עבור לתוכן

עזרה במציאת מצלמה קומפקטית עד 1200 ש"ח -חדש לגמרי בתחום הצילום-

Featured Replies

פורסם

ברור לי שאין כזה דבר "הכי טוב", ובגלל זה אני נמצא פה- אתם, אנשים שיותר מתמצאים בתחום יודעים להגיד לי "יש לך בתקציב הזה את X .Y ,Z, X יותר טובה בככה וככה, Y פחות טובה במשהו וZ טובה במשהו אחר."

זה לא מעשי. יש עשרות מצלמות דיגיטליות ובשום פורום לא ייפרטו לך את כל היתרונות והחסרונות שלהן. גם אין בכך כל צורך. אתה צריך לתאר במדוייק את הדרישות, ואנחנו כבר נדע לאילו דגמים לכוון אותך. הבעיה היא שרוב ההדרישות שלך לא ממש ברורות, ואלה שכן ברורות דורשות תקציבים שונים משלך.

בשביל לדעת שעם עוד כסף אני אמצא מצלמה יותר טובה אני לא צריך לפתוח פה נושא.

לא, אבל בשביל לדעת שאין מצלמה שעומדת בדרישות כנראה כן. עבור רוב האנשים שמבקשים כאן המלצה בתקציבים דומים לשלך אפשר למצוא מצלמות מתאימות. אבל הדרישות שלך (מצלמה שמתאימה לצילום אומנות, הגדלות איכותיות בגודל A1) מכוונות אותך ל-DSLR. בתקציב שלך תוכל למצוא רק מצלמות DSLR יד שניה, או להוסיף כסף ל-DSLR חדשה.

ב"אני מוכן לנסות הכל" התכוונתי שמה שאפשר אני אנסה- טבע דומם, לא דומם, אנשים, אם אפשר חושך. אין משהו שאני צריך יותר או פחות, כל מה שהמצלמה תתן לי אני אנסה. אם המצלמה לא תהיה טובה בתנאי חושך, אז מה לעשות- אני לא אצלם בתנאי חושך.

אז למה לא לקנות מצלמה שכן טובה יותר בתנאי תאורה קשים? למשל פוג'י F100fd ולא אולימפוס SP560 (שגרועה במיוחד בתחום הזה)?

אני מנסה לסחוט מכם פשוט המלצה לרשימה של מצלמות שאוכל לבחור בניהן ושאוכל לשאול אתכם מה טוב בהן ומה לא טוב בהן, אתם קשים...

הסברתי את עצמי יותר טוב עכשיו?

בכל מקרה תודה לכל העוזרים, אני שם לב שאני לא לקוח קל :-X

אני חושב שכדאי שתעבור על דיונים אחרים שעוסקים בהמלצה על מצלמות. אולי באחד מהם תמצא מישהו עם דרישות דומות לאלה שלך (דרישות שמשום מה כל כך קשה לך לנסח).

פורסם
  • מחבר
זה לא מעשי. יש עשרות מצלמות דיגיטליות ובשום פורום לא ייפרטו לך את כל היתרונות והחסרונות שלהן. גם אין בכך כל צורך. אתה צריך לתאר במדוייק את הדרישות, ואנחנו כבר נדע לאילו דגמים לכוון אותך. הבעיה היא שרוב ההדרישות שלך לא ממש ברורות, ואלה שכן ברורות דורשות תקציבים שונים משלך.

שמע, אני חושב שנתתי דרישות די ברורות. אני גם חושב שאתה קצת תקוע בדרך החשיבה שלך ולא מוכן לקרוא את מה שאני כותב שוב ושוב.

שוב:

כסף: 1200.

דרישות מהיכולות של המצלמה: כמה שאפשר יותר טוב.

דרישות מיוחדות: הדפסה בגדלים משתנים.

עכשיו, כמו שאתה רואה, את התקציב של ה1200 ש"ח אני לא מתכוון לשנות, אבל עם הפונקציות של המצלמה אני גמיש. אז אם ה-1200 ש"ח לא מספיקים למצלמת DSLR, אז אני לא אקנה מצלמת DSLR. אני רוצה לדעת איזו מצלמה אני יכול לקנות בסכום הזה. וזהו.

אם אין מצלמה שאפשר להדפיס איתה תמונות בגדול של A1 באיכות סבירה, אז תמליצו לי על מצלמה שתיתן לי הדפסות A2 איכותיות.

אני שמח שאתה מנסה לעזור לי ואני מקווה שאתה לא מתעצבן עליי או משהו, אתה כנראה פשוט בא אליי באותה גישה שאיתה אתה מדבר עם אנשים שצריכים מצלמות יותר טובות והמחיר פחות חשוב להם, ובגלל זה אולי אתה לא מצליח להבין אותי.

בהודעה הראשונה שכתבתי רשמתי שאני רוצה מצלמה עם כמה שיותר מאפיינים שאפשר לשחק בהם, שלא יהיו אוטומטיים, הבנתי שזה לא אפשרי בתקציב כזה, אז אני פשוט רוצה המלצה למצלמה כמה שיותר טובה במחיר שכתבתי.

הבהרתי את עצמי הפעם?

פורסם

אתה חוזר כל פעם לנושא של איכות תמונה, אז אם זה הפרמטר החשוב ביותר לך על הפוג'י F100fd. בתקציב שלך אין מצלמה עם איכות תמונה טובה יותר.

אני לא נכנס לדיון של "כמה שיותר טובה" כי אין חיה כזו. מצלמה שמתאימה לצרכים של אחד יכולה להיות גרועה עבור אחר ולהיפך.

פורסם
  • מחבר

:yelclap:

או! הצלחתי לסחוט ממך המלצה!

זה היה כל כך קשה?

תודה רבה לכולם על העזרה! :xyxthumbs:

עריכה:קראתי בזאפ

http://zap.co.il/compModels.aspx?modelid=695434

שסוג דחיסת הקבצים במצלמה הוא JPEG רק, לא עדיף למצוא מצלמה שתומכת ב RAW אם אני חושב על איכות ההדפסה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים