עבור לתוכן

האם זה בטוח לקנות מעבד של AMD?

Featured Replies

פורסם

טוב אחרי שגמרתם ( אני מקווה ) לעלות עלי , שימו לב לתוכנות דחיסת סרטים שתומכות ב MMX ובסדרת הפקודות של P3 ובסדרת הפקודות החדשה של P4 , לצערי לא נתקלתי בתוכנת דחיסה שהתעניינה בסדרת הפקודות של מעבד אחר.

פורסם

טוב אחרי שגמרתם ( אני מקווה ) לעלות עלי , שימו לב לתוכנות דחיסת סרטים שתומכות ב MMX ובסדרת הפקודות של P3 ובסדרת הפקודות החדשה של P4 , לצערי לא נתקלתי בתוכנת דחיסה שהתעניינה בסדרת הפקודות של מעבד אחר.

מה זה קשור אבל לארץ?

פורסם

תגיד אתה חושב שאני אקנה תוכנה ( והתוכנות האלה יקרות ) שאף אחד בארץ לא מכיר , אני שואל חברים בארץ , הם מציעים לי תוכנות שעבדו אצלהם ( תחת WIN ו INTEL ) ואז אני קונה אותה , לכן אני מעדיף מחשב ( ואם קראת את מפרטי המחשב אז יש לי כמה , ויש כמה שלא ציינתי ) שדומה למחשבים של החברים בארץ.

לצערי המלצתי פעם למשהו לקנות מחשב AMD אני לא יודע מה המוכר דחף לו ( מכיוון שלא אני ולא מכרים שלי הכרנו את הלוחות שמתאימים למעבד הנ"ל ) והצטערתי על זה כשיישבתי לתקן לו את המחשב.

בנוסף חלק מהתוכנות שאני משתמש יוצרו עבור מעבדי 8086 ( לא 80X86 אלה מעבד המקור ) , אני זקוק לתאימות לאחור , ואם אין תאימות מלאה ( בעיקר בחישוב שהמחשבים הישנים בדקו את מהירות CPU לפי מספר פקודות בשנייה ) אז לפחות טלאי תיקון , אני לא אקח סיכון במעבד שתמיכתו לאחור לא מוגדרת ולא מחוייבת לפי הפרסומים של החברה.

פורסם

זה לא היה באשמת הAMD אלא באשמת החנות

אין שום סכנה בעבודה עם AMD

לא עכשיו ולא פעם

פורסם

אשמת החנות ??? אשמת חוסר הידע בארץ !!!

פורסם

אשמת החנות ??? אשמת חוסר הידע בארץ !!!

מה זה קשור לארץ???? בארץ לא מפתחים שום תוכנה! תאימות לאחור? מה זה קשור למעבד?

פורסם

תענו לעניין - בטוח !!!

לא רק בטוח, אני יחושב שרוב האנשים ש"הורסים" את המחשב שלהם (ב OC בפתרונות קירור ושאר)

עובדים עם AMD מעולם לא שמעתי כאן בפורום על מישהו שהמחשב שלו לא עובד בגלל המעבד, אני יודע שלפחות בחלק מהמחשבים שיש בחלק מאוניברסיטאות בארץ יש גם AMD וגם אינטל (ושם מריצים הרבה תוכנות שונות ומשונות) - וכולם עובדים עם הכל, אז דיי !!!

אני בעליו של AMD גאה, מרוצה מהביצועים מהיכולות (ומהמחיר) בצורה מושלמת.

חוץ מזה שאם אני לא טועה קראתי איפה שהוא שגם AMD הוסיפו במעבדים החדשים את אותו מנגנון של אינטל שמונע שרפה של המעבד ככה שגם הטיעון הזה לא רלוונטי, צריך לזכור שAMD זו ממש לא חברה של יום יומיים - זה שבארץ אנשים לא מכירים אותה זה סתם מבורות שלנו, זוהי חברה אמינה שעומדת בתחרות עם אינטל ועומדת בה יפה - אז יללאה תתחדש.

הסיפור הזה פשוט מצוץ מהאצבע ובא לזרוע פחד בליבם של אנשים - כמו השטות של המבורגר ממכר ... ;D

:funn::funn::funn::funn:

פורסם

MMX ו SSE נתמכים ב AthlonXP

Flask לדחיסת DivX עברה אופטימיזציה ע"י אינטל ו AMD עצמן, שתי הגרסאות לאחר אופטימיזציה עובדיות יותר מהר מהמקורית ללא תלות במעבד שמפעילים אותן עליו (הגרסא של AMD עובדת מהר יותר על אינטל מאשר המקורית והגרסא של אינטל עובדת מהר יותר על AMD מהמקורית).

מה שאומר שקודם כל צריך לדעת לכתוב קומפיילר ורק אחרי זה לדבר על אופטימיזציות.

כל הבנצ'מארקים ש AMD משתמשים בהם כשהם מגישים בדיקות ל SPEC עברו קומפילציה בקומפיילר של אינטל (לא קומפיילר בשביל מעבדי אינטל, קומפיילר של אינטל)

http://www.spec.org/osg/cpu2000/results/res2002q4/cpu2000-20020923-01689.html

יש מצבים מאוד ספציפיים שיש למעבדי P4 יתרון שנובע מ SSE2 או תדר השעון, אבל אלו לא מצבים שנתקלים בהם בשימוש יום יומי.

פורסם

לכל מעבד יש נקודות תורפה למשל לP4 יש Pipeline מאד ארוך שיכול לגרום לו לעבוד יותר לאט מP3 בחצי MHZ.

כמו ששימוש נכון נקודות החזקות ייתן יתרון על (P3 (Per MHz.

אין כ"כ משמעות לSPEC ולBenchmark כי ככל שהמעבדים מתפתחים (יש יותר פונקציות מיוחדות) וקשה יותר למצוא בסיס משותף להשוואה. כמו השאלה הגדולה, מתי אופטימיזציה הופכת לרמאות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים