עבור לתוכן

מה יותר משתלם: P5Q או EP45-DS3L

Featured Replies

פורסם

אהלן,

הכסף הוא אותו הכסף, רציתי לשאול איזה לוח אם יותר כדאי/משתלם. גם רציתי לדעת אם החיבור של ה-24 פינים בלוח אם של אסוס לא מהווה בעיה לספק מלמעלה ובמיוחד מלמטה. איפה יש יותר פיצ'רים/בנדל יותר עשיר...

תודה רבה לעוזרים D:

פורסם

די קשה להשוות בין שני הלוחות האלה, הם עם צ'יפסטים שונים, בדרגות מחיר שונות, וייעוד שונה.

הP43 הוא לוח בסיסי שמספיק כמעט לכל המשתמשים, מספק OC לא גבוה במיוחד, ובלי פיצ'רים מיוחדים כמו פיירוויר.

הP5Q הוא לוח יקר משמעותית, אוברקלוקר מעולה, הרבה פיצ'רים, וכו'...

לאיזה מפרט הוא מיועד, לאיזה שימושים, והאם מתוכנן OC?

פורסם
  • מחבר

שמע אחי, קודם כל זה P45.. עשית טעות. ודבר שני אתה יכל לענות על השאלה:

אם החיבור של ה-24 פינים בלוח אם של אסוס לא מהווה בעיה לספק מלמעלה ובמיוחד מלמטה (מארז אנטק 300)

תודה.

פורסם

החיבור 24 פינים לא יהווה שום בעיה.

אני אגב ממליץ על ה-P5Q שעדיף במעט על הג'יגה בייט.

פורסם
  • מחבר

החיבור 24 פינים לא יהווה שום בעיה.

אני אגב ממליץ על ה-P5Q שעדיף במעט על הג'יגה בייט.

מה שמדאיג אותי בלוח אם של אסוס זה שהכרטיס מסך יפריע לחיבור מהספק. אפשר לסדר את זה מהצד נכון?

אתה מוכן בבקשה לפרט יוצר מה טוב בו ומה אין בג'יגהבייט?

פורסם

קודם כל ההבדל העיקרי הוא P45 מול P43. משמעות הדבר (בהסתכלות ראשונית) היא אך ורק יתרון באוברקלוק שמעל באסים של כ-400 מגה-הרץ. לאחר מכן ניתן לראות של-P5Q ישנן 2 יציאות FireWire, אבל עם המארזים של היום שמספקים יציאות קדמיות - ניתן להתחבר אליהן עם חיבור פנימי שעל הלוח של Gigabyte. מעבר לכך, ללוח של ג'יגה-בייט שש יציאות SATA מול שמונה יציאות בלוח של Asus. הבדל נוסף שאינו משמעותי- ללוח של ג'יגה-בייט שני חיבורי PCI וארבעה חיבורי PCI-E X1 מול הלוח של אסוס שבו שלושה חיבורי PCI ושני חיבורי PCI-E X1.

אתה יכול לראות את המפרטים של שניהם ולהחליט מה עדיף לך, אבל בשביל לסכם את זה- אם אין מאפיינים משמעותיים שחשובים לך ב-P5Q ואם אתה לא מתכנן אוברקלוק שדורש יותר מ-FSB של 400Mhz, אז אתה יכול לבחור ב-P43-DS3L בראש שקט.

http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=2164&l1=3&l2=11&l3=709&l4=0

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2847&ProductName=GA-EP43-DS3L

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר. זה P45 לא P43 (של ג'יגהבייט), למה אתם מתבלבלים? או שזה לא כל כך משנה..?

פורסם

;)

העפתי מבט מבלי לקרוא כי בד"כ מדברים על הP43 שהוא יותר מומלץ (למי שלא צריך הרבה מאפיינים מיוחדים וגם לא צריך יותר מ-FSB של 400Mhz באוברקלוק.)

אז בכל מקרה ההשוואה שלי בתגובה הקודמת עדיין תקפה וכדאי לך לקחת את ה-P43-DS3L (כמובן אלא אם כן אתה צריך משהו שהוא לא מספק).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים