עבור לתוכן

מתלבט לפני קניית נייד, תקציב עד 8500 - שימושים שונים.

Featured Replies

פורסם

אהלן.

אני עומד לפני קניית מחשב, וניתקלתי בהתלבטות קשה.

התקציב הוא עד 8500, כמובן שאני מעדיף להוציא כה שפחות.

השימושים הולכים להיות רבים, משחקים, עריכה וידאו\תמונות, קידוד, ניגון HD, וכמובן שגם עבודות משרדיות.

די הייתי סגור על הhp dv5-1190 שכולל מפרט נחמד מאוד, אך לאחר שימוש בו עושה רושם שהוא גדול מידי, והמסך לא להיט בכלל.

ראיתי את המפרט של הDell studio xps 16 שעושה רושם נחמד מאוד, אך לא מצאתי אותו בשום מקום, ככה שאין לו מושג מה מחירו ומה גודלו.

חיפשתי גם מחשב מApple, ששם יש לי כרגע 20% הנחה, אבל למרות זאת המחשבים יקרים מידי.

קיים מחשב המציג ביצועים טובים, אך גם בנוי היטב הן באיכות והן בגודל? (כדוגמת MBP)

בעיקרון אני מעדיף מסכים קטנים (13\14) אך אני חייב להתפשר עקב הדרישה לביצועים גבוהים.

פורסם

עד כמה אלמנט המשחקים משמעותי? על איזו רמה של משחקים מדובר כאן?

כמעט לא קיימים מחשבי 13.3" עם כרטיסי מסך שאינם בסיסיים, ב-14.1" יש מעטים אבל גם כאן מדובר כמעט תמיד במחשבים מסורבלים מהסטדנרט לקטגוריה. מחשבים קטנים פשוט לא נועדו למשחקים. אם אתה חושב שה-dv5 גדול מידי ה-XPS 16 מן הסתם יהיה לך גדול מידי גם כן.

מבחינת איכות, בתקציב כזה אפשר למצוא מחשבים מאיכות מעולה אבל אם אתה רוצה כרטיס מסך מהרמה של ה-dv5-1190 תצטרך להסתכל על מחשבי 15.4" ומחשבי 15.4" הם גדולים ולא קלים, אין כלכך מה לעשות בנידון. :-\

פורסם
  • מחבר

תראי, הMBP הוא יחסית קליל ופיזית עושה רושם שהרבה יותר קטן ממה שראיתי, הבעיה זה המחיר המופרז.

המשחקים הם בגדר חובה, ככה ש9600gt או 3670 גם בגדר חובה.

רמה? להריץ משחקי ספורט למיניהם, GTA IV, ואולי פה ושם COD ברשת פה ושם.

אני לא דורש פירוט גבוה מידי, בשביל יש לי נייח חזק יחסית. אך שוב, 9600gt ודומיו הם בגדר חובה. (בשביל FPS שחיק)

איזה ניידים איכותיים אחרים (אם אפשר עם מסך איכותי גם כן) מתקרבים לדרישות שלי ועמדים בתקציב?

ד"א, מתוכנן איזה xps חמש-עשרה אינצק חדש בקרוב? הקיימים כבר די מיושנים.

פורסם

לא ידוע לי על תוכניות עדכון כלשהן ל-XPS 15, הוא באמת קל למדי. הם הוציאו את ה-XPS 16 ועדכנו את ה-Studio 15 למונטבינה. קיים איזשהו מהלך לאיחוד ליין הסטודיו וה-XPS כך שאולי לא יהיה בכלל עדכון ל-XPS 15, אין לי מושג. ה-MBP באמת קצת יותר קל ודק ממחשבים אחרים ב-15.4" וזה יתרונו המרכזי, המחיר אכן מופרך. בכל מקרה זה חריג. רוב המחשבים ב-15.4" שוקלים כ-2.7-3 ק"ג.

אתה יכול להסתכל על ה-Lenovo T500 שזמין עם ה-HD 3650 בקונפיגורציה של כרטיס מסך היברידי (מה שיתן לך חיי סוללה הרבה יותר טובים מכל מחשב עם כרטיס מסך ברמה הזו שלא כולל כזו פונקציה). כמו כן האיכות טובה מאד. הוא שוקל בערך 2.8-2.7 ק"ג עם סוללת 6 תאים.

תוכל למצוא אותו גם עם רזולוציה גבוהה בהרבה ממה שזמין במחשבים כמו ה-dv5. שים לב, יש המון יבוא מקביל של המחשב הז וחשוב לברר של מי האחריות כי ישנם הבדלי מחירים עצומים. בדור את הסטיקי בנוגע לקניית מחשב בארה"ב בשביל מידע על כיצד נקבעת האחריות על מחשבי לנובו.

אופציה אחרת זה ה-HP 8530p, גם הוא עם ה-HD3650. איכות טובה מאד גם כן. הוא קצת יותר כבד אבל יש לו יציאת HDMI שחשובה לאנשים מסויימים ועיצוב שמדבר יותר למי שלא אוהב את השחור של Thinkpad. הוא הרבה פחות נפוץ בארץ, כדאי לבקש מחירים ממשווקים של HP.

פורסם

אחי .. יש לי שתי המלצות בשבילך.. אני די מוריד לך את התג מחיר.. אבל הם טובות ..(אני אישית מתלבט מה לבחור בינהם..)

יש לך את ה:

HP DV5T (תריץ חיפוש בEBAY, מחשב חזק מאוד למשחקים..)

ומחשב שכולו לגיימרים.. ומעוצב ייפפהה :

MSI GX620

הם עולים שניהם בסביבות ה4-5 אלף.. והם מצווינים לכל המשחקים..

פורסם

המחשבים הללו לא במקרה עולים פחות ממחשבים כמו T500, ההבדלים ברמה משמעותיים. בנוסף, המחירים שאתה מציין מתייחסים לקנייה בארה"ב ולא על זה מדובר כאן.

אם רוכשים בארה"ב התקציב מאפשר לבחור במשהו טוב משמעותית (או את ה-MBP ששבה את ליבו לדוגמא). זה עוד לפני שהעלנו את סוגיית האחריות בארץ על הדגמים הללו. ה-dv5t הוא פשוט גרסת CTO של ה-dv5, את ה-dv5 בגרסא חזקה למדי הוא כבר פסל בין כה וכה.

בקיצור - לא מה שהייתי ממליצה למי שיש לו כזה תקציב והביע מוכנות להשקיע באיכות.

פורסם

מתחתי צודק

פורסם

הבחור אומר ש-15.4" כבד לו, אז אתה מציע מחשב עם מסך 18.4" ומשקל כמעט 4 קילו? מה ההגיון?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

היום חזר אלי נציג מדל, ומחר הוא אמור לתת לי הצעת מחיר על הXPS16, יש לי תחושה שהמחיר לא הולך להיות סימפטי (המחיר בארה"ב עומד על 1800$)

חשבתי על משהו, כפי שאמרתי יש לי כ20% הנחה בiDigital, אם אני אלך על הMBP הזול ביותר שיש, יוצא שאחרי הנחה המחיר הוא בסביבות ה8k.

האם זה משתלם ללכת על הדגם הזה?

פורסם

אתה מדבר על ה-MBP הנוכחי או הקודם?

תראה, אם מדובר בנוכחי המחיר לא נורא. אישית הייתי מעדיפה בכזו עלות מחשב ברמה עסקית אמיתית על פני ה-MBP . רובם מציעים Trackpoint, מקלדת יותר נוחה (לטעמי האישי. לא אוהבת את המקלדת של ה- MBP החדש), חיי סוללה יותר טובים או לפחות אופציה לחיבור סוללה מורחבת, תחנת עגינה ייעודית, מבחר יציאות יותר נרחב (מבחר היציאות ב-MBP הוא מגוחך בשביל מחשב 15.4" בעלות כזו שאמור לשמש אנשי מקצוע. שני USB בלבד, אין SD-card reader, יציאות וידאו בלתי סטנדרטיות שמחייבות מתאמים) מסך מאט (רמת המבריקות של המסך החדש ב-MBP היא Deal Breaker בפני עצמה מבחינתי. משתקף במיוחד.) עם אופציות לרזולוציה גבוהה יותר ממה שזמין ב-MBP , אחריות של שלוש שנים שכלולה במחיר (כאשר אצל apple זו עלות מכובדת נוספת שצריך להוסיף לשיקול) וכו'.

אז, לא. זה די ברור שאני לא חושבת שזה משתלם :P עם זאת, זה הכל שאלה של מה חשוב לך יותר, לא מה חשוב לי יותר. אם כל התכונות הללו שוליות לטעמך בהשוואה לגודל ולמשקל הנמוך קצת יותר של ה-MBP אז לך על זה.

פורסם
  • מחבר

אני מדבר על הנוכחי.

מכל החסרונות שהזכרת, המסך המבריק הכי בעייתי בשבילי.

אם אנחנו מדברים על חומרה נטו, המחיר משתלם? (למרות שאחרי הנחה הוא עדיין קצת יקר מידי)

הT500 והHP שהצעת לי הם עסקיים מידי, אני מחפש פשוט יותר "ידידותי".

אני מאוד אוהב את הדלים למיניהם (ליתר דיוק את הstudio\xps), אין איזה אחד נחמד במחיר הזה?

\\או שאולי מישהו יכול לארגן לי הנחה יותר רצינית על מחשבי אפל.

פורסם

הT500 והHP שהצעת לי הם עסקיים מידי, אני מחפש פשוט יותר "ידידותי".

מה לא ידידותי במחשבים עסקיים?

פורסם

אני לא רואה הרבה טעם להסתכל על ניידים מנקודת מבט של חומרה נטו אבל אם אתה כן מסתכל כך אז ה-MBP לא משתלם. ב-8000 ש"ח אפשר למצוא ניידים עם מפרט טוב יותר.

ביותר "ידידותי" אני מניחה שאתה מתכוון יותר מעוצב/צרכני (שכן אין שום דבר אחר בלתי ידידותי במחשבים עסקיים). זו בעיה שמפריעה לאנשים מסויימים מכיוון שהמחשבים הטובים והאיכותיים ביותר שמציעים את התכונות המוצלחות ביותר (וביניהן מסך לא מבריק שציינת אשר כמעט לא קיים במחשבים לא עסקיים כיום) כמעט תמיד מגיעים בעיצוב רגוע ושמרני יחסית. מבחינתי זה ברור שעדיף להתפשר על העיצוב ואני גם לא חושבת שהוא מוצלח פחות בדר"כ אבל זו שאלה של טעם אישי. יש הרבה מחשבים מעוצבים שיכנסו לך בתקציב ויתנו מפרט מכובד אבל לא תמצא מחשב מהסגנון של ה-Studio או XPS שנותן איכות ברמה שמשתווה לזו של מחשבים עסקיים ומסך מאט. תאלץ להתפשר על משהו כאן.

אגב, ה-XPS16 גדול וכבד מה-dv5 אז כלל לא נראה לי שהוא יענה על הדרישות שלך. הסיבה שהוא כלכך יקר היא פשוט שהוא ממש חדש ( הוא לא מיובא לארץ בצורה סדירה עדיין). 1800$ בכל מקרה נראה לי כמו הגזמה להערכת מחיר בארה"ב, הוא מתחיל מ-1200$ דרך דל (שכבר כוללת את כרטיס המסך שאתה רוצה) וגם בקונפיגורציה יפה לא צריך להגיע ל-1800$. הוא יכול בהחלט להיות במסגרת התקציב שלך.

אם אתה הולך בכיוון הזה תדע שלנובו הודיעו על הוצאת ה-Y650 שיהיה מחשב של 16" אבל דק וקל במיוחד (ולא בעיצוב של Thinkpad, סדרת ה-Y היא צרכנית). על פי השמועות אמור לצאת החודש בארה"ב. עם זאת, מחשבי סדרת Y של לנובו לא משווקים בארץ באופן סדיר ואין לי מושג אם יהיה ניתן להשיג את זה כאן. גם לא ידוע בדיוק איזה סוג של כרטיסי מסך המחשב הזה יציע, אבל סביר להניח שמשהו לא רע בהתחשב בגודל ובקטגוריה בה הוא מתחרה. נראה לי שזה מתאים לסוג העיצוב שאתה מחפש. וידאו כאן:

http://blog.laptopmag.com/lenovo-y-series-looks-cool-helps-scold-relatives

פורסם
  • מחבר

QTTP:י tgolin הבינה למה התכוונתי שאמרתי "לא ידידותיים".

האמת שכבר התחלתי להתייאש בחיפוש אחר הלפטופ האידיאלי.

פתאום הHP 1190 ב6700 מתחיל להראות לי כפתרון נחמד. ברור לי שאני מוותר על איכות בניה\חומרים, מסך וגם משקל+גודל. אבל התייעפתי כבר מזה.

הXPS16 שדיברתי עליו כולל את המפרט הבא:

Intel® Core™ 2 Duo T9400 (6MB cache/2.53GHz/1066Mhz FSB)
Genuine Windows Vista® Home Premium Edition SP1, 64-bit
Obsidian Black with Leather Accent
Microsoft Works
Edge-to-Edge FullHD Widescreen 16.0 inch RGBLED LCD (1920x1080) W/2.0 MP
4GB Dual Channel DDR3 SDRAM at 1067MHz (2 Dimms)
500GB 5400 RPM SATA Hard Drive
8X DVD+/- RW(DVD/CD read/write) Slot Load Drive
ATI Mobility RADEON® HD 3670 - 512MB
Intel® 5300 WLAN Wireless-N (3x3) Mini Card
6-cell Battery
High Definition Audio 2.0
Dell Wireless 370 Bluetooth Module (2.1+EDR)
----

המפרט פשוט אדיר, אבל המחיר בארץ והגודל כניראה הולכים לבאס אותי.

אם למישהו יש עוד הצעות אני אשמח לשמוע.

\\\\

טוב, בניתי עוד שני מפרטים של XPS16 וXPS13. בסכום של 1300$ שניהם. אני אראה מחר את ההצעה מצד דל, ואשלח להם בקשה חדשה.

*ועכשיו לשאלה היותר מכרעת- כיצד 9500m 256mb יתמודד עם משחקים? לאיזה כרטיס שולחני אוכל להשוות אותו?

במידה והוא יצליח להריץ לי משחקים באופן שחיק, כניראה שאלך על הXPS13.

בנוסף, ניידים ברמה הזאת לא אמורים לעשות לי בעיה בתוכנות כמו סקטצ'אפ ופוטושופ, נכון?

ועוד משהו, יש הבדל משמעותי בין p8600 לt9400 ולp9500? [br]פורסם בתאריך: 1.02.2009 בשעה 20:17:34

טוב, אנ מקפיץ על מנת לעדכן ולהתייעץ שוב.

חזרו אלי היום מדל, ואמרו שהדל עולמי לא נותן להם אפשרות לייבא לארץ את הXPS16 כרגע. והם מציעים לי לחכות שבועיים-שלוש ולהתעניין שוב בייבוא.

שלחתי להם מייל מה קורה לגבי הXPS13, וסביר להניח שיחזירו לי תשובה מחר.

עכשיו מה קורה לגבי השאלות מהפוסט הקודם שלי?

ה9500m 256 - אמור להחזיק לי משחקים באופן סביר-? לאיזה שולחני אוכל להשוות אותו?

ההבדל בין הp8600 ל p9500 לt9400 משמעותי?

פורסם

ה9500m 256 - אמור להחזיק לי משחקים באופן סביר-? לאיזה שולחני אוכל להשוות אותו?

קצת יותר חלש מה-9500GT. בערך כמו 9400GT.

ההבדל בין הp8600 ל p9500 לt9400 משמעותי?

לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים