עבור לתוכן

האם הלוח שלי יתמוך ב2X2GB? + המלצה לזיכרון.

Featured Replies

פורסם

נכנסתי לאתר של הלוח אם שלי...

Gigabyte P31-DS3L

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2615&ProductName=GA-P31-DS3L

ואני רוצה להוציא את הזכרונות שברשותי (2 סטיקים שכל אחד גיגה) ולשים 2 סטיקים שכל אחד 2גיגה.

האם הלוח שלי יתמוך? אני שואל זאת מפני שרשום באתר:

"4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 4 GB of system memory "

אז כנראה שמדובר בסה"כ 4 סטיקים של 1 ג'יגה מקסימום?

או שאפשר 2 של 2 ג'יגה מקסימום?

פורסם

מקסימום של 4GB, לא משנה כיצד אתה מסדר אותם (4X1GB או 2X2GB)

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה....

עכשיו לדבר נוסף...

המערכת שלי עצמה על OC גבוה של 450MHZ

עם G.skill 2gb PK 800Mhz 4-4-4-12

וגם כרגע על 4-4-4-12

האם ההבדל בין 5-5-5-15 לבין 4-4-4-12 הבדל זניח?

אני פשוט מתעניין בין...

G.Skill 2GBX2 900Mhz 4-4-4-12 Pl Black

שעולים 308 ש"ח

G.Skill 2GBX2 1000Mhz 5-5-5-15 PQ

שעולים 276 ש"ח

G.Skill 2GBX2 1000Mhz 5-5-5-15 Pl

שעולים 296 ש"ח

או שאולי המלצה לרכיב אחר?

מבחינת תקציב יש...

אבל לאחרונה שמתי לב שהחשיבות לCL לא כל כך חשובה? וגם של המהירות?

אבל לי זה חשוב המהירות שכן אני עובד על 450 שזה המקסימום של הלוח שלי....

בכל אופן מה אתם אומרים בנושא?

פורסם

כשאתה אומר 450 אתה מתכוון למהירות הזיכרון? כלומר 900 באופן אפקטיבי?

בכל אופן קיט של 4GB 800Mhz עם אי-אילו תזמונים במחיר של 250 שקלים -- יהיה הבחירה המשתלמת והטובה ביותר.

לגבי ההשפעות של תזמונים ומהירויות- יש לזה תשובה בסטיקי FAQ זכרונות.

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שכרגע הזכרונות שלי הם 800MHZ

והייתי רוצה זיכרונות שיעמדו בOC גבוה.

כי הלוח שלי בקרוב יוחלף...

לכן נראה לי שאני אקח את 5-5-5-15 1000MHZ

שכן הצריכה של החשמל שלהם תיהיה 2.0

ואם אקח 800 אז אצטרך כדי להגיע לתדר של 900+ עם מתח שלפחות 2.2

אז עדיף את ה1000MHZ שפחות יתאמצו.. ויתאימו לי לשדרוג שיבוא..

כי המעבד שלי יעמוד בMHZ גבוהה...

וכן אני קראתי כבר את הFAQ מספר פעמים :)[br]פורסם בתאריך: 31.01.2009 בשעה 02:47:16

טוב תודה נראה לי שאני סגור על ה900MHZ 4-4-4-12 BLACK

הכמה שקלים האלה יהיו השקעה טובה

פורסם

אם המעבד דורש מהזיכרון שיפעל במהירות גבוהה יותר אז אין לך ברירה. זו לא השקעה, זה חוסר ברירה.

אם הוא לא ומה שאתה בעצם רוצה זה להוציא עוד ביצועים ע"י מהירות זיכרון גבוהה יותר, אז גם כאן זו לא השקעה, זו טעות. אתה זורק 50 שקלים לפח ואתה לא תקבל FPS נוסף במשחקים וגם בתוכנות ובשום ישום אחר לא תראה הבדל.

פורסם
  • מחבר

העניין הוא לא שאני רוצה להוציא עוד מהזיכרונות כדי לקבל יותר FPS או עבודה מהירה...

בעצם העניין שיהיה לי זיכרון עם CL נמוך שתורם לעבודה מהירה יותר . מהירות גבוהה כדי שהזיכרונות לא יגבילו אותי בOC.

עריכה:

וכן יש הבדלים...

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1680-5

בקשה

פורסם

בחלק מהמבחנים שהבאת זיכרון מהיר יותר מוביל ובחלק זיכרון איטי יותר מוביל. בחלק תזמונים נמוכים מועילים יותר ובחלק להיפך.

אתה ניתחת לא נכון את ההשוואה.

אתה עדיין לא אמרת איזה מעבד ואיזה אוברקלוק אז אני לא יודע כיצד הזיכרון יגביל אותך באוברקלוק. כי תזמונים נמוכים ומהירות גבוהה לא יתנו לך עוד ביצועים. אולי בתוכנות בנצ'מארקינג תראה הבדל של כמה נקודות פה וכמה נקודות שם, אבל מעבר לזה לא תבחין בשום הבדל.

אבל שיהיה, תתחדש.

פורסם
  • מחבר

נהפוכו אני הבנתי טוב טוב את ההשוואה..

תשים לב שפשוט הCL לפעמים משחק יותר מאשר המהירות

ולפעמים המהירות משחק יותר מאשר הCL אבל רואים שהCL הנמוך ביחד עם מהירות גבוהה תמיד נותן תוצאות יותר גבוהות.

וגם הבדל של כמה FPSים לכן אני אתמיד עם ההחלטה שלי אבל תודה בכל אופן על העזרה!! :)

פורסם

אתה לא ניתחת נכון את התוצאות. להיפך, ההשוואה הזו מראה שההבדלים הם מזעריים לחלוטין. אני לא אומר שתזמונים נמוכים ומהירות גבוהה זה דבר רע, אבל להשקיע 50 שקלים בשביל זה - מיותר. אתה יכול לקנות ב-250 שקלים קיט של 4GB עם תזמונים סבירים (CL4 או CL5) במהירות 800 מגהרץ. אתה לא צריך להשקיע 300 שקלים בזה.

והשילוב של CL ומהירות לא נותן תוצאות יותר גבוהות בצורה משמעותית. 1FPS במשחק שווה לך 50 שקלים? ההשוואה הזו מ-2006 ועם מעבד חלש אין פלא שרואים הבדל קטן/מזערי בקידודים. בשאר הישומים ההבדל לפעמים הפוך- יש יתרון לזיכרון DDR או לזיכרון עם תזמונים גבוהים יותר, או לזיכרון עם מהירות נמוכה.

ומשפט המפתח בכל ההודעה שלי:

אני מציע שתחפש עוד השוואות ברשת- אתה תראה שתוספת הביצועים היא מזערית עד לא קיימת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים