עבור לתוכן

האם יש קשר בין הוצאה מהחשמל והחזרה למחזורי טעינה של סוללה?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הבנתי שכשיש שקע חשמל זמין, עדיף לחבר את הנייד לחשמל, כדי לחסוך במחזורי טעינה של הסוללה.

השאלה שלי היא האם כשאני מעביר את המחשב מחדר לחדר, ולשם כך מנתק מהחשמל (כאשר המחשב עדיין דלוק), ומכניס לשקע בחדר השני, יש לכך השפעה שלילית על חיי הסוללה?

בנוסף, המחשב שברשותי הוא חדש, MSI EX400, והסוללה (6 תאים) מספיקה לשעה ו-40 בערך (עם WIFI בלי BT, תאורת מסך נמוכה ומצב חסכוני של כרטיס המסך). האם זה הגיוני, או שקיבלתי סוללה עלובה? (באתר היצרן מצהירים על 4 שעות עבודה, וזה נראה מופרך כרגע).

תודה מראש לכל המשיבים.

פורסם

הבנתי שכשיש שקע חשמל זמין, עדיף לחבר את הנייד לחשמל, כדי לחסוך במחזורי טעינה של הסוללה.

השאלה שלי היא האם כשאני מעביר את המחשב מחדר לחדר, ולשם כך מנתק מהחשמל (כאשר המחשב עדיין דלוק), ומכניס לשקע בחדר השני, יש לכך השפעה שלילית על חיי הסוללה?

סוללה נשחקת ביחס פחות או יותר ישר לזמן השימוש בה. כך שאם אתה מנתק את הנייד לדקה-שתיים זה לא משמעותי ביחס לשימוש רצוף בסוללה במשך כמה שעות.

בנוסף, המחשב שברשותי הוא חדש, MSI EX400, והסוללה (6 תאים) מספיקה לשעה ו-40 בערך (עם WIFI בלי BT, תאורת מסך נמוכה ומצב חסכוני של כרטיס המסך). האם זה הגיוני, או שקיבלתי סוללה עלובה? (באתר היצרן מצהירים על 4 שעות עבודה, וזה נראה מופרך כרגע).

זה ידוע שחיי הסוללה בדגם זה הם לא להיט, אבל 1:40 עם תאורת מסך נמוכה נראה לי בהחלט מעט. האם המעבד גם במצב חסכוני (שבו הוא מוריד את התדר כשאינו בשימוש), או שהוא כל הזמן בתדר מקסימלי?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

איך אני בודק מה התדר הנוכחי של המעבד ואיפה אפשר לשלוט בזה?

פורסם

CPUZ יכול להראות לך.

בעיקרון, בהגדרות צריכת החשמל צריך שהמחשב לא יהיה על Max Performance.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים