עבור לתוכן

יש למישהו מושג בעינייני חוקי בלעדיות על עיצובים גראפיים?(מצורפת עבודה שעשיתי)

Featured Replies

פורסם

תודה HERO, התחלתי להתעייף כבר אבל ניסחת את זה טוב יותר ממה שיכולתי.

יש אנשים שלא מבינים שלא להגיד כלום בנושא שאתה לא מבין כלום זה ממש בסדר.

נו מילא.

ורק לסיום: [glow=yellow,2,300]עורך דין !!![/glow]

• תגובות 30
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שומדבר ממה שכתבת לא רלוונטי לדיני זכויות יוצרים אלא למס הכנסה וכל מיני שטויות אחרות. זכות היוצר קיימת מרגע שיש יצירה בלי קשר לזהות היוצר. במקרה הזה מדובר בזכות יוצרים מסוג copyright או מדגם לא רשום. יש פה גם אפשרות לתביעה בדיני עשיית עושר.

עצתי היא שתלך לעו"ד שמתעסק בקניין רוחני. הדבר היחיד הרלוונטי שעוד הולך לפי לוגיקה משפטית ממה שאני רואה פה, זה הפוסטים של serpentmage. כל שאר ההודעות אולי מעניינות ויפות אבל הן לא רלוונטיות לזכויות שלך מול מי שהשתמש ביצירה שלך. למיטב ידיעתי, גם הפוסט של serpentmage לא מדוייק, כי לא היית עובד של החברה כשעשית את הציור. זה שהוא הסכים לתת לך קרדיט על הציור יכול לשמש אותך בהליך כהודאה בכך שנשמרו לך זכויות ביצירה (זכות מוסרית לקרדיט על היצירה).

הנושא מורכב, ואני לא חושב שכדאי לך לכלכל את צעדיך על בסיס הודעות בפורום, בטח שלא בפורום מחשבים שהאינטיליגנציה של מרבית המגיבים בו מוטלת בספק (ואני מפנה אותך לפורום כללי). תאסוף את כל החומר שיש לך בנושא, ותפנה לעו"ד.

נחמד מאוד, אבל מבחן המציאות קצת שונה ומה לעשות שנסיון החיים מלמד לפחות אותי.

אולי אני ישלח פוסט כמו שלך ללקוחות שחייבים לי גם קניין רוחני וגם המחאות?

עו"ד עולה הרבה כסף, ואם לחברה הזאת יש כוח כלכלי היא עוד יכולה לתבוע אותו יחד עם העו"ד! אז למה לסכן את הנער?

בנוסף הוא הסכים לקבל מוצר (גלשן) מהחברה במקום כסף, זה גם סוג של עסקה.

הדבר הכי טוב בשיבילו, ליצור שיתוף פעולה עם גוף/אדם בתחום שיעבוד מול החברה עבורו, בסופו של דבר לא חבל לאבד לקוח כזה גדול בתקופה המחורבנת של היום.

אני מאמין לפי הפוסט שלו שהחברה אוהבת את העיצוב שלו, אז בטח שאפר להגיע איתם לעמק השווה.

ללכת לעו"ד זה ישרוף את כל הקשר שנוצר עם הלקוח.

פורסם

^^

שימוש בעו"ד כדי לנקוט צעדים משפטיים כלשהם באמת יכול להוביל לבעיות רציניות.

וכתשובה ל hero - דבריו של urib רלוונטיים במקרה ופותח הדיון באמת ינסה איזשהו מהלך משפטי בליווי עו"ד לצורך הגנה על זכויות היוצרים. במקרה הזה, החברה תוכל להשתמש בכל בעיונת חוקית קטנה אצל פותח הדיון כדי לסבך אותו (תהיה בטוח שאין להם בעיה לשכור מספיק עורכי דין לשם כך) - בין אם מדובר במע"מ, תוכנות לא חוקיות, היעדר מסמכים או חוזה כתוב וכולי.

זו הסיבה שלגבי המקרה הזה המלצתי להתייעץ בלבד עם עו"ד, במקום להתחיל עם הליכים כלשהם (קיימים גם פורומים שעוסקים ספציפית בנושאים הללו ומנוהלים ע"י משפטנים ועורכי דין), ולהשתמש בשירותיו אך ורק כדי להגדיר היטב את התנאים הרלוונטיים לגבי זכויות היוצרים, במסמך כתוב אשר ישרת את פותח הדיון לעסקאות עתידיות. זאת כמובן בהנחה שכל הבסיס החוקי לשם כך קיים (כמו שימוש בתוכנות חוקיות, אשרות של פרילנסר וכד')

למיטב ידיעתי, גם הפוסט של serpentmage לא מדוייק, כי לא היית עובד של החברה כשעשית את הציור.

אני התייחסתי ספציפית למקרה הנוכחי בו פותח הדיון לא פעל תחת מעסיק, אלא נתן שירות לגורם חיצוני שהזמין את העבודה.

פורסם

מפאת כבודך, לא התייחסתי לתוכן של הפוסטים שלך בצורה מפורטת.

גם עתה אינני מתכוון לעשות כך

הבחור ביקש בת'ראד מידע על דיני זכויות יוצרים והזכויות המשפטיות שעומדות לו לאור תיאור המקרה.

היה עדיף אם היית מבהיר את עצמך מלכתחילה ומציין כי אתה מנסה לתת יעוץ עסקי לבחור, ולא להציג את דבריך כאילו הם מהווים יעוץ משפטי בגרוש.

לגבי המשפט הזה שלך, שנראה כאילו הוא מכוון אלי ומנסה לעקוץ אותי:

"אולי אני ישלח פוסט כמו שלך ללקוחות שחייבים לי גם קניין רוחני וגם המחאות?"

1. אף אחד לא חייב לך קניין רוחני. יש לך קניין רוחני וזכויות סטטוטוריות והלכתיות המעניקות הגנה על הקניין

2. אתה לא מאבד את הזכות המוסרית ביצירה, את הזכות הקניינית אפשר למכור ולהעביר לאחרים

3. לא התיימרתי לתת יעוץ עסקי אלא משפטי, זה מה שהבחור ביקש.

פורסם

מפאת כבודך, לא התייחסתי לתוכן של הפוסטים שלך בצורה מפורטת.

גם עתה אינני מתכוון לעשות כך

הבחור ביקש בת'ראד מידע על דיני זכויות יוצרים והזכויות המשפטיות שעומדות לו לאור תיאור המקרה.

היה עדיף אם היית מבהיר את עצמך מלכתחילה ומציין כי אתה מנסה לתת יעוץ עסקי לבחור, ולא להציג את דבריך כאילו הם מהווים יעוץ משפטי בגרוש.

לגבי המשפט הזה שלך, שנראה כאילו הוא מכוון אלי ומנסה לעקוץ אותי:

"אולי אני ישלח פוסט כמו שלך ללקוחות שחייבים לי גם קניין רוחני וגם המחאות?"

1. אף אחד לא חייב לך קניין רוחני. יש לך קניין רוחני וזכויות סטטוטוריות והלכתיות המעניקות הגנה על הקניין

2. אתה לא מאבד את הזכות המוסרית ביצירה, את הזכות הקניינית אפשר למכור ולהעביר לאחרים

3. לא התיימרתי לתת יעוץ עסקי אלא משפטי, זה מה שהבחור ביקש.

חס ושלום! קח את זה כהומור שחור לרגל המצב בתחום המדיה. :)

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם.

אז בסופו של דבר אני מבין שלא כדאי להיכנס עם זה לתביעה משפטית וכו'. ועדיף ללמוד מזה לפעמים הבאות.

אגב, היחסים עם החברה כבר שרופים ככה שמצידי הם באמת יכולים לעלות באש :lol:

יש משהו מועיל(אפילו מבחינה משפטית?) שאפשר להוציא מהעסקה הלא כל כך טובה הזאת? אולי התחייבות להדפסת קרדיט על גבי העיצוב?

ועוד משהו,

במידה ואני מוכר את אותו העיצוב לחברה אחרת ובשנת 2009 יהיו 2 חברות עם אותו עיצוב גלשן רק עם שם אחר עליו, האם BLADE(הראשונים עם העיצוב) יכולים לתבוע מישהו בנידון?

פורסם

אני נכנעתי :behead:

פורסם

סתם שתדע , אתה מאוד מוכשר . :xyxthumbs:

אחד הגלשנים היפים שראיתי .

פורסם
  • מחבר

אני נכנעתי :behead:

:lol:

סתם שתדע , אתה מאוד מוכשר . :xyxthumbs:

אחד הגלשנים היפים שראיתי .

תודה רבה ;D

יש לי עוד כמה עבודות אם אתה מעוניין לראות...

פורסם

:lol:

תודה רבה ;D

יש לי עוד כמה עבודות אם אתה מעוניין לראות...

תשלח לי בפרטי, אני מעוניין לראות. אולי נוכל לשתף פעולה יחד והפעם יהיה לך גיבוי של מעצב מקצועי. :xyxthumbs:

פורסם

urib, פשוט קח לו את העיצוב ותן לו קצת כסף קטן.

הוא לא יעשה לך כלום, סמוך עליי...

פורסם

urib, פשוט קח לו את העיצוב ותן לו קצת כסף קטן.

הוא לא יעשה לך כלום, סמוך עליי...

להיפך, אני רוצה לפתח אותו כמעצב, וגם להעזר בכשרון שלו לטובת שנינו.

פורסם

אל אל תשכחו להראות את תוצרתכם על גבי הפורום :)

פורסם
  • מחבר

לבינתיים עוד איזה 5 גלשנים שעשיתי לחברה אחרת.

Latitude Citadel 5' / 5'6" kite wave board

20082bboards2b005hr8.th.jpg

20082bboards2b015xv3.th.jpg

pict0035qa5.th.jpg

t_SPA51674m_182cb37.jpg

t_SPA51666m_5fe67dd.jpg

t_SPA51665m_93f7d82.jpg

t_SPA51663m_7876f3f.jpg

t_SPA51662m_7db6fec.jpg

t_pict0035qa5m_afb5e8d.jpg

t_20082bboardm_06bdedd.jpg

t_20082bboardm_18c1dc9.jpg

t_dsc04543hf0m_d93d9ed.jpg

פורסם

אתה כמובן יכול לפנות לעורך דין שכנראה גם יוכל לעזור לך במקרה הזה (צריך להבין את מכלול העובדות לעומק).

כל גיבובי השטויות בהודעות הפורום בדבר היותך חובב/שכיר אינן רלוונטיות כלל וזכויות היוצרים נתונות לך כל עוד לא העברת אותן לאחר.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה, ובעתיד - רק בהסכם ורק בסגרת רישיון שימוש (אף פעם, ככל שתוכל בכפוף לכוח שלך במשא ומתן המסחרי, אל תמכור את מלוא הזכויות)

אתה מוזמן לפנות אליי במייל פרטי אם אתה מעוניין בעוד פרטים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים