עבור לתוכן

לימודי פסנתר - הצעד הבא

Featured Replies

פורסם

כבר די הרבה זמן שאני מעוניין ללמוד לנגן על פסנתר.

אז חשבתי בתור התחלה, לעשות למידה עצמאית, באמצעות ספר (למתחילים כמובן), ואורגן זול כלשהו (משהו יד שנייה).

ויש לי כמה שאלות, למי שנמצא בתחום:

1. יש לכם איזה ספר מומלץ ?

2. אני יודע שאורגן זה לא תחליף לפסנתר, אבל האם הוא בנוי באותה צורה, כלומר, אם אני ילמד על אורגן שנה, ואני ידע לנגנן ברמה סבירה, תיהיה לי את אותה יכולת גם על פסנתר ? כי זאת בעצם המטרה שלי, יום אחד לקנות פסנתר |:

3. מה דעתכם על אחד האורגנים האלה:

http://www.kley-zemer.co.il/default.asp?catid={0C504EDD-5233-484D-962B-412691270C7E}&details_type=1&itemid={4576C18C-427C-4840-B556-BAC6E9DD135E}

http://www.kley-zemer.co.il/default.asp?catid={0C504EDD-5233-484D-962B-412691270C7E}&details_type=1&itemid={43267D3E-206A-42ED-9DAE-A6FBC8CB1A6C}

לשתיהם יש קלדים "כמו בפסנתר", לפי מה שכתוב. למישהו יש ניסיון איתם ? הם טובים למתחילים ?

ומהו בדיוק ההבדל בין 4 אוקטבות, ל-5 אוקטבות, שיעלה לי פה עוד 100 ש"ח ?

תודה :)

• תגובות 35
  • צפיות 11.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני חושב שיספיק לך 4 אוקטבות

בפסנתר, יש לך כידוע דו רה מי פה סול לה סי ואז זה חוזר לדו

אם תבחר דו מסויים, תעבור אחד אחרי השני (רה, מי פה סול לה סי) בסופו של דבר תגיע שוב לדו, אבל הוא נשמע אחרת - הוא באוקטבה אחרת

יש לך את 7 התווים האלה שוב ושוב, כל פעם באוקטבה שונה, אחד ליד השני

מבין?

אני לא חושב שאתה תנגן משהו ב5 אוקטבות

אם אני לא טועה, דברים כאלה הם נדירים

פורסם

אוקי, כאן אני יכול לעזור לך המון!

אני בעקרון למדתי בגל 12-13 על אורגן והפסקתי לכמה שנים טובות. אחרי ששכחתי הכול החלטתי לחזור לנגן והתחלתי עם אורגן במשך שנה וחצי בערך - אתה צריך פשוט לשים מנגינה [עדיף מיו טיוב כי שם אין מוזיקת רקע ואפשר אפילו לראות ויזואלית אך מנגנים] ולהקשיב!!! זה הכול! אחרי שאתה ממש מכיר את המנגינה תשב עם האורגן והשיר ותתחיל להוציא את התווים בעצמך, לשפץ איפה שבא לך ולהשאיר חותם אישי.

לדעתי אל תעזר בכל סרטוני הבלאי שמלמדים כביכול איך לנגן - מדובר ברמה מאוד נמוכה והם סתם מורידים את החשק לנגן. אתה מוזמן להיעזר גם בכל מיני סרטונים עם מבט על הקלידים + נגינה איטית שתאפשר לשים לב לטאבים שנבלעים לפעמים.

בקשר לאורגן - אני גם התחלתי עם אורגן וזה אחלה אם אתה רוצה ללמוד שירים פשוטים - כשהרמה עולה, השירים מורכבים, מאתגרים ויפים יותר, גם מספר האוקטבות עולה וזה כמעט בלתי אפשרי. למה כמעט? כי אפשר איכשהו לפצות על טאבים באוקטבות שאין אבל זה משנה את המנגינה ונשמע פחות טוב. הספציפיים שהבאת הם בסדר בהתחשב במחיר שלהם. אולי עדיף לקחת משהו יד שנייה - אבל תהיה בטוח שזה לא כמו בפסנתר ואפילו לא מתקרב.

אחרי שתמקצע כמו שצריך תעבור לפסנתר חשמלי איכותי או פסנתר אקוסטי - זה חובה!! אין לך מושג אפילו כמה הבדל יש. אגב, זה שתלך לכלי זמר ותנגן כמה דקות על פסנתר לא יצליח להמחיש לך את ההבדלים. מה שכן יצליח זה שאחרי שתתרגל לפסנתר, נסה לתת איזה ניגון באורגן. אחי זה מרגיש לך כמו רובה פיקות מול אמ 16.

בהצלחה.

אגב, התווים האחרונים שהוצאתי הם מתוך השיר הבא:

http://il.youtube.com/watch?v=4sZK4Hd28VA

אז תדע שאני לא מדבר פה על שירים נוסח יונתן. אפשר להגיע לרמות דיי גבוהות ככה.

פורסם

כפסנתרן קלאסי חובבן שמנגן כבר מגיל 8.. אני אגיד לך - אל תתפשר

תקנה פסנתר אמיתי

אין שום תחליף אלקטרוני לפסנתר, לא היה ולא יהיה. זה לא אותו מגע, לא אותו צליל, ולא בטיח.

אם תתחיל באורגנית (אגב אורגן ידוע גם כעוגב, זה מה שיש בכנסיות, טעות להגיד אורגן).

אז יהיה לך קשה יותר לעבור לפסנתר.

אם אתה רוצה ללמוד פסנתר. לא ספר ולא שום אתר אינטרנט .לך למורה שילמד אותך. אתה עלול לפתח הרגלים לא נכונים וטכניקות שגויות שישפיעו על הנגינה שלך לעתיד

זה משהו שחובה ללמוד עם מורה.

לא מעוניין לקנות פסנתר (דבר יקר, פסנתר טוב יד שנייה עולה בסביבות ה10,000)?

לך לכמה שיעורי פסנתר עם מורה, תיראה אם זה מתאים לך, אם כן תקנה פסנתר, אם לא אז לא.

אגב פסנתר שמומלץ לקנות הוא YAMAHA U1

יד שנייה

במלניק פסנתרים בת"א תוכל למצוא הרבה כאלו

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

שאני מדבר על השואה של אורגן מול פסנתר, אני לא מדבר מבחינת איכות, כי ברור לי שאין מה להשוות בכלל.

אני מדבר מבחינת ההקלדה, היא זהה לחלוטין ? כל הקלידים באורגן הם מקבילים לקלידים של הפסנתר (שוב, לא מבחינת איכות).

בקשר לכל מה שאמרת על תהליך הלמידה, לא נראה לי שזה ילך לי :screwy:

לך היה אולי קל לעקוב אחרי המנגינה, כי יצא לך לנגן בעבר.

אני מתחיל פה מ-0. אין לי שום ניסיון בנגינה, על שום כלי, ואני בטוח שזה יהיה קשה, ואין לי בעיה לנגן "יונתן הקטן" חודש שלם, כל עוד זה יקדם אותי לאנשהו.

אז אני מחפש משהו בסיסי ביותר, בגלל זה אני נעוניין לקבל המלצות על חוברות תווים ששכוללות הסבר מלא, מהדבר הכי פשוט, ועד הדב הכי מסובך.

תודה.

אני חושב שיספיק לך 4 אוקטבות

בפסנתר, יש לך כידוע דו רה מי פה סול לה סי ואז זה חוזר לדו

אם תבחר דו מסויים, תעבור אחד אחרי השני (רה, מי פה סול לה סי) בסופו של דבר תגיע שוב לדו, אבל הוא נשמע אחרת - הוא באוקטבה אחרת

יש לך את 7 התווים האלה שוב ושוב, כל פעם באוקטבה שונה, אחד ליד השני

מבין?

אני לא חושב שאתה תנגן משהו ב5 אוקטבות

אם אני לא טועה, דברים כאלה הם נדירים

הבנתי, אז בסה"כ באורגן בעל 4 אוקטבות, קיימים כל התויים (דו-דו) ב-4 וריאציות שונות, שההבדל בינהם הוא בטון ?

תודה.

תקנה פסנתר אמיתי

אין שום תחליף אלקטרוני לפסנתר, לא היה ולא יהיה. זה לא אותו מגע, לא אותו צליל, ולא בטיח.

אם תתחיל באורגנית (אגב אורגן ידוע גם כעוגב, זה מה שיש בכנסיות, טעות להגיד אורגן).

אם אתה רוצה ללמוד פסנתר. לא ספר ולא שום אתר אינטרנט .לך למורה שילמד אותך. אתה עלול לפתח הרגלים לא נכונים וטכניקות שגויות שישפיעו על הנגינה שלך לעתיד

לך לכמה שיעורי פסנתר עם מורה, תיראה אם זה מתאים לך, אם כן תקנה פסנתר, אם לא אז לא.

יד שנייה

בהצלחה

הלואי וזאת הייתה אופציה. אני לא יכול להרשות לעצמי, לא כלכלית, ולא פיזית (אין מקום בבית) לרכוש פסנתר משומש או חדש.

שיעורי נגינה אצל מורה מקצועי הם גם לא משהו שאני יכול להרשות לעצמי (מי ידע ששיעור אחד עולה יותר משיעור נהיגה ???).

מה גם, שבשיעורי פסנתר אני לא אוכל להתאמן בכל זמן שאני ירצה, וכמה שאני ירצה.

אני מודע להבדלים הענקיים בין פסנתר לאורגנית, וכעת אני מודע גם למעבר הקשה בין פסנתר לאורגנית.

אז לצערי, אני נאלץ להתפשר. אתה יכול להסביר ממהנובעים אותם קשיים במעבר בין פסנתר לאורגנית ? כי אותו מעבר, שאני מקווה שיקרה, לא יקרה בזמן הקרוב אז שיהיה למה לצפות.

אם נגיד, אחרי שנה רציפה של נגינה באורגנית, אני מגיע לרמה סבירה. ואז אני מתישב, לראושנה בחיי מול פסנתר, אני אוכל להוציא ממנו משהו ? במה יתבטא אותי קושי במעבר ?

שוב, תודה לכל מי שהגיב על ההשקעה בתגובות הארוכות והענייניות :)

פורסם

תראה יהיו בפניך שני קשיים עיקריים - האחד הקושי בנגינה עצמה : הקלידים של הפסנתר מאסיביים וכבדים יותר, מה שדורש אימון רב וחיזוק שרירי היד והאצבעות כדי שיהיה לך מספיק כוח להקיש עליהם כמו שצריך.

קושי שני ואולי חשוב יותר: באורגנית אין פדל - אני לא רואה דרך לנגן שירים בצורה נורמאלי ללא פדל ימני, באמת! לפחות שאת זה יהיה לך באורגנית. מה שזה עושה פיזית זה מרחיק את המשתיקים מהמייתרים וכך הצליל שלהם ממשיך להדהד עד שאתה מעלה את הפדל מחדש. כל האפקט של הנגינה נפגע פה. ייתכן באופן טבעי תצליח להבין את כל הקטע על הפעם הראשונה אבל זה דיי קשה [אני לפ ני שניסיתי תרגלתי האעלה והורדה של הרגל כאילו יש לי פדל מידי פעם כדי לשפר קורדינאציה].

עוד משהו שעלי השפיע - כל הקטע שפתאום יש בפניך יותר אוקטבות, המקלדת גדולה יותר בהרבה - זה הורס לך את הפרופורציות ומבלבל מבחינת איפה הקלידים שאתה צריך לשיר. בתור אחד שלא יודע תווים, היו לי בהתחלה בעיות בקטע הזה במנגינות מורכבות יותר. גם אם אני לא טועה הגודל של הקלידים שונה וקשה להתרגל ישר.

אני מבין את הראש שלך... אתה רוצה ללמוד כמה שירים ככה בקטנה כדי שאם במקרה תתקל בפסנתר, תוכל להראות כישוריך בשיר אחד או שניים. אני מניח שאתה יכול לעשות את זה אבל דע לך שזה עדיין ישמע חובבני ברגע שאתה לומד על אורגנית ופתאום פעם ב... מחליט לנגן על פסנתר אז דיי שומעים את זה.

רק להדגיש שוב - הקלידים שונים!! הכוונה היא במשקלם - הכוח שאתה מפעיל כלפיהם הוא פשוט שונה לחלוטין. בעוד ובאורגנית הם מאודד קלים [במיוחד בזולות יותר] בפסנתר הם מאסיביים [עץ] - הגם שמשקלם משתנה בהתאם למיקומם. על הטאץ' שונה וזה יכול ממש לבלבל אותך.

אגב, אני בא מרגע של מעבר מאורגן לפסנתר, כמו שכבר ציינתי.

לדעתי כדאי לך ללכת לחנות כלי זמר וסתם לקנות חוברת לימוד שימליצו לך בחנות - אבל זה רק בשביל ההסברים הכלליים [למרות שיש גם בגוגל המון] והבסיס הממש ראשוני. בקשר לשירים עצמם אני ממש ממליץ לך להשתמש ביו טיוב.

הינה סרטון לדוגמה - אחלה מנגינה :

http://il.youtube.com/watch?v=m_1eZN8ZYAs

פורסם

יש דברים שלא תוכל בחיים ללמוד בעצמך. אתה צריך מורה ישר ממהתחלה אם אתה רוצה להתחיל לנגן כמו שצריך.(לפחות קלאסי)

תשמע, בתכלס זה לא כזה קשה, אז קצת עבודה, אם אתה תעבוד ותבוא בגישה הנכונה תראה שזה יבוא לך טיק טק.

יש דברים שאתה פשוט צריך מורה בשבילהם, כמו תנועה של היד, מרפקים, אצבעות, מיקום, ישיבה, איך לקחת אקורדים/צלילים ועד הרבה מאד דברים שפשוט אם תלמד אותם ישר מההתחלה הם כבר יטמעו בך, מאשר אם תתחיל ללמוד אותם יותר מאוחר ויהיה לך הרבה יותר קשה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה על התגובה :)

המטרה שלי היא לא לדעת לנגן שיר, או שתיים, אלא להתמקצע על הכלי. מגיל קטן רציתי ללמוד לנגן על פסנתר, אבל זה אף פעם לא התאפשר מבחינה כלכלית, אז עכשיו שאני עצמאי למחיצה, אני רוצה להגשים את אותו חלום ילדות ישן . . .

אז עכשיו שאני מודע לקשיים שיעמדו בפניי בעתיד, אני מוכן לצאת לדרך.

אין ספק ש-Youtube הוא כלי שימושי בקטע הזה, אבל אני לא יודע כמה הוא יוכל לעזור לי בתור מתחיל, אין ספק שבעתיד הוא יהיה כלי קבוע.

כרגע אני רוצה לעבוד על 2 דברים עיקריים:

1. למידה של הבסיס של עולם המוזיקה - קריאת תווים, וכל מה שקשור לנושא.

2. לפתח גמישות, זריזות, וקואורדינציה באצבעות..

בשביל זה אני צריך אורגנית / פסנתר + חוברת טובה.

אני לא יודע מהי ההשכלה של אותם מוכרים ב"כלי זמר" בתחום, ואם הם ידעו להמליץ על פסר טוב למתחיל, ההמלצה הכי טובה תבוא ממישהו שיודע מה אני עובר.

אז אני אתיעץ עם חברים / משפחה ונראה אם למישהו יש רקע בתחום, ובמקביל, אשמח לקבל המלצות גם פה.

בנוסף, אשמח לקבל חוות דעת נוספת בקשר ל-2 הכלים שהצגתי למעלה, ואלטרנטיבות נוספות (מבוססות על ניסיון עדיף), בתקציב של עד 500-800 בערך.

ועד שכל זה יצא לפועל, יש משהו שאני אוכל להתאמן עליו מבחינת אימון של האצבעות ? איזה תרגילים כלשהם שאני אוכל לעשות, או כלי קטן כלשהו (אם קיים משהו בכלל).

ושוב, תודה לכולם.

- The Dom, אתיחס לתגובה שלך מאוחר יותר, אני פשוט צריך ללכת. תודה.

פורסם

תשמע, לדעתי אם אין לך תקציב למורה כרגע עדיף שלא תלמד

אתה עלול לפתח הרגלים רעים ולא נכונים שמאוד קשה להיפתר מהם אחר כך, מה שגם הם עלולים להזיק לך פיזית

נגינה לא נכונה יכולה לגרום לכאבים ודלקות בידיים (אני רציני).

עדיף לנסות לחסוך קצת. וזה כי לימוד עצמי של כלי כזה רק יהרוס לך מה שבעתיד תרצה להגיע אליו.

לא כל המורים יקרים אגב

כן, יש מורים שלוקחים 330 שקל לשעה. אבל תמצא מורים גם ב100 (כמו ששלי לוקח למשל).

אני חושב שיש מורים שהם פחות נחשבים ומלמדים נגיד רק נגינה באורגנית (במתנסים וכו')

הגיוני לחשוב שהם לוקחים פחות, ואז תוכל להתחיל איתם, שזה גם רעיון.

פורסם

תקנה פסנתר אמיתי

יד שנייה

בהצלחה

מסכים עם כל מילה! מדבר כאחד שמנגן על פסנתר ולומד כרגע בויצ"ו במגמת המוסיקה!

אין תחליף ללמידה עם מורה על פסנתר אמיתי.

בפסנתר אופן הלחיצה משפיע על הצליל המופק [ולא רק חזק וחלש אלא הגוונים השונים של הצליל].

הקלידים הרבה יותר עמוקים ומאסיבים וצורת הנגינה על הפסנתר היא שונה - ביצירות מתקדמות שתי הידיים עצמאיות לחלוטין [כמו בפוגות שונות של באך] ואין מנגינה וליווי כמו באורגן [האקורדים].

קיצר - לך על פסנתר!

אם אתה מאיזור חיפה אני יכול להמליץ לך על מורה נפלאה שלוקחת 80 ש"ח לשיעור ומספקת תוצאות נפלאות ועושה את עבודתה מכל הלב.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. כנראה שאין תחליף לפסנתר, וללמידה עם מורה .

אז חשבתי אולי אני יעשה כמות מוקצבת של שיעורים, ללמידת הבסיס, ו לרכישת כל אותם הרגלים שהזכרתם פה, וימשיך לבד. לקחמתתי לתשו ליבי.

בקשר לפסנתר, אני גר בבאר שבע, אז בדקתי מה יש ב-Yad2 בנושא הזה, ומצאתי פסנתר,שנראה די "שכונה", אבל אולי הוא שווה משהו, מה אתם אומרים:

http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.php?CatID=3&SubCatID=0&SalesID=1833860

(רק נקווה שהמשלוח לא עולה כמו הפסנתר)

כמו שבטח הבנתם, אני חדש בתחום, אז אין לי שום חוות דעת על הפסנתר הזה. אשמח לקבל תגובות.

תודה.

פורסם

פסנתר בחיים לא יעלה 800 שקל. בחיים לא.

המינימום של פסנתר שאפשר לקנות רגיל- לנגינה הוא 8000-9000. יד שניה אולי 7000.

פורסם

אלה פסנתרים שבהחלט ניתן לנגן עליהם כפי שנראה אך לא יספקו צליל או מגע מדהימים.

פורסם
  • מחבר

אני לא מחפש משהו מדהים. אני מחפש שיפיק צליל סביר, ושיהיה טוב למתחילים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים