עבור לתוכן

עזרה באמצע OC על AMD ATHLON 2x 4000+

Featured Replies

פורסם

אהלן

המחשב הוא HTPC וזה המפרט:

AMD athlon 2X 4000+

קירור סטוק.

ASUS m2a-vm HDMI

1GB RAM 667MHZ

טמפ' במנוחה: 27.

טמפ' אחרי חצי שעה עם OCCT (לא יודע כמה זה נחשב מאמץ או לא..): 38.

טוב, קראתי מדריכים והכל כמו ילד טוב. :)

העלתי את התדר של המעבד ל-220MHZ, חצי שעה זה עבד עם OCCT, הכל היה סבבה.

עכשיו, אני רוצה לעלות עוד קצת..

ד"א, עם 220MHZ המעבד עובד על 2.3GHZ במקור זה 2.1GHZ.

מה אני עושה הלאה?

אין בעיה לעלות עוד קצת את המתח? מתי אני אדע שצריך לעלות את המתח? ואם צריך לעלות את המתח, בכמה לעלות?

כרגע המתח עומד על 1.29 ונע עד 1.31.

איך אני ממשיך מפה חבר'ה?

תודה רבה, אשמח לעזרה.

אני חושב שאני אעצור כשאני אגיע למשהו כמו 2.6.. אם יהיה אפשרי עם סטוק, אז 3GHZ ואני אהיה מבסוט עד הגג.

פורסם

עם סטוק אתה לא תוכל להגיע יותר מדי אחריי ה- 2.6 עקב כך שהקירור קטן מדי ואינו מספיק לפזר חום כמו שצריך. בנוחה הכל יהיה בסדר, אבל אם וכאשר תתחיל לשחק שעתיים רצוף במשחקים או לעשות משוה שמעמיס ומכבדי על המעבד, הוא יתחיל להתחמם מאוד והקירור הסטוק פשוט יקרוס.

מ- 2.0 עד ל 2.3 אין צורך להרים מתח למעבד, זה עדיין תחום סביר, אני מאמין שלקראת 2.4 או 2. תתחיל להרים מתחים אם יהיה צורך.

אני הגעתי הם ה- 4200 שלי ל- 3.2 יציב לגמריי. ככה שזה לא ממש בשמיים עם המעבידם האלו.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, חשוב לי לאמר שהדבר הכי קשה שהמחשב הזה עושה זה לנגן סרטים עם קידוד של X264. (הבחנה גבוהה שמורידים מהאינטרט... MKV).

או לחלץ קבצים כבדים (4-8GB).

הכ. מסך מובנה על הלוח אמ.

אני אראה שיפור בחילוץ?

סבבה, גם להגיע ל-2.6GHZ זה בסדר גמור מבחינתי.

אז רגע, אתה אומר שכל מה שצריך לעשות זה להעאלות ת'תדר למעבד, ואז בערך ב-2.5GHZ להעאלות גם מתח?

בכמה בערך לעלות?

איך אני בכלל אדע שצריך עוד להעאלות?

כאילו, נגיד מה יקרה אם עכשיו אני אעלה תדר לתדר גבוה מאוד אבל לא אעלה את המתח? מה יקרה? יקרוס..?

תודה רבה על התגובה המהירה!

פורסם

פותח התרד..הלוח אם והקירור די יגבילו אותך..

על כל מקרה אין צורך לעלות מתחים עד שהמערכת לא תהיה יציבה..אז נסה לעלות מתחים למעבד..לא עוזר נסה לעלות לNB/FSB/HT (אם יש)..

מה שכן תבדוק את המחלק של הזיכרון..שכן אתה צריך לשנות אותו..

לגבי כמה לעלות..בקפיצות קטנות..זאת אומרת שאם עכשיו הוא על אזור ה1.3V+-..תעלה ל1.35-1.4V..ותראה לאן תגיע..

לגבי הקריסות..במקרה "הגרוע" המערכת לא תציג כלום ותאלץ לאפס את הביוס..במקרה אחר היא פשוט תקרוס אחרי הביוס..

פורסם
  • מחבר

אוקי.

הבנתי.

נראה לי שנכון לעכשיו אני אעלה עוד בתדר.. אם יהיה צורך אני אעלה גם מתח. תודה אנשים.

אין לי עוד שאלות נכון לעכשיו, אם יהיו, אני אפרסם אותן כאן :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים