עבור לתוכן

פרוייקט מיכא"ל - מישהו מכיר???

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם,

אז הסיפור הוא ככה..

בא אלינו לבית הספר מישהו שהרצה על פרוייקט מיכא"ל שבעצם "מלמד איך ללמוד"...

(הממצוע שלי הוא 72...כיתה ט')

רציתי לדעת האם מישהו היה הפרוייקט או מכיר מישהו שהיה בו ומה דעתכם/דעתו על זה?

זה בעיקרון 14 מפגשים של 4 שעות אחרי הלימודים..

הינה לינק לאתר שלהם:

http://michael.org.il/index_he.php

תודה לכולם.

פורסם

2 חברים שלי הלכו לזה, זה נטו בזבוז כסף על כלום.

אין להם ציונים כל כך טובים אז הם הלכו לזה, סתם מזיינים שם ת'שכל לנסות להרשים את האנשים, אבל בפועל זה לא עוזר בגרוש, בסופו של דבר שני החברים שלי נשארו שם עד לסיום, והציונים אותו דבר...

פורסם
  • מחבר

אוקי...

אם תוכל לפרט קצת..מה הם בידיוק עושים שם?

הממוצע של 2 החברים שלך בידיוק נשאר אותו דבר? הם השקיעו שם או שלא כל כך? באיזה כיתה הם הלכו לזה?

אם עוד מישהו מכיר אשמח לחוות דעת..

פורסם

הם לא סיפרו לי כל כך הרבה.

אבל הם הלכו ל - 14 מפגשים בכיתה ט' ורק סבלו מזה כי זה בשעות לא נוחות, להם היה בשישי בבוקר :S

והממוצע שלהם נשאר אותו דבר או אפילו ירד...

וגם חבר שלי רצה לפרוש באמצע אבל בחוזה איתם רשום שאין החזר כספי, ושאם אתה לא מגיע לאיזה מפגש 1 או 2 בלי להודיע מראש לא משנה מה הסיבה, מעיפים אותם בלי החזר כספי.

זה פשוט מערכת לגנבת כספים.

פורסם

זה היה בחטיבה לפני מלא זמן, אבל אני זוכר שמלא אנשים מהכיתה הלכו לזה כי זה נשמע מאוד מרשים והם ממש מפרסמים לך את זה בצורה כזאת שאם לא תלך אז אתה ממש תפסיד וכל החיים שלך יהרסו... בסוף הם נתקעו עם הז*ן הזה ולא למדו מזה כלום, רק בזבזו את הזמן שלהם על עוד לימודים. בכאילו שמה שכבר יש בחינם לא מספיק, צריך עוד...

פורסם

הוצאת לי את המילים ששכתי להגיד מקודם מהפה :xyxthumbs:

אבל ברצינות, מי שמסיים שם ואומר כמה זה עזר לו מ*יין בשכל, כי בפועל הוא התחיל להשקיע בלימודים, ככה שהוא לא צריך את המיכאל הזה בכלל.

וגם דיברו שם על שטויות של קריאת 2000 מילים בדקה ודברים הזוים אחרים שאף אחד שסיים שם לא עשה...

פורסם

זיוני שכל על ימין ועל שמאל יש במיכאל.. חברים שלי הלכו לשם.. הנכשלים נשארו.

גם הם הציגו את המיתוס שפיצצו מזמן שמשתמשים רק ב1/3 מהמוח או משהו כזה... אמרתי לזה שהרצה שזה מיתוס שפוצץ ממזמן והוא עושה כזה.. עוד שאלות? LOL

פורסם

אחותי השתתפה בקורס שלהם לאחרונה. דפדפתי בספרי הלימוד והתרשמותי היתה רעה למדי.

סוג של אינדוקטרינציה מוזרה למשמעת, זה מתבטא גם בנוקשות מופרזת של המנחים (ראה ערך העפה מהתוכנית אם מפספסים שיעורים) והתעקשות על פרטים איזוטריים.

מנקודת המבט של אחותי, לטענתה היא לא הפיקה משהו מהדבר הזה.

פורסם

חצי מהשכבה שלי הולכת לזה. בזבוז כסף וזמן מטורף. חוץ מלחרטט במוח לא עושים כלום.

פורסם

זה עולה כסף עכשיו?!

בתקופה שלי (עשיתי את זה ב 2001) זה היה חינם ונסיוני.

לא עוזר בכלום, והתעודה שלהם שוות לת*ת.

אם זה עולה כסף זה לא שווה בכלל , חינם אולי עוד אפשר ללמוד מילה או שניים..

פורסם

אני חושב שאפשר לסכם את הדיון הזה ב - לא שווה לך.

פורסם

אני חושב שאפשר לסכם את הדיון הזה ב - לא שווה לך.

ואולי לא,

אני מכיר חבר שהלך לשם, ובדיוק אתמול דיברנו על זה.

הוא תלמיד עם ממוצע טוב, והוא חכם כזה.

אחרי שהוא חזר מהקורס, הוא אומנם התחיל לדקלם משפטים מפגרים לגמרי ("הכול אפשרי אם רק רוצים מספיק","תוכל להגיע לכולם מקום אם תתאמץ מספיק"..)

אבל הוא אמר לי שהוא למד באמת לקרוא 400 מילים בדקה (וזה נכון, אני אפילו בחנתי אותו).

והם למדו שם כול מני שיטות לסיכום של קטעים, וכול מני דברים כאלה.

זה דיי קורס שמלמד איך ללמוד, אבל אני חושב שעם הממוצע שלך, שווה לך לשקול להשתתף בו (בעיקר בגלל שאתה כיתה ט ועכשיו אתה הולך לתיכון)

פורסם

הייתי בזה בעבר, מלמדים אותך כמה שיטות נחמדות,שיפור יכולות זיכרון,שיטות לימוד.

וגם מקפידים על אחריות אישית-כלומר אפילו אם איחרתה בדקה ולא הודעתה אתה עף מהתוכנית ללא ויכוח.

בהצלחה במה שתבחר.

אני ממליץ לך ללכת לזה(4 שעות בשבוע שוות את זה).

אבל הוא אמר לי שהוא למד באמת לקרוא 400 מילים בדקה (וזה נכון, אני אפילו בחנתי אותו).

וזה עוד קצת יחסית.

כשאני הלכתי לזה, היו ילדים שהיו קוראים 550 מילים בדקה.

אני אישית הודות לכך קורא 587 מילים לדקה בממוצע(ואלה טקסטים קשים,כלומר שאתה בטוח לא תכיר)

ומומלץ.

פורסם

חרטה. הייתי, הכל נשאר אותו דבר. אה כן, והעיפו אותי מהקורס :silly:

פורסם

אני זוכר שבהצגה של הפרוייקט לפני כמה שנים, המציגה כל הזמן אמרה "זה מקביל לקורס טיס" "זה יוקרתי כמו קורס טיס"

במשך כל הזמן שהיא דיברה השתדלתי לא להגיד לה שזה נשמע כמו קורס אפסנאים, וככה הייתה ההתרשמות שלי גם אחר כך מאנשים שהלכו לזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים