עבור לתוכן

E5300 זהה לE7300 ?!

Featured Replies

פורסם

האם 2 הליבות הנ"ל זהות?

ניתן להמהיר אותן לאותן מהירויות?

פורסם

ממש אבל ממש לא

מדובר בארכיטקטורה שונה מאוד

פורסם
  • מחבר

ממש אבל ממש לא

מדובר בארכיטקטורה שונה מאוד

אז הראשון לא מבוסס על C2D ?

פורסם
  • מחבר

בהמשך למה שעומרי אמר אתה מוזמן לעיין:

http://processorfinder.intel.com/Details.aspx?sSpec=SLAPB

http://processorfinder.intel.com/Details.aspx?sSpec=SLB9U

שניהם מבוססי C2D

רק שההבדלים לא עומדים רק על זה יש עוד המון נתונים נוספים - תעיין בלינקים הנ"ל ותבין

מעיון בטבלה, הם נראים די זהים ... חוץ מרוחב הפס אולי.

פורסם

בוא נלעס ביחד את ההבדלים - כי לא עשית

CPU Speed

Bus Speed

Bus/Core Ratio

L2 Cache Size

L2 Cache Speed

ובגדול

ה- 5X00 אלו 2 ליבות ישנות שהודבקו יחד - DUAL CORE

ה- 7X00 זאת ליבת C2D חדשה

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך :)

תודה.

פורסם
בגדול

מה זה השטויות האלו?. :screwy: המעבדים היחידים "שהדביקו" שתי ליבות היו מעבדי פנטיום D.

פעם ראשונה ששמעתי שהמעבדים מסדרת E5000 שונים ארכיטקטונית מ E7000 או מ E8000. יש לי מעבד E5200 והשוני היחיד שלו מאחיו הבוגרים הוא ה FSB הנמוך, כמות זכרון המטמון והעדר סט פקודות SSE4.1. כל המעבדים הללו יצאו מאותו מפעל עם אותו תהליך ייצור (45nm). הטובים ביותר נשלחים לסדרת E8000 והכי פחות מוצלחים נזרקים לסדרת E5000. כולם מבוססי ליבת Wolfdale.

מעבד ה E5200 שלי עובד ב OC לא קטלני בכלל של 3333=333*10. עכשיו הוא עובד בבס 1333 בדיוק כמו בסדרת E8000. כמות זכרון המטמון הנמוכה פוגעת אמנם בביצועים אבל במחיר של 350 ש"ח המעבד הזה נותן המון תמורה לכסף שלך. במהירות הזו הוא עולה בביצועיו על מעבדי E8000 הלא מומהרים כמובן. במבחנים מסויימים שם נדרש זכרון מטמון וסט פקודות SSE4.1 הוא יפסיד למעבדים הללו.

פורסם

ובגדול

סדרת E5X00 של אינטל היא בטכנולוגית C2D, זה שהיא ממותגת כדואל קור לא אומר שזאת אותה הטכנולוגיה.

פורסם
  • מחבר

מה זה השטויות האלו?. :screwy: המעבדים היחידים "שהדביקו" שתי ליבות היו מעבדי פנטיום D.

פעם ראשונה ששמעתי שהמעבדים מסדרת E5000 שונים ארכיטקטונית מ E7000 או מ E8000. יש לי מעבד E5200 והשוני היחיד שלו מאחיו הבוגרים הוא ה FSB הנמוך, כמות זכרון המטמון והעדר סט פקודות SSE4.1. כל המעבדים הללו יצאו מאותו מפעל עם אותו תהליך ייצור (45nm). הטובים ביותר נשלחים לסדרת E8000 והכי פחות מוצלחים נזרקים לסדרת E5000. כולם מבוססי ליבת Wolfdale.

מעבד ה E5200 שלי עובד ב OC לא קטלני בכלל של 3333=333*10. עכשיו הוא עובד בבס 1333 בדיוק כמו בסדרת E8000. כמות זכרון המטמון הנמוכה פוגעת אמנם בביצועים אבל במחיר של 350 ש"ח המעבד הזה נותן המון תמורה לכסף שלך. במהירות הזו הוא עולה בביצועיו על מעבדי E8000 הלא מומהרים כמובן. במבחנים מסויימים שם נדרש זכרון מטמון וסט פקודות SSE4.1 הוא יפסיד למעבדים הללו.

זה מה שגם אני חשבתי! :)

תגיד איזה קירור אתה משתמש בו?

וכמה הטמפ' מגיעות במהירויות האלו?

פורסם

אני משתמש בקירור סטנדרטי שהגיע עם המעבד. אני לא בטוח שהוא של אינטל אבל הוא תחליף שווה ערך אני מניח.

טמפ' המקסימום תחת IntelBurnTest נושקות ל 60.

כמובן ששום תוכנה או משחק לא "טוחנים" את המעבד כמו הבדיקה הזו. במשחקים או המרות סרטים המעבד לא עובר 50 מעלות.

טמפ' מינימום הן יותר קשות למדידה בגלל חוסר הדיוק של החיישנים בתחום הזה. החיישנים האלו תוכננו לשמירה על המעבד בטמפ' קיצון ושם הם מדויקים. אני מניח שבמנוחה המעבד הוא על 30 מעלות. נראה איך הטמפ' האלו יהיו בקיץ.

פורסם
  • מחבר

לא רע בכלל !!!

אז אתה אומר שווה לחסוך 250 שקל ולקחת את הE5300 ?

אני לא צריך יותר מדי ביצועים ....

וכנראה שאני קונה קירור אוויר טוב יותר ...

לא משהו מטורף, אבל אני אוכל למתוח את הביצועים יותר?

פורסם

בטח, E5X00 הם אוברקלוקרים מעולים, אני אישית מעריך שתוכל בכיף למתוח אותו לכיוון ה3.4-3.6GHZ

אם אתה קצת יותר רציני תוכל גם לסגור 4GHZ

פורסם

אינטל הוזילו את ה E5200 והוא עכשיו זול בכ 80 ש"ח מה E5300. ה 250 ש"ח חיסכון הם רק אם אתה קונה E5200.

לא יכול להבטיח לך שהמעבד שלך יגיע ל 333 באס כי המעבדים האלו לא מתים על באס גבוה. המעבדים האלו מגיעים מ 2.50 ל 3.33 לפעמים מבלי להעלות את המתח למעבד. 3.5 ומעלה כבר ידרוש העלאת מתחים יותר רצינית. אני מניח ש 4 זה אפשרי אבל הבעיה היא לא רק הקירור אלא המתח הגבוה למעבד. מתח גבוה מידי למעבד יהרוג אותו מבלי קשר לטמפ'. אני לא רוצה להרוג את המעבד שלי בטרם עת אז אני מסתפק בינתיים ב 3.33. הכל עובד מצוין במהירויות האלו.

פורסם
  • מחבר

אינטל הוזילו את ה E5200 והוא עכשיו זול בכ 80 ש"ח מה E5300. ה 250 ש"ח חיסכון הם רק אם אתה קונה E5200.

לא יכול להבטיח לך שהמעבד שלך יגיע ל 333 באס כי המעבדים האלו לא מתים על באס גבוה. המעבדים האלו מגיעים מ 2.50 ל 3.33 לפעמים מבלי להעלות את המתח למעבד. 3.5 ומעלה כבר ידרוש העלאת מתחים יותר רצינית. אני מניח ש 4 זה אפשרי אבל הבעיה היא לא רק הקירור אלא המתח הגבוה למעבד. מתח גבוה מידי למעבד יהרוג אותו מבלי קשר לטמפ'. אני לא רוצה להרוג את המעבד שלי בטרם עת אז אני מסתפק בינתיים ב 3.33. הכל עובד מצוין במהירויות האלו.

אז אתה אומר שעם קירור סביר, ובלי להעלות את המתח! (ואת מהירות הזיכרונות)

5200 יתן ביצועים שווי ערך ל8300 ?!? [בלי לקצר את חיי המעבד?]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים