ל 3.3Ghz ולהתאים לו מתח.

זה טיפה יותר פשוט עם UNDERCLOCK לזכרונות מאשר לעשות להם OC כי ככה אתה מנטרל גורם נוסף שיכול להיות קשור לחוסר יציבות.

אחרי שאתה מוצא את המתח למהירות מעבד שמתאים לך מבחינת טמפרטורות, אז אתה יכול לעשות OC קטן לזכרונות ולהתאים להם תוספת מתח מתאימה שתיצב אותם.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה הגדולה שלכם עניתם לי על הכל והחלטתי להשאר על 3.2 ...

השאלה שלי היא האם מתח של 1.3750 הוא גבוה\נמוך לתדר כזה ? ( אחרי בדיקת מאמץ 6 שעות לא הראה בעיה )

פורסם

1.375 זה לא ממש גבוה, אבל תמיד עדיף וכדאי למצוא את המתח המינימלי שהמעבד יעבוד איתו יציב.

פחות מתח = טמפרטורות נמוכות.

תתחדש. ;D

פורסם
  • מחבר

פחות מתח = גם יותר אורך חיים של הרכיב לא ? ...

תודה רבה לכם :]

פורסם

לרוב כן..אבל עדיין המתח לא כזה גבוה..ככה שאין לך מה לדאוג.. ;D

פורסם

אני מצליח להגיע ל3.5 אבל לא מעבר לזה.(ולא קשור לטמפ')

גם אם אני יתן מתח 1.6+ זה לא עולה.

משהו מגביל לדעתי את הFSB

את הזכרונות אני יכול לעלות ל1100 בקלות.

פורסם

לNB כן

לFSB אני לא יודע אם העלתי, איך קוראים לאפשרות בביוס?

הNB גם מאוד חם אבל לפי מידע ברשת הבנתי שזאת לא הבעיה לOC בלוח הזה.

פורסם

זה נקרא גם VTT..תבדוק איזה אופציות יש לך חוץ מהNB..

פורסם

כן, העלתי גם לVTT.

יש לי הכל, זה לוח של 1500 שקל :)

פורסם

::)

פורסם

להגדיר את כל המתחים על Auto זאת אחת הטעויות הכי גדולות שאפשר לעשות, למשל אם אני מגדיר לעצמי בלוח 8.5 * 470 על Auto הלוח מקפיץ לי את ה PLL ל 1.75 שזה מטורף, כדאי למצוא את המתחים הנכונים לאט לאט ולשמור אותם ידנית בביוס אחר כך, מעבר לזה מומלץ גם את כל שאר המתחים להשאיר על Normal ולא על Auto ככה שהמערכת לא תעלה לך פתאום את המתחים בלי שתדע.

אם אתה רואה נפילות במתח מול מה שקבעת זה בגלל Vdrop כמו שאמרו מקודם, אם אתה רוצה לפתור את זה ולהגיע לאוברקלוק גבוה יותר, ,תפעיל את Load Line Calibration ב-BIOS שמבטל את Vdrop, נכון Vdrop מעוצב להגן על המעבד מקפיצות מתח גבוהות מדי אבל מצד שני אם לא תפעיל את LLC זה רוב הבדיקות שתעשה ב OCCT או ב Prime95 ייכשלו מהר מאוד בגלל העומס שמופעל על המעבד, אם LLC מבוטל המעבד שלך מקבל פחות מתח מהלוח.

אני מאמין שאם תפעיל את LLC תוכל להגיע בכיף ל-3.6 ומעלה, חוץ מזה שעל צ'יפ 65 נאנומטר זה פחות מסוכן.

מעבר לזה המתחים שהכי תלויים ביציבות הם

PLL

CPU Termination

CPU Vcore

MCH Core

ההצעה שלי היא להעלות את המתחים האלה בקפיצות קטנות, לא יותר מ 2 עשיריות בכל פעם בשביל כל העלאת FSB שאתה עושה כדי לבדוק יציבות.

בהצלחה.

פורסם

דבר ראשון:

אתה מביא מצב מאוד קיצוני כדוגמא.

אי אפשר להשוות בין 470MHZ FSB ל 400 FSB.

מעל 400 ובמיוחד ב450 ומעלה זה איזור שונה לגמרי מבחינת הגדרות.

דבר שני:

LOADLINE CALIBRATION מקטין את האפקט של הVDROP ודווקא עוזר לOC.

פורסם

לגבי LLC מסכים איתך לגמרי זה בדיוק מה שאמרתי, שהמעבד מקבל יותר מתח רציף ולכן מומלץ לבטל את זה באוברקלוק.

ואני יודע שזו דוגמא קיצונית אבל זה היה רק להמחיש שלא תמיד מה שהמערכת קובעת זה הכי טוב, עם PLL 1.75 במצב כזה המעבד שלי היה נשרף תוך שבוע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים