עבור לתוכן

OC בQ6600 - יציב אבל FSB גבוה מדי?

Featured Replies

פורסם

שלום, לאחרונה התחלתי לנסות להמהיר את הQ6600 שברשותי (מפרט מלא בצד).

העברתי את הFSB ל400 מ-266, ונעלתי את הPCI E על 100 ואת הDRAM על 800 (ה1066 עשה בעיות).

עכשיו, כמו שניתן לראות בתמונה, הFSB שלי הוא1600, מה שאמור להיות בלתי אפשרי מבחינת הלוח אם שלי בכלל, כי הוא אמור להיות במקסימום 1066.

יש לציין שהRATIO שלי הוא 1:1 והטמפ' בסדר גמור.

השאלה שלי היא האם זה נורמלי שהFSB כ"כ גבוה?

[attachment deleted by admin]

פורסם

אין שום בעיה לעבוד ב400FSB, להיפך זה אפילו מומלץ לפעמים.

למעבד הזה ספציפי עם זכרונות 800Mhz זה מעולה לעבוד ב400FSB עם יחס זכרונות מושלם.

רק תבדוק אותו במאמץ ותראה אם זה באמת יציב.

אם זה לא יציב אתה יכול להוריד את המכפלה של המעבד ל8 ולעבוד ב3.2Ghz, או לוותר על היחס זכרונות המושלם ולנסות באיזור ה3.4ghz.

פורסם

400 זה לא הרבה אבל אתה קרוב לגבול של הלוח שלך, בדרך כלל לוחות P43 לא עוברים את ה 415 (לא שזה גורם להם נזק, הגבלה של אינטל ככל הניראה).

פורסם
  • מחבר

השאלה שלי היא האם אני צריך להשאיר את הזכרונות ב800 ולנסות לעבוד ככה?

או להקפיץ אותם ל1066?

פורסם

תעשה בדיקות מאמץ, לא הגיוני שהמעבד שלך יכול לעבוד ככה קבוע עם הקירור הזה.

בכל אופן, קח את הזכרונות ל-1,066, זו ההגדרה מהיצרן.

פורסם

לדעתי OC יפהיפה, מאוד ממצה ביחס לקירור מעבד ולוח . עשית בדיקות בעומס מלא לראות שהכל יציב? מאוד מעניין אותי לדעת.

פורסם
  • מחבר

תעשה בדיקות מאמץ, לא הגיוני שהמעבד שלך יכול לעבוד ככה קבוע עם הקירור הזה.

בכל אופן, קח את הזכרונות ל-1,066, זו ההגדרה מהיצרן.

האמת שראיתי מישהו עושה ככה אותו דבר, בגלל זה אני לא ממש דואג.

חוצמזה, קשה לי קצת לעשות עכשיו בדיקות מאמץ, יש לי בעיית דרייבר עם הכ.מסך שמקריס את המחשב לפעמים :(

טוב, המחשב כבר לא קורס והרצתי 3DMARK כדי להשוות לתוצאה הקודמת (10800, גם כתוב מתחת למפרט בצד).

אני חושב שיש אי יציבות מסויימת - כולנו נסכים ש8000 זה מאוד מאוד נמוך, שמתי בסקרינשוט את כל המידע שצריך.

אז - מה הבעיה פה? מה עשיתי לא נכון? יכול להיות שאני צריך להעלות את המתח (הוא משתמש ב1.45 כמו שאתם רואים, ובלי OV על הלוח אם הוא יכול לעלות עד 1.7, אבל הוא לא.)

[attachment deleted by admin]

פורסם

תפעיל OCCT למינימום 6 שעות.

פורסם

פותח התרד כמה דברים..

1. נראה לי קצת מצחיק שאתה מבצע OC ושואל לגבי הבאס הגבוה של הלוח אם...שכן גם המעבד צריך לעבוד "רק" על 2.4 ואתה ביצעת לו המהרה.. ;D

2. אין מצב שהגעת לבאס של 400 יציב בלי לעלות שום מתח עם המעבד הנ"ל..

3. לגבי הציון ב3DMARK תתחיל מבציע בדיקות יציבות..ואחרי זה נגיע ל3DMARK..

פורסם
  • מחבר

פותח התרד כמה דברים..

1. נראה לי קצת מצחיק שאתה מבצע OC ושואל לגבי הבאס הגבוה של הלוח אם...שכן גם המעבד צריך לעבוד "רק" על 2.4 ואתה ביצעת לו המהרה.. ;D

2. אין מצב שהגעת לבאס של 400 יציב בלי לעלות שום מתח עם המעבד הנ"ל..

3. לגבי הציון ב3DMARK תתחיל מבציע בדיקות יציבות..ואחרי זה נגיע ל3DMARK..

חח אוקיי נראה לי באמת אני צריך לסדר כמה דברים בראש...

לא הבנתי מה שאמרת לגבי 1, אני בכל מקרה התכוונתי לRATED שעל 1600.

לגבי 2, אני יכול לשים איזה באס שאני רוצה? זאת אומרת, ההתחלתי אצלי הוא 266 כמובן, אז אני יכול להתחיל להעלות 270-280 ככה?

פורסם

1. התכוונתי לזה שאתה שואל על הFSB הגבוה..והתמיכה של הלוח אם..בזמן שהמהרת גם את המעבד..למה על המעבד אתה לא שואל ? ;D

2. בגדול אפשר להגדיר איזה באס שאתה רוצה..השאלה כמובן אם המערכת תעלה ותהיה יציבה..

וכן מתחילים לעלות 10-20MHz כל פעם..מבצעים בדיקות מאמץ וממשיכים הלאה..

פורסם
  • מחבר

1. התכוונתי לזה שאתה שואל על הFSB הגבוה..והתמיכה של הלוח אם..בזמן שהמהרת גם את המעבד..למה על המעבד אתה לא שואל ? ;D

2. בגדול אפשר להגדיר איזה באס שאתה רוצה..השאלה כמובן אם המערכת תעלה ותהיה יציבה..

וכן מתחילים לעלות 10-20MHz כל פעם..מבצעים בדיקות מאמץ וממשיכים הלאה..

1. כי ממה שהבנתי, המעבד לא קשור כל עוד הלוח אם לא תומך, אם אתה יורד פה לסוף דעתי.

2. העניין הוא שראיתי מישהו שעובד על 3.6 יציב אחרי OCCT ללא העלאת מתחים עם הקירור שיש לי |:

נגיד אני מעלה עכשיו 20MHZ, כמה זמן לעשות OCCT ועל איזה הגדרה? מדיום? HIGH?

פורסם

1. אא לא ממש..וזה עדיין :smile1:

2. אפשר לינק לתרד לזה שהגיע ל3.6 עם Q6600 בלי לעלות מתחים..מה גם שהתוצאות שונות ממערכת למערכת..

ובגדול אתה יכול לבצע בדיקה "מהירה" של חצי שעה-שעה..לאחר שהגעת למה שאתה רוצה בצע בדיקה ארוכה יותר..

ובOCCT אין HIGH..יש CPU/MIX/RAM..תבחר MIX..

פורסם
  • מחבר

1. אא לא ממש..וזה עדיין :smile1:

2. אפשר לינק לתרד לזה שהגיע ל3.6 עם Q6600 בלי לעלות מתחים..מה גם שהתוצאות שונות ממערכת למערכת..

ובגדול אתה יכול לבצע בדיקה "מהירה" של חצי שעה-שעה..לאחר שהגעת למה שאתה רוצה בצע בדיקה ארוכה יותר..

ובOCCT אין HIGH..יש CPU/MIX/RAM..תבחר MIX..

זה ת'רד יחסית ממש ישן, אני בספק אם אני אמצא אותו עכשיו.

בכל מקרה, בOCCT יש TEST MODE (אצלי לפחות) ששם אפשר לבחור LOW, MEDIUM וHIGH TEST MODE.

פורסם

לפי התמונות שהעלת המתח שנתת למעבד הוא לפחות 1.456.

מכאן אני מסיק שאם לא אתה שינית את המתח למעבד לOC הזה, אז השארת את שינוי המתח למעבד על AUTO??? :nono:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים