עבור לתוכן

צריך עזרה לגביי טמפרטורת מעבד - נראה לי שעבדו עליי בחנות

Featured Replies

פורסם

שלום למומחים.

יש לי מחשב דיי חדש, עם מעבד E8400, לוח אם של אינטל ו2 ג'יגה זיכרון.

חודשיים שלושה אחרי שהתחלתי לעבוד איתו קיבלתי התראות מהתוכנה של intel - שיש לי בעייה ב- processor thermal margin שהערך קטן מ20.

כל פעם שהייתי מריץ משהו כבד (קידוד סרטים ומשחקים כבדים) אז התוכנה קפצה והתריעה על margin נמוך שנשאר.

שלחתי את המחשב לתיקון ואמרו לי שם שהיתה בעייה עם המאוורר של המעבד ובאמת החליפו לי אותו.

כשהגעתי פתחתי את התוכנה של אינטל ושמתי לב שה-processor thermal margin תמיד תקוע על 70 מעלות! כיאילו הם קיבעו לי את הטמפרטורה או משהו כזה.

בעצת אנשי הפורום הורדתי תוכנה בשם core temp והציעו לי לבדוק את הטמפרטורה של המעבד עצמו. שמתי לב שבאמת הטמפרטורה עולה ומגיעה ל100% (אין לי מושג מה זה אומר) כשאני מריץ קידוד סרטים (צרפתי תמונה) ולעומת זאת ה-themal margin בתוכנה של אינטל נשאר שוב קבוע על 70!?!

מישהו יכול להגיד לי אם הטמפרטורות האלה תקינות או שיש לי באמת בעייה רצינית :(

ואם אתם יודעים איך משחררים את הערך של הMARGIN.

המון תודה לעונים....

[attachment deleted by admin]

פורסם

מהתמונות שצירפת אין לך שום בעיה. טמפ' הליבות שלך לא עולה על 43 (לפי התמונות). בטמפ' כאלו התוכנה יכולה לזייף אבל אם תריץ IntelBurnTest תוכל לראות עד כמה באמת מתחמם המעבד שלך. אל תתבלבל בין 100% עומס על המעבד לבין טמפ' הליבות. לא מכיר את התוכנה של אינטל עליה דיברת.

פורסם

תבדוק טמפרטורות עם everest בתור התחלה ותעדכן

פורסם

EVEREST?? נו באמת כבר אין תוכנות טובות יותר לניטור טפ'?

לשואל: טפ' ה-THERMAL MARGIN היא למעשה הפרשי הטפ' של קריאת חיישן המעבד לבין חיישן הקירור, כלומר שאם יש לך טפ' של 80 מעלות וטפ' קריאה של 50 מעלות ב-TM זה אומר שיש לך טפ' של 30 מעלות, כלומר שבמצבך הקריאה מראה לך על קרירות של המעבד וזה אומר דוקא דבר חיובי. אם ה-TM אצלך יצנח אז תתחיל להיות מודאג כי אז אתה קרוב לטפ' השיא שנצרב במעבד עצמו.

אני במקרה שלך הייתי פונה דוקא לאינטל ושואל אותם על סמך הנתונים האם זה תקין או לא כי בהחלט יכול להיות שיש לך צורך בעידכון ביוס ללוח שלך. הנתון שהינך מציין תמיד יהיה קבוע.

שים לב ללינק המצורף שמראה לך את הטפ של המעבד:

http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLB9J

פורסם

זה לקוח מבזוקה? 8)

------

תשתמש ב-CORE TEMP או REAL TEMP

פורסם

טמפ' תקינה..ליתר ביטחון תריץ תוכנת מאמץ כגון OCCT או PRIME95..ותראה מה הטמפ' המקסימלית בREAL TEMP או CORE TEMP..

אם היא לא עוברת את ה70-75+-..זה תקין בהחלט..

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :) עשיתי בדיקת STRESS והכי גבוה שהגעתי היה 50 מעלות.

כנראה שזה תקין וסתם הייתי בהיסטריה.

המון תודות!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים